Friday, December 28, 2012

Το ρολό

Όσοι έχουμε τρέλα με το φαγητό και είμαστε ερασιτέχνες μάγειρες/μαγείρισσες, είναι δύσκολο να βρούμε ομοϊδεάτες που να μπορούμε να μοιραστούμε αυτή μας την μονομανία.






Όταν αρχίζω να μιλάω για φαγητά με φίλους και γνωστούς, μετά από ένα σημείο αρχίζουν να βαριούνται θανάσιμα. Με κοιτάνε λες και τους μιλάω για γραμματόσημα, τόση βαρεμάρα, ενώ εγώ θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρες.





Όταν όμως γράφω εδώ ή όταν διαβάζω τα blogs φίλων, τότε είμαι στο στοιχείο μου, ξέρω πως κι εκείνοι έχουν την ίδια τρέλα με μένα· θέλουμε όλοι να εκφράσουμε τις προτιμήσεις μας για συγκεκριμένα πιάτα και να καταγράψουμε τις σκέψεις και τις ιδέες μας γι' αυτά, με την ελπίδα ότι θα υπάρχει ανταπόκριση από τους αναγνώστες μας.






Και βάση αυτής της τρέλας, πάντα έχω έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό όταν ανακαλύπτω πιάτα που με εξιτάρουν, πιάτα που με εκπλήσσουν γιατί δεν περίμενα ποτέ να είμαι φαν τους, πιάτα που δεν κρατιέμαι να μοιραστώ μαζί σας.






Ένα τέτοιο πιάτο είναι κι αυτό εδώ. Έχει μυρωδιά Μέσης Ανατολής και είναι ιδανικό για αυτές τις μέρες των εορτών καθώς είναι πανέμορφο κι εντυπωσιακό. Ποτέ δεν περίμενα πως θα μου άρεσε αυτό το είδος πιάτου, το ρολό κιμά, αλλά έκανα λάθος και πόσο μ' αρέσει να κάνω λάθος σε τέτοια πράγματα δεν μπορείτε να φανταστείτε.






Πρόκειται για ένα γεμιστό ρολό βοδινού (ή μοσχαρίσιου) κιμά με αβγά ορτυκιού, αποξηραμένα βερίκοκα και καρύδια. Δεν μένει όμως εκεί, έχει και μπαχαρικά και λιαστές ντομάτες και φρέσκο δυόσμο κι όλες εκείνες τις γεύσεις που αναστατώνουν τον ουρανίσκο και που σε κάνουν να θες να φας κι άλλο κι άλλο κι άλλο.






Ως συνοδευτικό έχει μια γλυκιά σάλτσα ντομάτας με σαφράν, τζίντζερ και πιπεριά Φλωρίνης που είναι α-πί-θα-νη. Αυτή η σάλτσα με ξετρέλανε. Την φαντάστηκα πάνω σε μια μακαρονάδα, πάνω σε μπριζόλες ή μπιφτέκια, φτιαγμένη το καλοκαίρι με φρέσκιες ντομάτες, η φαντασία μου οργίασε. Είναι μια σάλτσα λίγο καυτερή απ' το τζίντζερ, με τη γλύκα της πιπεριάς και την όξινη νότα της ντομάτας να συμπληρώνει άψογα το γήινο, πολύπλοκο και γεμάτο ουμάμι γεύση ρολό.






Ιδανικό πιάτο για ένα γιορτινό ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, για ένα μπουφέ ή για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Φτιάξτε το, μοιραστείτε το μ' αυτούς που αγαπάτε, απολαύστε το!











Γεμιστό Ρολό Κιμά με Αβγά Ορτυκιού, Αποξηραμένα Βερίκοκα και Καρύδια
Ελαφρώς προσαρμοσμένη από το ολλανδικό Delicious

Το ρολό αυτό φτιάχνεται σε παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ που το κάνει πιο εύκολο να κρατήσει το σχήμα του αλλά και να ψηθεί ομοιόμορφα.

Αν δεν βρείτε αβγά ορτυκιού παραλείψτε τα απ' τη συνταγή. Μην τα αντικαταστήσετε με αβγά κότας γιατί είναι πολύ μεγάλα, θα φουσκώσουν το ρολό και δεν θα έχει ωραία εμφάνιση όταν το κόψετε σε φέτες.

Μπορείτε να ετοιμάσετε το ρολό μια ή και δυο μέρες νωρίτερα, να το διατηρήσετε στο ψυγείο και να το ψήσετε τη μέρα που θα το σερβίρετε.

Αν θέλετε να σιγουρευτείτε πως το ρολό είναι σωστά αλατισμένο, μπορείτε να πλάσετε ένα μικρό κεφτεδάκι, να το ψήσετε σ' ένα τηγάνι και να το δοκιμάσετε. Έτσι θα ξέρετε πως το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό και ότι δεν θα σερβίρετε στους καλεσμένους σας ανάλατο φαγητό.






Μερίδες: 6

Υλικά
200 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
12 αβγά ορτυκιού
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο συν έξτρα για το λάδωμα της φόρμας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
500 γρ. κιμά βοδινό ή μοσχαρίσιο
2 κουταλάκια γλυκού ξερό δυόσμο
2 κουταλάκια γλυκού τριμμένο κορίανδρο
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 αβγά μεσαίου μεγέθους
45 γρ. γαλέτα
100 γρ. καρύδια (50 γρ. ψιλοκομμένα, 50 γρ. ολόκληρα)
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκα φύλλα δυόσμου, για το γαρνίρισμα

Ειδικά εργαλεία: παραλληλόγραμμη φόρμα (23 x 9 x 8 εκ.) (χωρητικότητα 1½-2 λίτρα), αλουμινόχαρτο


Προετοιμασία
Τοποθετήστε τα αποξηραμένα βερίκοκα σ' ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους και καλύψτε τα εντελώς με ζεστό νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 15 λεπτά κι έπειτα στραγγίξτε τα. Πάρτε τα μισά βερίκοκα και ψιλοκόψτε τα (θα χρησιμοποιηθούν μέσα στον κιμά) και τα άλλα μισά αφήστε τα ολόκληρα (θα τοποθετηθούν στην κορυφή του ρολού).

Εντωμεταξύ, βάλτε τα αβγά ορτυκιού σ' ένα κατσαρολάκι και καλύψτε τα εντελώς με κρύο νερό. Βράστε τα για 7 λεπτά και μετά βάλτε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Καθαρίστε τα προσεκτικά ώστε να μη σπάσουν. Τα αβγά ορτυκιού είναι λίγο δύσκολο να καθαριστούν γιατί το τσόφλι τους είναι πολύ λεπτό. Το μυστικό είναι να καθαρίσετε το τσόφλι μαζί με τη λεπτή εσωτερική μεμβράνη του αβγού ταυτόχρονα.

Ενώ τα βερίκοκα μουλιάζουν και τ' αβγά βράζουν, σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λαμπυρίζει, κατεβάστε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες και σωτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Αδειάστε το περιεχόμενο του τηγανιού σ' ένα μεγάλο μπωλ και αφήστε να κρυώσει. Έπειτα προσθέστε τον κιμά, τον ξερό δυόσμο, τον κορίανδρο, την κανέλα, τα 2 αβγά, την γαλέτα, τα 50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια, τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, το αλάτι και το πιπέρι και αναμείξτε καλά με τα χέρια σας πλάθοντας καλά τον κιμά και φροντίζοντας να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.


Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Πάρτε τη φόρμα και λαδώστε καλά το εσωτερικό της. Καλύψτε τον πάτο και τα τοιχώματα με αλουμινόχαρτο, αφήνοντας περίσσευμα απ' όλες τις πλευρές. Εγώ χρησιμοποιώ δυο κομμάτια αλουμινόχαρτου, ένα για να καλύψω τη φόρμα κατά μήκος κι ένα για να καλύψω τη φόρμα κατά πλάτος. Φροντίστε να μην υπάρχουν τρύπες στο αλουμινόχαρτο γιατί θα χυθούν τα υγρά του ρολού και θα είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε απ' τη φόρμα γιατί θα κολλάει πάνω σ' αυτήν.

Απλώστε ομοιόμορφα το ένα-τρίτο του κιμά στον πάτο της φόρμας. Μοιράστε 6 αβγά ορτυκιού από πάνω και καλύψτε με ένα-τρίτο του κιμά, πιέζοντας τον καλά (με προσοχή όμως για να μη διαλύσετε τ' αβγά) ώστε να είναι σφιχτό το ρολό. Μοιράστε τα υπόλοιπα αβγά ορτυκιού από πάνω και καλύψτε με τον υπόλοιπο κιμά πιέζοντας τον καλά και φροντίζοντας η κορυφή να είναι ίσια. Καλύψτε την κορυφή του ρολού με τα ολόκληρα βερίκοκα και καρύδια και καλύψτε με το αλουμινόχαρτο (που έχετε αφήσει να περισσεύει απ' τα πλαϊνά της φόρμας).
Σ' αυτό το σημείο, μπορείτε να βάλετε το ρολό στο ψυγείο και να το κρατήσετε για 1-2 μέρες. Πριν το ψήσετε, βγάλτε το απ' το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.


Τοποθετήστε τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήστε το ρολό, καλυμμένο, για 50 λεπτά. Έπειτα ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά.
Αφαιρέστε τη φόρμα απ' το φούρνο κι αφήστε το ρολό να κρυώσει για 5 λεπτά. Βγάλτε το ρολό απ' τη φόρμα, σηκώνοντάς το προσεκτικά απ' το αλουμινόχαρτο. Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά κι έπειτα αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο προσεκτικά ώστε να μη σπάσει το ρολό. Μεταφέρετε το ρολό σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Σερβίρετε, κομμένο σε φέτες, μαζί με τη γλυκιά σάλτσα ντομάτας.










Σάλτσα Ντομάτας με Σαφράν, Τζίντζερ και Πιπεριά Φλωρίνης
Ελαφρώς προσαρμοσμένη από το ολλανδικό Delicious

Όπως και με το ρολό, έτσι και η σάλτσα μπορεί να φτιαχτεί μια-δυο μέρες πριν και να την ζεστάνετε πριν την σερβίρετε.






Μερίδες: 400 ml / 6-8 μερίδες

Υλικά
Μια πρέζα στίγματα σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
100 ml ξηρό λευκό κρασί
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κομμάτι φρέσκου τζίντζερ (πιπερόριζα) 3 εκ., καθαρισμένο και τριμμένο
1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλιά σούπας μέλι
400 γρ. ολόκληρες, καθαρισμένες ντομάτες κονσέρβας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκα φύλλα δυόσμου, για το γαρνίρισμα

Ειδικά εργαλεία: ραβδομπλέντερ ή κανονικό μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων


Προετοιμασία
Βάλτε τα στίγματα σαφράν σ' ένα μικρό μπωλ και χύστε από πάνω το κρασί. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 5 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέστε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λαμπυρίζει, κατεβάστε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σωτάρετε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέστε την πιπεριά Φλωρίνης, την κανέλα και το μέλι και ψήστε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το σαφράν με το κρασί και τις ντομάτες, πιέζοντάς τες καλά με μια κουτάλα για να τις διαλύσετε. Ρίξτε αλατοπίπερο και αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Αμέσως κατεβάστε τη φωτιά στο χαμηλό, βάλτε το καπάκι της κατσαρόλας κι αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.


Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, επεξεργαστείτε την χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ, μεταφέρετε τη σάλτσα από την κατσαρόλα στον κάδο του μπλέντερ ή του επεξεργαστή τροφίμων σας και επεξεργαστείτε την εκεί.

Σ' αυτό το σημείο, μπορείτε να βάλετε τη σάλτσα στο ψυγείο για μια-δυο μέρες και να την ζεστάνετε όταν θέλετε να την σερβίρετε.

Γαρνίρετε τη σάλτσα με μερικά φύλλα φρέκσου δυόσμου και σερβίρετε μαζί με το γεμιστό ρολό κιμά.





25 comments:

  1. πάντα φτιάχναμε ρολό κιμά γεμιστό με αυγά αλλά αυτό το πάει όχι ένα όχι δύο αλλά πολλά βήματα πιο πάνω!! Είναι απλά εντυπωσιακό!!! Καλές γιορτές!!! Φιλιά!!

    ReplyDelete
  2. Πολύ ιδιαίτερη η πρότασή σου, κι όπως πάντα ,σκανδαληστική στην εμορφάδα της!

    ReplyDelete
  3. Δεν βρίσκω λόγια να το περιγράψω.Βέβαια αυγά ορτυκιού δεν νομίζω ότι μπορώ να βρω αλλά θα το φτιάξω οπωσδήποτε με τα υπόλοιπα.
    Για μια ακόμη φορά θα πω, κι ας θεωρηθεί υπερβολή, ότι είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχεις στο χώρο με αυτά τα υπέροχα γραπτά σου και τις υπέροχες προτάσεις σου.
    Καλή Πρωτοχρονιά.
    Σε φιλώ.

    ReplyDelete
  4. Τελικά εσύ μας εκπλήσεις συνεχώς και όχι το ρολό, που ομολογουμένως είναι εκπληκτικό!!! Το ζήλεψα το φαγητό σου και είναι κάτι παραπάνω από προκλητικό στο να το δοκιμάσουμε. Ξεφεύγει πέρα από οποιοδήποτε ρολό έχω δει μέχρι σήμερα.

    Ωραία κλείνει ο χρόνος Μάγδα μου!!

    ReplyDelete
  5. Μάγδα, εντυπωσιακότατη η παρουσίαση του ρολό, με ωραία φωτογράφιση! Το ίδιο και η σάλτσα του πιάτου, που μου κέντρισε την περιέργεια και με προκαλεί να την δοκιμάσω! Το όλο σύνολο, ταιριάζει άψογα στον γιορτινό μπουφέ ή το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!
    Καλή σου ημέρα!

    ReplyDelete
  6. Σούπερ γιορτινό το ρολό σου Μάγδα!!!όσο για την τρέλλα που λες πόσο σε νοιώθω!!!Καλή Χρονιά εύχομαι με υγεία και δημιουργικότητα!!

    ReplyDelete
  7. Τέτοιο ρολό οφείλω να πω ότι δεν έχω ξαναδεί! Πρέπει να είναι υπέροχο...

    ReplyDelete
  8. Αυτό δεν είναι ρολό! Είναι γευστικό ποίημα! Καλή χρονιά να έχετε!

    ReplyDelete
  9. Arti — εμείς ποτέ δεν φτιάχναμε ρολό και ποτέ δεν ήταν κάτι που με είχε ελκύσει να το δοκιμάσω. Αυτό όμως μου άλλαξε τη γνώμη γιατί είναι πραγματικά πολύ νόστιμο. Σ' ευχαριστώ πολύ! καλές γιορτές!!

    Martha — σ'ευχαριστώ Μάρθα μου!

    Ξανθή — με τιμούν αυτά που μου γράφεις. Σ' ευχαριστώ! Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε με υγεία!!

    Χρυσαυγή — χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Αν το φτιάξεις θα χαρώ πολύ να μάθω πώς σου φάνηκε!

    Ειρήνη Ε. — η σάλτσα είναι φοβερή! Δοκίμασέ την και θα με θυμηθείς!

    elen — σ' ευχαριστώ πολύ! Καλή Χρονιά να έχεις!

    Σοφία — είναι το άτιμο :)

    kiki — σ' ευχαριστώ Κική μου, επίσης!!

    ReplyDelete
  10. Να 'ξερες πόσο σε καταλαβαίνω! Θα μπορούσα να μιλάω για μαγειρική ώρες ολόκληρες αλλά τις περισσότερες φορές νιώθω ότι οι άλλοι μπορεί να βαριούνται γιατί απλούστατα δεν τους ενδιαφέρει να αναλύσουν τα συστατικά για την καλύτερη σπιτική μαγιονέζα ή τον ακριβή χρόνο ψησίματος για μελωμένο κότσι...
    Το ρολό σου είναι πολύ ιδιαίτερο, έχει εξαιρετικά υλικά και σίγουρα καταγράφεται στη μνήμη όποιου το δοκιμάσει! Μπράβο!

    ReplyDelete
  11. Θα έγραφα ότι ακριβώς γράφει η φίλη μας η Ξανθή! Είναι σαν να είμαστε απολύτως συνεννοημένες, αν και δεν είμαστε :-)))
    Ακόμη και χωρίς τα αυγά ορτυκιού αλλά μ' ένα κλασσικό τεμαχισμένο αυγό, έχω την αίσθηση ότι θα είναι πανδαισία!
    Όσο για την σάλτσα μπορεί και να την φτιάξω αύριο κιόλας με μακαρονάδα!!!

    Ένα όμορφο και σαφώς δημιουργικό 2013 σου εύχομαι ολόψυχα. Και με πιο πολλούς φίλους που να μοιράζονται τούτη την αγάπη και το ταλέντο σου στην κουζίνα!

    ReplyDelete
  12. Μα είναι τόσο όμορφο το ρολό σου!!! Έργο τέχνης!!! Καλές γιορτές αγαπημένη μου-μας!!!

    ReplyDelete
  13. οσο πας και γινεσαι η τελειοτερη σεφ
    μαλλον πρεπει να ανοιξετε εστιατοριο!

    ReplyDelete
  14. sundayspoon, donkey and the carrot — σας ευχαριστώ! Καλές γιορτές να έχετε!

    Penelope — σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου, να'σαι καλά!! Με μακαρονάδα είναι φοβερή η σάλτσα. Ελπίζω να την ευχαριστηθείς!

    Anonymous — ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  15. Μάγδα μου σε καταλαβαίνω, κι εγω θα ήθελα να μιλάω ώρες για μαγειρική και συνταγές.
    Υπέροχη η συνταγή σου! Η σάλτα πρέπει να είναι πεντανίστιμη!
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  16. Μάγδα μου σε καταλαβαίνω. μπορώ κι εγώ να μιλάω ώρες για μαγειρική και συνταγές και ας μην είμαι τόσο καλή όσο εσύ.
    Η συνταγή σου υπέροχη και η σάλτσα πρέπει να είναι φοβερή. Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  17. δεν εχω ξαναδει τοσο ωραια παρουσιαση ρολου!ειναι εξαιρετικο!ειναι σαν γλυκο απεξω!οι γευσεις και τα αρωματα πολυ γιορτινα!η σαλτσα σου εξαιρετικη!πιο γιορτινο δεν γινεται!χαιρομαι που βρισκουμε συνδετυμονες στο διαδυκτιο να μοιραζομαστε την αγαπη μας για το φαγητο, τα υλικα, τις μυρωδιες..οι φωτογραφιες σου ειναι εξαιρετικες και τα κειμενα σου!μπορω να φανταστω ποσες ωρες περνασ στην κουζινα!καλη χρονια και δημιουργικη!

    ReplyDelete
  18. Καλησπέρα! εξαιρετική παρουσίαση και πολύ ενδιαφέρων συνδιασμός υλικών . Μια ερώτηση μόνο : τα αυγα ορτυκιού στη γεύση είναι σαν κανονικά αυγά ή εχουν ιδιαίτερη γεύση ; ο σύζυγος έχει θέμα με τις έντονες γεύσεις των αυγών .
    θα περιμένω την απάντηση σου ,σκέφτομαι να το μαγειρέψω άμεσα.
    Σ' ευχαριστώ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα! Η γεύση των αβγών ορτυκιού μοιάζουν πολύ με της κότας. Μέσα στο ρολό μάλιστα, με όλες τις άλλες γεύσεις, η γεύση τους δεν είναι έντονη. Καλή επιτυχία!

      Delete
  19. Εξαιρετικο και το ρολο και η σαλτσα του!!!!
    Να σαι καλα που την ποσταρες τη συνταγη!!
    Καλη χρονια,με υγεια σου ευχομαι!!

    ReplyDelete
  20. Γειά σου Μάγδα,
    Ηθελα να ρωτήσω με τί θα πρότεινες να το συνοδέψουμε π.χ με κάποιο ρύζι και με τί είδους σαλάτα . Κάνεις καταπληκτική δουλειά , Καλή επιτυχία στα βραβεία..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα και σ' ευχαριστώ πολύ! Με ένα απλό ρύζι θα είναι τέλειο, και θα του ταίριαζε αυτή η σαλάτα.

      Delete
  21. Γειά σου Μάγδα, πολύ όμορφη συνταγή. Έχω μια ερώτηση: Πόσο υγιεινό είναι να μαγειρεύουμε σε επαφή με το αλουμινόχαρτο και αν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με λαδόκολα στο κάτω μέρος και στα πλαϊνά, ενώ να το σκεπάσουμε μόνο από πάνω με το αλουμινόχαρτο, όπου δεν έρχεται σε επαφή με το φαγητό. Σ'ευχαριστώ, Αγγελική από Γερμανία

    ReplyDelete
  22. Είχα κάνει bookmark τη συνταγή κι εγώ δε θυμάμαι απο πότε, και προχθές που έψαχνα τι να μαγειρέψω για το δείπνο των γενεθλίων μου την είδα κι είπα ΟΥΑΟΥ! αυτό! Το έφτιαξα λοιπόν (διπλή δόση για να φτάσει για όλους), με κανονικά αυγά αντι ορτικιού γιατί δε μπόρεσα να βρώ κι ήταν Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΟ!!! Κι αυτή η σάλτσα φανταστική!! Ευχαριστώ για τη συνταγή! Το καταφχαριστήθηκα κι εγώ κι οι φίλοι μου!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε. Είναι πράγματι πολύ ωραία συνταγή αν κι έχω να την φτιάξω καιρό! Καλά που μου τη θύμησες :) Σ' ευχαριστώ κι εγώ που την δοκίμασες!!

      Delete