tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post8087318590320007224..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Η Πίτσα, Μέρος Πρώτο: Η Ζύμηmagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger60125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-82022463406404348422023-04-01T22:34:39.072+02:002023-04-01T22:34:39.072+02:00Αγγελική μου, μου πήρε 2 χρόινια αλλά να' μαι!...Αγγελική μου, μου πήρε 2 χρόινια αλλά να' μαι! χαχαχα Το είχα αφήσει το ερώτημά σου αναπάντητο. Εννοώ δυνατό αλεύρι, κατά λάθος είχα γράψει σκληρό σε παρένθεση. Έχεις απόλυτο δίκιο, σκληρό είναι το grano duro.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-20094831732558636202021-02-17T22:17:01.255+01:002021-02-17T22:17:01.255+01:00Έχω μια απορία για το αλεύρι: στη φωτογραφία του ά...Έχω μια απορία για το αλεύρι: στη φωτογραφία του άρθρου φαίνεται ένα πακέτο με αλεύρι "tenero" που είναι το μαλακό αλεύρι στα ιταλικά. Σκληρό ή δυνατό αλεύρι 00 θα έπρεπε να λέει semola di grano duro, αν έχω καταλάβει καλά. Θα δω τί αλεύρι θα βρω και θα προσπαθήσω! <br />Ευχαριστούμε!!Αγγελική Τσιώληhttps://www.blogger.com/profile/13563662813869152958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-42818259354341952512017-02-04T15:05:48.573+01:002017-02-04T15:05:48.573+01:00Καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ζύμη, εγώ...Καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ζύμη, εγώ δεν την αλλάζω με τίποτα. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. :) magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-40312118852236056312017-01-08T16:21:33.807+01:002017-01-08T16:21:33.807+01:00Μολις δοκιμασα τη συνταγη και δεν εχω σταματησει ν...Μολις δοκιμασα τη συνταγη και δεν εχω σταματησει να μουτζωνομαι για τα χρονια του ντελιβεραδικου.NO MORE FOR ME! Μολις πηρα στα χερια μου το ζυμαρι μετα το πρωτο φουσκωμα καταλαβα οτι αυτο ηταν. Ζυμη σαν μεταξι παρολο το βαρος της. Σοβαρα τωρα η δημιουργια ζυμης ειναι σκετη ψυχαθεραπεια. Ευχαριστουμε για τη γεναιοδωρια να μοιραζεσαι με αγνωστους ανθρωπους το παθος σουAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-87280767816877568372016-11-21T13:21:22.875+01:002016-11-21T13:21:22.875+01:00Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!! Και εγώ δεν την αλλ...Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!! Και εγώ δεν την αλλαζω με καμία άλλη. :)magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-40438483627602110382016-11-18T13:19:43.626+01:002016-11-18T13:19:43.626+01:00Καταπληκτικη ζυμη....δεν μπορω να βρω καλυτερη συν...Καταπληκτικη ζυμη....δεν μπορω να βρω καλυτερη συνταγη μετα απο τοσες συνταγες που εχω δοκιμασει ολα αυτα τα χρονια απο τοτε που ανεβασες τη δικη σου συνταγη!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-17737612056208295352016-04-03T11:54:49.981+02:002016-04-03T11:54:49.981+02:00Γειά σου Μάγδα. Μπορείς σε παρακαλω να μου πεις απ...Γειά σου Μάγδα. Μπορείς σε παρακαλω να μου πεις από που στην Ολλανδία προμηθεύεσαι το αλευρι..δεν μπορώ να το βρω πουθενά. Επίσης είχες αναφέρει σε άλλο ποστ ότι είχες βρει πάλι στην Ολλανδία ρύζι για γεμιστά? Μπορείς να μου πεις και για αυτό?<br />Σε ευχαριστώ πολύ!!!!mpatzartzihttps://www.blogger.com/profile/12790017284596887127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-24075504428069503782016-02-13T19:05:18.147+01:002016-02-13T19:05:18.147+01:00Καλησπέρα Χρήστο και σ' ευχαριστώ που τιμάς τι...Καλησπέρα Χρήστο και σ' ευχαριστώ που τιμάς τις συνταγές μου :)<br />Υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες για την ωρίμανση της ζύμης που δεν ξέρω τί να σου πω. Για τη ζύμη πίτσας, ακολουθώ πάντα την διαδικασία που αναγράφω στη συνταγή. Δεν την αλλάζω γιατί είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Όσο για την κατάψυξη που λες, σπάνια τη βάζω στην κατάψυξη όταν τη φτιάχνω γιατί προτιμώ να την magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-17017150027772236042016-02-12T21:49:58.519+01:002016-02-12T21:49:58.519+01:00Καλησπέρα, το τελευταίο χρόνο έχω μυηθεί στη τέχνη...Καλησπέρα, το τελευταίο χρόνο έχω μυηθεί στη τέχνη της πίτσας και πάντα ακολουθώ τις συνταγές σου για τη ζύμη και τη σάλτσα! Μια απορία έχω μόνο.. έχω παρατηρήσει πως όταν χρησιμοποιώ ζύμη που την έχω αφήσει στη κατάψυξη για 2-3 μέρες, μού φαίνεται πιο γευστική απ' ό,τι η φρέσκια.. Επίσης μια ακόμα απορία, έχω διαβάσει ένα σωρό άρθρα και blog για να καταλήξω στον ιδανικότερο χρόνο ωρίμανσης Christosnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-6845601738072122912015-12-28T16:35:30.889+01:002015-12-28T16:35:30.889+01:00καλησπερα και παλι δεν πειραζει, δοκιμασα και στο ...καλησπερα και παλι δεν πειραζει, δοκιμασα και στο φουρνο (υγραεριου ) και σε ξυλοσομπα...ενταξει δεν εχω λογια, πραγματικα. αλλο πραγμα. Ευχαριστουμε πολυ θα κανω ακομα δυο δοσεις να παρω και στο φοιτιτικο μου σπιτι ! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09821797415950822398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-47235256814018044482015-12-25T14:55:47.890+01:002015-12-25T14:55:47.890+01:00Καλησπέρα Θεανώ και Χρόνια Πολλά! Σ' ευχαριστώ...Καλησπέρα Θεανώ και Χρόνια Πολλά! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Δυστυχώς δεν έχω ιδέα από ξυλόσομπες και δεν μπορώ να σου πω αν θα ψηθούν καλά εκεί. Μπορείς να το προσπαθήσεις. Καλή επιτυχία!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-82124125243212713582015-12-24T00:57:00.537+01:002015-12-24T00:57:00.537+01:00Καλησπερα, πραγματικα καθε φορα που επισκεπτομαι τ...Καλησπερα, πραγματικα καθε φορα που επισκεπτομαι το μπλογκ παθαινω τραλαλα και δεν ξερω τι να πρωτοδοκιμασω !εχετε εξαιρετικο γουστο και υπεροχες συνταγες διαφορετικες απο τις αλλες. Λατρευω το ψωμι και φυσικα τη πίτσα.Αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να τη ψήσω σε ξυλόσομπα με φούρνο φυσικά, δεν εχω πέτρα βέβαια και φοβαμαι μήπως μου καεί ο πάτος.Επίσης το ίδιο ήθελα να ρωτήσω για τις συνταγές με τα Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09821797415950822398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-52966353703028860612015-06-02T21:49:52.625+02:002015-06-02T21:49:52.625+02:00Κι εγώ σ' ευχαριστώ Μαριον μου που με εμπιστεύ...Κι εγώ σ' ευχαριστώ Μαριον μου που με εμπιστεύτηκες και τα δοκίμσες. Χαίρομαι πάρα πολύ που sου άρεσαν και η ζύμη και η σάλτσα. Να σου πω πως αυτή η σάλτσα είναι και τέλεια σε μακαρόνια! :) Σε φιλώ!!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-83256758287622269772015-06-02T21:24:19.895+02:002015-06-02T21:24:19.895+02:00Μάγδα μου σήμερα έκανα και την ζύμη και την σάλτσα...Μάγδα μου σήμερα έκανα και την ζύμη και την σάλτσα ντομάτας.<br />Εξαιρετικά και τα δυο. Η δε σάλτσα ντομάτας πολύ ωραία και μοσχομύρισε ολο το σπίτι.<br />Η ζύμη από τις πιο ωραίες που έχω δοκιμάσει. Η πιο ωραία μάλλον ;)<br />Δεν τη ζύμωσα στο μιξερ στο χέρι αλλά βγήκε πολύ ωραία.<br /><br />Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και τα υλικά που προτείνεις. <br /><br />Thank you : )<br /><br />ΦιλιαΜarion,https://www.blogger.com/profile/12542224580884532507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-74149776952183114792015-05-31T19:41:47.946+02:002015-05-31T19:41:47.946+02:00Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-63912958211904709762015-05-31T14:59:24.993+02:002015-05-31T14:59:24.993+02:00Ευχαριστούμε, ήταν τέλεια!!!Ευχαριστούμε, ήταν τέλεια!!!nikostshttps://www.blogger.com/profile/11039277500200341333noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-57553640728170086402015-05-13T14:42:39.011+02:002015-05-13T14:42:39.011+02:00O καλύτερος τρόπος για την κατάψυξη είναι να ψήσει...O καλύτερος τρόπος για την κατάψυξη είναι να ψήσεις το ζυμάρι σου για περίπου 10 λεπτά και μετά να το καταψύξεις.Νεκταρίαnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-69600132597257446632013-09-29T12:00:04.998+02:002013-09-29T12:00:04.998+02:00Πολύ χαίρομαι που το ακούω αυτό! Να' σαι καλά!...Πολύ χαίρομαι που το ακούω αυτό! Να' σαι καλά! Κι εγώ σ' ευχαριστώ που δοκίμασες την συνταγή μου!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-14669561546292351512013-09-25T19:14:24.294+02:002013-09-25T19:14:24.294+02:00kalispera apo mia nea mageirisa ou prospathei edw ...kalispera apo mia nea mageirisa ou prospathei edw k kairo na petuxei mia zumi k epitelous ta katafere me ti dikia sou suntagi!!twra molis o antras mou k o gios mou teleiwsan k ti triti k trelathikan!!na sai kala magda s euxaristw polu k otan xana vrw xrono tha dokimasw alli sou suntagi!!!!afou ti petuxa egw mporoun oles!!!bravo bravo bravo!!!<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-76541146622665567062013-08-17T10:00:44.852+02:002013-08-17T10:00:44.852+02:00Γειά σου Julia. Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτή τη φορ...Γειά σου Julia. Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτή τη φορά σου πέτυχε η ζύμη. Αυτή με το αβγό είναι πράγματι τέλεια και με το μπέικον θα ταιριάζει πολύ! Σ' ευχαριστώ πολύ!!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-58258495669629338712013-08-16T03:40:53.234+02:002013-08-16T03:40:53.234+02:00Γειά σου Μάγδα!!! Μετά από περίπου ένα χρόνο αποφά...Γειά σου Μάγδα!!! Μετά από περίπου ένα χρόνο αποφάσισα να ξαναφτιάξω την ζύμη . Ήταν πεντανόστιμη, με τις φουσκάλες της, με την ζύμη που φούσκωσε αρκετά, σηκώθηκε και η ζύμη αρκετά και θα σε ξαναευχαριστήσω για την συνταγή!!!!!!! <br />Υ.Γ.= πήρα ιδέα από το άρθρο που έχεις με τις 3 πίτσες και η μια από τις 4 που έφτιαξα είχε αυγό . Απλά ο συνδυασμός αυγού στην πίτσα ήταν απίθανος με το μπέικον Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06048425365965116030noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-33888752071642261012013-07-26T14:27:04.200+02:002013-07-26T14:27:04.200+02:00Καλησπέρα συνονόματή μου Μάγδα. Σ' ευχαριστώ π...Καλησπέρα συνονόματή μου Μάγδα. Σ' ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε η ζύμη και η σάλτσα. Να' σαι κι εσύ καλά!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-61788306646716149222013-07-26T13:04:50.856+02:002013-07-26T13:04:50.856+02:00Εχω κάνει πολλές ζύμες για πίτσα, αλλά αυτή... πρα...Εχω κάνει πολλές ζύμες για πίτσα, αλλά αυτή... πραγματικά εκπληκτική!!! Μπράβο!! Η σάλτσα επίσης φανταστική. Θέλω να αγοράσω και την πέτρα..<br />Να' σαι καλά!!!<br />ΜάγδαAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-65201772064782034232013-02-02T14:37:34.704+01:002013-02-02T14:37:34.704+01:00Καλησπέρα! Χαίρομαι πάαααρα πολύ που σου άρεσε η ζ...Καλησπέρα! Χαίρομαι πάαααρα πολύ που σου άρεσε η ζύμη Melissani. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω πως κάποιοι φτιάχνουν τις συνταγές μου και ότι πραγματικά μαθαίνουν κάτι από αυτά που μοιράζομαι. Σ' ευχαριστώ πολύ που άφησες τις εντυπώσεις σου όπως και για τα καλά σου λόγια. Να'σαι καλά!!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-15574269327909275412013-01-31T18:04:57.847+01:002013-01-31T18:04:57.847+01:00Μετά την συνταρακτική επιτυχία του ολλανδικού καλα...Μετά την συνταρακτική επιτυχία του ολλανδικού καλαμποκόψωμου σήμερα αποφάσισα να φτιάξω και πίτσα ακολουθώντας τη συνταγή σου για ζύμη πίτσας, από καιρό είχα προμηθευτεί πέτρα ψησίματος (23 ευρώ) και σήμερα βρήκα για πρώτη φορά στο σουπερμάρκετ και αλεύρι τύπου 00 από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και πριν λίγο την έβγαλα από το φούρνο, είναι θεσπέσια! Η αναλογία των υλικών που αναφέρεις και κυρίως Melissanihttps://www.blogger.com/profile/04125160301252809784noreply@blogger.com