tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post419402747492842989..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Ψωμί χωρίς ζύμωμαmagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger53125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-33998361377404519002017-05-20T16:04:56.236+02:002017-05-20T16:04:56.236+02:00Ευχαριστώ πολύ Ελπίδα. Είναι πολύ ωραίο ψωμί, αξίζ...Ευχαριστώ πολύ Ελπίδα. Είναι πολύ ωραίο ψωμί, αξίζει να το δοκιμάσεις. Πλέον το φτιάχνω σπάνια αφού προτιμώ τα προζυμένια αλλά όταν κάποιος δεν έχει εμπειρία στο ψωμί ή δεν έχει πολύ χρόνο, τότε είναι το ιδανικό.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-75249310479222973352017-05-19T15:12:18.219+02:002017-05-19T15:12:18.219+02:00Τι υπέροχη περιγραφή! Πόση ομορφιά κρύβει η γλώσσα...Τι υπέροχη περιγραφή! Πόση ομορφιά κρύβει η γλώσσα, η διαδικασία, οι φωτογραφίες σου... το ψωμί είναι ιερό! Ειδικά για μένα που μπορώ να ζήσω μόνο με λίγο ψωμάκι 😊 θα το δοκιμάσω και θα σου πω... να σαι καλά! Ελπίδαhttps://www.blogger.com/profile/05142860777433811982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-30312710085585704002017-05-10T18:07:55.696+02:002017-05-10T18:07:55.696+02:00Δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει με καλαμποκάλευρο. ...Δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει με καλαμποκάλευρο. Δεν θα το έκανα πάντως. Δεν έχει γλουτένη και δεν θα συμπεριφερθεί όπως τα άλλα άλευρα. Χαίρομαι που σου άρεσε!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-43363166809851194042017-05-10T17:12:57.887+02:002017-05-10T17:12:57.887+02:00Θα ήθελα να ρωτήσω.. Μπορώ να το φτιάξω κ με καλαμ...Θα ήθελα να ρωτήσω.. Μπορώ να το φτιάξω κ με καλαμποκαλευρο μονο; Χρειάζεται να αλλάξω κάτι στην συνταγή; Πάντως με το αλεύρι για πίτσα βγήκε πολύ νόστιμο!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-21627295162792269832017-03-30T13:07:36.491+02:002017-03-30T13:07:36.491+02:00Καλησπέρα Σοφία. Μπορείς να το κάνεις και πολύσπορ...Καλησπέρα Σοφία. Μπορείς να το κάνεις και πολύσπορο. Όσο για την διπλή ποσότητα, δεν ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει!! Σ'ευχαριστώ!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-82385754056721457002017-03-19T21:33:40.398+01:002017-03-19T21:33:40.398+01:00Η συνταγη και το αποτέλεσμα ειναι καταπληκτικα! Πρ...Η συνταγη και το αποτέλεσμα ειναι καταπληκτικα! Προσπαθουσα καιρο τωρα να πετυχω το ψωμι και την κορα αλλα ποτε δεν πετυχαινε... Παντα σχετικα σφιχτή ψίχα κι οχι αυτο το αφρατο με τρύπες και ινες ψωμακι! Για την κορα ηξερα οτι ηθελε υγρασια οποτε εβαζα ενα ταψι με νερό και εβγαινε καλο αλλα ο συνδυασμός και των δυο ηρθε με τη συνταγη σου και ειναι τελεια!!!!! Τα παιδια έχουν ξετρελαθεί και Sofiahttps://www.blogger.com/profile/16819256609227833242noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-72420669933164586402017-03-14T19:58:20.532+01:002017-03-14T19:58:20.532+01:00Τί να σου πω, δεν ξέρω. Δεν έχω προσθέσει ποτέ περ...Τί να σου πω, δεν ξέρω. Δεν έχω προσθέσει ποτέ περισσότερη μαγιά από όση αναγράφω στην συνταγή. Θα σου φούσκωσε πολύ περισσότερο φαντάζομαι. Εσύ πρέπει να μου πεις τί έγινε. ;)magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-73692514459124363782017-03-14T16:13:16.329+01:002017-03-14T16:13:16.329+01:00Ακολούθησα τις οδηγίες και είμαι στην φάση του δεύ...Ακολούθησα τις οδηγίες και είμαι στην φάση του δεύτεορυ δίωρου φουσκώματος. Έκανα ένα σημαντικό λάθος όμως. Έβαλα ένα φακελάκι ξηρή μαγιά, δεν είδα ότι έλεγε 1/4 κουτ. γλυκού. Θα γίνειτο ψωμί ή θα μείνει λάσπη μέσα;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-85633122619900142852016-09-27T12:43:26.075+02:002016-09-27T12:43:26.075+02:00Στο μεταξύ, διάβασα τα παραπάνω σχόλια και κατάλαβ...Στο μεταξύ, διάβασα τα παραπάνω σχόλια και κατάλαβα ότι δεν πρέπει να το κάνω, οπότε δεν χρειάζεται να μου απαντήσετε. :)Ellienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-72924535725939104922016-09-27T06:46:07.360+02:002016-09-27T06:46:07.360+02:00Χαίρομαι πολύ που βρήκα το μπλογκ σας. Ο τρόπος πο...Χαίρομαι πολύ που βρήκα το μπλογκ σας. Ο τρόπος που περιγράφετε μοιάζει σαν ιεροτελεστία και, παρότι δημόσια, τα λόγια σας δίνουν την αίσθηση μυστικιστικής πράξης.<br />Σκέφτομαι να δοκιμάσω το ψωμί αυτής της συνταγής και αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν μετά τις 18 ώρες, αντί για το απλό δίπλωμα που προτείνετε, ζύμωνα για λίγο το μείγμα.<br />Σας εύχομαι να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τη Ellienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-41513321518384096552016-06-22T13:01:42.970+02:002016-06-22T13:01:42.970+02:00Το ψωμί μου βγήκε δυστυχώς σφιχτό και δεν φούσκωσε...Το ψωμί μου βγήκε δυστυχώς σφιχτό και δεν φούσκωσε σωστά. Μπορεί να έφταιξε σ'αυτό και το ότι την ημέρα που το έκανα είχαμε καύσωνα εδώ, οπότε δεν άρεσε και πολύ στη ζύμη μου.. <br />Γενικά πάντως το έχω φτιάξει αρκετές φορές με λευκό αλεύρι και πάντα μου έβγαινε σούπερ!<br />Καλύτερα λοιπόν να αρχίσω να ασχολούμαι με τα παγωτά για το καλοκαίρι.. :)<br />Keep up the good work Magda! vassohttps://www.blogger.com/profile/02452202237853051562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-43162702111170406612016-06-17T22:50:49.549+02:002016-06-17T22:50:49.549+02:00Καλησπέρα Βάσω. Ναι, το έχω δοκιμάσει με αλεύρι sp...Καλησπέρα Βάσω. Ναι, το έχω δοκιμάσει με αλεύρι spelt και μου άρεσε πολύ. Άλλαξα κάπως τις αναλογίες γιατί αυτό το αλεύρι είναι πιο στεγνό συνήθως και απορροφάει περισσότερο νερό. Γι' αυτό και σου βγήκε κι εσένα πιο ξερή η ζύμη. Δεν θα έπρεπε ωστόσο να έχει τεράστια διαφορά με το κανονικό. Πώς σου έγινε τελικά;<br />Σ' ευχαριστώ και χαίρομαι που ευχαριστιέσαι τις συνταγές μου.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-48591517668246020482016-06-16T19:54:12.099+02:002016-06-16T19:54:12.099+02:00Το ψωμί αυτό γίνεται καταπληκτικό! Είναι ακριβώς ό...Το ψωμί αυτό γίνεται καταπληκτικό! Είναι ακριβώς όπως μου αρέσει..Όπως σου έχω ξαναγράψει Μάγδα, σε παρακολουθώ ανελιπώς, παρόλο που σου γράφω σπάνια και αυτή είναι μια από τις συνταγές σου που φτιάχνω συχνά.<br />Αυτή τη φορά όμως είπα να δοκιμάσω να το φτιάξω με αλεύρι σπελτ, το οποίο δεν έχω ξαναχρησημοποιήσει. Επειδή γράφεις ότι το έχεις δοκιμάσει και με αυτό το αλεύρι, προσπάθησα να το vassohttps://www.blogger.com/profile/02452202237853051562noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-56372020996082527892015-11-09T20:34:36.296+01:002015-11-09T20:34:36.296+01:00Παρακαλώ διαβάστε τις απαντήσεις που έχω δώσει στα...Παρακαλώ διαβάστε τις απαντήσεις που έχω δώσει στα σχόλια παραπάνω. Εκεί βρίσκονται οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-88980133233736480402015-11-09T19:21:02.043+01:002015-11-09T19:21:02.043+01:00Θα ηθελα να μαθω τη ποσοτητα του προζυμιου που θα ...Θα ηθελα να μαθω τη ποσοτητα του προζυμιου που θα χρησιμοποιησω για τα 430 γρ αλευρι που δειχνετε και οχι της ξηρης μαγιας. Στο παραδειγμα σας τα 345 γρ νερου που εβαλα, δεν σταθεροποιειτε καθολου η ζυμη.Πολυ νεροτηΜΚhttps://www.blogger.com/profile/03515150910508526812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-62236857853032460922015-09-01T17:04:23.765+02:002015-09-01T17:04:23.765+02:00Καλησπέρα Ίνα. Δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει. Δες κ...Καλησπέρα Ίνα. Δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει. Δες και πιο πάνω αυτά που έχω γράψει στον Μιχάλη. <br />Ίσως φταίει το προζύμι σου; Εγώ χρησιμοποιώ προζύμι 100% υγρασίας, δηλαδή το αναπιάνω με 100 γρ, νερό και 100 γρ. αλεύρι κάθε φορά. Όσες φορές το έχω φτιάξει με προζύμι δεν είχα το πρόβλημα που αναφέρεις. Κι εμένα πάντως δεν μου φουσκώνει τόσο όσο όταν χρησιμοποιώ την κοινή μαγιά.<br />Επίσης, magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-39793799480197845292015-09-01T12:40:15.399+02:002015-09-01T12:40:15.399+02:00Αγαπητη Μαγδα, πρωτιστως σ'ευχαριστω για τις α...Αγαπητη Μαγδα, πρωτιστως σ'ευχαριστω για τις αναρτησεις σου καθως απεκτησα πολλες γνωσεις. Τρεις φορες προσπαθησα να φτιαξω το ψωμι αυτο, με προζυμι, αλλα το αποτελεσμα ηταν απελπιστικο. Ακολουθω την διαδιακασια που περιγραφεις: προσθέτω 80 γρ. προζύμι και 300 γρ. νερό (αντί για 345 γρ.). Ταΐζω το προζύμι με αλεύρι 2 μέρες πριν το χρησιμοποιήσω στο ψωμί. Ανακάτεψε αρχικά το νερό με το προζύμιAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-2399982535269030062014-11-06T18:11:14.986+01:002014-11-06T18:11:14.986+01:00Καλησπέρα Μιχάλη. Συγνώμη που άργησα να σου απαντή...Καλησπέρα Μιχάλη. Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω. Δεν χρειάζεται να βάλεις πάρα πολύ αλεύρι πάνω από τη ζύμη. Από κάτω ναι. Το αλεύρι θα απορροφηθεί από τη ζύμη, μη σε απασχολεί. Όσο για το πυρέξ, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά νομίζω μια χαρά είναι!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-44653629352509610262014-10-26T19:55:33.175+01:002014-10-26T19:55:33.175+01:00Μεχρι να πετυχει θα με ανεχτεις στις ερωτησεις. Εφ...Μεχρι να πετυχει θα με ανεχτεις στις ερωτησεις. Εφοσον η18ωρη ζυμη ειναι νερωτη για να διπλωσει θα πρεπει να σταθεροποιηθει κι αυτο γινεταιαν βαλω πολυ πολυ αλευρι απο κατω και πανω. Ειναι ετσι; δενθα γινουν κοκοι αλευριου;και μια λεπτομερεια, στο ψυσιμο χρηιμοποιω γαστρα πυρεξ. Καληνυκτα. ΜιχαληςΜΚhttps://www.blogger.com/profile/03515150910508526812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-27879012370751018772014-10-26T13:35:32.133+01:002014-10-26T13:35:32.133+01:00Γειά σου Μιχάλη. Δεν πρέπει να ζεστάνεις τη ζύμη μ...Γειά σου Μιχάλη. Δεν πρέπει να ζεστάνεις τη ζύμη μέσα στο φούρνο. Θέλει σε θερμοκρασία δωματίου όπως γράφω στη συνταγή. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τί έκανες ή τί πήγε στραβά, αλλά αυτή η συνταγή βγάζει πολύ υγρή ζύμη, όχι την κλασική του ψωμιού. Δεν πρέπει να σε φοβίζει αυτό. Επίσης, το πόσο υγρή είναι έχει να κάνει με το αλεύρι που χρησιμοποιείς και τις καιρικές συνθήκες (επίπεδα υγρασίας κλπ.) magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-58009793257225499682014-10-26T10:01:44.017+01:002014-10-26T10:01:44.017+01:00...... λησμονησα να υπογραψω στο προηγουμενο σχολι......... λησμονησα να υπογραψω στο προηγουμενο σχολιο μου. Ε ιμαι ο μιχαλης απο τη πατριδα μας.ΜΚhttps://www.blogger.com/profile/03515150910508526812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-12159598841515878092014-10-26T09:57:38.665+01:002014-10-26T09:57:38.665+01:00Ξαναγραφω μηπως δεν το προσεξες.εκανα 2φορες ητη μ...Ξαναγραφω μηπως δεν το προσεξες.εκανα 2φορες ητη μια απετυχα τελειως γιατι βγηκε νερωτο (300) γρ. Και δεν διπλωνονταν. Στη δευτερη φορα ενω στο πρωτο σταδιο των 18 ωρων φουσκωσε ωραια στο δευτερο σταδιο δεν φουσκωσε. Σημειωνω τα εξης για ορθη αξιολογηση: αλευρι εβαλα το σκληρο, χρησιμοποιησα προζυμι δικο μου αναπιασμενο 2ημερες,το ζεστανα μεσα στο φουρνο με το λαμπακικαι τελος σε πληροφορω ΜΚhttps://www.blogger.com/profile/03515150910508526812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-79205111631872856402014-10-21T12:05:18.199+02:002014-10-21T12:05:18.199+02:00Καλησπέρα Μιχάλη! Όταν το φιάχνω με δικό μου προζύ...Καλησπέρα Μιχάλη! Όταν το φιάχνω με δικό μου προζύμι, προσθέτω 80 γρ. προζύμι και 300 γρ. νερό (αντί για 345 γρ.). Ταΐζω το προζύμι με αλεύρι 2 μέρες πριν το χρησιμοποιήσω στο ψωμί. Ανακάτεψε αρχικά το νερό με το προζύμι, μετά πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και συνέχισε μετά κανονικά με τη συνταγή όπως την γράφω. Έχει πολύ πιο μεστή κι ενδιαφέρουσα γεύση. Καλή επιτυχία!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-76694737745170996622014-10-21T11:19:24.726+02:002014-10-21T11:19:24.726+02:00Για σας. Επειδη χρησιμοποιω προζυμι γα το ψωμι αλλ...Για σας. Επειδη χρησιμοποιω προζυμι γα το ψωμι αλλαζει σε κατι η συνταγη για ψωμι χωρις ζυμωμα; ενημερωστε με σας παρακαλω. Ευχαριστω . Μιχαλης.ΜΚhttps://www.blogger.com/profile/03515150910508526812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-15266118041846187852014-04-27T12:22:13.309+02:002014-04-27T12:22:13.309+02:00Το είδα! Τέλειο φαίνεται!Το είδα! Τέλειο φαίνεται!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.com