tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post861184781306869351..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Τούρτα γενεθλίωνmagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger54125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-58847442360289813552018-09-24T17:22:52.590+02:002018-09-24T17:22:52.590+02:00Όχι, δεν θα πετύχει. Μην το κάνετε.Όχι, δεν θα πετύχει. Μην το κάνετε.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-29697359879497347562018-09-24T16:15:50.743+02:002018-09-24T16:15:50.743+02:00Πολυ επιτυχημένη συνταγή!!Ηθρλα να ρωτήσω,μπορεί ν...Πολυ επιτυχημένη συνταγή!!Ηθρλα να ρωτήσω,μπορεί να γίνει κεικ βανίλιας παραλείποντας το κακάο κ αντικαθιστώντας το με αλεύρι ίδιας ποσότητας η δε θα πετύχει;ebridehttps://www.blogger.com/profile/15928742025258536320noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-56262357027108361512018-01-23T20:19:10.897+01:002018-01-23T20:19:10.897+01:00Καλησπέρα Λίτσα. Η υφή του κέικ/παντεσπάνι δεν πρέ...Καλησπέρα Λίτσα. Η υφή του κέικ/παντεσπάνι δεν πρέπει να είναι σαν μπράουνι, όχι. Θα πρέπει να είναι μαλακιά και ελαφρώς υγρή (όχι υγρή υφή σαν άψητο κέικ, αλλά εκείνη την υφή την κλασική των κεέικ που έχπυν υγρή υφή, δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω. Φαίνεται νομίζω και στις φωτογραφίες). Δεν μπορώ να ξέρω πώς είναι το δικό σου αλλά είναι ένα κέικ που έχω φτιάξει άπειρες φορές με αυτές ακριβώς τις magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-73549797715556193542018-01-23T19:24:13.448+01:002018-01-23T19:24:13.448+01:00Μαγδα μου καλησπερα.ελπιζω να δεις αυτο το σχολιο ...Μαγδα μου καλησπερα.ελπιζω να δεις αυτο το σχολιο και να με βοηθησεις.εκανα χθες το παντεσπανι για τη συγκεκριμμενη τουρτα .το εψησα γυρω στα 35-40 λεπτα και παλι ηταν πολυ μαλακα και υγρα.σημερα μετα το ψυγειο κοπηκαν καλα.αλλα η υφη τους μου φαινεται πολυ μαλακη και υγρη.μηπως φταιει που το μιγμα ηταν πολυ ρευστο;τηρησα ακριβως τις δοσολογιες και εχω πειρα στις τουρτες.απο τις φωτογραφιες που litsa t.https://www.blogger.com/profile/00886004418620862327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-19983508356628727242017-11-16T19:50:46.732+01:002017-11-16T19:50:46.732+01:00Μαγδα συγγνώμη που το έστειλα 2 φορές το μήνυμα αλ...Μαγδα συγγνώμη που το έστειλα 2 φορές το μήνυμα αλλά νόμιζα δεν πήρες το πρώτο κι έτσι το ξαναέγραψα. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Όχι δεν αναφερόμουν στη δική σου τουρτα μιλούσα γενικά αλλά θα θελα να δοκιμασω και τη δική σου στο συγκεκριμένο μέγεθος ταψί. Ευχαριστώ όπως και να χει παντως!!Θαλειαhttps://www.blogger.com/profile/06055321511274371365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-45695971215142688782017-11-16T13:45:03.307+01:002017-11-16T13:45:03.307+01:00Καλησπέρα Θάλεια. Αναφέρεσαι στην δική μου τούρτα;...Καλησπέρα Θάλεια. Αναφέρεσαι στην δική μου τούρτα; Αυτή αλλάζεις; Όπως και νά'χει όμως, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω με τα ερωτήματά σου. Η ζαχαροπλαστική είναι επιστήμη, αν αλλάξεις κάτι, δεν θα έχεις με τίποτα σωστό αποτέλεσμα. Οπότε με τις αλλαγές που κάνεις στα μεγέθη ταψιού, δοσολογίες κλπ. λογικό είναι να μη σου βγαίνει (γι' αυτό δεν σου φουσκώνει το παντεσπάνι και σου κάθεται magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-70176312545409922762017-11-16T11:07:01.774+01:002017-11-16T11:07:01.774+01:00Γεια σου Μαγδα,
ελπιζω να μπορεσεις να με βοηθησει...Γεια σου Μαγδα,<br />ελπιζω να μπορεσεις να με βοηθησεις στο προβλημα που εχω προσπαθωντας να φτισξω τουρτα για τα γενεθλια του γιου μου. θελω να φτιαξω τουρτα σε ταψι 32cm για πολλα ατομα. ομως δεν ψηλωνει και ξεφουσκωνει στη μεση. Το ταψι ειναι ψηλο περιπου 10 cm. Μηπως αυτο φταιει? Αυτη η τουρτα ποσες δοσεις πρεπει να γινει για ενα τετοιο ταψι?<br />ευχαριστω!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-42137915900297232902017-11-16T09:15:13.944+01:002017-11-16T09:15:13.944+01:00Αγαπητη Μαγδα χαιρετε!
Εδω και καιρο πειραματιζομα...Αγαπητη Μαγδα χαιρετε!<br />Εδω και καιρο πειραματιζομαι με τις τουρτες για τα γενεθλια των παιδιων μου.<br />ομως δυστυχως δεν τα καταφερνω με το παντεσπανι. προσπαθω να το ψησω σε φορμα 32 cm στρογγυλη για πολλα ατομα,ομως δεν ψηλωνει αρκετα και καθεται στη μεση. εκτος αυτου ειναι και ψηλο το ταψι περιπου 10cm και ισως κι αυτο να παιζει ρολο στην αποτυχια. σκεφτηκα οτι πρεπει να αυξησω τη Θαλειαhttps://www.blogger.com/profile/06055321511274371365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-29766612275255623332017-03-09T20:47:40.050+01:002017-03-09T20:47:40.050+01:00Να' σαι καλά Εύη! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!...Να' σαι καλά Εύη! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-31498865741507195902017-03-09T15:44:45.422+01:002017-03-09T15:44:45.422+01:00Την έφτιαξα εχθές για τα γενέθλια του πατέρα μου! ...Την έφτιαξα εχθές για τα γενέθλια του πατέρα μου! Έκανε και μια προσθήκη για να μυρίσει ο εγγονός του, καραμέλωσε αμύγδαλα από τον κήπο του και διακοσμήσαμε την τούρτα! Ήταν ονειρική! Σε ευχαριστούμε!Εύηnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-21798981600271666872016-10-18T18:42:50.651+02:002016-10-18T18:42:50.651+02:00Καλησπέρα Νάνσυ. Δεν μπορώ να ξέρω τί άλλες τούρτε...Καλησπέρα Νάνσυ. Δεν μπορώ να ξέρω τί άλλες τούρτες έχεις φτιάξει και ποιές συνταγές έχεις ακολουθήσει αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται σιρόπιασμα το παντεσπάνι. Είναι υγρό και μαλακό, και αν το σιροπιάσεις, θα διαλυθεί. <br />Σε άλλη συνταγή που έχεις ήδη δοκιμάσει και που σου φάνηκε ξερό το παντεσπάνι, δεν βρίσκω γιατί να μην το σιροπιάσεις. Αρκεί να φτιάξεις ένα σιρόπι που το magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-13117434625675276082016-10-18T13:12:58.283+02:002016-10-18T13:12:58.283+02:00Καλησπέρα Μάγδα,
Παρακολουθώ το blog σου πολλά χρ...Καλησπέρα Μάγδα,<br /><br />Παρακολουθώ το blog σου πολλά χρονιά τώρα αλλά είναι η πρώτη φορά που σου γράφω. Επειδή έχω κάνει και στο παρελθόν τέτοιου είδους τούρτες και τα σχόλια που είχα λάβει ήταν καλά αλλά είχε σχολιαστεί το γεγονός ότι τα παντεσπάνια ήταν κάπως ..ξερά, θα ήθελα να μου πεις αν μπορώ, κατά τη γνώμη σου, να τα σιροπιάσω. Ευχαριστώ, ΝάνσυAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-46562939348525385702016-09-10T20:18:11.468+02:002016-09-10T20:18:11.468+02:00Tην έκανα την τούρτα μιας και με ενδιαφέρει η ουσί...Tην έκανα την τούρτα μιας και με ενδιαφέρει η ουσία των posts πέρα από την προσεγμένη φωτογραφία και την απαράμμιλη αισθητική των καταγραφών σου. Έχω να πω πως ήταν πραγματικά θαυμάσια, την ημι-διπλασίασα διοτι διέθετα μεγαλύτερο τσέρκι και προορίζετο για περισσότερα άτομα (περι των 20). Υπέροχη γεύση χωρίς να είναι υπερβολικά γλυκιά. Ο ανθός αλατιού - που τον βάζω και γω σε choco related γλυκά Effienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-75219262422658298902016-09-06T23:02:43.189+02:002016-09-06T23:02:43.189+02:00Mάγδα γειά χαρά και συγχαρητήρια για το blog σου. ...Mάγδα γειά χαρά και συγχαρητήρια για το blog σου. Εμπιστευομαι την κρίση και την αψεγαδιαστη αισθητική σου και αποφασισα να κανω την συγκεκριμενη τουρτα για το παρτυ του γιου μου, αλλα εχω αγχωθει διοτι θα ειμαστε σιγουρα 14-20 ατομα - το 20 πιστευω πως ειναι το max. Φοβαμαι πως δεν θα φτασει η τουρτα, οποτε πως θα με συμβουλευες να διπλασιασω τα υλικα για την συνταγή; Γνωριζω οτι δεν Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-8820782260903731362015-10-20T15:26:09.238+02:002015-10-20T15:26:09.238+02:00Eυχαριστώ πολυυ!! Δεν το πρόσεξα..!! :)Eυχαριστώ πολυυ!! Δεν το πρόσεξα..!! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12508596640925934037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-58708136797146088922015-10-19T18:02:42.436+02:002015-10-19T18:02:42.436+02:00Γειά σου Ελπίδα. Το γράφω στη συνταγή κάτω από τα ...Γειά σου Ελπίδα. Το γράφω στη συνταγή κάτω από τα υλικά (2 στρογγυλές φόρμες για κέικ 18 εκ. με αποσπώμενη βάση). Καλή επιτυχία και θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-47869577519597374192015-10-19T17:45:35.076+02:002015-10-19T17:45:35.076+02:00Xαίρετε!! Επειδή προτίθεμαι να την φτιάξω....Ήθελα...Xαίρετε!! Επειδή προτίθεμαι να την φτιάξω....Ήθελα να ρωτήσω τι μέγεθος τσέρκι χρησιμοποίησες;;<br />Ευχαριστώ πολύ!<br />Ελπίδα :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12508596640925934037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-82726241172597205512015-08-01T12:09:15.223+02:002015-08-01T12:09:15.223+02:00Καλησπέρα Σεμίνα. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Η σ...Καλησπέρα Σεμίνα. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Η συναρμολόγηση είναι λίγο δύσκολη αν δεν έχεις συνηθίσει να φτιάχνεις τέτοιου είδους τούρτες αλλά τέλος καλό όλα καλά ε; Κι εγώ σ' ευχαριστώ που την δοκίμασες!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-47765372016035821832015-07-31T05:41:03.205+02:002015-07-31T05:41:03.205+02:00Καλημερα Μαγδα. Δεν εχω ξαναγραψει στο blog σου, α...Καλημερα Μαγδα. Δεν εχω ξαναγραψει στο blog σου, αν και το παρακολουθω. Ισως το καλυτερο κεικ που εχω φτιαξει κι εχω φαει. Οντως με δυσκολεψε λιγο η συναρμολογηση, διαλυθηκε λιγο η βαση, αλλα στο ψυγειο μετα εσφιξε. Τελειο, ευχαριστω!semina lsmprinounoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-15595113287270388452014-06-20T11:08:23.105+02:002014-06-20T11:08:23.105+02:00Καλημέρα! Σας παραπέμπω σε αυτό το site γιατί δεν ...Καλημέρα! Σας παραπέμπω <a href="http://joythebaker.com/2009/10/the-best-buttermilk-substitutions/" rel="nofollow">σε αυτό το site</a> γιατί δεν το έχω αντικαταστήσει ποτέ με κάτι άλλο οπότε δεν μπορώ να σας απαντήσω. magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-56405851732185053712014-06-13T09:10:37.942+02:002014-06-13T09:10:37.942+02:00Γεια σας. ένα πρόβλημα με τα υλικά πάλι. Στην Κύπρ...Γεια σας. ένα πρόβλημα με τα υλικά πάλι. Στην Κύπρο δεν έχουμε ξινόγαλα απ΄οτι ξέρω. Sour cream βρίσκεις στα supermarket αλλά sour milk όχι. Μήπως μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι άλλο? Θάλεια.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-32999360008111324602013-11-26T12:35:13.061+01:002013-11-26T12:35:13.061+01:00Χρόνια πολλα, ευτυχισμενα, με υγεια και πολλή σοκο...Χρόνια πολλα, ευτυχισμενα, με υγεια και πολλή σοκολατα!! Τελεια η τουρτα σου, θα την φτιαξω με την πρωτη ευκαιρια γιατι εμπιστευομαι το γουστο σου. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-78933327541184265202013-11-20T21:02:50.707+01:002013-11-20T21:02:50.707+01:00Ευχές Θερμές για τα γεννέθλιά σου Μάρθα μας!
Να έχ...Ευχές Θερμές για τα γεννέθλιά σου Μάρθα μας!<br />Να έχεις κάθε χρόνο που περνά, μόνον τις γλύκες του, επάνω στην ζωή σου και στην πλάτη σου :-))<br /><br />Όσο για την τριλογία της τούρτας σου, πραγματικά δεν έχω λόγια. <br />Μου έρχεται να "δαγκώσω" την οθόνη τέτοια ώρα...<br /><br />Φιλιά πολλά και Χρόνια Πολλά και Καλά.Penelopehttps://www.blogger.com/profile/15576593576612466249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-1110326299448099782013-11-20T06:59:05.212+01:002013-11-20T06:59:05.212+01:00Toύρτα μεγαθήριο! Φοβερό γλυκό, και εύχομαι χρόνια...Toύρτα μεγαθήριο! Φοβερό γλυκό, και εύχομαι χρόνια πολλά γλυκύτατα και δημιουργικά στη δημιουργό του!Marthahttps://www.blogger.com/profile/18265684395001389805noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-42108509474138245742013-11-19T22:39:34.297+01:002013-11-19T22:39:34.297+01:00Τι όμορφη και λαχταριστή τούρτα!!! Χρόνια Πολλά να...Τι όμορφη και λαχταριστή τούρτα!!! Χρόνια Πολλά να τα εκατοστήσεις!!SugarOnSnowhttps://www.blogger.com/profile/10883059603233285503noreply@blogger.com