tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post226812924440167584..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Κριθαρένιο ψωμίmagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-68675385870958853792016-03-10T13:30:04.653+01:002016-03-10T13:30:04.653+01:00Θέλω επίσης να ρωτήσω κάτι: Το ψωμί το ψήνω για 40...Θέλω επίσης να ρωτήσω κάτι: Το ψωμί το ψήνω για 40' στην κάτω σχάρα και 30' στη μεσαία στους 200οC. όταν το κόβω, η κόρα έχει γίνει πολύ τραγανή, σαν μπισκότο και διαχωρίζεται από την ψύχα, κάνοντάς το δύσκολο στο κόψιμο. Μήπως πρέπει να το ψήσω σε άλλη σχάρα, ή σε διαφορετική θερμοκρασία; Για την ιστορία, έκοψα το 1 από τα 2 καρβέλια(χώρισα τη ζύμη στα δύο) περίπου στα 50' και μέσα Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-64782637577271843472016-02-29T22:28:05.349+01:002016-02-29T22:28:05.349+01:00Καλησπέρα. Το αλεύρι ολικής άλεσης είναι πιο βαρύ ...Καλησπέρα. Το αλεύρι ολικής άλεσης είναι πιο βαρύ από το λευκό που σημαίνει πως θέλει συνήθως περισσότερο νερό για να επιτευχθεί η σωστή υφή της ζύμης. Επίσης, το αλεύρι ολικής άλεσης κάνει πιο στιβαρό καρβέλι που είναι πιο δύσκολο να φουσκώσει. Γι' αυτό προσθέτω το λευκό, για να το ελαφρύνει αλλά και για να του δώσει λίγη ελαστικότητα καθώς έχει μεγαλύτερο ποσοστό γλουτένης από το ολικής magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-63632862464758180692016-02-27T15:44:49.661+01:002016-02-27T15:44:49.661+01:00Καλησπέρα. Το ψωμί φαίνεται πολύ ορεκτικό, όμως έχ...Καλησπέρα. Το ψωμί φαίνεται πολύ ορεκτικό, όμως έχω μία απορία. Χρησιμοποιώ 400γρ. αλεύρι ολικής και 200γρ. κριθαρένιο. Αντί για ζάχαρη(πρέπει να την αποφεύγω...), βάζω μέλι(1 κουτ. σούπας) και ελαιόλαδο(2 κουτ. σούπας) και κανονικά μαγία και το νερό. Παρ'όλο που ακολουθώ τους χρόνους και τις διαδικασίες κατά γράμμα, και ενώ ακούγεται ''κούφιο'', δε μου φουσκώνει όσο στις Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-39813424894885266292014-11-12T21:16:19.770+01:002014-11-12T21:16:19.770+01:00Τέλεια! Ελπίζω να σου άρεσε.Τέλεια! Ελπίζω να σου άρεσε.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-40238629421133273492014-11-11T17:12:27.604+01:002014-11-11T17:12:27.604+01:00Μολις το φουρνισα !!!Μολις το φουρνισα !!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-55894203076852292252014-09-05T20:06:26.486+02:002014-09-05T20:06:26.486+02:00Το αλεύρι από σιτάρι έχει μεγαλύτερο ποσοστό γλουτ...Το αλεύρι από σιτάρι έχει μεγαλύτερο ποσοστό γλουτένης κάτι που δίνει στο ψωμί μεγαλύτερη ελαστικότητα και καλύτερη δομή. Μπορείς να το δοκιμάσεις μόνο με κριθαρένιο αλλά θα πρέπει να προσαρμόσεις την ποσότητα νερού. Χρειάζεται περισσότερο. Επίσης θα γίνει αρκετά πιο συνεκτικό.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-42273053692691192872014-09-05T13:37:13.230+02:002014-09-05T13:37:13.230+02:00Πολύ καλό το άρθρο!!! Ποιός ο λόγος που δε χρησιμο...Πολύ καλό το άρθρο!!! Ποιός ο λόγος που δε χρησιμοποιούμε εξ ολοκλήρου κρίθινο αλεύρι . Προσωπικά δεμσυμπαθώ το σιτάρι για διαφόρους λόγους.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-3900732154027993232014-06-11T15:36:22.325+02:002014-06-11T15:36:22.325+02:00που θα βρούμε αλεύρι από κριθάρι; που θα βρούμε αλεύρι από κριθάρι; Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-53248022643603823482013-11-10T17:53:23.351+01:002013-11-10T17:53:23.351+01:00Σ ευχαριστω,θα ψαξω στο μυλο της γειτονιας τοτε!!
...Σ ευχαριστω,θα ψαξω στο μυλο της γειτονιας τοτε!!<br />Καλη δυναμη!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-2931047326151300862013-11-10T11:27:20.511+01:002013-11-10T11:27:20.511+01:00matina — καλημέρα! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε Ματ...matina — καλημέρα! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε Ματίνα. Δοκίμασέ το και με κρίθινο όταν βρεις.<br /><br />eviv — ευχαριστώ!<br /><br />Anonymous — καλημέρα. Το κρίθινο αλεύρι το αγοράζω από μύλο στο Schiedam. Μόνο σε μύλους βρίσκεις καλά αλεύρια στην Ολλανδία και έχουν μάλιστα και μεγάλη ποικιλία.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-16595466455190818902013-11-08T21:40:50.128+01:002013-11-08T21:40:50.128+01:00Tο κριθινο το αλευρι που το βρισκεις εδω; Πουθενα ...Tο κριθινο το αλευρι που το βρισκεις εδω; Πουθενα δεν ειδα,κατοικω επισης Ολλανδια!! Αν θελεις,πες μου,αν και διαφερουν λιγο τα καταστηματα απο περιοχη σε περιοχη!! Δεν ξερω,εχετε εκει Boeren Bond;Μονο εκει με παει το μυαλο μου οτι θα μπορουσα να βρω!!<br />Σ ευχαριστω εκ των πρωτερων!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-36546114425489343372013-11-06T09:05:58.023+01:002013-11-06T09:05:58.023+01:00εξαιρετική παρουσίαση,κείμενο,φωτογραφίες κ το ψωμ...εξαιρετική παρουσίαση,κείμενο,φωτογραφίες κ το ψωμί,σίγουρα.ευχ.πολύ<br />evivAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-3708271632295199052013-11-04T10:16:10.690+01:002013-11-04T10:16:10.690+01:00Μάγδα μου υπέροχο το ψωμάκι! Είχα ένα βιολογικό αλ...Μάγδα μου υπέροχο το ψωμάκι! Είχα ένα βιολογικό αλεύρι ολ.άλεσης πολύσπορο αντι για κρίθινο και βγήκε τέλειο. Και είχε αρχίσει ο άντρας μου να μου λέει να βάλω λίγο ολικής άλεσης στο καλαμποκόψωμο σου αλλά όχι δεν κάνω τέτοιου είδους πειραματισμούς..! Οπότε ήταν ο,τι έπρεπε! Ευχαριστούμε!!!<br />P.S. Εξαφανίστηκε σε 2 μέρες!matinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-62280877440485780992013-10-30T13:22:04.429+01:002013-10-30T13:22:04.429+01:00Σας ευχαριστώ κορίτσια! Χαίρομαι που σας άρεσε!Σας ευχαριστώ κορίτσια! Χαίρομαι που σας άρεσε!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-3849828413662870162013-10-29T17:55:43.822+01:002013-10-29T17:55:43.822+01:00Δεν τρώω πολύ ψωμί αλλά αν είναι φρέσκο και ψημένο...Δεν τρώω πολύ ψωμί αλλά αν είναι φρέσκο και ψημένο σαν αυτό μπορώ να το φάω ολόκληρο με τη μια!Taste Advisorhttps://www.blogger.com/profile/02171102132260697416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-43033704061699119002013-10-28T18:43:10.484+01:002013-10-28T18:43:10.484+01:00Λάτρης κι εγώ του καλού ψωμιού παρόλο που δεν τρώω...Λάτρης κι εγώ του καλού ψωμιού παρόλο που δεν τρώω καθημερινά (εκτός και είναι χειροποίητο). Προτιμώ κι εγώ τα μαύρα :-)<br />Ωραιότατο δείχνει!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-54929692843700454222013-10-27T19:36:15.321+01:002013-10-27T19:36:15.321+01:00Καλησπέρα Μάγδα,
τους τελευταίους μήνες με έχει πι...Καλησπέρα Μάγδα,<br />τους τελευταίους μήνες με έχει πιάσει μανία με τις ζύμες και τα ψωμιά. Έχεις φυσικά δίκιο για τον τρόπο ψυσίματος, όλα τα αξιόπιστα blog για ψωμί επιμένουν στη πέτρα και στην γάστρα. Παρόλο που δεν έχω τίποτα από τα δύο, επιχείρισα το ψύσιμο στο ταψί με ικανοποιητικά αποτελέσματα.<br />Το ψωμί σου φαίνεται πολύ νόστιμο, με τραγανή κρούστα και σφιχτή αλλά αφράτη μέση. Είμαι mookieshttps://www.blogger.com/profile/08011594877602966493noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-307242543130917452013-10-27T18:44:40.070+01:002013-10-27T18:44:40.070+01:00Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην εκτιμά το...Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην εκτιμά το σπιτικό ψωμί!Ειδικά αυτό το λαχταριστό καρβελάκι με τα σκασίματα στην επιφάνεια και τη σφικτή υγρή ζύμη!Η απόλυτη ισορροπία στην υγιεινή σύστασή του, το κάνει ακόμα πιο δελεαστικό.Επίσης η ευκολία της παρασκευής του ,είναι ένας επιπλέον λόγος για την άμεση πραγματοποίηση του.<br />Καλό σου βράδυ!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10450204899714167009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-24285668074017212372013-10-27T17:45:46.631+01:002013-10-27T17:45:46.631+01:00Μύρισε το ψωμάκι από τις φωτογραφίες και μόνο! Εντ...Μύρισε το ψωμάκι από τις φωτογραφίες και μόνο! Εντυπωσιακό! Μπράβο!Elliniko Xreos sti Gastronomiahttps://www.blogger.com/profile/12673516281229636295noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-31226890625214846902013-10-27T16:24:53.203+01:002013-10-27T16:24:53.203+01:00Λατρεύω τα σπιτικά ψωμάκια!!!
Πολύ ωραίο σου έγιν...Λατρεύω τα σπιτικά ψωμάκια!!! <br />Πολύ ωραίο σου έγινε μπράβο.<br />Φιλιά.Roula Tofeahttps://www.blogger.com/profile/09827885078519120495noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-21012636259026595232013-10-27T11:29:50.460+01:002013-10-27T11:29:50.460+01:00Μάγδα μου υπέροχες οι φωτογραφίες σου! Για το ψωμί...Μάγδα μου υπέροχες οι φωτογραφίες σου! Για το ψωμί δεν έχω λόγια. θα το δοκιμάσω σίγουρα. Πολλά πολλά φιλιά!Notoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-81724253233293603322013-10-27T09:45:16.091+01:002013-10-27T09:45:16.091+01:00peps — σ' ευχαριστώ Πέπη μου. Θα χαρώ να μάθως...peps — σ' ευχαριστώ Πέπη μου. Θα χαρώ να μάθως πώς σου φάνηκε αν το φτιάξεις. Φιλιά!<br /><br />wonderfoodland, Martha — σας ευχαριστώ!<br /><br />gio kar — χαίρομαι που τις βρήκες χρήσιμες. Ελπίζω να σε βοηθήσουν αν δοκιμάσεις να το φτιάξεις. Ευχαριστώ!<br /><br />Mageirissa — με καταλαβαίνεις λοιπόν ε; Χαρά στο κουράγιο σου που φτιάχνεις κάθε Σ/Κ ψωμί! Ελπίζω να σου αρέσει και αν θες πέρασεmagdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-11243448965338492092013-10-27T09:20:52.403+01:002013-10-27T09:20:52.403+01:00Δυστυχώς κι εγώ στην περιοχή που μένω δεν βρίσκω κ...Δυστυχώς κι εγώ στην περιοχή που μένω δεν βρίσκω καλό ψωμί. Οπότε συνήθως φτιάχνω το Σ/Κ αρκετό, για όλη την εβδομάδα.Η συνταγή σου φαίνεται τέλεια! Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!!!Mageirissahttps://www.blogger.com/profile/01995543809061911575noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-19440155070624516382013-10-27T07:45:32.178+01:002013-10-27T07:45:32.178+01:00Θέλει πολύ τέχνη το ψήσιμο του ψωμιού , πολύ χρησι...Θέλει πολύ τέχνη το ψήσιμο του ψωμιού , πολύ χρησιμες οι πληροφορίες σου περί ψησίματος!<br />Αυτο το ποστ θα γίνει sticky! ευχαριστουμε πολύ, εξαιρετικη ανάρτηση!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07129384240868630977noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-49374779845202429692013-10-27T03:52:01.283+01:002013-10-27T03:52:01.283+01:00Μάγδα μου το λιμπίστηκα το ψωμί σου! Είναι τέλειο,...Μάγδα μου το λιμπίστηκα το ψωμί σου! Είναι τέλειο, μπράβο σου!Marthahttps://www.blogger.com/profile/18265684395001389805noreply@blogger.com