Tuesday, June 28, 2022

Elderflower-άδα

Τί είναι αυτό, θα μου πείτε, κι αν δεν έχετε δει την προηγούμενη ανάρτησή μου θα έχετε δίκιο.

Elderflower-άδα αντί για βυσσινάδα. Αυτό είναι.

Αντί δηλαδή να πιείτε μια βυσσινάδα η οποία φτιάχνεται με σιρόπι βύσσινου και νερό, φτιάχτε αυτήν εδώ την elderflower-άδα με το σιρόπι από τα άνθη (της προηγούμενης και προαναφερθείσας ανάρτησης) με ανθρακούχο νερό, ή τόνικ αν προτιμάτε, και μερικά παγάκια, γιατί έπιασαν για τα καλά οι ζέστες κι οι καύσωνες, ακόμα και στην Ολλανδία, και τέτοια ποτά, μη αλκοολούχα γιατί το αλκοόλ φουντώνει ακόμα πιο πολύ, μας δροσίζουν καταλλήλως. 

 

 

Αν βάλετε και λίγο χυμό λάιμ ή μερικά κομμένα φρούτα του δάσους θα γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον το ποτό αλλά εγώ το προτιμώ σκέτο.

Αλλά, άντε, αν θέλετε να βάλετε και λίγο αλκοόλ για να ξεχάσετε τυχόν προβλήματα και προβληματισμούς, αντί για το ανθρακούχο νερό, ρίξτε λίγο αφρώδες οίνο ή και κανένα gin στο τσακίρ κέφι, και μάλιστα στην δεύτερη περίπωση θα σας έλεγα να στύψετε μέσα και λίγο λεμόνι και θα με θυμηθείτε. 

Εμπρός λοιπόν ολοταχώς για elderflower-άδα!

 

 

 

 

 

Elderflower-άδα

Η αναλογία που προτείνω δεν έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ γλυκό ποτό οπότε μπορείτε να «παίξετε» με τις αναλογίες ώστε να βρείτε το επίπεδο γλύκας που προτιμάτε. Επίσης, αν χρησιμοποιήσετε έτοιμο σιρόπι κι όχι σπιτικό, έχετε υπόψη σας ότι συνήθως είναι πιο γλυκό.

 

 

για 1 ποτό

Υλικά

5 κουταλιές σούπας (75 ml) σιρόπι elderflower (elderflower cordial)

13 κουταλιές σούπας (4/5 κούπας / 195 ml) ανθρακούχο νερό

Μεγάλα παγάκια


Προετοιμασία

Προσθέστε το σιρόπι elderflower και το ανθρακούχο νερό σε ένα ποτήρι κι αναμείξτε με ένα κουτάλι. Ρίξτε παγάκια κι απολαύστε!

 

0 comments:

Post a Comment