tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post2199457227052846753..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Γαλλική σφολιάτα - Pâte feuilletéemagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger57125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-43370301791537632282021-03-19T11:48:17.151+01:002021-03-19T11:48:17.151+01:00Πολύ ωραία συνταγή! Με κλειστά μάτια την προτιμώ, ...Πολύ ωραία συνταγή! Με κλειστά μάτια την προτιμώ, από τις έτοιμες! Ωραία και αναλυτική περιγραφή! Ευχαριστούμε πολύ!!!<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12788491140034842331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-90819081179947615452017-05-03T17:26:20.237+02:002017-05-03T17:26:20.237+02:00Ευχαριστώ.
Όπως γράφω στη συνταγή, βγαίνουν 1,2 κι...Ευχαριστώ.<br />Όπως γράφω στη συνταγή, βγαίνουν 1,2 κιλά σφολιάτας. Αυτό δεν είναι ένα φύλλο, είναι πάνω από 2 φύλλα.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-66738187597422474272017-05-03T16:37:36.221+02:002017-05-03T16:37:36.221+02:00Πολυ αναλυτική η παρουσίαση, συγχαρητήρια!! Κάτι ό...Πολυ αναλυτική η παρουσίαση, συγχαρητήρια!! Κάτι όμως που δεν κατάλαβα: τα υλικά και η εκτέλεση που παρουσιάζεις είναι για ένα φύλλο σφολιάτας: αν δηλ θέλω να φτιάξω πίτα , θα πρέπει να διπλασιάσω τα υλικά; Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-90615771880013745782016-10-28T20:25:53.599+02:002016-10-28T20:25:53.599+02:00Καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε αν και δεν ...Καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου φούσκωσε. Αν την έφτιαξες σωστά, τότε θα έπρεπε να σου φουσκώσει. Κρίμα. magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-14400830986625184682016-10-21T13:46:05.794+02:002016-10-21T13:46:05.794+02:00Καλησπερα!!Αυτη η σφολιατα ειναι πραγματικα υπεροχ...Καλησπερα!!Αυτη η σφολιατα ειναι πραγματικα υπεροχη!!Του εμποριου δεν πιανει μια μπροστα της..Την εφτιαξα χθες χωρις καμια δυσκολια κ δεν θεωρουμαι κ εμπειρη μαγειρισσα..Τα γραφεις με τοσες λεπτομερειες αλλα κ τοσο απλα ωστε να μπορεσει να την φτιαξει ο καθενας..Εγω λοιπον αφου με την ζυμη τα πηγα καλα,δεν αντιμετωπισα προβλημα,ειχα θεμα στο ψησιμο.δεν μου φουσκωσε..Η ζυμη βγηκε 1.200 οπως λες κ Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04871939285721100914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-27369281588277594022016-06-21T15:31:23.741+02:002016-06-21T15:31:23.741+02:00Θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε! Να' σαι καλά!Θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε! Να' σαι καλά!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-60171506700290787842016-06-21T12:13:09.122+02:002016-06-21T12:13:09.122+02:00Εψαχνα για καιρο μια αναλυτικη συνταγη για σφολιατ...Εψαχνα για καιρο μια αναλυτικη συνταγη για σφολιατα.. Μολις βρω ευκαιρια θα την κανω γιατι φτιαχνω συχνα μιλφειγ και θελω να το κανω με σπιτικη σφολιατα... Σε ευχαριστω πολυ!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16133842971605618395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-51882798683032545092015-10-31T22:20:51.745+01:002015-10-31T22:20:51.745+01:00Καλησπέρα Βίκυ και συγνώμη που σου απαντώ με καθυσ...Καλησπέρα Βίκυ και συγνώμη που σου απαντώ με καθυστέρηση. Όταν την χρησιμοποιώ σε αλμυρά πιτάκια, αλείφω με λίγο χτυπημένο αβγό. Σε μεγάλες πίτες, δεν βάζω τίποτα γιατί θέλουν πολλή ώρα ψήσιμο και με το αβγό μαυρίζουν. Όταν τη χρησιμοποιώ για γλυκά, τότε συνήθως αλείφω με αβγό. Δεν χρειάζεται βούτυρο ή λάδι αφού η σφολιάτα περιέχει πολύυυ βούτυρο.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-74751772609356569342015-10-27T10:39:40.701+01:002015-10-27T10:39:40.701+01:00Καλημέρα!! Ήθελα να ρωτήσω αν βάζουμε κάτι επάνω σ...Καλημέρα!! Ήθελα να ρωτήσω αν βάζουμε κάτι επάνω στο τελευταίο φύλλο πριν την ψήσουμε. λάδι η βούτυρο πχ. Ευχαριστώ.Vikinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-17866534804807234572015-07-12T13:51:19.630+02:002015-07-12T13:51:19.630+02:00Γειά σου Μαρία. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε! ...Γειά σου Μαρία. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε! Εγώ σπάνια αγοράζω σφολιάτα, πάντα την φτιάχνω μόνη μου και κάθε φορά ενθουσιάζομαι κι εγώ :) Σ' ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκες και ακολούθησες τη συνταγή μου!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-62967524564074408592015-07-12T13:25:43.206+02:002015-07-12T13:25:43.206+02:00Έφτιαξα χθες το βράδυ τη ζύμη της σφολιάτας κ σήμε...Έφτιαξα χθες το βράδυ τη ζύμη της σφολιάτας κ σήμερα το πρωί την πίτα μου! Δεν έχω λόγια! Είναι εκπληκτική! Σαν την αγοραστη. Μη σου πω κ καλύτερη από την αγοραστή! Δεν μπορώ να περιγράψω τον ενθουσιασμό μου!Μαρίαnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-76262168842590651882014-11-06T18:09:17.917+01:002014-11-06T18:09:17.917+01:00Γειά σου Γρηγόρη. Τώρα που θα πιάσουν τα κρύα σιγά...Γειά σου Γρηγόρη. Τώρα που θα πιάσουν τα κρύα σιγά-σιγά σκοπεύω να φτιάξω και κρουασάν!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-26158953773097380492014-10-28T10:02:09.599+01:002014-10-28T10:02:09.599+01:00Καλησπερα πολλη καλο σιτε και πολλη κατατοπιστικη ...Καλησπερα πολλη καλο σιτε και πολλη κατατοπιστικη μπραβο σου ελπιζω να ανεβασεισ και συνταγη για κρουασαν με εκτιμηση γρηγορησAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01133329985739234531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-52297113758619680922014-04-06T17:54:20.725+02:002014-04-06T17:54:20.725+02:00Καλησπέρα Χρήστο και σ' ευχαριστώ για το σχόλι...Καλησπέρα Χρήστο και σ' ευχαριστώ για το σχόλιο. Χαίρομαι που σου άρεσε η σφολιάτα! Είναι πράγματι λίγο βαριά όσον αφορά το βούτυρο, όπως όλες οι καλές, σπιτικές σφολιάτες. Η ζύμη για κρουασάν είναι λίγο διαφορετική, ναι, καθώς περιέχει και μαγιά. Πρέπει να μοιραστώ και συνταγή για κρουασάν όταν θα έχω χρόνο. Σ' ευχαριστώ και πάλι που άφησες τις εντυπώσεις σου!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-33750140132204186132014-04-01T18:13:07.420+02:002014-04-01T18:13:07.420+02:00Συγχαρητήρια Μάγδα.Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδ...Συγχαρητήρια Μάγδα.Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ αν και σε παρακολουθώ αρκετό καιρό. Η σφολιάτα βγήκε εξαιρετική και την δοκίμασα κάνοντας τη τυρόπιτα που προτείνεις αλλά και μιλφείγ.Στο μιλφείγ ίσως μου χτύπαγε ελαφρώς το βούτυρο αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι το έψησα και τέλεια.Όπως και να χει η σφολιάτα είναι εξαιρετική. Η ζύμη για κρουασάν είναι πολυ διαφορετική απο τη σφολιάτα αυτη?Είναι τοΧρήστος Π.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-12402201792022520622013-06-09T17:47:29.283+02:002013-06-09T17:47:29.283+02:00Το συγχαρητήρια νομίζω είναι λίγο για μια τέτοια α...Το συγχαρητήρια νομίζω είναι λίγο για μια τέτοια ανάρτηση....<br />Το έχω κάνει ήδη 2 φορές και δεν προλαβαίνω να το βάλω στη κατάψυξη.... Μέσα σε 2 μέρες έχει πάρει γλυκιά μορφή, αλμυρή και εξαφανίζεται... Αλλά τόσο τέλεια που γίνετε και σκέτη είναι μαγική....<br /><br />Μάγδα σε ευχαριστούμε πολύ...<br /><br />Keep on!!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11009701119237462831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-81676758487918683162013-02-10T22:49:43.001+01:002013-02-10T22:49:43.001+01:00Συγχαρητήρια! Δεν έχω λόγια!Συγχαρητήρια! Δεν έχω λόγια!mia mariahttps://www.blogger.com/profile/05607379813715551658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-32803994885703835712013-02-06T00:00:31.527+01:002013-02-06T00:00:31.527+01:00Σ' ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη. Κι εσύ μόλις έφτιαξ...Σ' ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη. Κι εσύ μόλις έφτιαξες τη δική μου διάθεση με το σχόλιό σου! Χαιρετίσματα στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη Κεφαλονιά!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-28335408144214895102013-02-05T00:23:35.339+01:002013-02-05T00:23:35.339+01:00γειά,
μετά από μια σούπερ κουραστική μέρα μπορεί κ...γειά,<br />μετά από μια σούπερ κουραστική μέρα μπορεί κανείς να ετοιμαστεί για υπέροχο ύπνο αφού δώσει μια ματιά στις περιγραφές σου.<br />μπορεί να ακολουθήσω κάτι ή να ακολουθήσω όλες τις οδηγίες που τόσο καλά διατυπώνονται, αλλά το σίγουρο είναι ότι το blog σου μου φτιάχνει την διάθεση!<br /><br />Ευχαριστώ από Κεφαλονιά<br /><br />Γρηγόρης<br /><br />greg maestrohttps://www.blogger.com/profile/16592588595307157558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-74804490797108168602013-02-04T20:12:27.836+01:002013-02-04T20:12:27.836+01:00υπεροχη.... απλα υπεροχηυπεροχη.... απλα υπεροχηAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-25509910688068249782013-02-04T16:41:11.617+01:002013-02-04T16:41:11.617+01:00Είναι πανέμορφη!Είναι πανέμορφη!Melissanihttps://www.blogger.com/profile/04125160301252809784noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-40714126962624383252013-01-31T22:37:42.794+01:002013-01-31T22:37:42.794+01:00Πραγματικά μία από τις πιο μπελαλίδικες συνταγές π...Πραγματικά μία από τις πιο μπελαλίδικες συνταγές που αξίζουν όμως σε νοστιμιά! Πολύ αναλυτικές οι οδηγίες σου όπως πάντα!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-14063952404575366092013-01-30T19:17:11.892+01:002013-01-30T19:17:11.892+01:00Τελικα ηταν πολυ εύκολη μπράβο μηπως εχεις συνταγη...Τελικα ηταν πολυ εύκολη μπράβο μηπως εχεις συνταγη για γαλλικα κρουασάν?ελενηnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-29104262523566629832013-01-29T14:50:13.576+01:002013-01-29T14:50:13.576+01:00Σ'ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη! Μην φοβάσαι καθόλου...Σ'ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη! Μην φοβάσαι καθόλου να την φτιάξεις. Δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο την φαντάζεσαι και για μια έμπειρη μαγείρισσα σαν και σένα πιστεύω πως δεν θα είναι δύσκολη. Κι αν κάνεις και κάτι λάθος δεν πειράζει, από αυτά δεν μαθαίνουμε άλλωστε; magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-29509238276020655832013-01-28T23:50:42.746+01:002013-01-28T23:50:42.746+01:00Μιλάω ιταλικά οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το βίντε...Μιλάω ιταλικά οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Το βίντεο που βρήκα πάντως είναι αναλυτικότατο. Καλό βράδυ!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.com