ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ!! Το blog μεταφερθηκε στο SUBSTACK!

Τέλος εποχής - Μεταφέρω το μπλογκ μου στο Substack

Γειά σας!! Χρόνια και ζαμάνια! Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά. Σας έχω νέα!! Αποφάσισα να μεταφέρω όλες τις αναρτήσεις και συνταγές μου, ...

Wednesday, March 21, 2012

Το καρβέλι


Σήμερα, έφτιαξα το πιο όμορφο καρβέλι ψωμί.






Αν μπορούσε άνθρωπος να ερωτευτεί ένα καρβέλι, τότε θα ήμουν αναμφισβήτητα ερωτευμένη μ' αυτό εδώ.






Και δεν είναι μόνο εμφάνιση. Έχει και ουσία, βεβαίως βεβαίως.

Υγρή, αέρινη και πεντανόστιμη ψίχα.

Τραγανή, καραμελωμένη, κριτσανιστή κόρα (όλα τα ωραία "Κ" μαζεμένα).






Πρόκειται για ψωμί με προζύμι. Την κανονική, αυτή που την φτιάχνεις μέρες ατελείωτες. Το δικό μου προζυμένιο ψωμί, με δικό μου προζύμι. Ναι λοιπόν, τα κατάφερα κι έφτιαξα προζύμι. Του έδωσα μάλιστα και όνομα, αντρικό. Δε σας το λέω όμως γιατί ντρέπομαι.






Εδώ φιγουράρει με τη ζουμερή ντομάτα "kumato", πασπαλισμένη με λίγες νιφάδες θαλασσινού αλατιού Maldon. Την δοκίμασα πρώτη φορά πρόσφατα και έχω ξετρελαθεί με τη γλυκύτατη γεύση της. Ψάξτε την, υπάρχει και στην Ελλάδα.






Δεν έχει λοιπόν συνταγή σήμερα. Μόνο μια ξεδιάντροπη επίδειξη των μαγειρικών επιτευγμάτων μου.






Θα επανέλθω σύντομα, για να σας ζαλίσω λίγο ακόμα.
Εις το επανιδείν!






Υ.Γ. Μου' χει κολλήσει αυτό το κομμάτι. '86 rules.

Και μη ξεχνάτε, "it takes guts to be gentle and kind".


Thursday, March 8, 2012

Πηγές έμπνευσης


Λατρέυω το πράσινο χρώμα. Με ηρεμεί, όπως το μπλε ηρεμεί κάποιους άλλους.






Πάντα μου τραβάει την προσοχή, παντού. Ειδικά στη φύση.






Η Ολλανδία είναι μια καταπράσινη χώρα, γεμάτη από κάθε πιθανή απόχρωση του πράσινου, ιδιαίτερα κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι.






Παρ' όλ' αυτά, κατάφερα να βρω το πιο ζωντανό, το πιο ζωηρό και φωτεινό πράσινο χρώμα μέσα στο καταχείμωνο. Στα τέλη του περασμένου μήνα, σ' ένα δάσος, στη Χάγη.






Πιο πράσινο κι απ' το πράσινο.

Ένα πάρκο γεμάτο πράσινους γίγαντες.






Θα μοιραστώ μαζί σας σύντομα μια σούπα που την χαρακτηρίζει το πρασινωπό της χρώμα.






Εντωμεταξύ, παραμείνετε πράσινοι. Και δεν εννοώ από ζήλια.






Πατήστε τα links

για να δείτε την ομορφιά του μελιού,

να ακούσετε τον ήχο ταράνδων,

να δείτε τη δουλειά ενός Έλληνα φωτογράφου,

και για ν' ακούσετε το κομμάτι που ακούω ξανά και ξανά τον τελευταίο καιρό.


Προηγούμενα: Πηγές έμπνευσης (Νοέμβριος 2011)


Tuesday, November 29, 2011

Πηγές έμπνευσης






Ναι, αυτό εδώ είναι blog μαγειρικής, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που με εμπνέουν, που δεν γίνεται παρά να θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.

Ποιός ξέρει, ίσως και να το καθιερώσω.
Πείτε μου την γνώμη σας!


Σας έχω πει πόσο μεγάλη fan του Woody Allen είμαι, έτσι; Αυτό το ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και το έργο του το οποίο προβλήθηκε στο κρατικό αμερικανικό κανάλι PBS, με έκανε να εντυπωσιαστώ ακόμα περισσότερο από αυτόν τον πολυτάλαντο άνδρα και θρυλικό σκηνοθέτη. I lurve Woody.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν μια πρίμα μπαλαρίνα του New York City Ballet, φορώντας τα αέρινα ρούχα του οίκου Chloé, χορεύει υπό την μουσική του Philip Glass.

Το βίντεο της Ashley Rodriguez για το πώς να διακοσμήσετε μια τούρτα με ζαχαρόπαστα είναι απίστευτα καλογυρισμένο. Το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο. (Η Ashley γράφει το υπέροχο blog Not Without Salt).

Έχετε ποτέ σκεφτεί να δειπνήσετε στους αιθέρες; Θα το τολμούσατε;

Λατρεύω τα δημιουργικά ζευγάρια, και το ξακουστό ολλανδικό δίδυμο φωτογράφων μόδας Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin, είναι ακαταμάχητο. Το βίντεο κλιπ του Moon από το τελευταίο album (Biophilia) της Bjork που σκηνοθέτησαν, είναι ο τέλειος συνδυασμός της ευφάνταστης οπτικής δημιουργικότητάς τους και του υποβλητικού μουσικού ταλέντου της Bjork.

Δεν είμαι καθόλου καλή σε χειροτεχνίες και DIY (κάν'το μόνος σου) αλλά αυτό πρέπει να το δοκιμάσω. Πώς να μεταμορφώσετε μερικές σανίδες ξύλου σε κομψό φόντο για φωτογραφίσεις.

Αυτή και αυτή είναι οι αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές τον τελευταίο καιρό.

Ο Mikkel Adsbøl είναι ένας Δανός φωτογράφος φαγητού. Δείτε την δουλειά του. Οι φωτογραφίες του είναι εκπληκτικές.


Τα λέμε σύντομα με συνταγή!