Tuesday, November 27, 2012

Τρία Χρόνια







Τρία χρόνια blogging. Τρία χρόνια που μοιράζομαι με όλους σας συνταγές, ιστορίες και κομμάτια της ζωής μου και της καθημερινότητάς μου.

Σας ευχαριστώ που είσαστε εδώ και που κάνετε όλο αυτό ν' αξίζει πραγματικά τον κόπο.






Ο πιο γλυκός τρόπος για να γιορτάσω αυτά τα τρία χρόνια είναι με μπισκότα. Μπισκότα βουτύρου για την ακρίβεια.

Δυο διαφορετικά μπισκότα βουτύρου· βανίλια και σοκολάτα.






Δυο διαφορετικά μπισκότα όχι μόνο από άποψη γεύσης αλλά και υφής.

Τα μπισκότα βανίλιας είναι μαλακά, εύθρυπτα και υπέροχα βουτυρένια.

Τα μπισκότα σοκολάτας έχουν έντονη γεύση κακάο, είναι λίγο πιο μαλακά από τα μπισκότα βανίλιας και λιγότερο γλυκά, με μια ελαφρά αμμώδη υφή.






Όποιο και να επιλέξετε θα ξετρελαθείτε.

Ειδικά αν είναι σε μορφή χαριτωμένων γραμμάτων.








Update 11.12.2012: Επειδή κάποιοι από εσάς δυσκολευτήκατε με τις ζύμες και για τα δυο μπισκότα, έχω προσθέσει στις συνταγές κάποιες επιπλέον σημειώσεις όπως και αναλυτικότερες οδηγίες για την παρασκευή τους.





Μπισκότα Βουτύρου Βανίλιας

Αυτό είναι το υπέρτατο μπισκότο βουτύρου και η προσθήκη corn flour του προσδίδει μια πιο ελαφριά και ντελικάτη υφή. Είναι τέλειο σκέτο αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε γεμιστά μπισκότα. Γεμίστε τα με dulce de leche, ganache σοκολάτας, μαρμελάδα. Οι επιλογές είναι άπειρες.
Τα μπισκότα αυτά είναι γνωστά ως shortbread cookies.






Μερίδες: γύρω στα 25 μπισκότα

Υλικά
150 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
55 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
1 κουταλάκι γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο συν έξτρα για το αλεύρωμα των κουπ-πατ
20 γρ. corn flour

Ειδικά εργαλεία: ψιλό κόσκινο, μίξερ βάσης ή χειρός, πλαστική μεμβράνη, πλάστης, λαδόκολλα, στρογγυλό κουπ-πατ 5,5 εκ. (ή άλλα κουπ-πατ της αρεσκείας σας), λαμαρίνα/ταψί για μπισκότα


Προετοιμασία
Στο μπωλ του μίξερ βάσης (ή σ' ένα μεγάλο μπωλ) προσθέστε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα "φτερό" του μίξερ βάσης (ή το μίξερ χειρός), σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 8 περίπου λεπτά ή μέχρι να έχετε ένα πολύ κρεμώδες κι αφράτο μείγμα. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι και το corn flour και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα. Στην αρχή ίσως να νομίζετε πως δεν πρόκειται να γίνει ζύμη γιατί το μείγμα θα μοιάζει με άμμο αλλά μην ανησυχείτε, μετά από λίγο θα γίνει όπως στην φωτογραφία από κάτω. Θα σφίξει και θα μαζεύεται σε κομμάτια γύρω από το "φτερό" του μίξερ.


Αφαιρέστε τη ζύμη απ' το μπωλ και πλάστε την με τα χέρια σας σε μπάλα κι έπειτα σε δίσκο. Εκεί θα καταλάβετε την υφή της ζύμης, η οποία θα πρέπει να είναι σφιχτή και λεία. Καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 45 λεπτά.

Καλύψτε τη λαμαρίνα σας με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετήστε την κρύα ζύμη μεταξύ δυο κομματιών λαδόκολλας και ανοίξτε την με τη βοήθεια του πλάστη, σε πάχος 0,5-0,7 εκ. Η λαδόκολλα βοηθάει στο να μην κολλάει η ζύμη πάνω στον πλάστη.
Σ' ένα μικρό μπωλ προσθέστε αλεύρι. Θα το χρησιμοποιήσετε για το αλεύρωμα του κουπ-πατ. Μ' αυτό τον τρόπο το κουπ-πατ δεν θα κολλάει στη ζύμη του μπισκότου.
Αφαιρέστε από την ανοιγμένη ζύμη το πάνω κομμάτι λαδόκολλας, κόψτε με το κουπ-πατ τα μπισκότα και τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα αφήνοντας κενό μεταξύ τους 1 εκ.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή και λεπτή σπαστή σπάτουλα για να ξεκολλήσετε την κομμένη με κουπ-πατ ζύμη απ΄την λαδόκολλα και να την βάλετε στο ταψί σας. Έτσι δεν θα χαλάσει το σχέδιο του μπισκότου που έχετε φτιάξει. Γενικά πρέπει να δουλεύετε γρήγορα διότι όσο περνάει η ώρα, η ζύμη ζεσταίνεται και μαλακώνει.


Βάλτε το ταψί στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου και ψήστε τα μπισκότα για 11-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν στις άκρες ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα. Θα είναι λίγο μαλακά στο κέντρο τους. Προσέξτε μην τα παραψήσετε.
Σημείωση: αν χρησιμοποιήσετε κουπ-πατ άλλου μεγέθους και σχήματος, τότε έχετε υπόψη σας ότι ο χρόνος ψησίματος των μπισκότων θ' αλλάξει. Για παράδειγμα, τα μικρά γράμματα τα έψησα για 6 λεπτά. Έχετε το νου σας στα μπισκότα όσο ψήνονται για ν' αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις.

Αφαιρέστε τη λαμαρίνα απ' το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα έτσι για 2 λεπτά. Έπειτα, μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν.

Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρετε σε ένα κουτί κατάλληλο για την αποθήκευση μπισκότων.
Μπορείτε να τα κρατήσετε κλεισμένα καλά σε ένα τέτοιο κουτί, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 εβδομάδα.











Μπισκότα Βουτύρου Σοκολάτας

Η προσθήκη θαλασσινού αλατιού στη ζύμη του μπισκότου εξυψώνει τη γεύση του κακάο. Μπορείτε να τα επικαλύψετε με κρυσταλλική ζάχαρη πριν τα ψήσετε για να γίνουν λίγο πιο γλυκά αλλά και για να αποκτήσουν μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα υφή.
Τα μπισκότα αυτά είναι γνωστά ως shortbread cookies.






Μερίδες: γύρω στα 20 μπισκότα

Υλικά
115 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
1 κουταλάκι γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο συν έξτρα για το αλεύρωμα των κουπ-πατ
25 γρ. κακάο (εγώ χρησιμοποιώ Van Houten ή Callebaut)
⅛ κουταλάκι γλυκού θαλασσινό αλάτι

Ειδικά εργαλεία: ψιλό κόσκινο, μίξερ βάσης ή χειρός, πλαστική μεμβράνη, πλάστης, λαδόκολλα, στρογγυλό κουπ-πατ 5,5 εκ. (ή άλλα κουπ-πατ της αρεσκείας σας), λαμαρίνα/ταψί για μπισκότα


Προετοιμασία
Στο μπωλ του μίξερ βάσης (ή σ' ένα μεγάλο μπωλ) προσθέστε το βούτυρο και την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα "φτερό" του μίξερ βάσης (ή το μίξερ χειρός), σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 8 περίπου λεπτά ή μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες κι αφράτο μείγμα. Προσθέστε τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη η οποία θα κολλάει απειροελάχιστα στα χέρια.


Αφαιρέστε τη ζύμη απ' το μπωλ και σχηματίστε την σε μπάλα κι έπειτα σε δίσκο. Καλύψτε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 1 ώρα για να σκληρύνει.

Καλύψτε τη λαμαρίνα σας με ένα κομμάτι λαδόκολλας.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Τοποθετήστε την κρύα ζύμη μεταξύ δυο κομματιών λαδόκολλας και ανοίξτε την με τη βοήθεια του πλάστη, σε πάχος 0,5-0,7 εκ. Η λαδόκολλα βοηθάει στο να μην κολλάει η ζύμη πάνω στον πλάστη.
Σ' ένα μικρό μπωλ προσθέστε αλεύρι. Θα το χρησιμοποιήσετε για το αλεύρωμα του κουπ-πατ. Μ' αυτό τον τρόπο το κουπ-πατ δεν θα κολλάει στη ζύμη του μπισκότου.
Αφαιρέστε από την ανοιγμένη ζύμη το πάνω κομμάτι λαδόκολλας, κόψτε με το κουπ-πατ τα μπισκότα και τοποθετήστε τα στη λαμαρίνα αφήνοντας κενό μεταξύ τους 1 εκ.

Σημείωση: Επειδή η ζύμη τείνει να κολλάει, χρησιμοποιήστε μια μικρή και λεπτή σπαστή σπάτουλα για να ξεκολλήσετε την κομμένη με κουπ-πατ ζύμη απ΄την λαδόκολλα και να την βάλετε στο ταψί σας. Έτσι δεν θα χαλάσει το σχέδιο του μπισκότου που έχετε φτιάξει. Γενικά πρέπει να δουλεύετε γρήγορα διότι όσο περνάει η ώρα, η ζύμη ζεσταίνεται και μαλακώνει.


Βάλτε το ταψί στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου και ψήστε τα μπισκότα για 9-10 λεπτά. Θα είναι λίγο μαλακά στο κέντρο τους. Προσέξτε μην τα παραψήσετε.
Σημείωση: αν χρησιμοποιήσετε κουπ-πατ άλλου μεγέθους και σχήματος, τότε έχετε υπόψη σας ότι ο χρόνος ψησίματος των μπισκότων θ' αλλάξει. Για παράδειγμα, τα μικρά γράμματα τα έψησα για 6 λεπτά. Έχετε το νου σας στα μπισκότα όσο ψήνονται για ν' αποφύγετε τυχόν εκπλήξεις.

Αφαιρέστε τη λαμαρίνα απ' το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα έτσι για 2 λεπτά. Έπειτα, μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν.

Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρετε σε ένα κουτί κατάλληλο για την αποθήκευση μπισκότων.
Μπορείτε να τα κρατήσετε κλεισμένα καλά σε ένα τέτοιο κουτί, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 εβδομάδα.








49 comments:

  1. Οοοοοοοο!!!! Να τα εκατοστήσει το blogάκι σου!!
    Πολύ ωραία σχήματα τα μπισκότα!!! Καλοφάγωτα!!

    Τρελοτουρίστρια

    ReplyDelete
  2. Happy B(log) B(irthday) Μάγδα!

    ReplyDelete
  3. Χρόνια πολλά!! Να μας χαρίζεις πάντα ευχάριστες μαγειρικές στιγμές, περιπέτειες, συγκινήσεις μα πάνω απ'όλα να είσαι εσύ πάντα καλά!!! A true fan of yours!!! Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
  4. το ποστ σου ήρθε πάνω στην ώρα που έψαχνα να βρω συνταγή για κουλουράκια με χριστουγεννιάτικα σχέδια! να'σαι καλά! να συνεχίσεις να μας χαρίζεις τις τόσο elegant σου συνταγές! Νικολέττα.

    ReplyDelete
  5. Πολύχρονο το blog σου και να'σαι καλά να δημιουργείς!

    ReplyDelete
  6. Χρόνια Πολλά !!!!!!!!!!!!!!!

    Να είσαι πάντα καλά και να μοιράζεσαι μαζί σου όλα αυτά που αγαπάς και μας αρέσει να διαβάζουμε.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  7. Να τα 1000!
    Επεσα πανω στα γεννεθλια αυτου του blog... τυχαιο?

    ReplyDelete
  8. Ένα από τα αγαπημένα μου μπλογκς, άσχετα αν γράφω πολύ λίγα σχόλια. Εξαιρετικές συνταγές, όμορφες φωτογραφίες, ταξιδιωτικά, όλα μα όλα όμορφα. Πάντα μου κάνει κέφι να περάσω από εδώ. Μπορεί να βρώ και καμιά αγαπημένη μουσική!!! Όσα χρόνια αντέχεις να είσαι καλά και πάντα κοντά μας.

    ReplyDelete
  9. Χρόνια σου Πολλά και δημιουργικά! Να το απολαμβάνεις το blogging για να απολαμβάνουμε κι εμείς όλα τα εξαιρετικά σου! Φιλιά!

    ReplyDelete
  10. Πάντα χαρές, πάντα δημιουργίες, πάντα νοστιμιές!!!!
    Και του χρόνου με υγεία!!!

    ReplyDelete
  11. Πολύχρονο το μπλογκ σου ! Πάντα με όμορφες και νόστιμες δημιουργίες!
    Τα μπισκότα βουτύρου με έβαλαν σε πειρασμό!
    Συγχαρητήρια για την όμορφη και καλαίσθητη παρουσίαση !
    Χρόνια πολλά και πάλι!

    ReplyDelete
  12. χρονια πολλα μαγδα. να τα χιλιασει το μπλογκ σου.
    ειρηνη

    ReplyDelete
  13. Εύχομαι να είσαι γερή,καλά όπου και αν είσαι, να μας χαρίσεις ακόμα πιο πολλές υπέροχες δημιουργίες,να μοιράζεσαι τα ωραία πράγματα που ανακαλύπτεις και να δούμε πολλά πολλά ακόμη...Όλγα

    ReplyDelete
  14. Είσαι απ΄ τις καλύτερες!!
    Το μπλόγκ σου είναι εθιστικό.
    Η ευχή μου είναι να τα εκατοστήσει το μπλόγκ και να έχει κάθε χρόνο χιλιάδες ακόμα αναγνώστες και φάνς!!

    Η πρώτη φωτογραφία με τα μπισκότα γραμματάκια είναι το κάτι άλλο!!

    Μπράβο σου!!Χρόνια πολλά!

    ReplyDelete
  15. Xronia sou polla My little expat kitchen-Magda!!!!
    Yperoxo blog me laxtaristes syntages kai fotografies!!!!!
    Thelo na ta dokimaso ta voutyrenia biskotakia sou!!!
    Oso gia ti proti photo....apaixti!!!!
    Filia :)

    ReplyDelete
  16. Να τα εκοτοστήσει το μπλογκ σου και ναμς κερνάς πάντα όμορφες συνταγές. Να τις βλέπουμε και να μας τρέχουν τα σάλια!

    Τα γραμματάκια πως τα έκανες? Σουπερ είναι!

    ReplyDelete
  17. Εύχομαι στο υπέροχο blog σου Χρόνια πολλά!!!
    Να τα εκατοστήσει!
    Να μας γράφεις πάντα έτσι ωραίες συνταγές και να μας ταξιδεύεις όπως κάνει τόσο όμορφα με κάθε ανάρτηση σου!
    Πολλά φιλιά!!!

    ReplyDelete
  18. Χρόνια Πολλά πρώτα σε σένα τη δημιουργό και μετά στην υπέροχη σελίδα σου.
    Σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά που υπάρχεις στο χώρο του blogging.
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  19. Γλυκιά μου Μάγδα!!
    Χρόνια πολλά στο πραγματικά υπέροχο blog σου! Είναι ένα από τα πολύ-πολύ αγαπημένα μου και αυτός ο προσωπικός χαρακτήρας που του έχεις προσδώσει, με κάνει να ανυπομονώ για την επόμενη ανάρτησή σου! Εύχομαι να συνεχίσεις να μας παρουσιάζεις τόσο όμορφες συνταγές και έξυπνα κόλπα με το ίδιο μεράκι! Κάνεις εξαιρετική δουλειά και σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!
    Τα μπισκοτάκια βουτύρου είναι απλά εθιστικά!!
    Και το κόλπο με το αλεύρωμα του κουπ πατ τόσο πρακτικό!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  20. Χρόνια πολλά, καλά και πολύ νόστιμα λοιπόν!
    Τέλεια είναι αυτά τα μπισκότα και πολύ χαριτωμένα, χε χε!
    Η κουζίνα σου τα παίρνει τα γράμματα μου φαίνεται! :)
    Να περνάς πάντα καλά και να μας δείχνεις νόστιμες ιδέες!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  21. Τρία Χρόνια Όμορφα!
    Να τα απολαμβάνεις και εμείς μαζί σου. Εύχομαι να πληθύνουν!

    Z.

    ReplyDelete
  22. Yeaaaaaaaaaah! Πολύχρονο το όμορφό σου μπλογκ και γλυκό σαν τα μπισκότα σου!

    ReplyDelete
  23. Χρόνια Πολλά για το blog σου, εύχομαι να συνεχίσεις να μας ποστάρεις ωραίες και νόστιμες συνταγές και να μας ξελιγώνεις με τις ωραίες σου φωτογραφίες.
    Για τα μπισκοτάκια βουτύρου δεν έχω να πω κάτι, είναι τα αγαπημένα μου!

    ReplyDelete
  24. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τις γλυκύτατες ευχές σας! Να'στε όλοι καλά!

    ReplyDelete
  25. Μαγδούλα Χρόνια Πολλά στο blog σου.

    Είναι ένα απο τ αγαπημένα μου και πραγματικά απολαμβάνω κάθε ανάρτησή σου.
    Ευχές για δημιουργικές στιγμές και όμορφα γλυκά νόστιμα χρόνια.

    Φιλιά πολλά :)

    ReplyDelete
  26. Πάντα δημιουργική και ευφάνταστη,παραγωγική και δραστήρια,δυναμική και ήσυχη ταυτόχρονα!Εύχομαι να είσαι γερή και να χαίρεσαι με τις απίθανες δημιουργίες σου και μέσα από τη δική σου χαρά να ενψυχωνόμαστε και εμείς.Συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό..διατήρησε την ποιότητα και την ευπρέπεια που χαρακτηρίζει το blog σου!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  27. Χρόνια πολλά για το Blog σου, εύχομαι να είσαι πάντα δημιουργική και να συνεχίσεις να κάνεις ποστ τις υπέροχες συνταγές σου με το ίδιο κέφι και μεράκι!!!Τα μπισκοτάκια είναι φοβερά, μπράβο!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Χρόνια πολλά στο blog σου! Να είσαι πάντα καλά να μας φτιάχνεις τόσο όμορφες δημιουργίες:)

    ReplyDelete
  29. Χρόνια πολλά!! Πάντα με τέλειες συνταγές και όμορφες φωτογραφίες!

    ReplyDelete
  30. Μάγδα μου, εύχομαι να μετρήσεις πολλά χρόνια στο blogging, οι αναρτήσεις σου είναι χάρμα οφθαλμών, τα κειμενάκια σου μούρλια, και η σημερινή ανάρτηση πολύ ξεχωριστή! Χιλιόχρονο και γλυκύτατο πάντα να συνεχίσει να είναι το blog σου!

    ReplyDelete
  31. Καλά τρελάθηκα με τα γράμματα κουπατ!
    Μάγδα μου, να είσαι πάντα καλά, ν ατα χιλιάσει το μοναδικό blog σου και να συνεχίσεις για πολλά πολά χρόνια να μας εμπνέεις! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

    ReplyDelete
  32. Μάγδα να τα εκατοστήσεις !!!
    To blog σου με έχει εμπνεύσει και μου έχει κρατήσει ατελείωτες ώρες συντροφιάς! Συνέχισε να μας κάνεις παρέα.

    ReplyDelete
  33. Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές!! Να'στε καλά!!

    ReplyDelete
  34. Και σε πολλά πολλά χρόνια ακόμη!!!!
    Χρόνια πολλά στο όμορφο blog σου!!!

    ReplyDelete
  35. Μάγδα μας να είσαι πάντα υγιής, δυνατή και δημιουργική.
    Πρώτα εσύ να έχεις ΚΑΛΑ & ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ και μετά το blog σου, που είναι το δημιούργημα και το αποτέλεσμα μιας αγαπημένης ενασχόλησης.
    Καλημέρα σου εύχομαι ολόψυχα.

    ReplyDelete
  36. Γεια σας,

    Εκανα τα μπισκότα βανιλια εχθές αλλά η ζύμη βγήκε σαν άμμος....στιγμή καινθρυμματιζοτανε,
    Είσαι σίγουρη ότι θέλει 225γρ αλεύρι? στα μπισκότα σοκολάτας βλέπω ότι βάζεις σχεδόν την μισή ποσότητα.
    Σε ευχαριστώ,
    Κατερίνα

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα Κατερίνα. Η ποσότητα αλευριού είναι σωστή. Τα μπισκότα σοκολάτας έχουν διαφορετικές ποσότητες σε όλα τα υλικά όχι μόνο στο αλεύρι και είναι λίγο διαφορετικά μπισκότα σε υφή απ' τα μπισκότα βανίλιας.
      Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου έγινε η ζύμη όπως την περιγράφεις. Αν ζύγισες όλα τα υλικά σωστά θα έπρεπε να είχες το σωστό αποτέλεσμα. Επειδή όμως όλα τα αλεύρια δεν είναι ίδια, την επόμενη φορά πρόσθεσε λίγο λιγότερο αλεύρι και δες πώς θα σου γίνει η ζύμη.
      Επίσης, φρόντισε να χτυπήσεις πολύ καλά το βούτυρο ώστε να γίνει πολύ κρεμώδες και ανάλαφρο.

      Delete
  37. Σε ευχαριστώ για τα σχόλια. Θα ξανά δοκιμάσω και θα σου πω το αποτέλεσμα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κατερίνα, έγραψα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια οδηγίες για τη ζύμη του μπισκότου βανίλιας. Αν θες ξαναδιάβασε τη συνταγή. Καλή επιτυχία!

      Delete
  38. Τυχαία στα γενέθλιά μου μου έφεραν σαν δώρο κουπ-πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες και έψαχνα αφορμή να τα δοκιμάσω. Έκανα μόνο τα βουτύρου και βγήκαν πολύ καλά (κανένα πρόβλημα με τη ζύμη) ... Εξαφανίστηκαν σε 24 ώρες. Διπλή δόση την επόμενη φορά.
    Ευχαριστώωωω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τώρα που σου γράφω μασουλάω ένα μπισκότο βανίλιας. Τα έφτιαξα ως χριστουγεννιάτικα δώρα σε συναδέλφους. Ευχαριστώ για το feedback Χριστίνα. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!

      Delete
  39. Γεια σου Μάγδα. Χρόνια σου πολλά, με υγεία, ευτυχία και πολλές-πολλές συνταγές για το νέο έτος.
    Δοκίμασα πρώτη φορά (όσο περίεργο και αν ακούγεται) να φτιάξω μπισκότα και φυσικά επέλεξα μία δική σου συνταγή.
    Η παραγγελία ήταν για μπισκότα βανίλιας και αποδείχθηκε ότι καλά έκανα και διάλεξα τη δική σου συνταγή.
    Λίγο δυσκολεύτηκα με τη ζύμη γιατί δεν ήξερα πόσο σκληρή έπρεπε να είναι, αλλά τελικά βγήκαν πολύ νόστιμα.
    Όσοι τα δοκίμασαν, μου είπαν τα καλύτερα και έτσι εγώ με τη σειρά μου, έπρεπε να σε ενημερώσω.
    Σε ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για την συνταγή σου και για τις λεπτομερείς οδηγίες.
    Καλή πρωτοχρονιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Ματίνα! Να'σαι καλά για τα καλά σου λόγια και για τις ευχές. Χαίρομαι πάαααρα πολύ που σας άρεσαν τα μπισκότα και σ' ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκες για άλλη μια φορά! Καλή Χρονιά να έχεις με υγεία και σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς!!

      Delete
  40. Μαγδα, θελω να τα φτιαξω για την βαπτιση της κορης μου, με ζαχαροπαστα. Θα τα κανω σχετικα χοντρα κ μεγαλα. Ειναι καλυτερα να τα ψησω στις αντιστασεις ή στον αερα? Ευχαριστω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Αγγελική. Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση στο ερώτημά σου. Το ψήσιμο γίνεται στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, όχι στον αέρα. Καλή επιτυχία και με το καλό να βαπτίσεις την κορούλα σου. Να σας ζήσει!

      Delete
    2. Μαγδα έγινε η βάπτιση και τα μπισκοτα είχαν μεγάλη επιτυχία! Έφτιαξα 130 κομμάτια και δεν έμεινε ούτε ένα! Ευχαριστώ πολύ!

      Delete
    3. Α πολύ χαίρομαι! Να' σαι καλά!

      Delete
  41. Μολις τα εκανα με τα μικρα μου!!!
    Τελεια! Σ ευχαριστω πολυ!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παρακαλώ! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!

      Delete