tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post2236443541985483067..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Χταπόδι ξιδάτοmagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-84916487036565945392013-05-31T14:42:42.641+02:002013-05-31T14:42:42.641+02:00Όλοι όσοι έχουν μείνει στο εξωτερικό, λένε το ίδιο...Όλοι όσοι έχουν μείνει στο εξωτερικό, λένε το ίδιο πράγμα για τα υλικά μας. Φαίνεται τόσο περίεργο, που μόνο αν ζήσεις έξω μάλλον το πιστεύεις! Για να το λένε όμως όλοι, έτσι είναι!<br />Το κατεψυγμένο χταποδάκι, είναι απλά σίγουρα σιτεμένο σε σχέση με το ολόφρεσκο. Όσο για την ακρίβεια του, εγώ θεωρώ ότι είναι ακριβό ΚΑΙ στο σούπερ μάρκετ!<br />Φοβερό μεζεδάκι! Μπράβο στη γιαγιά!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-38526720352536528262013-05-28T20:56:13.991+02:002013-05-28T20:56:13.991+02:00Αυτές οι μεγαλειώδεις συνταγές με ελάχιστα υλικά ε...Αυτές οι μεγαλειώδεις συνταγές με ελάχιστα υλικά είναι πραγματικά αξεπέραστες!Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-78367357033599136052013-05-27T20:12:33.794+02:002013-05-27T20:12:33.794+02:00Kate — σ' ευχαριστώ πολύ!
ΕΛΕΝΑ — να' σαι...Kate — σ' ευχαριστώ πολύ!<br /><br />ΕΛΕΝΑ — να' σαι καλά, ευχαριστώ!<br /><br />Marina — κι εδώ το χταπόδι δεν έχει την ίδια γεύσηυ, δυστυχώς. Κάθε φορά που πάω Ελλάδα θυμάμαι την πραγματική του γεύση. Με κολακεύεις :)<br /><br />Martha — έεετσι!<br /><br />Βασίλης Τζαφέρης — καλησπέρα Βασίλη και σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Να' σαι καλά!!<br /><br />Ερμιόνη — από την γιαγιά,magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-39337365652549420632013-05-27T20:00:09.064+02:002013-05-27T20:00:09.064+02:00Ααα τώρα κατάλαβα τί εννοείς. Εγώ αυτό το κάνω με ...Ααα τώρα κατάλαβα τί εννοείς. Εγώ αυτό το κάνω με χοιρινή τηγανιά. Γίνεται πράγματι πολύ νόστιμο!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-88294689613559422662013-05-27T19:14:11.334+02:002013-05-27T19:14:11.334+02:00Οι Έλληνες που ζούνε εκτός Ελλάδας έχουν μια ιδιαί...Οι Έλληνες που ζούνε εκτός Ελλάδας έχουν μια ιδιαίτερη νοσταλγία για τα ελληνικά προϊόντα και φαγητά. Και η αλήθεια είναι ότι όλα είναι πιο νόστιμα όταν μαγειρεύονται με τοπικά προϊόντα. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι καθαρά ελληνικό προνόμιο, πρέπει να ισχύει για όλες τις κουζίνες του κόσμου.<br /><br />Τι υπέροχο που φαίνεται το χταπόδι σου! Για μένα είναι ένα από τα πιο νόστιμα ορεκτικά, όταν mookieshttps://www.blogger.com/profile/08011594877602966493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-48300897024067742732013-05-27T19:06:30.618+02:002013-05-27T19:06:30.618+02:00Γονιδιακό? Μπράβο που έχεις τέτοια γιαγιά Μάγδα μο...Γονιδιακό? Μπράβο που έχεις τέτοια γιαγιά Μάγδα μου!<br />Λαχταριστό το χταπόδι της!<br />Ο πρόλογος σου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη! Οι γεύσεις της πατρίδας μας είναι μοναδικές!Αγγελικη Νhttps://www.blogger.com/profile/06409885007323501563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-81615913774680758642013-05-27T17:02:59.200+02:002013-05-27T17:02:59.200+02:00Σούπερ το πιάτο της γιαγιάς, κάτι μου λέει ότι είν...Σούπερ το πιάτο της γιαγιάς, κάτι μου λέει ότι είναι κληρονομικό το ταλέντο στην οικογένεια :)<br />Ο πρόλογος σου με βρίσκει κάτι παραπάνω από σύμφωνη! Η εντοπιότητα αλλά και η καλή ποιότητα των υλικών είναι αυτή που κάνει την κουζίνα μας τόσο μα τόσο νόστιμη και ιδιαίτερη!<br />Δεν είναι τυχαίο που οι ξένοι αγαπούν τη χωριάτικη σαλάτα άλλωστε, αν και εγώ προσωπικά είμαι λάτρης μιας ακόμα πιο Ερμιόνηhttps://www.blogger.com/profile/05468387332378412356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-40469409458736165712013-05-27T09:26:32.884+02:002013-05-27T09:26:32.884+02:00Δεν θα μπορούσες εσύ να γίνεις ο Oliver της Ελλάδα...Δεν θα μπορούσες εσύ να γίνεις ο Oliver της Ελλάδας.<br />Αν κρίνω απο το γράψιμο σου τό'χεις !!<br />Σαν μαγείρισα μάλλον είσαι πολύ καλύτερη !!<br /><br />Εμπρος είμαστε μαζί σου<br />Βασίλης Τζαφέρης<br />ΑθήναAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-55752036590177189792013-05-27T09:17:22.058+02:002013-05-27T09:17:22.058+02:00Καλημέρα!
Κόβεις σε κομμάτια πχ το χοιρινό και σε ...Καλημέρα!<br />Κόβεις σε κομμάτια πχ το χοιρινό και σε χαμηλή φωτιά το αφήνεις να βγάλει το ζουμάκι του και να βράσει έτσι. κάνα δεκάλεπτο πριν το σβήσεις του προσθέτεις ελαιόλαδο, αλάτι ρίγανη, πιπέρι κτλ, ότι θέλεις! Δοκίμασε και θα δεις!!!!Τατιάναhttps://www.blogger.com/profile/01073836486360188680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-27099220977880842312013-05-27T01:51:09.408+02:002013-05-27T01:51:09.408+02:00Χταποδάκι και ουζάκι δίπλα σε θάλασσα ελληνική και...Χταποδάκι και ουζάκι δίπλα σε θάλασσα ελληνική και τι στον κόσμο!Marthahttps://www.blogger.com/profile/18265684395001389805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-13809666123182341712013-05-26T23:18:39.462+02:002013-05-26T23:18:39.462+02:00Χταπόδι-τάχα μου βέλγικο- με χταπόδι ελληνικό, 0-1...Χταπόδι-τάχα μου βέλγικο- με χταπόδι ελληνικό, 0-1!!!!<br />Άνοστα τα ξένα χταπόδια, χωρίς βεντούζες και γεύση!!!<br />Τι θα έλεγες να γίνεις εσύ ένας θηλυκός Oliver;;;;; Είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ ότι έχεις όλα τα προσόντα!!! Σκέψου το και θα δεις ότι έχω δίκιο...Marinahttps://www.blogger.com/profile/00520968516423815745noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-34487696236484052782013-05-26T22:23:32.824+02:002013-05-26T22:23:32.824+02:00Μια νοστιμιά η συνταγή της γιαγιούλας!
Για τα προϊ...Μια νοστιμιά η συνταγή της γιαγιούλας!<br />Για τα προϊόντα του τόπου μας τι να πω?? Τα είπες όλα!<br />Φιλιά, καλή βδομάδα!ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-48134096090251014942013-05-26T22:03:19.545+02:002013-05-26T22:03:19.545+02:00Μάγδα μου,έκανες πάλι μιά σπουδαία ανάρτηση γιατί ...Μάγδα μου,έκανες πάλι μιά σπουδαία ανάρτηση γιατί εβαλες και τις πληροφορίες που χρειάζεται το κοινό σου..η συνταγή της γιαγιάς απίστευτη,,τώρα όσο για το νερό δεν το εχω δοκιμάσει..μάλλον κάτι περισσότερο θα ξέρει η γιαγιά σου!το οτι η πατρίδα μας έχει άριστα προιόντα στη γη της αυτό είναι που κάνει την κουζίνα μας ξακουστή σε όλο τον κόσμο..να περνάς καλά στην Ολλανδία,όσο μπορούμε κι εμείς θα Kate'sCakeBoxhttps://www.blogger.com/profile/18320522968103545886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-34630059971420299412013-05-26T21:23:12.574+02:002013-05-26T21:23:12.574+02:00The Dark Chef — ναι! Όποια ρίγανη κι αν έχω δοκιμά...The Dark Chef — ναι! Όποια ρίγανη κι αν έχω δοκιμάσει που δεν είναι ελληνική δεν μου αρέσει. Στο σπίτι έχω ρίγανη από πολλά μέρη της Ελλάδας, Κεφαλονιά, Έβρο, Κρήτη και είναι τόσο αρωματικές και γευστικές που δεν συγκρίνονται. Ευχαριστώ!<br /><br />Ξανθή — και άλλα πολλά μου φάνηκαν αδικαιολόγητα ακριβά, άσε τί να λέμε. Όσο για το χταπόδι, ναι, ο καθένας το μαγειρεύει με τον τρόπο του. Η γιαγιά magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-46802566080334347062013-05-26T20:55:29.932+02:002013-05-26T20:55:29.932+02:00Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου περί Ελλάδος κα...Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου περί Ελλάδος και δεν χρειάζεται να νοιώθουμε ενοχές!!!!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!<br />Το χταπόδι κι εγώ το βράζω χωρίς νερό με τα υγρά του, το ίδιο κάνω και με το κρέας, δοκίμασέ το.... <br />Και τώρα που το σκέφτομαι νομίζω η φράση «βράζει στο ζουμί του» δεν είναι καθόλου τυχαία!!!! χαχαχα <br />Σίγουρα γίνεται καλό και αν το βράσεις στο νερό αλλά θαρρώ ότι Τατιάναhttps://www.blogger.com/profile/01073836486360188680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-51707642079154238082013-05-26T20:52:00.343+02:002013-05-26T20:52:00.343+02:00Τα υλικά παιδί μου, τα υλικά!
Μπράβο στη γιαγιά σο...Τα υλικά παιδί μου, τα υλικά!<br />Μπράβο στη γιαγιά σου, πολύ λαχταριστό! <br />Να περνάτε καλά:)mia mariahttps://www.blogger.com/profile/05607379813715551658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-43192414282729905672013-05-26T20:21:44.484+02:002013-05-26T20:21:44.484+02:00Η αυθεντικότητα της γνήσιας γεύσης των ελληνικών π...Η αυθεντικότητα της γνήσιας γεύσης των ελληνικών προϊόντων είναι αδιαμφισβήτητη.Πρέπει να είναι μαγικός ο τόπος αυτός.Επίτρεψέ μου να είμαι λίγο μα τόσο λίγο, παραπάνω περήφανη για τον ήλιο που λάμπει περισσότερο,για τον αγέρα που φυσά πιο λεύτερα,για τη γη που είναι πιο ώριμη,για τα αρώματα που χαϊδεύουν τις αισθήσεις μας,για την λεβεντιά των απλών ανθρώπων.Για πολλά άλλα.<br />Εσύ Μάγδα πρέπει Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10450204899714167009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-16405630817239639882013-05-26T20:13:36.093+02:002013-05-26T20:13:36.093+02:00Μόνο το χταπόδι σου φάνηκε ακριβό στις ταβέρνες;; ...Μόνο το χταπόδι σου φάνηκε ακριβό στις ταβέρνες;; και να ήταν πάντα καλομαγειρεμένο πάει στην ευχή!!<br />Πολυαγαπημένο των παιδιών μου έτσι μαγειρεμένο μόνο που εγώ δεν το βράζω σε νερό αλλά στα υγρά που βγάζει το ίδιο, θα δοκιμάσω και τη συνταγή της γιαγιάς κάτι θα ξέρει!<br />Πολλά φιλιάΞανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-70859919579706519522013-05-26T20:13:21.553+02:002013-05-26T20:13:21.553+02:00Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Ρίγανη ας...Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Ρίγανη ας πούμε θα υπάρχει και σε άλλες χώρες, αλλά ούτε που το διανοούμαι να δοκιμάσω κάποια άλλη εκτός της ελληνικής. Το κλίμα, το έδαφος, το νερό, ο αέρας... όλα παίζουν ρόλο φαντάζομαι.<br /><br />Αν έχεις την τύχη να βρεις φρέσκο, "αληθινό" χταπόδι, νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος να το μαγειρέψεις αν θέλεις να το γευτείς στο έπακρο, είναι paraxeno pirounihttps://www.blogger.com/profile/06056674053075686215noreply@blogger.com