Sunday, July 20, 2014

Στην κουζίνα το κατακαλόκαιρο ή αλλιώς τί να μαγειρέψεις όταν έχει καύσωνα

Τις τελευταίες μέρες λιώνουμε κυριολεκτικά από τη ζέστη με αποκορύφωμα τη σημερινή μέρα που η θερμοκρασία έφτασε στους 37°C στη Χάγη. Απίστευτο για Ολλανδία, αυτά δεν γίνονται εδώ. Κάτι δεν πάει καλά και ειλικρινά δεν αντέχεται! Επίσημα νιώθω πλέον σαν στο σπίτι μου σε κάθε επίπεδο. Αυτό που μου λείπει είναι το air-condition γιατί τουλάχιστον στην Αθήνα έχω, πού όμως να φανταστώ ότι θα χρειαστεί ποτέ στην Ολλανδία.

Αν λοιπόν κι εσείς τυραννιέστε λόγω καύσωνα ή πολλής ζέστης στη χώρα που βρίσκεστε και δεν θέλετε επ' ουδενί να μείνετε στην κουζίνα πάνω από μισή ώρα, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω, ή να σας παρουσιάσω αν είσαστε καινούριοι αναγνώστες, μερικές από τις πιο εύκολες και γρήγορες καλοκαιρινές συνταγές που έχω αναρτήσει τα σχεδόν πέντε χρόνια που γράφω αυτό το blog και που είναι νόστιμες, τεσταρισμένες, άψογες και δυστυχώς κάποιες από αυτές έχουν μείνει στην αφάνεια καθώς είναι παλιές. Η κατάρα του blogging βλέπετε, να μπαίνουν αξιόλογες συνταγές στα αζήτητα εξαιτίας των πιο πρόσφατων.

Ψάρι, κρέας, λαχανικά, ζυμαρικά, σαλάτες, ελαφριά γεύματα, δείπνο, επιδόρπιο, δροσιστικά ποτά. Για εσάς, τους φίλους σας, τους δικούς σας. Αν ψάχνετε για καλοκαιρινή μαγειρική έμπνευση, ιδού:






























































































Θα επανέλθω λίαν συντόμως, καιρού επιτρέποντος, με νέα συνταγή. Μέχρι τότε, stay cool!



10 comments:

  1. Καλά να περνάς, το καλοκαίρι και στην Ελλάδα φέτος είναι λίγο περίεργο.
    Χτες είχαμε καταιγίδες και πολύ υγρασία.
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου. Ελπίζω να είσαι καλά! Σε φιλώ

      Delete
  2. ωραιες ιδεες!!! κανενας δεν θελει την τυρρανια της κουζινας κατακαλοκαιρο!! αντε κ εισαι μονη δεν εχεις θεμα αλλα αν ειναι να μαγειρεψεις για ενα λοχο.. πωπωπωπ κολαση!! σαουνα εκει μεσα! κοζανη το καλοκαιρι ειναι αγνωστη λεξη :P

    ReplyDelete
  3. Ο καιρός τρελάθηκε γενικά βλέπω, γιατί και εδώ το κλίμα δείχνει να γίνετε τροπικό!
    Τώρα έχω μείνει άφωνη από τις νοστιμιές που βλέπω! Πολύ καλή σκέψη να μας θυμίσεις τέτοιες συνταγές! Πολλά φιλιά :)

    ReplyDelete
  4. Εντάξει Μάγδα, μας ισοπέδωσες με τον καταιγισμό φωτογραφιών σου!
    Και έστειλες την όρεξή μας για φαγητό στο ζενίθ φυσικά!
    Φιλιά πολλά και υπομονή!

    ReplyDelete
  5. Μας αποτέλειωσες ρε Μάγδα, τι απίστευτες προτάσεις, τι φωτογράφηση!!! Κράτα τα κρεατικά και παίρνω όόόλα τ' άλλα! Χωρίς καύσωνες παρακαλω!

    ReplyDelete
  6. cozyspot tassa — χαχα έτσι είναι. Αν έχει πολλή ζέστη ποιός αντέχει να μαγειρεύει. Αν δεν ήταν ο σύντροφός μου θα την έβγαζα μόνο με σαλάτες και φρούτα! Ούτε να το διανοηθώ πόσο ζόρικο είναι όταν έχεις και παιδιά.

    spoonstories — άσε! Η Ολλανδία πλέον έχει μετατραπεί σε νοτιοευρωπαική χώρα αυτό το καλοκαίρι. Οι θερμοκρασίες είναι αδιανόητες. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι προτάσεις!

    Ερμιόνη — χαίρομαι που σου άνοιξα την όρεξη. Γι' αυτο είμαι εδώ :) Σε φιλώ!

    Μάρθα — δεν είσαι του κρέατος ε; Εντάξει λοιπόν, σε κερνάω ό,τι θες από τα άλλα!! :)

    ReplyDelete
  7. Τι ωραίες οι ιδέες σου Μάγδα μου. Μου θύμισες την συνταγή :Σπαγγέτι με Κολοκυθάκια, Ελαιόλαδο και Σκόρδο, ότι πρέπει και για την ζεστή Αθήνα. Σε σκεφτόμουν , γιατί με τα τελευταία γεγονότα του αεροπλάνου θα δοκιμάζεται η Ολλανδία, πόσο κρίμα.Τελικά θα κάνω ένα τάξίδι στο Άμστερνταμ με φίλους για πολύ λίγο το Φθινόπωτο. Στείλε αν έχεις καμία ιδέα που να πάμε για φαγητό και βόλτα. Φιλιά

    ReplyDelete
  8. Σούπερ το roundup των συνταγών σου, και πολύ ωραίες φωτογραφίες! Όσο για τη ζέστη, οι 37 βαθμοί στην Ολλανδία ισοδυναμούν με 45 εδώ! Έχω τύχει στη Γερμανία με 32 και ήταν το χειρότερό μου. Είναι πολύ διαφορετική η αίσθηση της ζέστης σε αυτές τις χώρες, και δεν είναι και εξοπλισμένες για τέτοια... Τι να πω, κουράγιο. Εμείς έχουμε τρελή υγρασία και πολύ μα πολύ κουνούπι..!

    ReplyDelete
  9. Μας παίρνετε τα μυαλά κυρία μου με τις φωτογραφίες σας!!!

    ReplyDelete