tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post2328631567748675186..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Λαβράκιmagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-87695665388977808622012-11-06T12:06:00.060+01:002012-11-06T12:06:00.060+01:00Γειά σου Μαρίνα! Φυσικά μπορείς να το φτιάξεις και...Γειά σου Μαρίνα! Φυσικά μπορείς να το φτιάξεις και με γλώσσα. Χμμμ πατάτες φούρνου, αν τις κάνω σκέτες για να συνοδεύσω ένα ψάρι στο τηγάνι ή μπριζόλα, τις βράζω πρώτα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τις βάζω σε ταψί με ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο, πιπέρι και τις ανακατεύω καλά. Ψήνω στο φούρνο μέχρι να είναι μαλακές από μέσα και τραγανές απ' έξω. Ενίοτε τις ψήνω σε λίπος magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-18585125460538357302012-11-05T18:01:56.727+01:002012-11-05T18:01:56.727+01:00με την συνταγή αυτή η gourmet κουζίνα έγινε πιο πρ...με την συνταγή αυτή η gourmet κουζίνα έγινε πιο προσιτη...μακάρι να ακολουθήσουν και με αλλες τέτοιες συνταγές !!! θα μπορούσα να το δοκιμάσω και με φιλέτο γλώσσας? έχεις κάποιο μυστικό για νόστιμες πατάτες φούρνου?<br />σε ευχαρτιστώ, μαρίνα!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-48815950055050744392012-11-05T15:59:15.056+01:002012-11-05T15:59:15.056+01:00Kitsos Mitsos, Taste Advisor — ευχαριστώ!
Katerin...Kitsos Mitsos, Taste Advisor — ευχαριστώ!<br /><br />Katerina — σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την επίσκεψη και για τα καλά σου λόγια! Θα σε παρακολουθώ κι εγώ!<br /><br />Cleomenis — ναι, το ψάρι ψήνεται τέλεια και στο χάλκινο. Επιλέγω σκεύος αναλόγως τη στιγμή και την διάθεση. Ευχαριστώ για το σχόλιο!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-59466580053931013262012-11-03T20:24:15.787+01:002012-11-03T20:24:15.787+01:00Από τη στιγμή που και συ τα mauviel τα έχεις σε με...Από τη στιγμή που και συ τα mauviel τα έχεις σε μεγάλη εκτίμηση, είναι καιρός να εγκαταλείψεις οριστικά τα αντικολλητικά. Όχι μόνο για λόγους υγείας, που δε με απασχολεί πολύ, αλλά αποτελέσματος. Τέτοια φιλέτα ψαριού ήταν το τελευταίο κάστρο που έμενε, χρησιμοποιώντας αντικολλητικό. Μια φορά ρισκάρησα και έκτοτε δεν ξαναγύρισα. Τελείως άλλο αποτέλεσμα, και στο ψάρι αλλά και στη σάλτσα που γίνεταιcleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-37334525040202752072012-11-02T23:42:33.246+01:002012-11-02T23:42:33.246+01:00Μάγδα, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου στο blo...Μάγδα, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου στο blog μου, όπως επίσης σε ευχαριστώ που με ανακάλυψες και έτσι μου έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσω και εγώ την υπέροχη δουλειά σου! Ειλικρινά συγχαρητήρια :)<br />Θα σε παρακολουθώ απο δω και πέρα! <br />Η συγκεκιμένη συνταγή πολύ ιδιαίτερη και μου γαργάλησε τον ουρανίσκο, σαν να θέλει να γευτεί αυτό που είδανε τα μάτια μου!<br />Φιλιά απο Ελλάδα Katerinahttps://www.blogger.com/profile/17391566661954339127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-5021108950371140152012-11-02T22:32:22.047+01:002012-11-02T22:32:22.047+01:00Να ΄σαι καλά κοπέλα μου! Για την μνημόνευση αλλά κ...Να ΄σαι καλά κοπέλα μου! Για την μνημόνευση αλλά και τ' άλλα σου σχόλια.<br />Καλό βράδυ από την Αθήνα. <br />Πήγα να δω μια παράσταση στο Εθνικό Θέατρο μετά από πολύ πολύ καιρό και ο μικρός μας κοιμήθηκε...οπότε μου έμεινε και το θέατρο στην μέση.<br />Τα τυχερά της μάνας κουράγιο :-)))Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-62636912907209201292012-11-02T11:58:54.565+01:002012-11-02T11:58:54.565+01:00Πραγματικά ιδιαίτερος συνδυασμός!
Θα δοκιμασθεί δο...Πραγματικά ιδιαίτερος συνδυασμός!<br />Θα δοκιμασθεί δοθείσης ευκαιρίας!Taste Advisorhttps://www.blogger.com/profile/02171102132260697416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-34500043170750976642012-11-02T11:53:42.011+01:002012-11-02T11:53:42.011+01:00Αγαπημένο το λαβράκι!Αγαπημένο το λαβράκι!KitsosMitsoshttps://www.blogger.com/profile/16458188325252435722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-58969985800505488642012-11-01T22:24:03.727+01:002012-11-01T22:24:03.727+01:00Ζεστή κρέπα με καραμελωμένα μήλα και κάστανα... αχ...Ζεστή κρέπα με καραμελωμένα μήλα και κάστανα... αχ τί ωραίο πιάτο που θα είναι αυτό!<br />Ξέρω πως φαίνεται λίγο παράξενος ο συνδυασμός του ψαριού με τη βανίλια αλλά είναι πραγματικά νόστιμος. Μια δοκιμή θα σε πείσει!<br />Παρεμπιπτόντως, όταν κάπου στην ανάρτηση έγραψα τη φράση "με άρωμα βανίλιας", σε θυμήθηκα! :)magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-9720015614419633342012-11-01T21:06:16.895+01:002012-11-01T21:06:16.895+01:00Με αυτά και με τα άλλα...θα μου ξέφευγε τούτο το λ...Με αυτά και με τα άλλα...θα μου ξέφευγε τούτο το λαυράκι!<br />Μιλάμε για συνταγή "λαυράκι" Μάγδα μου! <br /><br />Βούτυρο Βανίλιας έχω κάνει με τα δικά μου βέβαια δεδομένα και το έβαλα πάνω σε ζεστή κρέπα, παρέα με καραμελωμένα μήλα και κάστανα. Αλλά αυτό που μας γράφεις είναι πέραν φαντασίας!<br /><br />Λάτρης της βανίλιας είμαι, αλλά πραγματικά θα με ξένιζε ένα τέτοιο πιάτο. Ίσως Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-61477115649391780062012-11-01T20:32:11.495+01:002012-11-01T20:32:11.495+01:00ΕΛΕΝΑ — σολομός με κρέμα βουτούρου; Αυτό ακούγεται...ΕΛΕΝΑ — σολομός με κρέμα βουτούρου; Αυτό ακούγεται εκπληκτικό! Θα την ψάξω την συνταγή.<br /><br />Vita — χαχαχα άσε κι εγώ εκτός από βιβλία μαγειρικής, καταλαμβάνω χώρο και με τα γκατζετάκια μου και διάφορα σκεύη. Απελπισία σκέτη!<br /><br />Χρυσαυγή — δεν μπορώ ν' αντισταθώ! Όσο για τον Σ, μπορεί να γκρινιάζει για τα βιβλία, αλλά υποψιάζομαι πως για τα γενέθλιά μου την επόμενη εβδομάδα, θα magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-69477251358683862202012-11-01T20:25:21.378+01:002012-11-01T20:25:21.378+01:00Δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά θα έρθω στο blog σου να...Δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά θα έρθω στο blog σου να τον δω!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-46110823456329129322012-10-31T22:20:08.038+01:002012-10-31T22:20:08.038+01:00Ναι, τα chips του είναι φοβερά, αλλά το κόλλημά μο...Ναι, τα chips του είναι φοβερά, αλλά το κόλλημά μου (όσον αφορά το θέμα πατάτα μόνο) είναι ο πουρές του, όμως στην εκδοχή που δίνει στη fish pie από τη σειρά In Search of Perfection. Δοκίμασέ τον. Και αν δεν το βρίσκεις, μια εκδοχή σχεδόν κατά 90% ίδια, θα βρεις εδώ, slowchefs.blogspot.com, στην τελευταία (μέχρι σήμερα) ανάρτηση. Όνειρο..cleomenishttps://www.blogger.com/profile/08001853253688531772noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-60320779305817743042012-10-31T20:40:44.655+01:002012-10-31T20:40:44.655+01:00Πολύ πρωτότυπο! Θα το ψάξω το βουτυράκι! Όσο για τ...Πολύ πρωτότυπο! Θα το ψάξω το βουτυράκι! Όσο για τον Heston... έχω πάει σε εστιατόριό του και έχω εντυπωσιαστεί με τις γεύσεις, αλλά έχω ξενερώσει που δεν μου πετυχαίνει μια απλή τεχνική του!Jennyhttps://www.blogger.com/profile/15628742295946534318noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-43317886489401621532012-10-31T20:22:52.777+01:002012-10-31T20:22:52.777+01:00Το λαβράκι το αγαπώ πολύ.Η ιδέα να το συντροφεύσω ...Το λαβράκι το αγαπώ πολύ.Η ιδέα να το συντροφεύσω με βούτυρο βανίλιας με εξιτάρει. Ίσως θα πρέπει να το επιχειρήσω-αφού βέβαια παραμεριστεί ο ..άνισος αγώνας ψαρά-πελάτη για το φιλετάρισμα-για να συμφιλιωθεί ο ουρανίσκος μου σε νέες ιδέες και μαγειρικές απόψεις.Ευχαριστούμε για τις πάντα ενδιαφέρουσες προτάσεις!Φιλιά πολλά,πολλά.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10450204899714167009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-27404007445311864102012-10-31T20:09:04.870+01:002012-10-31T20:09:04.870+01:00Πολύ ωραία συνταγή! Απλή μα και συγχρόνως ξεχωριστ...Πολύ ωραία συνταγή! Απλή μα και συγχρόνως ξεχωριστή, αυτό το βούτυρο βανίλιας πιστεύω θα ταίριαζε και σε άλλα πιάτα, ακόμα και σε λαχανικά όπως π.χ. σπαράγγια βραστά θα έδινε μια νότα αλλιώτικη κι ενδιαφέρουσα!<br /><br />Μικρή, άσχετη, σκοτεινή απορία: Το μικρό όνομα του γνωστού Βρετανού σεφ πως προφέρεται τελικά? :ppparaxeno pirounihttps://www.blogger.com/profile/06056674053075686215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-77924851718612901822012-10-31T20:01:18.541+01:002012-10-31T20:01:18.541+01:00Το πιάτο σου Μάγδα είναι η προσωποποίηση του παντρ...Το πιάτο σου Μάγδα είναι η προσωποποίηση του παντρέματος διαφορετικών υλικών στην μαγειριή. Ειληκρινά δεν μπορώ να φανταστώ το αποτέλεσμα και γι΄ αυτό το λόγο θα ήθελα πολύ να το δοκίμαζα. Το βούτυρο βανίλιας από μόνο του είναι μια συνταγή πολλών χρήσεων! <br /><br />Σε καληνυχτίζω και σε φιλώ!! <br />...Συνέχιζε να αγοράζεις βιβλία μαγειρικής σε πείσμα του Σ.!!! :-)Χρυσαυγήhttps://www.blogger.com/profile/07667519998646496706noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-90083180138085978322012-10-31T18:45:48.201+01:002012-10-31T18:45:48.201+01:00Το λαβράκι, η πέστροφα, ο σολομός και αρκετά άλλα...Το λαβράκι, η πέστροφα, ο σολομός και αρκετά άλλα ψάρια ταιριάζουν πολύ με τη γεύση του βουτύρου. Με τη βανίλια πραγματικά εκπλήσσομαι! <br />Όσο για τα βιβλία και τα περιοδικά μαγειρικής ο άντρας μου λέει ότι είμαι η πιο μικρόσωμη στο σπίτι και καταλαμβάνω το μεγαλύτερο χώρο!Vitahttps://www.blogger.com/profile/12697712007919316674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-53739409441053926052012-10-31T15:46:51.005+01:002012-10-31T15:46:51.005+01:00Είχα δει μια συνταγή του Μαμαλάκη, για φιλέτο σολο...Είχα δει μια συνταγή του Μαμαλάκη, για φιλέτο σολομού με κρέμα βουτύρου και την είχα βάλει στο μάτι.<br />Η δικιά σου δείχνει ακόμα πιο εντυπωσιακή!<br />Φιλιά!ΕΛΕΝΑhttps://www.blogger.com/profile/17123654845764364191noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-2734180399093870772012-10-31T14:41:39.682+01:002012-10-31T14:41:39.682+01:00Cleomeni — κι εγώ το ίδιο. Ό,τι έχω φτιάξει είναι ...Cleomeni — κι εγώ το ίδιο. Ό,τι έχω φτιάξει είναι επιτυχημένο. Τα triple-cooked chips δεν είναι φοβερά;<br /><br />Conna — να το δοκιμάσετε. Αν θα αρέσει το αποτέλεσμα είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου αλλά εγώ το συνιστώ ανεπιφύλακτα!<br /><br />Ερμιόνη — αν δεν τα μοιραστώ θα σκάσω! Έχω πει πάμπολλες φορές πως το καλό πράγμα πρέπει να μοιράζεται. Το βούτυρο βανίλιας είναι σκέτη αμαρτία!<br /magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-23445338090346179742012-10-31T10:19:58.421+01:002012-10-31T10:19:58.421+01:00Καλώστην!!!
Πολύ ιδιάτερη συνταγή, θα την έχω στο ...Καλώστην!!!<br />Πολύ ιδιάτερη συνταγή, θα την έχω στο μυαλό μου για special dinner με τον καλό μου!<br />xxxmatinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-64993643948248817752012-10-31T10:15:16.028+01:002012-10-31T10:15:16.028+01:00Πολύ ιδιαίτερο το πιάτο σου Μάγδα.
Το πρόβλημα είν...Πολύ ιδιαίτερο το πιάτο σου Μάγδα.<br />Το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα οι ψαράδες φιλετάρουν ψάρια.Μια φορά που ζήτησα με απογοήτευσε το αποτέλεσμα και μόνη μου δεν ξέρω αν θα το καταφέρω.<br />Πολλά φιλιάΞανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-78568044297846714692012-10-31T09:48:26.560+01:002012-10-31T09:48:26.560+01:00Η συνταγή δείχνει καταπληκτική! Θα δοκιμάσω την συ...Η συνταγή δείχνει καταπληκτική! Θα δοκιμάσω την συνταγή μήπως και καταφέρω να κάνω τον λατρεμένω σύζυγο λίγο gourmet.<br />θα το ψάξω το βιβλίο. Συλλέγω κι εγώ διάφορα. <br />Το βούτυρο βανίλιας θα ταίριαζε σίγουρα σε γλυκά!!! Τι λες?<br />Πολλά φιλιά!!!!<br />Notoulahttps://www.blogger.com/profile/03651642925395775915noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-1242036362967895712012-10-31T09:00:00.583+01:002012-10-31T09:00:00.583+01:00Τι πρωτότυπη συνταγή!
Μπράβο βρε Μάγδα που ανακαλύ...Τι πρωτότυπη συνταγή!<br />Μπράβο βρε Μάγδα που ανακαλύπτεις τόσο ωραία πιάτα και τα μοιράζεσαι μαζί μας!<br />Το βούτυρο βανίλιας μου ακούγεται θεσπέσιο!<br />Φιλιά πολλά!Ερμιόνηhttps://www.blogger.com/profile/05468387332378412356noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-88122967436076260502012-10-31T08:57:31.397+01:002012-10-31T08:57:31.397+01:00Τι ιδιαίτερος συνδυασμός ... να το δοκιμάσουμε λες...Τι ιδιαίτερος συνδυασμός ... να το δοκιμάσουμε λες ?<br /><br />Για να το λές κάτι θα ξέρεις !<br /><br />ΦιλιάConnahttps://www.blogger.com/profile/03724765233767196249noreply@blogger.com