Tuesday, September 6, 2011

Εφτά

Λίγο καιρό πριν, με προσκάλεσαν τρεις bloggers, η Vanessa, η Nicole και η Nancy, να συμμετάσχω στο My 7 Links Project (ας το ονομάσω στα ελληνικά "Η λίστα των 7"). Με κολάκεψε το ότι με σκέφτηκαν αλλά ήμουν λίγο διστακτική στο να "παίξω", καθώς δεν συνηθίζω να λαμβάνω μέρος σε παρόμοια projects. Αυτό όμως μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δίνοντάς μου παράλληλα την ευκαιρία να αναλογιστώ τα σχεδόν δυο χρόνια που γράφω αυτό εδώ το blog.

Σε αναζήτηση των αναρτήσεων που θα ταίριαζαν καλύτερα στις κατηγορίες που ορίζει το project, βρέθηκα να διαβάζω πολλές από τις παλαιότερες αλλά και κάμποσες από τις πιο πρόσφατες. Λαχτάρησα πολλά από τα φαγητά και γλυκά που έχω μαγειρέψει τα τελευταία δυο χρόνια και κατάλαβα ότι το blog αυτό με έχει κάνει καλύτερη μαγείρισσα.
Επίσης, συνειδητοποίησα πόσο πολύ έχουν βελτιωθεί και εξελιχθεί οι φωτογραφίες μου καθώς και το γράψιμό μου, και πως αυτή η δημιουργική μου διέξοδος έχει διαμορφωθεί σε κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά περήφανη.

Αυτό που ομολογουμένως ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα, ήταν η συνειδητοποίηση του πόσο πολύ αυτό το blog έχει γίνει μέρος της ζωής μου και πόσα πολλά πράγματα από την ζωή μου έχω μοιραστεί μέσω αυτού με εσάς, τους αναγνώστες μου.
Γι' αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν από εσάς, που έρχεστε στον χώρο μου, που διαβάζετε τα λόγια μου και μαγειρεύετε τις συνταγές μου, που μοιράζεστε μαζί μου τις δικές σας σκέψεις, ιδέες και ιστορίες και που κάνετε όλο αυτό να αξίζει τον κόπο.


Αυτή λοιπόν είναι η λίστα μου των 7:

1. Η πιο όμορφη ανάρτηση μου





Η επιλογή γι' αυτή την κατηγορία ήταν πολύ δύσκολη. Όλες οι αναρτήσεις είναι όμορφες στα μάτια μου και τις έχω δημιουργήσει με περίσσεια φροντίδα. Πώς είναι δυνατόν να επιλέξω μία;
Τελικά, έπρεπε να πάρω μια απόφαση κι έτσι προτίμησα την ανάρτηση για την Τριπλά Σοκολατένια Τούρτα που είχα φτιάξει τον περασμένο Νοέμβριο για τα γενέθλιά μου. Ναι, ξέρω πως οι περισσότεροι δεν φτιάχνουν τις δικές τους τούρτες γενεθλίων αλλά εγώ το έκανα. Κι ήταν εκπληκτική.








2. Η πιο δημοφιλής ανάρτηση μου






Σ' αυτή την κατηγορία "ισοφάρισαν" με βάση τα στατιστικά του blog δυο αναρτήσεις που είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Η πρώτη είναι τα καλοκαιρινά μου Κοκτέιλ με Καρπούζι (Ντάκιρι και Μαργαρίτα) και η δεύτερη, τα πολυαγαπημένα μου και απ' ό,τι φαίνεται και πολυαγαπημένα σας, Σοκολατάκια Σκούρας Σοκολάτας με Μπαχαρικά και Μπουκιές Μάρζιπαν με Επικάλυψη Λευκής Σοκολάτας.








3. Η πιο αμφιλεγόμενη ανάρτηση μου





Η ανάρτηση για το ποιά υλικά πρέπει και δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε μια Χωριάτικη Σαλάτα δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αμιγώς αμφιλεγόμενη, αλλά είναι αυτή η οποία είχε την μεγαλύτερη διάσταση απόψεων στα σχόλια.








4. Η πιο χρήσιμη ανάρτηση μου





Σε πολλές από τις αναρτήσεις μου περιλαμβάνω αναλυτικές οδηγίες για το πώς πρέπει να καθαρίζονται, να χρησιμοποιούνται ή να μαγειρεύονται διάφορα υλικά. Φαίνεται όμως πως η συνταγή μου για το Ελληνικό Μυδοπίλαφο είναι αυτή η οποία εκτιμήθηκε περισσότερο για τις σαφείς οδηγίες καθαρισμού μυδιών.








5. Η ανάρτηση της οποίας η επιτυχία με ξάφνιασε





Όταν ανάρτησα την συνταγή για τα Αλμυρά Μάφινς με Τυρί Gruyère, Ξερά Σύκα, Δενδρολίβανο και Θυμάρι, με εξέπληξε το πόσοι έσπευσαν να τα δοκιμάσουν. Δεδομένου ότι τα μάφινς δεν ανήκουν στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα και ότι, ως επί το πλείστον, φτιάχνονται γλυκά κι όχι αλμυρά, με ξαφνιάζει ευχάριστα το γεγονός ότι τα ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι αναγνώστες.








6. Η ανάρτηση που δεν έλαβε την προσοχή που της άξιζε





Η ανάρτηση για την Σαλάτα Πράσινων Ψητών Σπαραγγιών με Ντρέσινγκ Πορτοκαλιού και Τσαγιού Rooibos δεν είχε μεγάλη επιτυχία ανάμεσα στους Έλληνες αναγνώστες του blog (τα στατιστικά της Αγγλικής σελίδας είναι διαφορετικά). Δεν μπορώ να προσδιορίσω το γιατί. Τα σπαράγγια; Το σιρόπι από τσάι Rooibos που δεν το ξέρουν πολλοί;
Σας προτρέπω να "ξαναγνωρίσετε" την συνταγή και να την βάλετε στα υπόψιν για την επόμενη περίοδο σπαραγγιών, καθότι προσωπικά την θεωρώ από τις πιο πρωτότυπες, φρέσκιες και γευστικές συνταγές.








7. Η ανάρτηση για την οποία είμαι υπερήφανη





Αναμφισβήτητα, η ανάρτηση με τον τίτλο "Οικογενειακοί δεσμοί", είναι από τις πιο σημαντικές για μένα. Πρόκειται για μια ανάρτηση προσωπική, όπου μιλάω για την κουζίνα με την οποία μεγάλωσα, την Πολίτικη Κουζίνα. Μιλάω επίσης για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα σημαντικό, τον παππού μου, ο οποίος μαγείρευε υπέροχα και αποτελούσε πηγή έμπνευσης για μένα. Το Πολίτικο Μαντί είναι η συνταγή για την οποία είμαι περήφανη που έχω τελειοποιήσει, και είναι πιθανότατα η πιο αγαπημένη μου συνταγή στο blog μέχρι σήμερα.







Θα ήθελα να προσκαλέσω τους παρακάτω πέντε bloggers να συνεχίσουν το project αυτό, μοιραζόμενοι τη δική τους λίστα των 7, και να προσκαλέσω κι εσάς να επισκεφθείτε τα εξαιρετικά blog τους.

την Ιωάννα του Food Junkie not junk food
την crispy του as crisp as it gets
την Κική του μικρή κουζίνα
την Βασιλική του Royal Coconut
την Αθηνά του Sugar Buzz


11 comments:

  1. Και οι 7 είναι υπέροχες!!!!!!
    Καλημέρα Μάγδα :)

    ReplyDelete
  2. Ευτυχώς που μου υπενθύμισες τα μαφινάκια τα αλμυρά. Θα τα δοκιμάσω σύντομα. Καλημέρα :-)

    ReplyDelete
  3. Μάγδα καλημέρα!

    Σ'ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Την αποδέχομαι με χαρά, ίσως αργήσω όμως λίγο να συντάξω τη δική μου λίστα - θα είμαι εκτός Αθηνών για λίγες μέρες!
    Σαν project πάντως, ακούγεται ενδιαφέρον κι έχει τις προκλήσεις του, σε βάζει να γυρίσεις πίσω σε παλιότερες αναρτήσεις και να τις αξιολογήσεις ανάλογα!

    Και πάλι πολλές καλημέρες από Αθήνα!

    ReplyDelete
  4. gvarvakis — σ' ευχαριστώ Γιώργο! :)

    Vita — είναι πολύ νόστιμα. Ελπίζω να τα ευχαριστηθείς!

    crispy — καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που θα λάβεις μέρος στο project. Θα περιμένω να διαβάσω τη "λίστα των 7" σου με ανυπομονησία!

    Ειρήνη — πράγματι!

    ReplyDelete
  5. Εγώ θα μείνω στο ποσο χρησιμο ειναι αυτο το χόμπι, πραγματικά μαθαινεις τόσα πολλά πράγματα και απολαμβάνεις αγάπη αλλά και αναγνώριση.

    επίσης θα ηθελα να πω και εγώ για τις αναρτήσεις που εγώ θεωρώ ότι ειναι καταπληκτικές και δεν έχουν ανταπόκριση ότι κάπως με απογοητεύει..

    Καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  6. Κι εγω δεν είμαι φαν του παιχνιδιών, αλλά αυτό έχει όντως ενδιαφέρον! Ευχαριστώ για την πρόσκληση και θα ανατποκριθώ άμεσα.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  7. Πολύ ωραία όλα! Έχεις βάλει Μαντί και εγώ δεν το είδα;

    ReplyDelete
  8. Ευχαριστωωωωω! Θα παίξω συντομότατα! Αχ θυμήθηκα παλιές συνταγές σου και ωραία ποστ!

    ReplyDelete
  9. Φαίνονται και οι 7, ή μάλλον και οι 8, νοστιμότατες! Θα τις επισκεφτώ όλες πάραυτα για να πάρω μια γεύση!
    CrazyTourist1

    ReplyDelete
  10. Eri — όντως, μαθαίνεις πολλά.
    Δεν πρέπει να απογοητεύεσαι πάντως, σιγά σιγά θα τις ανακαλύψουν.

    Foodjunkie, kiki — χαίρομαι πολύ που θα λάβετε μέρος!

    mia maria — ναι!

    Crazy Tourists — ευχαριστώ και καλώς όρισες!

    ReplyDelete