Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε λαγάνα (δεν είναι μόνο για την Καθαρά Δευτέρα) ή την ιταλική schiacciata, σκεφτείτε να πάρετε ένα γενναίο κομμάτι και να το κόψετε στη μέση, αποκαλύπτοντας έτσι την ψίχα της.
Συνεχίστε, αλείφοντας και τις δυο πλευρές με μπόλικη, καλής ποιότητας harissa (προτιμώ την τριαντάφυλλο harissa) και προσθέτοντας από πάνω μερικές φέτες τυριού που λιώνει όμορφα όταν ψηθεί. Ένα Gruyère ταιριάζει πολύ. Ψήστε ελάχιστα στο φούρνο, ίσα μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί πάνω στη λαγάνα.
Αφαιρέστε από τον φούρνο, βάλτε πάνω από το ένα κομμάτι λαγάνας δυο-τρεις φέτες καπνιστό ή βραστό κοτόπουλο, λίγο σαλάμι Ουγγαρίας (το αγαπημένο μου), μια χούφτα ντοματάκια κομμένα στη μέση, λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου και το pièce de résistance, burrata από βουβαλίσιο γάλα, με όλη της την κρεμώδη και πλούσια υφή και γεύση.
Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε, κλείστε το σάντουϊτς και απολαύστε.
0 comments:
Post a Comment