Thursday, February 2, 2023

Ζεστή πατατοσαλάτα με κρεμμύδι, κάππαρη και σως ταχινιού, miso και μαύρου σκόρδου

Στην προηγούμενη ανάρτηση μοιράστηκα μαζί σας την σως μου με ταχίνι, miso και μαύρο σκόρδο, τον άσο στο μανίκι μου που χαρίζει επιπλέον γεύση και νοστιμιά όχι μόνο σε σάντουιτς αλλά και σε σαλάτες.

 

 

 

Αυτήν εδώ την ζεστή πατατοσαλάτα λατρεύω να την φτιάχνω με τη σως ταχινιού καθώς έχει την μαγική ικανότητα να μεταμορφώνει τα λιγοστά κι απλά υλικά της σαλάτας σε κάτι το απόλυτα εδιαφέρον και εύγεστο. Συνήθως την απολαμβάνω σκέτη, με λίγο ψωμί, αλλά αυτή η σαλάτα είναι το ιδανικό ταίρι σε ψητά ψάρια και κρεατικά, και μπορεί να σερβιριστεί μαζί με άλλες σαλάτες και ορεκτικά σε ένα τραπέζι ή μαζί με διάφορους μεζέδες.  

 

 

 

 

 

Ζεστή πατατοσαλάτα με κρεμμύδι, κάππαρη και σως ταχινιού, miso και μαύρου σκόρδου 

 

Μερίδες: 2 μεγάλες σαλάτας

 

Υλικά

5-6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα

1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά σούπας, κάππαρη, ξεπλυμμένη αν είναι πολύ αλμυρή

Μια χούφτα φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μια μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Περίπου 4 κουταλιές σούπας σως ταχινιού, miso και μαύρου σκόρδου

 

Προετοιμασία

Βράστε τις πατάτες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Εισάγετε τη μύτη ενός μαχαιριού μέσα στις πατάτες και αν εισχωρεί εύκολα, είναι έτοιμες. Μην τις παραβράσετε γιατί θα διαλυθούν όταν έπειτα τις ανακατέψετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Σουρώστε απαλά τις πατάτες χωρίς να χτυπηθούν έντονα μεταξύ τους, και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπωλ για σαλάτα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέστε 3 κουταλιές σούπας σως ταχινιού, miso και μαύρου σκόρδου και το κρεμμύδι, και ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας. Έπειτα προσθέστε την κάππαρη, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και επιπλέον ελαιόλαδο αν δείτε πως χρειάζεται παραπάνω υγρασία η σαλάτα ή αν απλά προτιμάτε περισσότερο λάδι στην σαλάτα σας, όπως εγώ. Αναμείξτε και πάλι απαλά με τα χέρια σας κι είσαστε έτοιμοι!

Σερβίρετε με λίγη σως επιπλέον από πάνω.

 

 

 

0 comments:

Post a Comment