Σήμερα, έφτιαξα αυτό το καρβέλι.
Έχω πολύ καιρό να μοιραστώ πηγές έμπνευσης, από τον Μάρτη του 2013 για την ακρίβεια. Ας εγκαινιάσω λοιπόν την νέα χρονιά με τα παρακάτω.
• Εντυπωσιακή κι αξιόλογη ιδέα από εστιατόριο της Κοπεγχάγης.
• Αυτό το ντοκυμαντέρ.
• Αυτή η ταινία. Και αυτή.
• Αυτό με άγγιξε πολύ.
• Ένας διαφορετικός χορός.
• A cappella.
• Scones.
• Γεύονται για πρώτη φορά.
• Δεν ξέρω αν αυτό δουλεύει, αλλά θέλω να το δοκιμάσω.
• Σουφλέ τυριών*, από τον βοσκό μέχρι το φούρνο.
• Ακούω αυτό. Και αυτό.
*Εδώ η δική μου συνταγή αν σας ενδιαφέρει.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Προηγούμενα: Πηγές έμπνευσης Νοέμβριος 2011, Μάρτιος 2012, Ιούλιος 2012, Οκτώβριος 2012, Μάρτιος 2013.
Το βίντεο με το σουφλέ τυριών περιγράφει ακριβώς αυτό που ψάχνω τον τελευταίο καιρό, να φύγω στην Ελβετία σε μία φάρμα που να φτιάχνει τυρί με τον παραδοσιακό τρόπο. Όσο για την τέλεια κουζίνα με όλα τα χάλκινα σκεύη, τι να πω, ευπρόσδεκτη όπου κι αν είμαι...
ReplyDeleteΚαλημέρα Κλεομένη. Σου εύχομαι να καταφέρεις να το κάνεις. Τίποτα δεν είναι απίθανο σ' αυτή τη ζωή.
DeleteΑν έλεγα πως θα τα ήθελα όλα αυτά το φοβερά χάλκινα σκεύη θα ακουγόμουν πολύ άπληστη;
Πω πω αυτό το σουφλέ που έκανες με έκανε να ξεχάσω το όνομα μου...Απόλαυσα τα βίντεο σου το κάθε ένα για διαφορετικό λόγο! Φιλια
ReplyDeleteΧαίρομαι που σου άρεσαν!
DeleteΌλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άκρως ατμοσφαιρικά! Αλλά η πρώτη φορά της γεύσης ειδικά για την Ελιά και το λάδι, νομίζω ότι είναι πραγματικός θησαυρός.
ReplyDeleteΧαιρετισμούς πολλούς Μάγδα.
Καλησπέρα Πηνελόπη. Σ' ευχαριστώ που ξέκλεψες απ' τον προσωπικό σου χρόνο για να τα δεις. Οι αντιδράσεις των παιδιών στις πρώτες τους γευστικές εμπειρίες έχουν πολύ πλάκα. :)
DeleteΤην συνταγή για το καρβέλι μπορώ να την βρω κάπου στο αξιόλογο blog σας; Ευχαριστώ
ReplyDeleteΔεν υπάρχει. Σκοπεύω να την αναρτήσω όμως σύντομα.
DeleteΠολυ ωραιο το βιντεακι με το βοσκό και το τυρο-σουφλε.
ReplyDeleteΑχ τα ερμα τα μικρα να τρωνε λεμονι!
Νοστιμοτατα τα scones :)
Η ομαδα των 5 τα λέει πολύ όμορφα!