tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post4375606416851903391..comments2023-12-11T14:03:14.159+01:00Comments on My Little Expat Kitchen (in Greek): Αλευρόπιταmagdahttp://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-5044886091886656722018-03-14T23:48:04.984+01:002018-03-14T23:48:04.984+01:00Καλησπέρα Έφη. Δεν την έχω φτιάξει ποτέ με γιαούρτ...Καλησπέρα Έφη. Δεν την έχω φτιάξει ποτέ με γιαούρτι και δεν θα το έκανα γιατί το γιαούρτι είναι πηχτό και η υφή του χυλού πρέπει να είναι αραιή ώστε να έχεις ως αποτέλεσμα την πίτα που βλέπεις.magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-13250314969003059942018-03-14T17:26:57.209+01:002018-03-14T17:26:57.209+01:00Καλησπέρα.Θα μπορούσα να αντικαταστήσω το γάλα με ...Καλησπέρα.Θα μπορούσα να αντικαταστήσω το γάλα με γιαούρτι?εφη βηταhttps://www.blogger.com/profile/12204753331456047226noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-40244480091468322032018-02-13T16:51:42.519+01:002018-02-13T16:51:42.519+01:00Αα ωραία. Παρακαλώ!Αα ωραία. Παρακαλώ!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-1592483742659755882018-02-13T16:49:36.115+01:002018-02-13T16:49:36.115+01:00Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε και σ΄ευχαριστώ κ...Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε και σ΄ευχαριστώ κι εγώ που με εμπιστεύτηκες και την δοκίμασες. Να' σαι καλά!!magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-57494606386610747572018-02-12T23:30:24.049+01:002018-02-12T23:30:24.049+01:00Την έφτιαξα και τελικά δε χρειάστηκε παραπάνω ψήσι...Την έφτιαξα και τελικά δε χρειάστηκε παραπάνω ψήσιμο. Κόλλησε λίγο στο ταψί μου, αλλά ήταν νόστιμη και τραγανή. Ευχαριστώ για τα τιπς! Αγγελική Τσιώληhttps://www.blogger.com/profile/13563662813869152958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-91465040960491424162018-02-12T21:53:33.777+01:002018-02-12T21:53:33.777+01:00Συνήθως δεν ποστάρω σε συνταγές που χρησιμοποιώ.Αυ...Συνήθως δεν ποστάρω σε συνταγές που χρησιμοποιώ.Αυτή την φορά έκανα μια εξαίρεση γιατί μου βγήκε καταπληκτική η ζυμαρόπιτα.Έτυχε και είχα στην κατοχή μου το σινί.Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή την πάρα πολύ εύκολη και συνάμα πεντανόστιμη πίτα.Να είσαι καλάkwpap7https://www.blogger.com/profile/04564399986409538228noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-6303234209348247682018-02-12T18:08:11.410+01:002018-02-12T18:08:11.410+01:00Καλησπέρα Αγγελική. Αν δεν έχεις σινί, μπορείς να ...Καλησπέρα Αγγελική. Αν δεν έχεις σινί, μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλο ταψί. Το πιο πιθανό είναι να μη σου γίνει τόσο τραγανή όσο με το λεπτό ταψί. Αν είναι χοντρό το ταψί που έχεις ίσως να χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο. Πρέπει να το δεις μόνη σου. Αν φτιάχνεις πάντως πίτες γενικά, θα σου πρότεινα να αγοράσεις.<br />Να γυρίσεις το ταψί εμπρός πίσω, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα η πίτα αφού συνήθως το magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-11894380774838491212018-02-12T16:54:49.760+01:002018-02-12T16:54:49.760+01:00Ευκολάκι φαίνεται! Λέω να την δοκιμάσω απόψε. Έχω ...Ευκολάκι φαίνεται! Λέω να την δοκιμάσω απόψε. Έχω όμως 2 ερωτήσεις: <br />1. Δεν έχω αλουμινένιο ταψί (σινί). Μπορώ να βάλω άλλο και τί επίδραση έχει η επιλογή του ταψιού στη συνταγή αυτή, αλλά και γενικά... Η μαμά μου επέμενε να πάρω ένα αλουμινένιο το καλοκαίρι από ένα πανηγύρι που είμασταν στην Ελλάδα και δεν ήθελα, λόγω χώρου (πού να το κουβαλάω). Αν καταλάβω όμως τη χρησιμότητά του, ίσως Αγγελική Τσιώληhttps://www.blogger.com/profile/13563662813869152958noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-29347038220448868582018-02-11T20:46:21.577+01:002018-02-11T20:46:21.577+01:00Ααα αυτό δεν το γνώριζα. Σ' ευχαριστώ! Θα την ...Ααα αυτό δεν το γνώριζα. Σ' ευχαριστώ! Θα την δοκιμάσω και με κολοκύθα. magdahttps://www.blogger.com/profile/14367645154577817408noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5836889355040123385.post-74984645925631321752018-02-11T14:14:24.862+01:002018-02-11T14:14:24.862+01:00Αυτή στα μέρη μου την λένε μαμαλίγκα (Θεσσαλία). Α...Αυτή στα μέρη μου την λένε μαμαλίγκα (Θεσσαλία). Αν της προσθέσεις και δυο χούφτες τριμμένη κίτρινη κολοκύθα (αρά για υγρασία δεν χρειάζεται πλέον το γάλα ή το αυγό, αρκεί το ζουμί της κολοκύθας ή λίγο νεράκι), τότε την λέμε κολοκυθομαμαλίγκα. Είναι εξαιρετική με τρία ή τέσσερα μόνο υλικά: αλεύρι, ελαιόλαδο και φέτα (+ κολοκύθα) και από πάνω λίγο κίτρινο αλεύρι καλαμποκιού. Όσο πιο λεπτή και Δασκάλαhttps://www.blogger.com/profile/03881839034017884651noreply@blogger.com