tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post2492630674650929407..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Ονειρεμένα αλμυρά μάφινςmagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-26445521621831787122016-02-07T12:44:16.387+01:002016-02-07T12:44:16.387+01:00Ναι, είναι λίγο λιπαρά λόγω του ελαιόλαδου και του...Ναι, είναι λίγο λιπαρά λόγω του ελαιόλαδου και του τυριού. magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-9635232635012888362016-02-01T22:06:31.748+01:002016-02-01T22:06:31.748+01:00Εγιναν πολυ νοστιμα κ για πρωινο κ για απογευματιν...Εγιναν πολυ νοστιμα κ για πρωινο κ για απογευματινο!μονο θελω να ρωτησω κατι, ακολουθησα την συνταγη πιστα,μου βγηκαν ομως αρκετα λαδερα,ετσι πρεπει να ναι;<br />Κικηnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-691531231524702010-08-03T11:26:23.633+02:002010-08-03T11:26:23.633+02:00Καλημέρα και καλή επιτυχία
3/4 κούπας ελαιόλαδο = ...Καλημέρα και καλή επιτυχία<br />3/4 κούπας ελαιόλαδο = 180 ml<br />1 κούπα γάλα = 235 mlmagdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-30531017287336101902010-08-03T10:53:25.345+02:002010-08-03T10:53:25.345+02:00μαγδα μου καλη και δροσερη καλημερα! επειδη θα τα ...μαγδα μου καλη και δροσερη καλημερα! επειδη θα τα ξαναφτιαξω για να τα κανω τελεια οπως τα δικα σου (!), διευκρινησε μου ποσα ml (ή gr) εννοεις με "3/4 κούπας ελαιόλαδο", και ποσα ml (ή gr) για "1 κούπα πλήρες γάλα" ? save me asap, appreciated if yr kind reply is within today! φιλια απο κω!zaza_sea_cowhttps://www.blogger.com/profile/13532060631050251546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-47051929757231056182010-05-11T16:58:28.503+02:002010-05-11T16:58:28.503+02:00Σ΄ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, Μάγδα.
Δεν πολυκ...Σ΄ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, Μάγδα. <br /><br />Δεν πολυκυκλοφορώ, αλλά θα ξανάρθω σίγουρα, όταν θα ψάχνω καμιά ιδιαίτερη συνταγή. <br /><br />;-)άλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-70039966128288048752010-05-10T12:54:57.563+02:002010-05-10T12:54:57.563+02:00Αγγελική σ' ευχαριστώ πολύ και καλώς όρισες! Δ...Αγγελική σ' ευχαριστώ πολύ και καλώς όρισες! Δεν ήξερα πως η γραβιέρα είναι απομίμηση του gruyère. Είναι κι αυτή πολύ νόστιμο τυρί.Μακάρι να μπορούσα να το βρω εδώ αλλά όπου κι αν έχω ψάξει δεν τα κατάφερα. Ξέρεις την Μάγια; Επομένως από Ελβετία κι εσύ; Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ κατά κει. Που θα μου πάει ομως :) Ελπίζω να σε ξαναδώ εδώ Αγγελική!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-40235910763635636792010-05-09T19:25:06.382+02:002010-05-09T19:25:06.382+02:00Μάγδα, πολύ χαίρομαι που πέτυχα το blog σου σ΄ ένα...Μάγδα, πολύ χαίρομαι που πέτυχα το blog σου σ΄ ένα "googlισμα" για muffins. Υπέροχες συνταγές και ακόμη ωραιότερες φωτογραφίες! <br /><br />Ξέρεις, δεν είναι τυχαίο που το gruyère είναι ακόμα καλύτερο στη συνταγή, αφού η ελληνική "γραβιέρα" είναι απομίμηση αυτού ακριβώς του τυριού (με ελαφριά αλλαγή του ονόματος προς το ελληνικότερο).<br /><br />Υ.Γ. Και η έκπληξη : σ΄έχει άλλη Αγγελικήhttps://www.blogger.com/profile/08718198466227846156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-88694924848243649232010-04-28T12:36:25.324+02:002010-04-28T12:36:25.324+02:00Σ' ευχαριστώ Γιάννα μου. Να' σαι καλά!Σ' ευχαριστώ Γιάννα μου. Να' σαι καλά!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-69445303386609671482010-04-27T14:31:53.706+02:002010-04-27T14:31:53.706+02:00Μαγδα το ποσο με ενθουσιαζουν αυτες οι αναρτησεις ...Μαγδα το ποσο με ενθουσιαζουν αυτες οι αναρτησεις σου που με καθε λεπτομερεια περιγραφουν και αναλυουν τα υλικα και την παρασκευη του φαγητου δεν λεγεται.Σε διαβαζω με μεγαλη χαρα και μονο για τον ξεχωριστο τροπο που γραφεις.Τα αλμυρα μαφινς μου φαινονται τελεια.Πολυ θα ηθελα καποια στιγμη να τα προσπαθησω.Να εισαι καλα.ΓΙΑΝΝΑhttps://www.blogger.com/profile/05476068605705683033noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-21754848691501920032010-04-27T09:26:33.107+02:002010-04-27T09:26:33.107+02:00Thanks Maria :)
Κική μου να'σαι καλά!
Νάντια...Thanks Maria :)<br /><br />Κική μου να'σαι καλά!<br /><br />Νάντια σ' ευχαριστώ! Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ χωρίς τα σύκα αλλά πιστεύω πως δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η γεύση που θα επικρατεί θα είναι προφανώς του τυριού και επίσης θα σου βγουν λιγότερα διότι θα μειωθεί ο όγκος του μείγματος χωρίς τα σύκα. Αν τα προσπαθήσεις θα ήθελα πολύ να μάθω πώς έγιναν! Καλή εβδομάδα!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-78718203811590672192010-04-26T23:32:34.805+02:002010-04-26T23:32:34.805+02:00Μάγδα φαίνονται υπέροχα! Αν και έχω κάποιο δισταγμ...Μάγδα φαίνονται υπέροχα! Αν και έχω κάποιο δισταγμό για το σύκο - όχι για μένα, για τον καλό μου που είναι λίγο περίεργος! Αν τα παραλείψω?<br /><br />Όσο για τα όνειρα...ω πόσο σε νιώθω!!!<br />Καλή εβδομάδα!NANTIAhttps://www.blogger.com/profile/12874778804901464682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-39113074668938641592010-04-26T23:19:30.046+02:002010-04-26T23:19:30.046+02:00Πολύ νόστιμα δείχνουν τα μάφινς!
Κι εγώ βλέπω όνει...Πολύ νόστιμα δείχνουν τα μάφινς!<br />Κι εγώ βλέπω όνειρα πολλά, έγχρωμα και τεράστια!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-71129330505761792502010-04-26T15:45:47.319+02:002010-04-26T15:45:47.319+02:00another great idea - they make a good alternative ...another great idea - they make a good alternative to bread, especially for a bean dish (another good thing to try from you)Maria Verivakihttps://www.blogger.com/profile/10440852486788630957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-8856159581881622842010-04-26T13:18:57.001+02:002010-04-26T13:18:57.001+02:00big mama, όνειρα "αλμυρά" :) Καλή εβδομά...big mama, όνειρα "αλμυρά" :) Καλή εβδομάδα!<br /><br />Αστέρι, κρίμα που σε πειράζουν τα σύκα, είναι υπέροχα στη συνταγή αυτή. Καλή εβδομάδα!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-63248893976967772172010-04-26T10:09:30.559+02:002010-04-26T10:09:30.559+02:00Ωραιότατα!!!
Θα τα δω σίγουρα στον ύπνο μου το βρά...Ωραιότατα!!!<br />Θα τα δω σίγουρα στον ύπνο μου το βράδυ χεχε :)<br />Αν και με πειράζουν τα σύκα (τα οποία όμως λατρεύω) θα τα φτιάξω στο κοντινό μέλλον<br /><br />Καλή εβδομάδαAsteri (Maria)https://www.blogger.com/profile/18041095918350756100noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-75032144697397469902010-04-25T23:20:38.380+02:002010-04-25T23:20:38.380+02:00Μετά από τέτοια περγραφή, που να δεις τι όνειρα θα...Μετά από τέτοια περγραφή, που να δεις τι όνειρα θα δώ εγώ το βράδυ;-)<br />Τέλεια φαίνονται τα μαφινάκια, σαν μικρά σουφλεδάκια! Καλή εβδομάδα!mia mariahttps://www.blogger.com/profile/05607379813715551658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-4290959328461456592010-04-25T19:46:35.500+02:002010-04-25T19:46:35.500+02:00Μάγια, ο καθένας έχει και το γούστο του.
Άσε και τ...Μάγια, ο καθένας έχει και το γούστο του.<br />Άσε και το δικό μου ταψάκι είναι στα όρια, πρέπει να αγοράσω κι εγώ ένα καινούριο κάποια στιγμή. Η πολλή χρήση βλέπεις...<br /><br />Λίνα, ευχαριστώ!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-24591135465684892602010-04-25T11:29:28.106+02:002010-04-25T11:29:28.106+02:00Απίθανος συνδυασμός! Και φοβερή περιγραφή, όπως πά...Απίθανος συνδυασμός! Και φοβερή περιγραφή, όπως πάντα άλλωστε, εύγε!=)cibus♥Ihttps://www.blogger.com/profile/02421292799924163450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-73346326125371217222010-04-25T11:02:28.990+02:002010-04-25T11:02:28.990+02:00εντάξει το παραδέχομαι, ίσως το γεγονός οτι δε μου...εντάξει το παραδέχομαι, ίσως το γεγονός οτι δε μου αρέσει το έμενταλ να θόλωσε λιγουλάκι την κρίση μου! :P<br /><br />μάλλον έχεις δίκιο ότι το παλιό gruyere θα τα έκανε βαριά. οπότε θα τα δοκιμάσω με mild gruyere και σύκα. θα βάλω καρυδια στα μισά για δοκιμή και θα επανέλθω με νεότερα (ελπίζω σύντομα, όταν δηλαδή αξιωθώ να πάρω καινούριο ταψάκι γιατί το παλιό μας άφησε χρόνους)Μάγιαhttps://www.blogger.com/profile/03837312718092856358noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-76451247779055924082010-04-25T10:00:18.818+02:002010-04-25T10:00:18.818+02:00Σ' ευχαριστώ συνονόματη! :)Σ' ευχαριστώ συνονόματη! :)magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-82197223756195092562010-04-24T18:43:04.581+02:002010-04-24T18:43:04.581+02:00Kαλά,λατρεύω τον τρόπο που περιγράφετε τα μάφιν! Σ...Kαλά,λατρεύω τον τρόπο που περιγράφετε τα μάφιν! Σε κάνει να θες να τα φτιάξεις εδώ και τώρα!!:):):) Τέλεια φαίνονται,μάλλον που θα τα φτιάξω!<br />Καλησπέρα συνονόματη!!Magda^_^https://www.blogger.com/profile/17687749115153801877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-23330911493295691542010-04-24T18:38:43.292+02:002010-04-24T18:38:43.292+02:00Ξανθή μου να είσαι καλά. Σ' ευχαριστώ για τα κ...Ξανθή μου να είσαι καλά. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά πίστεψέ με, κάνω λάθη! :) Άλλωστε μέσα από αυτά δε μαθαίνουμε; Πόσο μάλλον στη μαγειρική. Ταψάκια για μάφινς έχει στο ΙΚΕΑ κι είναι και πολύ φθηνά! Καλό Σαββατοκύριακο. Φιλιά!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-90476532644744360942010-04-24T18:24:14.434+02:002010-04-24T18:24:14.434+02:00Τώρα πως εγώ να μη δω όνειρο αυτά τα ωραία μάφινς....Τώρα πως εγώ να μη δω όνειρο αυτά τα ωραία μάφινς.<br />Κάθε φορά με συναρπάσεις με τις αναρτήσεις σου μπορώ να πω ότι είναι οι πληρέστερες όλων όσων παρακολουθώ.Κι επειδή ετοίμασα μια ανάρτηση με τα "λάθη" μας μπορώ να πω μετά βεβαιότητος ότι εσένα δεν σε αγγίζει καθόλου.<br />Δεν έχω κάνει ποτέ μάφινς και για ένα ανεξήγητο λόγο δεν έχω και ταψάκι, μετά από αυτό όμως τη Δευτέρα θα Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-80117064580071552412010-04-24T18:19:29.606+02:002010-04-24T18:19:29.606+02:00Καλησπέρα Μάγια! Δε χρησιμοποίησα παλαιωμένο Gruyè...Καλησπέρα Μάγια! Δε χρησιμοποίησα παλαιωμένο Gruyère, αν κι έχει καταπληκτική γεύση, νομίζω όμως ότι ψημένο μέσα στα μάφινς θα είναι λίγο βαρύ. Με μερικά ξερά σύκα όμως είναι το τέλειο συνοδευτικό σε ένα ποτήρι κρασί. Όσο για το έμμενταλ, πιστέυω πως είναι άξιο αντικατάστατο του Gruyère για αυτά τα μάφινς, αν και πιό ελαφρρύ. Δίνει μια διαφορετική γεύση, πιό γλυκιά. Τα καρύδια είναι πολύ καλή magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-57766491702802296402010-04-24T16:15:46.630+02:002010-04-24T16:15:46.630+02:00το gruyere είναι καταπληκτικό τυρί, το αγαπημένο μ...το gruyere είναι καταπληκτικό τυρί, το αγαπημένο μου! και σίγουρα ταιριάζει με το σύκο ειδικά όταν είναι παλιό (το τυρί΄όχι το σύκο! :Ρ)!για το έμενταλ δεν είμαι σίγουρη αν θα είχε παρόμοιο γευστικό αποτέλεσμα, καθώς δεν έχει έντονη γεύση. αναρωτιέμαι αν θα ταίριαζε και λίγο καρύδι; χμμμ...θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε! ευχαριστώ για τη συνταγή και χαιρετισμούς από την ελβετία!Μάγιαhttps://www.blogger.com/profile/03837312718092856358noreply@blogger.com