tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post7240185399246302555..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Πιο ελληνική δεν γίνεταιmagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-50667391410128843832013-03-06T14:13:06.228+01:002013-03-06T14:13:06.228+01:00Κατ΄ εμέ, η γλυστρίδα/αντράκλα είναι άκρως απαραίτ...Κατ΄ εμέ, η γλυστρίδα/αντράκλα είναι άκρως απαραίτητο συστατικό... δοκιμάστε την. Επίσης είναι και πάρα πολύ υγιεινή.....Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-85732234544648234632012-11-22T00:28:26.358+01:002012-11-22T00:28:26.358+01:00Πιάνει μια χαρά! Φυτεύω τους σπόρους κατ ευθείαν σ...Πιάνει μια χαρά! Φυτεύω τους σπόρους κατ ευθείαν στο χώμα, μέσα Ιουλίου και τους αφήνω. Δεν μένω καν εκεί κοντά για να προσέχω τα φυτά. Δεν τα ποτίζω καθόλου, αφού όλο το καλοκαίρι βρέχει.. Μόνο σε περιόδους μακράς ξηρασίας (σπάνιο!) όποτε πάω επίσκεψη στο χωριό στα βουνά ρίχνω λίγο νερό. Η ρόκα βγαίνει τον Σεπτέμβριο και ανάλογα τι φθινόπωρο κάνει (>>πότε ξεκινάει να χιονίζει..) μπορείς Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-15654926400474213502012-11-16T13:43:36.304+01:002012-11-16T13:43:36.304+01:00Στις Άλπεις;; Και πιάνει;; Απίστευτο! Σ' ευχαρ...Στις Άλπεις;; Και πιάνει;; Απίστευτο! Σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την επίσκεψη!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-73395082599550180042012-11-15T23:00:26.349+01:002012-11-15T23:00:26.349+01:00Στις Κυκλάδες βάλουν κάππαρη ή κρίταμο τουρσί (κυρ...Στις Κυκλάδες βάλουν κάππαρη ή κρίταμο τουρσί (κυρίως στην Τήνο) στην χωριάτικη. Επίσης θειικό! Το κρίταμο θέλει μάζεμα τον Μάη αλλιώς γίνετε πολύ σκληρό, μεστό. Διατηρείτε είτε σε ξίδι ή σε λάδι. Σε λάδι είναι καλύτερο πιστεύω. Το λάδι παίρνει κι αυτό το λεμονάτο άρωμα απο το κρίταμο και μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί! Ρόκα τρώγαμε σπίτι σκέτη, όχι σε χωριάτικη (Σύρος). Κυρίως σαν συνοδευτικό σε Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-34508235053104765582011-10-04T21:13:00.814+02:002011-10-04T21:13:00.814+02:00Με πεθάνατε με αυτές τις φωτογραφίες, κλείνω το pc...Με πεθάνατε με αυτές τις φωτογραφίες, κλείνω το pc να πάω να φάω! (εννοείται πολλά-πολλά γενικώς συγχαρητήρια!) <3Νόταnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-36500633215181267412011-08-11T09:43:14.904+02:002011-08-11T09:43:14.904+02:00Συμφωνώ με όλα! Ανάλογα το νησί, βάζω και κάππαρη ...Συμφωνώ με όλα! Ανάλογα το νησί, βάζω και κάππαρη και θρούμπι κάποιες φορές αλλά δεν αλλάζω ποτέ τα βασικά΄υλικά και τη θέλω όλη δική μου!<br />'Όσο για το ψωμάκι, χωρίς αυτό δε γίνεται.<br />Φιλί διακοπώνTaste Advisorhttps://www.blogger.com/profile/02171102132260697416noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-15750043091112420792011-08-10T09:21:35.493+02:002011-08-10T09:21:35.493+02:00Ακόμα γελάω με την παπάρα! Χαχα! Συμφωνώ σε ΟΛΑ! Α...Ακόμα γελάω με την παπάρα! Χαχα! Συμφωνώ σε ΟΛΑ! Αν είναι δυνατον, χωριάτικη με μαρούλι! Πώς με εκνευρίζουν τα εστιατόρια εδώ που το κάνουν αυτό, προφανως για λόγους οικονομίας και.."μπούγιου"! Κι εγώ είμαι αυστηρή στα υλικά της! :-)kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-67080534678021972382011-08-09T18:07:32.678+02:002011-08-09T18:07:32.678+02:00Μάγδα μου τα λες πολύ καλά για την χωριάτικη!!Είν...Μάγδα μου τα λες πολύ καλά για την χωριάτικη!!Είναι το καλύτερο μου γεύμα αυτή ή ντάκος καμιά φορά!Προτιμώ να την φτιάχνω σπίτι γιατί έξω όντως μου φάινεται ότι δεν είναι τόσο γευστική.<br />Χωριάτικη λοιπόν και ψωμάκι!Και μάλιστα φέτες ψωμιού με λίγο λάδι και ρίγανι ψημένες ελαφρά στο γκριλ!!!Athina(Sugar Buzz)https://www.blogger.com/profile/15028704854045937895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-72097701944842783072011-08-09T16:51:33.000+02:002011-08-09T16:51:33.000+02:00Royal coconut — μαϊντανός αντί για ρίγανη; Έλεος.
...Royal coconut — μαϊντανός αντί για ρίγανη; Έλεος.<br />Δεν έχει τύχει να μαζέψω ποτέ ρίγανη. Άντε, καλή συγκομιδή. Φιλιά!<br /><br />Arti — ναι, αυτό είναι το καλύτερο. Τα ζουμιά που μένουν στο τέλος και παίρνουν ένα κοκκινωπό χρώμα από την ντομάτα. Κι εγώ πείνασα!<br /><br />gvarvakis — καλώς τον! Πρέπει να δοκιμάσω χωριάτικη με κάππαρη λείαν συντόμως μου φαίνεται.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-8438649156260017222011-08-09T09:59:36.871+02:002011-08-09T09:59:36.871+02:00Υπέροχο γευστικό, αρωματικό και φωτογραφικό αφιέρω...Υπέροχο γευστικό, αρωματικό και φωτογραφικό αφιέρωμα Μάγδα!!!<br />Κι εγώ είμαι της κάπαρης :)<br />Κάντε χώρο, κόβω το ψωμάκι και και βουτάω!!!!!<br />Φιλιά πολλά<br />καλημέραGiorgos Varvakishttps://www.blogger.com/profile/06416343255255417730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-90939313648406922592011-08-08T20:06:48.174+02:002011-08-08T20:06:48.174+02:00Μακράν η πιο αγαπημένη μας σαλάτα!! ειδικά το καλο...Μακράν η πιο αγαπημένη μας σαλάτα!! ειδικά το καλοκαίρι όταν με τη ζέστη το λάδι που μένει στον πάτο παίρνει τις μυρωδιές και τις γεύσεις από όλα τα συστατικά και τότε ξεκινάνε οι βουτιές με το ζεστό ψωμάκι!!! Αχ....πείνασα!!!!Artihttps://www.blogger.com/profile/09919475364428779263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-53450251030480236362011-08-08T17:39:53.977+02:002011-08-08T17:39:53.977+02:00Καλησπέρααααα! Θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου - σχε...Καλησπέρααααα! Θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου - σχεδόν σε όλα- το ξύδι δεν το μπορώ.... με το παρδόν κιόλας! Αλλα πέρι ορέξεως....<br /><br />Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα είναι όταν λείπει η ρίγανη και αντί αυτή μου βάζουν μαιντανό! Ιγκίτ ιγκίτ που λένε και οι γερμανοί!<br /> και ναι... οι μανούλες μας φροντίζουν να έχουμε τα βασικότερα υλικά εδώ.... αν και φέτο λέω να ξεχυθώ μόνη μου στις πλαγιέςRoyal Coconuthttps://www.blogger.com/profile/03602426282733534879noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-86234187538736018182011-08-08T13:23:56.074+02:002011-08-08T13:23:56.074+02:00kitchen stories — ευχαριστώ. Καλημέρα!
Ερμιόνη — ...kitchen stories — ευχαριστώ. Καλημέρα!<br /><br />Ερμιόνη — χαίρομαι που συμφωνούμε :)<br /><br />Lost Gastronaut — καλημέρα!<br />1.Γιατί όχι ξίδι; Δίνει μια ευπρόσδεκτη, αν όχι απαραίτητη οξύτητα στη σαλάτα, εξισορροπώντας τις υπόλοιπες γεύσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ την χωριάτικη χωρίς αυτό.<br />2.Ήξερα για την κάππαρη αλλά όχι για την ρόκα. Σ'ευχαριστώ που τα αναφέρεις. Αυτές οι τοπικές magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-13699183633391282702011-08-08T12:48:07.329+02:002011-08-08T12:48:07.329+02:00Όλες οι σαλάτες μου αρέσουν, αλλά πράγματι η χωριά...Όλες οι σαλάτες μου αρέσουν, αλλά πράγματι η χωριάτικη είναι αυτή με την οποία έχω μεγαλώσει, ακόμα κι αν για να είναι οι ντομάτες όπως πρέπει -κατά τη γνώμη μου- να είναι, την έτρωγα μόνο το καλοκαίρι.<br />Πολλές φορές τύχαινε να μην έχω πιπεριά ή δεν έβαζα φέτα αν υπήρχε μαζί και κυρίως φαγητό με κρέας ή ψάρι. Ε, τότε τη λες απλώς ντοματοσαλάτα, για να είμαστε και ακριβείς! :)paraxeno pirounihttps://www.blogger.com/profile/06056674053075686215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-43730113695754173742011-08-08T08:56:15.546+02:002011-08-08T08:56:15.546+02:00Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!
Χωρίς σαλάτα δεν τρώμ...Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!<br />Χωρίς σαλάτα δεν τρώμε και όταν οι ντομάτες είναι καλές (γιατί δεν είναι πάντα) η χωριάτικη επικρατεί. Η σύντροφος του γιου μου τρελαίνεται για χωριάτικη και γιαυτό φροντίζω να έχουν πάντα στο Λονδίνο ελιές λάδι και ρίγανη.<br />Όπως λες αυτή είναι η αληθινή χωριάτικη σαλάτα.<br />Πολλά φιλιά.Ξανθήhttps://www.blogger.com/profile/13247197053988302860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-69710094292031946502011-08-08T08:40:39.792+02:002011-08-08T08:40:39.792+02:00Καλημέρα Μάγδα :) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχεδόν ...Καλημέρα Μάγδα :) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σχεδόν σε όλα,έχω παρ' όλ ' αυτά 2 παρατηρήσεις.<br /><br />1) Κόκκινο ξύδι ; γιατί ; <br />2) Υπάρχουν δυο υλικά που παραδοσιακά χρησμοποιούνται σε κάποιες νησιωτικές κυρίως περιοχές κ θεωρώ ότι ταιριάζουν πολύ,θα ήθελα να τα αναφέρω ως πιθανές κ πετυχημένες εκδοχές.Το πρώτο είναι η κάππαρη κ τα καππαρόφυλλα (Κυκλάδες κυρίως).Το δεύτερο είναι η Lost Gastronauthttps://www.blogger.com/profile/04937554548965210680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-19819490164621095012011-08-08T07:54:23.909+02:002011-08-08T07:54:23.909+02:00Μαζί σου 100% σε όσα έγραψες!
Χωριάτικη αθάνατη με...Μαζί σου 100% σε όσα έγραψες!<br />Χωριάτικη αθάνατη με μπόλικο ψωμί για πολλές πολλές παπάρες!Ερμιόνηhttp://theonewithallthetastes.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-34359656930592955382011-08-08T07:07:11.907+02:002011-08-08T07:07:11.907+02:00Εξαιρετικότατη!
* Αυτό με το ξύδι, πως με βρίσκεις...Εξαιρετικότατη!<br />* Αυτό με το ξύδι, πως με βρίσκεις σύμφωνη!...<br />Την καλημέρα μου.Kitchen Storieshttps://www.blogger.com/profile/13434385520917517052noreply@blogger.com