Wednesday, March 6, 2013

Πηγές έμπνευσης: Μάρτιος 2013







Η έμπνευση είναι κάτι τόσο αφηρημένο, άϋλο και φευγαλέο. Όσο εύκολα εμφανίζεται, τόσο εύκολα αποχωρεί. Πάντοτε με εκπλήσσει και με ενθουσιάζει· μπορεί να έρθει από τα πιο απρόσμενα μέρη, και ποτέ μα ποτέ δεν την υποτιμώ.

Είμαι πολύ οπτικός τύπος και τα ακόλουθα βίντεο αποτελούν πηγές έμπνευσης. Μουσική, εικόνα, αφήγηση, παρασκευή φαγητού, χρώματα, ήχοι, κίνηση, φωνές, υφές.

Εύχομαι να βρείτε κι εσείς κάτι μέσα σ’ αυτά που να σας εμπνεύσει. Δείτε (και ακούστε) τα αν έχετε χρόνο.


Scratch Massive – Paris: Μουσικό βίντεο.

Sigur Ros – Valtari: Μουσικό βίντεο, χορός.

Αν το χρήμα δεν έπαιζε ρόλο – Alan Watts: If only…

Το γνωστό σύμπαν – Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: Συναρπαστικό.

Το υποψήφιο για Όσκαρ Fresh Guacamole, και το Western Spaghetti – PES: Φαγητό, or something like it. Animation.

Μαλλί της γριάς στην Κίνα: Την επόμενη φορά που θα φάω μαλλί της γριάς, θέλω να είναι σαν λουλούδι.

Don’t swim after lunch - Jens Blank: Animation.

Diane Kochilas, Eat Greek, Live well - TEDxAthens Talk: Λατρεύω την Diane Kochilas, σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής. Είναι σπουδαία πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό και πραγματική πηγή έμπνευσης.

Κέικ παντζαριού – Tiger in a jar: Φαγητό, βίντεο.

Επίσης, θέλω οπωσδήποτε να μοιραστώ μαζί σας τρεις ταινίες που είδα και απόλαυσα πρόσφατα: Adam, The Trip (thanks crispy), The Words.


Υ.Γ.1 Καλή Τσικνοπέμπτη να έχετε και προσέξτε μην βαρυστομαχιάσετε!

Υ.Γ.2 Ευχαριστώ πολύ την γλυκύτατη συν-blogger Νοτούλα για το βραβείο που μου χάρισε.


Τα λέμε σύντομα με συνταγή!


Προηγούμενα: Πηγές έμπνευσης Νοέμβριος 2011, Μάρτιος, Ιούλιος και Οκτώβριος 2012.


11 comments:

  1. Μπαρμπούνια και PJ...
    Εξαιρετικός συνδυασμός!

    Οπως λέω κι εγώ πολλές φορές...
    "Μπορείς να κάνεις κουζίνα χωρίς System Of A Down? Δεν μπορείς. Δεν αντέχεται αλλιώς" :)

    Καλή Τσικνοπέμτη με μπόλικη χοληστερίνη και σε σένα!

    ReplyDelete
  2. Εγώ σε ευχαριστώ και είναι τιμή μου που με αναφέρεις!

    ReplyDelete
  3. Καλή Τσικνοπέμπτη!!

    ReplyDelete
  4. Έχω μείνει με την απορία, πως μαγειρεύτηκαν τελικώς τα μπαρμπουνάκια, Μάγδα μας;
    Όσο για το Κινέζικο μαλλί της γριάς, είναι πραγματικά "άπαιχτο"!

    ReplyDelete
  5. Φάνης — ευχαριστώ! :)

    Notoula — να' σαι καλά!

    Ξανθή — επίσης!

    Penelope — τα πανέμορφα μπαρμπουνάκια έγιναν τηγανητά. Τα λατρεύω έτσι, και με τον ήλιο που είχαμε προχθές, τα τραβούσε πολύ η όρεξή μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστότατη "κίνηση".
      Καλό Σαββατοκύριακο και με ήλιο εύχομαι :-)

      Delete
  6. Καλα, το μαλλί της γριας δεν υπάρχει!!!!Καλο τσίκνισμα σου εύχομαι (ελπιζω οχι με τα ψάρια)

    ReplyDelete
  7. Να περιμένουμε τη συνταγή για τα μπαρμπουνάκια;;; Τα είδα και μου άνοιξαν την όρεξη!

    ReplyDelete
  8. Γεια χαρα, ακου να δεις τι εχω κανει η τεμπελα. Στελνω τις συνταγες σου σε φιλους, τις φτιαχνουν και μου δίνουν να δοκιμασω. Η τυροκαυτερη σου φοβερη... απο τα χερακια φιλης χα χα!

    ReplyDelete
  9. Όπως καταλαβαίνεις άνοιξα κατευθείαν 2 λινκ. Το μαλλί της γριάς και το κέικ πατζαριού :-)

    ReplyDelete
  10. thegreenmixer — ε όχι με ψάρια. Κρέας!

    sundayspoon — χμμ όχι. Ένα απλό τηγάνισμα ήταν :)

    Beauty Follower — αα πολύ χαίρομαι που σας άρεσε. Είναι μεγάλη αδυναμια η τυροκαυτερή. Όσο για την τεμπελιά, δεν πειράζει, είναι ωραίο να μαγειρεύουν άλλοι για σένα! ;)

    kiki — :)

    ReplyDelete