Saturday, October 29, 2011

Απλότητα


Έχω ανάγκη την απλότητα. Στις γεύσεις, στα ακούσματα, στις εικόνες, στα ερεθίσματα, στους ανθρώπους.






Μερικές φορές νιώθω πως κάνω τη ζωή μου δύσκολη δίνοντας σημασία σε περιττά πράγματα που με γεμίζουν αρνητική ενέργεια, σε ανούσιες λεπτομέρειες, ή σε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν παρά μια κουραστική φλυαρία και μια κενή παντογνωσία.






Λαχταράω την απλότητα. Στα συναισθήματα, στη μουσική, στο φαγητό, στον προσωπικό μου χώρο.






Προσπαθώ να απαλλαγώ από οτιδήποτε επιτηδευμένο και θέλω η ειλικρίνεια και η φυσικότητα να είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις μου με τους γύρω μου.






Όταν μαγειρεύω για κάποιον που αγαπώ, του δίνω κι ένα κομμάτι από τον εαυτό μου. Δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσω κάτι εξεζητημένο ή πολύπλοκο για να αισθανθώ ότι προσφέρω κάτι αξιόλογο. "Εν τη απλότητι το κάλλος" ή αλλιώς, η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα.






Όταν λοιπόν προσφέρω σε κάποιον ένα μπωλ γεμάτο γιαούρτι περιχυμένο με θυμαρίσιο μέλι και πασπαλισμένο με ψιλοκομμένα καρύδια, νιώθω πως του προσφέρω ό,τι πιο όμορφο μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινο χέρι.













Γιαούρτι με Θυμαρίσιο Μέλι και Καρύδια

Αυτή δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να χαρακτηριστεί συνταγή εφόσον τα υλικά είναι μονάχα τρία και η προετοιμασία σχεδόν ανύπαρκτη, είναι όμως ένα διαχρονικό ελληνικό επιδόρπιο το οποίο καταφέρνει πάντα να ευχαριστήσει όσους το γεύονται.






Μερίδες: 1-2 (μοιραστείτε το με κάποιον που αγαπάτε)

Υλικά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες, καλά ανακατεμένο
1 κουταλιά σούπας θυμαρίσιο μέλι (ή όποιο άλλο μέλι σας αρέσει)
2 κουταλάκια γλυκού ψιλοκομμένα καρύδια


Προετοιμασία
Βάλτε το γιαούρτι σε ένα μπωλ. Περιχύστε με το μέλι και ρίξτε από πάνω τα ψιλοκομμένα καρύδια. Άμεση ικανοποίηση.






Αν σας αρέσουν οι γεύσεις του γιαουρτιού, του μελιού και των ξηρών καρπών, αυτή η τάρτα (την θυμάστε;) θα σας ενθουσιάσει. Όποτε την φτιάχνω μου έρχεται στο μυαλό το κλασικό "γιαούρτι με μέλι και καρύδια".



9 comments:

  1. Μάγδα... σε καταλαβαίνω απόλυτα... η ειλικρίνεια και η απλότητα είναι βασικές αρχές της όλης -ας πούμε- φιλοσοφίας που έχω για τη ζωή και για το ποια θέλω να είμαι... ωστόσο μερικές φορές νιώθω ότι ο κόσμος δεν είναι δεκτικός σε κανένα από τα δύο... χαίρομαι που έχεις αυτά τα πιστεύω...
    Όσο για το γιαούρτι με το μέλι και τα καρύδια... η ομορφιά και η νοστιμιά της απλότητας σε όλο της το μεγαλείο! Φιλιά

    ReplyDelete
  2. Η απλότητα είναι ευτυχία!! Ευχαριστούμε που μας θυμίζεις όλα όσα καμιά φορά ξεχνάμε!!! Φιλιά!!

    ReplyDelete
  3. ΚΑ.ΤΑ.ΠΛΗ.ΚΤΙ.ΚΈΣ φωτογραφίες, Μάγδα! Και τα κουταλάκια είναι υπέροχα! Όσο για την απλότητα, νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό της ελληνικής κουζίνας και των γεύσεων της.
    Και συμφωνώ με την Arti πιο πάνω: Η απλότητα είναι όντως ευτυχία!

    ReplyDelete
  4. Υπέροχη παρουσίαση του απλού!! Μόνο εσύ το κατορθώνεις!!Πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  5. Μάγδα τα λες πολύ όμορφα!και ειδικά όσον αφορά αυτό το απλό επιδόρπιο!να σου πω ότι μ' αρέσει να το εμπλουτίζω με μήλα και κανέλα!φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Κάποιες φορές χρειάζεται μια απλή κουβέντα από έναν άγνωστο για να σου θυμήσει τα πιο απλά πράγματα. Έτσι απλά. Ήρθε η ώρα για ξεσκαρτάρισμα. Σ' ευχαριστώ για την υπενθύμηση! Καλό μήνα!

    ReplyDelete
  7. Το καλύτερο επιδόρπιο ever.

    Καλό μήνα !

    ReplyDelete
  8. Πολύ όμορφη παρουσίαση! Μοναδικά δική σου!

    ReplyDelete
  9. Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια!

    ReplyDelete