Sunday, November 25, 2012

Η κοπέλα που βγάζει φωτογραφίες

Όλες τις φωτογραφίες για το blog, τις τραβάω στο εσωτερικό περβάζι του παραθύρου της κουζίνας μου.






Ανεβάζω τα στόρια και φωτογραφίζω ακριβώς μπροστά απ' το παράθυρο για να μπορώ να έχω άπλετο φυσικό φως. Στην Ολλανδία, ειδικά κατά το φθινόπωρο και το χειμώνα, επικρατεί μαύρη μαυρίλα. Σαν καλοιακούδα ένα πράμα. Είναι μέρες που ξυπνάς το πρωΐ κι αναρωτιέσαι αν έχει χαλάσει το ρολόι σου διότι κοιτώντας έξω, φαίνεται σαν να είναι έντεκα το βράδυ κι όχι οχτώ το πρωΐ. Τέτοιες ημέρες, που δυστυχώς αποτελούν την πλειοψηφία, δεν πρόκειται να τις συνηθίσω ποτέ.






Όταν λοιπόν θες να βγάλεις φωτογραφίες τα όμορφα φαγητά σου τί κάνεις; Κυνηγάς το φως και παρακαλάς να έχει αρκετό τη μέρα και την ώρα που θες να φωτογραφίσεις. Αναμφίβολα, το γεγονός ότι η φωτογραφική μου μηχανή είναι μια point-and-shoot πενταετίας και όχι κάποια μουράτη DSLR με όλα τα παρελκόμενα, το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Αλλά μ' αρέσουν οι προκλήσεις κι ακριβώς έτσι επιλέγω να το βλέπω.






Κάτι άλλο ωστόσο που προκύπτει απ' το γεγονός ότι βγάζω φωτογραφίες μπροστά στο παράθυρο της κουζίνας μου, είναι ότι γνωρίζω και τους γείτονές μου, οι οποίοι στην αρχή με κοιτούσαν με απορία για το τί κάνω κάθε λίγο και λιγάκι με μια φωτογραφική στο χέρι σκυμμένη πάνω από κάτι αδιευκρίνιστο για εκείνους, όταν όμως άρχισαν να με βλέπουν να πηγαίνω πέρα δώθε κρατώντας κατσαρόλες, τηγάνια, πιάτα, γλείφοντας κουτάλια, πιρούνια κι ενίοτε τα δάχτυλά μου, κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. Στη γειτονιά, είμαι πλέον γνωστή ως η κοπέλα που βγάζει φωτογραφίες φαγητών. Είναι φορές που όταν αντιλαμβάνομαι κάποιον γείτονα ή γειτόνισσα να κάθεται και να παρατηρεί τις κινήσεις μου, μου περνάει απ' το μυαλό να τους φωνάξω και να τους τρατάρω κάτι, αλλά παραείμαι ντροπαλή για να κάνω κάτι τέτοιο.






Εσάς όμως δεν σας ντρέπομαι καθόλου κι ενώ δυστυχώς δεν μπορώ να σας καλέσω όλους στο σπίτι μου για ένα ωραίο γεύμα, μπορώ να σας προτρέψω να φτιάξετε αυτό εδώ το πιάτο και να το μοιραστείτε με τους δικούς σας καλεσμένους. Πένες με μασκαρπόνε και καρύδια. Ένα υπέροχα απλό πιάτο κι όμως τόσο μα τόσο γευστικό.






Οι πένες, φυσικά βρασμένες al dente, είναι από τα αγαπημένα μου ζυμαρικά και το τυρί μασκαρπόνε είναι μια από τις πιο σπουδαίες ιταλικές εφευρέσεις. Ακούγοντας μασκαρπόνε, μπορεί να σας έρχονται στο νου εικόνες τιραμισού παρά ζυμαρικών αλλά πιστέψτε με, το ταίριασμα είναι εκπληκτικό. Η βελούδινη υφή του κρεμώδους κι ελαφρά γλυκού τυριού μαζί με τα τραγανά καρύδια και την πικάντικη γεύση της παρμεζάνας, είναι πραγματικά το κάτι άλλο.











Πένες με Μασκαρπόνε, Καρύδια και Παρμεζάνα
Ελαφρώς προσαρμοσμένη από το At Elizabeth David's Table

Η σάλτσα αυτή σε γεμίζει πολύ γι' αυτό μην ξεγελαστείτε και φουλάρετε τα πιάτα σας. Μικρές μερίδες σερβιρισμένες με μια πράσινη σαλάτα κι ένα ποτήρι λευκό κρασί κάνουν το ιδανικό βραδινό γεύμα για μια παρέα τεσσάρων ατόμων.






Μερίδες: 4 κυρίως πιάτα

Υλικά
450-500 γρ. μικρές πένες rigate
2 γεμάτες κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
3-4 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα, συν έξτρα για το σερβίρισμα
80 γρ. (3/4 κούπας) καρύδια, ψιλοκομμένα
Φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
Αλάτι

Ειδικά εργαλεία: σουρωτήρι, τρίφτης τυριού


Προετοιμασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, αλατίστε και ρίξτε τις πένες. Βράστε τες ώστε να έχουν υφή al dente (σφιχτές αλλά όχι σκληρές) ή μέχρι να έχουν την υφή που εσείς προτιμάτε, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Πέντε με δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, φτιάξτε τη σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, προσθέστε το βούτυρο και λιώστε το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μασκαρπόνε και αμέσως βάλτε τη φωτιά στο χαμηλό. Ανακατέψτε καλά μέχρι το μασκαρπόνε να λιώσει και να ενωθεί με το βούτυρο δημιουργώντας μια κρεμώδη σάλτσα. Προσέξτε να μην βράσει το μασκαρπόνε, θέλετε μονάχα να το ζεστάνετε καλά.

Μόλις οι πένες είναι έτοιμες, σουρώστε τες και ρίξτε τες αμέσως μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε και προσθέστε την παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι. Ελέγξτε αν χρειάζεται αλάτι αν και αμφιβάλλω καθώς η παρμεζάνα είναι αρκετά αλμυρή. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως σε ατομικά πιάτα ή σε ένα μεγάλο μπωλ σερβιρίσματος.

Προσθέστε πάνω από κάθε μερίδα λίγα ψιλοκομμένα καρύδια και επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμείτε.





26 comments:

  1. Κάνε την κίνησή σου...Προσκάλεσε το γείτονα να δοκιμάσει! Ένα νόστιμο πιάτο φέρνει εύκολα κοντά τους ανθρώπους!!! Άλλωστε -αν κρίνω από τους δικούς μου γείτονες- τρελαίνονται να δοκιμάζουν ξένες κουζίνες!!! Καλή Κυριακή!!!

    ΥΓ: Σε καταλαβαίνω απόλυτα για τι συννεφιά! Έχω το ίδιο θέμα με τις φώτο...

    ReplyDelete
  2. Πάντως παρόλες τις δυσκολίες που αναφέρεις εγώ λατρεύω τις φωτογραφίες σου! δεν θα ήθελα να φτιάξω μια καινούργια συνταγή αν δεν με τραβήξει η φωτογραφία πρώτα!
    kathy by anthomeli

    ReplyDelete
  3. Par oli ti synefia, oi fotografies sou einai panta eksairetikes!!!!
    To idio kai i syntages sou!
    Yperoxi makaronada!!!

    ReplyDelete
  4. Kαλημέρα Μάγδα
    Οι φωτογραφίες σου ,παρ΄όλο που δεν βοηθιούνται από το άπλετο φυσικό φως της ημέρας είναι υπέροχες!Είναι ατμοσφαιρικές και λιτές,όπως ακριβώς πρέπει να είναι.Και το κυριώτερο διανθίζονται πάντα με λογάκια που εμένα τουλάχιστον με αγγίζουν και αισθάνομαι ότι κάθε φορά που δια βάζω μία και νούργια συνταγή,αυτή συνοδεύεταο και από ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό χρονογράφημα!
    Η σημερινή σου πρόταση μ΄αρέσει πολύ.Απλή και σύντομη,φίνα και νόστιμη,θα αποτελέσει μία σίγουρη λύση για ,ενα εξαιρετικό φιλικό γεύμα..ή δείπνο.Τα καρύδια ΄΄δένουν΄΄υπέροχα με την πάστα και τα τυριά!Φιλιά από την εξίσου μουντή και υγρή-τουλάχιστον για αυτές τις μέρες-Θεσσαλονίκη.

    ReplyDelete
  5. Καλημέρα, εγώ φωτογραφίζω στη βεράντα και έχω γίνει θέαμα αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Τώρα βέβαια που έπεσε ο ήλιος και κάνει και κρύο πάει κι αυτό.
    Το φαγητό σου θα είναι το αυριανό μας.
    Πολλά φιλιά.

    ReplyDelete
  6. Οι φωτογραφίες σου πάντως είναι πολύ ωραίες! Και τα φαγητά σου μας ανοίγουν την όρεξη!

    ReplyDelete
  7. Από τα νόστιμα φαγητά, οι πένες με μασκαρπόνε και καρύδια. Φτιάχνω παρόμοια συνταγή με τυρί κρέμα, τύπου Φιλαδέλφεια και είναι απίθανη. Αρέσει σε όλους και δεν μένει τίποτα!!
    Όσον αφορά την φωτογράφιση, περίπου τα ίδια ισχύουν και για μένα. Όταν ανεβαίνω στην ταράτσα ή βγαίνω στο μπαλκόνι για να φωτογραφίσω ένα πιάτο, οι γείτονες που είναι έξω εκείνη την ώρα, με κοιτούν περίεργα! Αλλά εγώ...την δουλειά μου! Χαχαχά!!
    Έχω φωτογραφίσει στα πιο απίθανα μέρη, προσπαθώντας να πετύχω μια καλή φωτογραφία. Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ καλές, αν και χρησιμοποιείς απλή μηχανή. Νομίζω ότι από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι το καλό "μάτι" του φωτογράφου.
    Καλή Κυριακή.

    ReplyDelete
  8. Τι θέμα κι αυτό με το φως στις φωτό. Έχω το ίδιο πρόβλημα και πηγαίνω τα φαγητά προς φωτογράφηση βόλτα στην αυλή. Ευτυχώς δεν έχω γείτονες τόσο κοντά...
    Το φαγητό σου μου άρεσε παρόλο που αποφεύγω τα καρύδια, γιατί λατρεύω τα ζυμαρικά. Θα το δοκιμάσουμε!

    ReplyDelete
  9. To φαγάκι σου υπέροχο, δεν το συζητώ, ένα παρόμοιο φτιάχνω με Φιλαδέλφεια, αλλά με προκάλεσες να το δοκιμάσω και με μασκαρπόνε, που είναι πιο γλυκό και θα κάνει την διαφορά στην γεύση.
    Οσο για την φωτογράφιση, ξέρεις με πόσους γείτονες έχω .... συσφίξει σχέσεις?? χα χα χααα!
    Τώρα πλέον, μετά από τόσα χρόνια, τους στέλνω και μεζέ!
    Φιλιά, καλή Κυριακή!

    ReplyDelete
  10. Μάγδα μου, δεν χρειάζεται να πεις τίποτα απολύτως για τα ζυμαρικά σου. Είναι ακριβώς όπως μου αρέσουν. Την συνταγή την κρατώ και θα τη δοκιμάσω σίγουρα. Τα ζυμαρικά είναι η αδυναμία μου.

    Πάντα είχα την απορία που φωτογραφίζεις. Οι δικές σου φωτογραφίες ξεχωρίζουν για την λιτότητά τους και την ομορφιά τους ακόμα και αν φωτογραφίζεις ένα απλό άβραστο ζυμαρικό. Πάντα με ενδιέφερε να μάθω που τις βγάζεις και ομολογώ ότι δεν μπορούσα να σκεφθώ ότι είναι βγαλμένες με μια ποιο παλιά μηχανή και σε ένα παράθυρο με συννεφιά τις περισσότερες φορές. Μου έμοιαζε να έχεις δημιουργήσει ένα μικρό στούντιο μέσα στο σπίτι και να φωτογραφίζεις με μια υπερσύγχρονη κάμερα.

    Για εμένα την αδαή από φωτογράφιση είναι πραγματικά υπέροχες και στο έχω πει πολλές φορές!!

    Καλό απόγευμα από ηλιόλουστη Ελλάδα σήμερα!!

    ReplyDelete
  11. Marina — α και συ στο Βέλγιο το ίδιο πρόβλημα έχεις με την συννεφιά ε; Άσε είναι εκνευριστική πια. Ουφ!

    kathycallie — και μένα με τραβάει πολύ η όψη ενός φαγητού. Άλλωστε πρώτα τρώμε με τα μάτια, έτσι δεν είναι;

    peps — σ' ευχαριστώ πολύ Πέπη!

    Foteini Thes — σ' ευχαριστώ πολύ Φωτεινή. Αυτό το πιάτο είναι από τα πιο απλά, με τόσο λίγα υλικά, αλλά είναι τόσο νόστιμο που πραγματικά δεν το περίμενα.

    Ξανθή — ελπίζω να σας αρέσει Ξανθή!

    Miss Marple — χαίρομαι πολύ που σας ανοίγω την όρεξη! :)

    Ειρήνη Ε. — συμφωνώ απόλυτα, το πιο σημαντικό είναι το "μάτι" όπως λες αλλά και η αισθητική. Με Φιλαδέλφια δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, η μασκαρπόνε μ' αρέσει γιατί προσδίδει μια γλύκα στο πιάτο.

    kiki — α εσύ είσαι τυχερή που έχεις αυλή!

    ΕΛΕΝΑ — χεχεχε οι γείτονές σου είναι πολύ τυχεροί!!

    Χρυσαυγή — σ' ευχαριστώ πολύ Χρυσαυγή για τα καλά σου λόγια. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να πάρω μια φωτογραφική της προκοπής. Φυλάω χρήματα για κάτι καλό γιατί δεν θέλω να αγοράσω κάποια που θα χρειαστεί να αλλάξω γρήγορα. Κι εμείς εδώ είχαμε λιακάδα σήμερα, επιτέλους!

    ReplyDelete
  12. Άρα δουλεύεις εξίσου καλά τις φωτογραφίες με καλές ή κακές συνθήκες αγαπητή Μάγδα! Οπότε αυτό σημαίνει ότι το "χάρισμα" το έχεις :-)))

    Στην θέση σου θα προσκαλούσε κανά δυό γείτονες, που εσύ ξεχωρίζεις, θα τους μαγείρευα και θα εξηγούσα τα τι και τα πως και έτσι θα τους άφηνα πια να με "κρίνουν" και να με αγαπήσουν γι' αυτό που κάνω.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα σου εύχομαι...και να έχει και ΦΩΣ.

    ReplyDelete
  13. Γλυκιά μου Μάγδα το φαγητό σου είναι τόσο υπέροχα μαγειρεμένο και φωτογραφισμενο όσο είσαι και εσύ. και ποσο σε καταλαβαίνω ότνα μιλάς για την απουσία ηλιοφάνειας. Μπορεί να μας χωρίζουν κάπου 800 χιλιόμετρα αλλα και εδώ δεν είναι διαφορετικά. Καμια φορα τα παιδιά μου δεν με πιστεύουν όταν τους λέω ότι ξημέρωσε! όσο γι ατήν φωτογραφική, νομίζω ότι αξίζει να κανεις μια επένδυση.. φαντάσου αν κάτω από αυτές τις συνθήκες κάι βγάζεις τόσο υπέροχες φωτογραφίες. πως θα είναι μετά που θα έχεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό :)

    ReplyDelete
  14. μάγδα μου, όλες σου οι αναρτήσεις είναι θαυμάσιας αισθητικής και ωραίας γεύσης, και θεωρώ ότι είσαι η ελληνίδα Aran του http://www.cannellevanille.com/ ή η El του http://www.freshnewengland.blogspot.com/ ή η Erin του http://www.theforestfeast.com/ και μακάρι να σε βλέπουμε εδώ http://www.saveur.com/article/Kitchen/SAVEURs-Favorite-Global-Food-Blogs και εδω http://www.designsponge.com/category/in-the-kitchen-with και όπου καλά σου αξίζει! γιατί όλα τα κάνεις με αγάπη! φιλιά απο την ...ηλιόλουστη κω,ακόμα μπάνια κάνουμε (και για σας και για σας :) :) ! )

    ps.my apologies for my rudimentary blogs..hugs, gina
    http://zazaseacow.wordpress.com

    ReplyDelete
  15. Υπέροχο πιάτο Μάγδα μου!
    Το μασκαρόνε με την παρμεζάνα δίνουν στα ζυμαρικά απίθανη γεύση και κρεμώδη υφή, ενώ τα καρύδια έρχονται να δώσουν μια ξεχωριστή γήινη πινελιά!
    Όπως είπες κι εσύ, με πράσινη σαλάτα και λευκό κρασί είναι ένα απολαυστικό γεύμα ή δείπνο, τέλειο για τις χειμωνιάτικες ημέρες μας!
    Φιλιά πολλά κοπέλα με τη φωτογραφική!

    ReplyDelete
  16. Αχ Μάγδα μου να ήξερες πόσο σε καταλαβαίνω .. και εγώ για να έχω φως φυσικό φωτογραφίζω στη βεράντα ... με κάνουν χάζι οι γείτονες όμως αναρωτιέμαι τι θα λένε όταν με βλέπουν σκαρφαλωμένη ή σε περίεργες "διατάσεις" να προσπαθώ να τραβήξω μια αξιοπρεπή φωτογραφία!

    Τώρα βεβαια που μικρυνε η μέρα ... χάνω το φως γρήγορα .. οπότε το μαγείρεμα γίνεται νωρίτερα .. αν δεν προλάβω είμαι να σκάσω.

    Οσο για το φαγητό σου, μούρλια ! ... τα ζυμαρικά είναι αγαπημένα και έχουν θέση στο τραπέζι μας τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, οπότε θα δοκιμαστεί και η συνταγή σου.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  17. Θα συμφωνήσω με όλους τους υπόλοιπους παραπάνω. Οι φωτογραφίες σου είναι φανταστικές και κάνεις φοβερή δουλειά, παρόλες τις "αντιξοότητες". Φανταστικό και το πιάτο... ενώ τρελαίνομαι για ξηρούς καρπούς, για κάποιο λόγο ποτε δεν σκέφτομαι να τους βάλω μέσα στο φαγητό (ίσως γιατί τους καταβροχθίζω πριν προλάβουν να μπουν οπουδήποτε).
    Ίσως να μην κακή ιδέα να ξεπεράσεις την ντροπαλότητά σου και να κεράσεις κανέναν γείτονα που κοιτάζει περίεργα (είμαι σίγουρη ότι δεν θα μείνει παραπονεμένος)

    ReplyDelete
  18. Και παραμέσα να φωτογράφιζες και χωρίς φυσικό φως πάλι τέλειες θα ήταν οι φωτογραφίες σου. Ειχα αυτην την εντύπωση ότι δηλαδή δεν θα έχει φως και στο Τορόντο αλλα έκανα λάθος, εμείς εδώ έχουμε πολύ φως όλες τις εποχές γενικά νομίζω ότι αυτο που θα μείνει να θυμάμαι απο τον Καναδά είναι ο ουρανός του με το άπλετο φως. Οπως κ να έχει όμως τωρα τον χειμώνα ότι ειναι να φωτογραφηθεί, φωτογραφίζεται πριν τις 4 το μεσημέρι πράγμα.. δύσκολο οπότε ξεκίνησα και τις βραδυνές..
    Φιλιά πολλά Μάγδα μου!

    ReplyDelete
  19. Πώ πώ υπέροχο το πιάτο σου! Αν έρθω προς τα εκεί αυτό θέλω να με τρατάρεις Μαγδούλα!

    ReplyDelete
  20. Εγώ ευτυχώς προσπαθώ να φωτογραφίζω στην πισω βεράντα που δεν φαίνομαι :). Γιατί αν πηγαινα μπροστά που περνάει κόσμος και κοσμάκης θα με έγραφε η τοπική εφημερίδα ..χιχι :)

    Εχεις δίκιο το έχουμε συνδυάσει αλλιώς το μασκαρπόνε.
    Ετσι όμως μαζί με τα καρύδια έκανες τις πένες ένα ιδιαίτερο φαγάκι. Τέλειο.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  21. ΣΛΟΥΡΠ θα πω αρχικά για την πεντανόστιμη σαλτσούλα που έχουν οι πένες..Οι φωτογραφίες σου είναι πάντα καταπληκτικές, Μάγδα, παρά το μουντό καιρό..Εδώ δεν το βρίσκω πάντα πολύ εύκολο να φωτογραφίζω έξω γιατί το φαγητό προσελκύει τετράποδα και πετούμενα κάθε είδους, σε χρόνο μηδέν ( το σπίτι μου είναι ανάμεσα στο δάσος και το ποτάμι ), παρ'όλο που,όπως έγραψε και η Έρη, ο Καναδάς έχει πολλές ηλιόλουστες μέρες (παρά το κρύο και το χιόνι).Εύχομαι να μπορέσεις να πάρεις σύντομα τη μηχανή που θέλεις..Φιλιά :)

    ReplyDelete
  22. Οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές! Μακάρι να μπορούσα κι εγώ να φωτογραφίζω έτσι.Κάθε φορά περιμένω ανάρτησή σου για να δω τις φωτογραφίες σου!
    Κάλεσε τον γείτονα, το φαγητό μας φέρνει πιο κοντά, πόσο μάλλον ένα τέτοιο πιάτο!

    ReplyDelete
  23. Penelope — καλή εβδομάδα! Με κανα δυο γείτονες είμαστε ήδη φίλοι, με τους υπόλοιπους... θα δούμε :) Σ' ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη μου!

    Royal Coconut — ξέρω πως κι εσύ εκεί στη Γερμανία έχεις τα ίδια προβλήματα με το φως. Βόρεια Ευρώπη! Ουφ. Για τη μηχανή που λες, ναι, θα κάνω το βήμα κάποια στιγμή και θα πάρω κάποια καλή. Να' σαι καλά Βασιλική μου, σ΄ευχαριστώ!

    zaza_sea_cow — Gina, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά νομίζω πως υπερβάλεις. Δεν είμαι τόσο καλή όσο οι bloggers που αναφέρεις, οι οποίες είναι εξαιρετικές, ελπίζω όμως όταν μεγαλώσω να τους μοιάσω :) Μπάνια στην Κω;; Ζηλεύω!!

    Ερμιόνη — το μασκαρπόνε είναι φοβερό στα ζυμαρικά. Μεγάλη έκπληξη όταν το πρωτοδοκίμασα. Αν σου αρέσει η γεύση του, το πιάτο αυτό είναι για σένα!

    Conna — χαχαχα σε φαντάζομαι να γυροφέρνεις το πιάτο και οι γείτονες να σε χαζεύουν. Τελικά όλοι γινόμαστε θέαμα για χάρη του φαγητού :)

    thegreenmixer — σ΄ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια! Όσο για τους ξηρούς καρπούς, μ' αρέσουν πολύ σε αλμυρά πιάτα αλλά κι εγώ έχω την τάση να τους "τσιμπάω" με αποτέλεσμα να μένουν λιγότεροι προς χρήση στο φαγητό. Οι γείτονες είναι καλοί άνθρωποι, απλά εγώ δεν είμαι και πολύ των δημοσίων σχέσεων :)

    Eri — στο Τορόντο έχετε φως;; Μπράβο! Νόμιζα πως θα ήταν σαν κι εδώ. Τυχερή είσαι! Βράδυ πάντως δεν μπορώ με τίποτα να φωτογραφίσω. Δεν θα φαίνεται τίποτα!

    Jenny — πολύ ευχαρίστως Τζένη μου!

    Μarion — εγώ όπου και να πάω φαίνομαι. Στην Ολλανδία δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά. Είναι πολύ κοντά τα σπίτια το ένα με το άλλο. Δοκίμασε τον συνδυασμό με το μασκαρπόνε. Θα σου αρέσει!

    mia xara — η σάλτσα αυτή είναι πάρα πολύ νόστιμη και απίστευτα απλή. Φαντάζομαι πως και στον Καναδά όταν έχει κακό καιρό θα είναι δύσκολα τα πράγματα, εδώ όμως η συννεφιά είναι σήμα κατατεθέν, ό,τι χειρότερο για εκείνους που αγαπούν το φυσικό φως :)

    Notoula — σ' ευχαριστώ πολύ Γιώτα μου! Να' σαι καλά!

    ReplyDelete
  24. Εμένα με συνεπήρε το πιάτο, τι καταπληκτικό μπλε χρώμα!

    ReplyDelete
  25. Καλή μου Μαγδα,χαίρομαι να βλέπω κ να θαυμάζω τα υπέροχα πιάτα σου! Είσαι φοβερή! Πολύ γλυκός κ αισθαντικός άνθρωπος! Είμαι ένα 20ήμερο στο Λουξεμβούργο κ το 3μερο,θα επισκεφτούμε τη Bruges και τη Ghent.
    Eιμαι ενθουσιασμένη.Βλέπω ότι ο καιρός δεν θαναι τοσο καλός,αλλά..θα το αντιμετωπισουμε.
    Πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ,εχω χάσει τη..μπάλα.
    Τί ποικιλία αλλά κ ακρίβεια εδώ.Με βλεπω βαρελακι,δοκιμάζοντας καθε τι.
    Σε χαιρετώ κ χαίρομαι να σε παρακολουθώ.Νασαι πάντα καλά!

    ReplyDelete