Saturday, February 23, 2013

Έφτιαξα ένα κέικ

Κάποιες φορές δεν έχω τίποτα να πω πέρα από το "Να, έφτιαξα ένα κέικ. Φτιάξτε το κι εσείς και ελπίζω να το απολαύσετε όσο εγώ".






Καλά θα ήταν αν ήμουν ικανοποιημένη με αυτό. Άλλωστε πολλοί το κάνουν, δεν γράφουν απολύτως τίποτα πέρα από μια συνταγή. Εμένα όμως μου αρέσει να γράφω κι όταν οι λέξεις αρνούνται να βγουν, μου είναι δυσάρεστο.






Στο πνεύμα ωστόσο του να μην τυραννάω τον εαυτό μου, τουλάχιστον όχι παραπάνω απ’ όσο συνηθίζω, δεν θα το παλέψω και πολύ και θα ξεκινήσω λέγοντας ότι πρόκειται για ένα καθημερινό κέικ. Χμμμ σας εκνευρίζει κι εσάς αυτός ο όρος, "καθημερινό κέικ", ή μόνο εμένα; Υπονοεί ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά εγώ είμαι της άποψης πως αυτό το κέικ είναι ιδιαίτερο αν και "καθημερινό" διότι είναι τόσο καταραμένα νόστιμο και εν τέλει αυτό είναι που έχει σημασία.






Έχει τον γευστικό συνδυασμό που κάποτε απέφευγα, και που τούτο το παγωτό συνετέλεσε στο να αγαπήσω, μπανάνα και σοκολάτα. Περιέχει τριμμένα φουντούκια που του χαρίζουν μια ανεπαίσθητα κριτσανιστή υφή και το ελαφρύ πασπάλισμα ζάχαρης demerara στην κορυφή το κάνει παιχνιδιάρικα τραγανό. Α, σας είπα πως η σοκολάτα είναι γάλακτος; Ναι! Κι αυτό είναι φοβερό.






Έχω να χρησιμοποιήσω σοκολάτα γάλακτος πολύ καιρό, νομίζω από τότε που έφτιαξα αυτό το παγωτό, και οφείλω να πω ότι ταιριάζει άψογα με τις υπόλοιπες γεύσεις του κέικ. Βλέποντάς την να αργοχύνεται μέσα από ένα ζεστό φρεσκοκομμένο κομμάτι, είναι ικανή να σε τρελάνει. Έστω εκείνους που είναι δηλωμένοι λάτρεις της σοκολάτας.






Το εσωτερικό του κέικ είναι υγρό και συμπαγές και το άρωμα της μπανάνας που αναδίδεται κατά το ψήσιμο είναι τόσο δελεαστικό που κάνει την αναμονή μέχρι να κρυώσει αρκετά δύσκολη. Δεν χρειάζονται όμως βιασύνες, διότι η αλήθεια είναι πως την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο καθώς οι γεύσεις έχουν τον χρόνο ν’ αναπτυχθούν.






Το σέρβιρα με μια γεμάτη κουταλιά crème fraîche πασπαλισμένη με λίγη κανέλα κι ήταν απολαυστικό αλλά και σκέτο μαζί με ένα ζεστό καφέ, κάνει το τέλειο πρωϊνό.

Το διαπίστωσα σήμερα το πρωΐ.






Υ.Γ. 1 Πιστεύω πως οι δυο απανωτές αναφορές σε παγωτά το κάνουν σαφές πως το μυαλό μου προτρέχει και πως ονειρεύομαι ζεστά καλοκαίρια. Τα κάνει αυτά ο ολλανδικός χειμώνας.

Υ.Γ. 2 Ως γνωστόν, με την μουσική εκφράζομαι καλύτερα απ’ ό,τι με τα λόγια οπότε θα σας αφήσω με αυτό το κομμάτι που ακούω όλη μέρα σήμερα. Κάντε μου παρέα.








Κέικ Μπανάνας με Τριμμένα Φουντούκια και Κομμάτια Σοκολάτας Γάλακτος

Αυτό το κέικ θα σας γεμίσει, γι’ αυτό δείξτε εγκράτεια. Ένα μικρό κομμάτι είναι αρκετό. Σας προειδοποίησα.






Μερίδες: 1 κέικ / 8-10 κομμάτια

Υλικά
180 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν έξτρα για το βουτύρωμα της φόρμας
90 γρ. ψιλή ζάχαρη
90 γρ. μαλακιά καστανή ζάχαρη
80 γρ. καθαρισμένα, ανάλατα φουντούκια
2 μεγάλα αβγά
½ κουταλάκι γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού baking powder
2 πολύ ώριμες (σχεδόν μαύρες) μπανάνες μεσαίου μεγέθους (περίπου 300 γρ.), καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
180 γρ. καλής ποιότητας σοκολάτα γάλακτος (ή σκούρα 55% κακάο αν θέλετε), κομμένη σε μικρά κομμάτια
1-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη demerara (ή καστανή ζάχαρη)

Crème fraîche, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Ειδικά εργαλεία: μίξερ βάσης ή χειρός, μικρό επεξεργαστή τροφίμων (όπως μούλτι), μακρόστενη φόρμα για κέικ (23 x 9 εκ. και με ύψος 8 εκ.), λαδόκολλα


Προετοιμασία
Σ’ ένα μικρό τηγάνι προσθέστε τα φουντούκια και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά. Καβουρντίστε τα μέχρι ν’αρχίσουν να βγάζουν τ’ αρώματά τους και να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας τακτικά για να μην αρπάξουν. Μεταφέρετέ τα στον επεξεργαστή τροφίμων σας και αφήστε τα να κρυώσουν. Έπειτα αλέστε τα, προσέχοντας όμως να μην τα αλέσετε πολύ γιατί θα βγάλουν τα έλαιά τους και θα γίνουν σαν πάστα.

Αδειάστε τα σ’ ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους μαζί με το αλεύρι και το baking powder κι αναμείξτε με μια σπάτουλα.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βουτυρώστε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας και καλύψτε με ένα κομμάτι λαδόκολλας.


Στο μπωλ του μίξερ βάσης (ή σ’ ένα μεγάλο μπωλ), προσθέστε το βούτυρο, την ψιλή και μαλακιά καστανή ζάχαρη και χρησιμοποιώντας το εξάρτημα «φτερό» (ή το μίξερ χειρός) χτυπήστε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 5 περίπου λεπτά μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέστε τ’ αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη κι έπειτα προσθέστε τη βανίλια. Χτυπήστε για 10 δευτερόλεπτα και προσθέστε το μείγμα φουντουκιών-αλευριού. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι μόλις να ενσωματωθούν τα υλικά και να μη φαίνονται ασπρίλες απ’ το αλεύρι. Προσθέστε τα κομμάτια μπανάνας και σοκολάτας και διπλώστε τα μέσα στο μείγμα με μια σπάτουλα. Στο τέλος θα έχετε ένα σχετικά σφιχτό μείγμα.

Αδειάστε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ισιώστε την κορυφή με μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπαλίστε με την ζάχαρη demerara (ή καστανή ζάχαρη).


Τοποθετήστε τη φόρμα στο χαμηλό ράφι του φούρνου σας και ψήστε για 30 λεπτά. Έπειτα μεταφέρετε τη φόρμα στο μεσαίο ράφι και ψήστε για άλλα 35-45 λεπτά ή έως ότου όταν εισάγετε ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ, να βγαίνει καθαρή. Αν η κορυφή του κέικ πάρει χρώμα πολύ γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε ελαφρά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου.

Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, αφαιρέστε τη φόρμα απ’ το φούρνο και τοποθετήστε την πάνω σε μια σχάρα. Μόλις κρυώσει ελαφρά το κέικ, αφαιρέστε το απ’ τη φόρμα κι αφήστε το πάνω στη σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε. Αν θέλετε, συνοδεύστε το με crème fraîche και λίγη κανέλα.

Κρατήστε το σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένο ελαφρά, για 4-5 μέρες. Όσο περνούν οι μέρες θα είναι πιο νόστιμο.




Προσαρμοσμένη από τον Nigel Slater


40 comments:

  1. Και πολύ έκανες και "έκανες ένα κέηκ", για να το κάνουμε κι εμείς με τη σειρά μας αυτό το "καταραμένα νόστιμο"
    και το "παιχνιδιάρικα τραγανό" , "με το δελεαστικό άρωμα της μπανάνας". Δε χρειάζεται να πεις τίποτε άλλο. Άσε μας τώρα με την απόλαυση!

    ReplyDelete
  2. Τα συγχαρητήρια μου για το πολύ όμορφο μπλογκ, οι παραδοσιακές συνταγές της μαμάς πατρίδας ειναι απο τα αγαπημένα μου κομμάτια.
    Το κέϊκ φαίνεται πεντανόστιμο! Τα φουντούκια το κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό! Αναρωτιέμαι με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω τη μπανάνα μια και δεν είμαι και πολύ φαν.

    ReplyDelete
  3. Υπέροχο κεικ Μάγδα μου! Φτιάχνω πολύ συχνά κάτι αντίστοιχο, χωρίς τα φουντούκια όμως, και εξαφανίζεται!
    Προς θεού, μην μας αφήνεις μόνο με μια συνταγή, μας αρέσει να σε διαβάζουμε!
    Σου κάνω κ γω παρέα στο τραγουδάκι, πολύ ωραίο!

    ReplyDelete
  4. Καλημέρα, μόλις δοκίμασα ένα κέικ που έφτιαξα χτες βράδυ με ανθότυρο.
    Σπάνια φτιάχνω κέικ εκτός κι αν κάτι μου κάνει κλικ. Με μπανάνα δε δεν έχω κάνει ποτέ.
    Μια άλλη φορά που θα έχω κέφια για κέικ θα δοκιμάσω το δικό σου.
    Καλή Κυριακή.

    ReplyDelete
  5. Αυτό είναι το...απλό, συνηθισμένο κέικ;;;
    Αυτό παιδάκι μου είναι γκουρμεδοκέικ, κέικ με τα όλα του!!!
    Δεν τα'χω όλα τα υλικά αλλά μου'βαλες την ιδέα του κυριακάτικου κέικ! Πάω να τσεκάρω το ντουλάπι μου να δω τι έχω και να φτιάξω και εγώ ένα!
    Καλή χιονισμένη Κυριακή!!!

    ReplyDelete
  6. Μπανάνα, σοκολάτα και φουντούκι! It can't get any better! Υπέροχος, τέλειος συνδυασμός!
    Καλημέρα από μια ζεστή, ηλιόλουστη Αθήνα (νοτιάς γαρ!)

    ReplyDelete
  7. Πολύ λαχταριστό το καθημερινό σου κέικ!Γιατί ολα τα καθημερινά πράγματα πρέπει να είναι όμορφα ,διασκεδαστικά,να προκαλούν έκπληξη και χαρά,να είναι μοναδικά και υπέροχα..χαχαχα μακάρι να ήταν έτσι όλες οι πτυχές της ρουτίνας μας!!
    Το κεκάκι σου όμως, σίγουρα θα καταφέρει να δώσει μικρές αλλά απαραίτητες πινελιές γλυκύτητας και αρκετές δόσεις απόλαυσης.
    Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από ένα ταπεινό αλλά τόσο εύγευστο γλυκό?Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  8. Πω πω... πολλές νοστιμιές μαζεμένες βλέπω!
    Φουντούκια, μπανάνα και σοκολάτα γάλακτος!!
    Τα κέικ τα λατρεύω, μου δημιουργούν πάντα ένα όμορφο και ζεστό συναίσθημα! Θυμάμαι όλα τα κέικ που έχω φτιάξει, από τα πιο καθημερινά μέχρι τα πιο επίσημα!
    Αυτό φαίνεται πράγματι εξαιρετικό! Πολύ μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο το σέρβιρες!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Τι ωραια εκπομπη κανει ο Nigel Slater!! Τον παρακολουθω και εγω και μ αρεσει ο απλος τροπος του να φτιαχνει οτιδηποτε!!
    Μπραβο σ εσενα που ανεβαζεις συνταγες,οι οποιες για μερικους ειναι αγνωστες!!
    Φιλικα,μια αναγνωστρια

    ReplyDelete
  10. Οπως πολύ σωστά το αποκάλεσες ...... καταραμένα νόστιμο!!!!
    Δείχνει εξαιρετικό και οι συνδυασμοί που επέλεξες το απογειωνουν γευστικά!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Martha — σας αφήνω ν' απολαύσετε λοιπόν.

    Stella — σ' ευχαριστώ πολύ και καλώς όρισες! Το κέικ αυτό είναι κέικ μπανάνας οπότε δεν μπορώ να φανταστώ με τί θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις. Δοκίμασέ το, ίσως αλλάξεις γνώμη σαν και μένα.

    Jenny — σ' ευχαριστώ Τζενούλα. :)

    Ξανθή — αυτό είναι το μοναδικό κέικ μπανάνας που έχω δοκιμάσει αλλά από την πρώτη φορά που το έφτιαξα, ένα χρόνο πριν, μας άρεσε τόσο πολύ που το φτιάχνω συχνά. Κέικ με ανθότυρο;; Εξαιρετικά ειδιαφέρον!

    Marina — θα σου νοστιμέψει τη μέρα και θα στη γεμίσει ωραίες μυρωδιές. Άσε, μη μου λες για το χιόνι. Δεν το αντέχω άλλο!

    crispy — ευτυχώς μετά την καταστροφική καταιγίδα, λίγος ήλιος ε; Ας ερχόταν λίγος κι από δω. Τον έχουμε τόση ανάγκη!

    Foteini Thes — πόσο μ'αρέσουν τα σχόλια που μου αφήνεις Φωτεινή. Να'σαι καλά!

    Ερμιόνη — και μένα μου αρέσουν πολύ τα κέικ ειδικά με φρούτα και φυσικά σοκολάτα! Σ' ευχαριστώ!

    Anonymous — ο Nigel Slater είναι πολυαγαπημένος κι ο ανεπιτήδευτος τρόπος που μαγειρεύει μου αρέσει πολύ. Ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο.

    ΕΛΕΝΑ — να'σαι καλά, ευχαριστώ!

    ReplyDelete
  12. Επανήλθα για νεότερο ανακοινωθέν...
    Το κέικ το έφτιαξα και τώρα που μιλάμε -23.58 (πάλι κόλλησα στο ίντερνετ....!)- έχει μείνει ακριβώς το μισό! Και πολύ του είναι γιατί ξεπορτίσαμε κιόλας...
    Όμως σου οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατί χάρη σ'εσένα έφτιαξα για πρώτη φορά το τέλειο κέικ στη στενή μου φόρμα! Δεν την είχα χαρεί αυτή τη φόρμα γιατί δεν μπορούσα να ξεκολλήσω το κέικ από τα τοιχώματα χωρίς να σπάσει! Σήμερα όμως βλέποντας τις εικόνες της συνταγής σου παρατήρησα τη λαδόκολλα και τόλμησα!!! Η απόλυτη επιτυχία!!! Έτσι και χωρίς να το καταλάβεις έδωσες λύσεις σ'ένα μακροχρόνιο πρόβλημά μου, τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο σύνθετο!!! Μεγάλη η χαρά μου, πολλά τα ευχαριστώ!!!
    Καλή βδομάδα κοριτσάκι!!!

    ΥΓ: Και εγώ το αηδίασα πια αυτό το χιόνι! Φέτος ο καιρός το κάνει επίτηδες για μένα για ν'αγανακτήσω και να ξεχάσω τη στεναχώρια μου που γυρίζουμε στην Ελλάδα...

    ReplyDelete
  13. Καλέ, τι καθημερινό;;; Αυτό είναι το τέλειο κέικ! Υπέροχα υλικά και πολύ ταιριαστά! Σίγουρα θα σκίζει σε γεύση...

    ReplyDelete
  14. Ένα έχω να σου πω. Χτες το βράδυ είδα την συνταγή σου και σήμερα πρωί πρωί έτρεξα να πάρω μπανάνες να τις αφήσω να μαυρίσουν με την ηρεμία τους....
    Φιλιά

    ReplyDelete
  15. Μα έφτιαξες καλή μου Μάγδα, ΕΝΑ ΚΕΙΚ (!!!) όχι απλά ένα κεϊκ.
    Και ελπίζω ότι καταλαβαίνει εύκολα κανείς την όποια διαφορά...

    Καλό σου απόγευμα και καλή εβδομάδα.

    ReplyDelete
  16. Marina — είναι φορές που αναρωτιέμαι αν τελικά αυτές οι φωτογραφίες της προετοιμασίας των συνταγών είναι χρήσιμες και να που είναι! Να' σαι καλά Μαρίνα μου, χαίρομαι πολύ που βρήκες λύση στο πρόβλημα και που σου άρεσε το κέικ!
    Γυρνάτε Ελλάδα;; Καλή επιστροφή εύχομαι!

    sundayspoon — είναι πράγματι πολύ νόστιμο. Ευχαριστώ!

    Notoula — αα πολύ ωραία, ελπίζω να σου αρέσει!!

    Penelope — σ' ευχαριστώ πολύ. :) Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ReplyDelete
  17. Μάγδα, ψηφίζω κέικ και πάλι κέικ. Ευέλικτο γλυκάκι, για όλες τις ώρες, που αρέσει σε όλους. Το σημερινό σου όμως δεν είναι ένα απλό κέικ, είναι υπερπαραγωγή της γεύσης!!!! Σοκολάτα, μπανάνα, φουντούκια, τι άλλο να ζητήσει κανείς;;
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  18. Καλησπέρα! ψάχνοντας για ένα λικέρ έπεσα πάνω σε αυτό το κέικ...(άσχετο αλλά έτσι έγινε..)που μόνο απλό δεν είναι! χαίρεσαι να το βλέπεις, πόσο μάλλον να το τρως φαντάζομαι!
    Απίθανες φωτογραφιες! καλό βράδυ!

    ReplyDelete
  19. Δεν είναι απλή υπόθεση ενα κεικ Μάγδα μου.
    Ακούγεται απλό αλλά θέλει κι αυτό κάτι ιδιαίτερο για να πετύχει.
    Κι εσύ έφτιαξες ενα κεικ απλό στην εμφάνιση ίσως, αλλά σουπερ τέλειο στη γεύση.

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  20. Τα λόγια είναι περιττά οταν εχουμε να κάνουμε με μπανανα&σοκολάτα χα χα!

    ReplyDelete
  21. Καλησπέρα!
    Θυμάσαι ένα παγωτό που το έλεγαν Τόνγκο;Το παγωτό μπανάνα-σοκολάτα σε ξυλάκι της Έβγα;Ε, αυτό μου θύμισε η γεύση του!Πολύ ωραίο, υγρό, έντονο άρωμα μπανάνας, ίσως γιατί εδώ που ζω οι μπανάνες είναι πολύ αρωματικές και το φτιάχνω σήμερα το βράδυ για δεύτερη φορά, για να το πάρουμε μαζί μας αύριο στην παραλία.Ναι, ναι ξέρω σε ξενέρωσα, αλλά στο Κατάρ ο καιρός είναι για μπάνιο και οι Παρασκευές είναι αργία για μας.
    Καλή συνέχεια,
    Κατερίνα

    ReplyDelete
  22. Πεντανόστιμο! Το έφτιαξα χτες βράδυ!

    ReplyDelete
  23. Ειρήνη Ε. — όντως, τα έχει όλα.

    loulou — καλησπέρα και καλώς όρισες. Σ' ευχαριστώ.

    Μarion — διάθεση να υπάρχει και όλα βγαίνουν νόστιμα. :)

    Beauty Follower — συμφωνώ.

    Κατερίνα — χαχαχα πώς δεν το θυμάμαι! Με την φάτσα! Πω πω τί μου θύμισες τώρα. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το κέικ Κατερίνα και φαντάζομαι πόσο αρωματικό θα ήταν με τις μπανάνες που έχετε εκεί. Φυσικά και σε ζηλεύω απίστευτα που ετοιμάζεσαι για παραλία. Εδώ έχουμε ψοφήσει στο κρύο!

    Anonymous — είμαι πολύ χαρούμενη που σου άρεσε!!

    ReplyDelete
  24. Έφτιαξα κι εγώ χτες το πρωί αυτό το υπέροχο κέϊκ και μέχρι το βράδυ δεν είχε μείνει ψίχουλο! Ήταν πραγματικά πεντανόστιμο. Σ' ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή.
    Ελένη

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Ελένη! Σ' ευχαριστώ κι εγώ που με εμπιστεύτηκες και το έφτιαξες. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!

      Delete
  25. Έφτιαξα το κέικ σου! Τέτοια απλά κέικ να μας βάζεις συνέχεια βρε Μάγδα μου! Έκανε θραύση στην οικογένεια!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το έφτιαξες; Α τί ωραία! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!

      Delete
  26. Δεν έμεινε τίποτε στο γραφείο. Μόνο δύο συνάδελφοι που κλαψούριζαν, γιατί δεν πρόλαβαν να δοκιμάσουν.

    ReplyDelete
  27. Δεν έμεινε τίποτα στο γραφείο. Μπουκιά και οργασμός. Ευχαριστώ, galano...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!

      Delete
  28. Μετά από πάααααααρα πολύ καιρό...(σχεδόν χρόνο) έφτιαξα κέϊκ και ήταν θεσπέσιο... πεντανόστημο... μόλις μπήκε στο top 5 των κέϊκ μου!!!! Μπραβο!

    ReplyDelete
  29. Μετά από πααααααρα πολύ καιρό έφτιαξα κέϊκ και διάλεξα αυτή την συνταγή.... Μολις μπήκε στο Top 5 των κεϊκ μου!!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την τελεια συνταγή σου!!!!! (μπορεί την επόμενη φορά να αφαιρέσω εντελώς -για τα γούστα μου πάντα- την λευκή ζάχαρη). (η μαύρη πάει στάνταρ γιατι καραμελώνει κιολας...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλημέρα Julia! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Ναι, μπορείς να την παραλείψεις αν θες την λευκή ζάχαρη αναλόγως με τα γούστα σου.

      Delete
  30. Το καλύτερο κέικ που έχω φτιάξει/φάει στη ζωή μου, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής. Πέρα από το συνδυασμό μπανάνα-σοκολάτα, το φουντούκι, που δεν το είχα σε υπόληψη ούτε το είχα ξαναβάλει σε γλυκό, απογείωσε τη γεύση απόλυτα. Είσαι εγγύηση, τέλος!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε και σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)

      Delete
  31. Μάγδα , το έφτιαξα και μύρισε όλη η πολυκατοικία .. καθένας που δοκίμαζε έβγαζε ένα μουγκρητό :) απλά καταπληκτικό!!!!!
    RitaD.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Ρίτα! Είναι από τα all-time αγαπημένα μου κέικ :)

      Delete
  32. το έφτιαξα χτες και βγήκε υπέροχο - και το καλύτερο είναι ότι μια μέρα μετά, είναι όντως ακόμα πιο νόστιμο! σ'ευχαριστώ για αυτη την υπέροχη συνταγή και για πολλές άλλες που βγήκαν εξαιρετικές όταν τις έκανα αλλά δεν άφησα ποτέ σχόλιο !

    Ζαχάρης

    Ζαχάρης

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ζαχάρη, που δοκιμάζεις τις συνταγές μου και που αποφάσισες να μου αφήσεις σχόλιο. Χαίρομαι που σου άρεσε το κέικ, είναι από τα αγαπημένα μου.

      Delete