Μερικά πράγματα δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι όσο πιο απλά γίνεται μα σου προσφέρουν τη μεγαλύτερη απόλαυση γευστικά και οπτικά.
Όταν τα σύκα είναι γλυκά και ώριμα, η μασκαρπόνε κρεμώδης και το ζαμπόν αλμυρούτσικο, τότε τί άλλο θες από μερικές φέτες καλού, τραγανού ψωμιού, λίγο λεπτόρρευστο μέλι, ένα-δυο κλωναράκια φρέσκου, αρωματικού θυμαριού και πλούσιο ελαιόλαδο;
Μια γρήγορη συνταγή για μπρουσκέτες που μπορείτε να σερβίρετε ως ορεκτικό ή για τσιμπολόγημα μαζί με ένα κρύο ποτήρι κρασί ή μια παγωμένη μπύρα ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ.
Από τις πιο νόστιμες μπρουσκέτες που υπάρχουν.
Απολαύστε τες!
Μπρουσκέτα με σύκο, μασκαρπόνε, ζαμπόν και μέλι
Χρησιμοποιήστε όποιο ωριμασμένο, καπνιστό η βραστό ζαμπόν προτιμάτε.
Αντί για μασκαρπόνε μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο κρεμώδες τυρί, ή για ένα διαφορετικό γευστικό προφίλ, ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί αν σας αρέσει η αψιά του γεύση.
Για χορτοφαγική επιλογή, απλά παραλείψτε το ζαμπόν αλλά φροντίστε να πασπαλίσετε τις μπρουσκέτες με λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι καλής ποιότητας.
Μερίδες: όσες θέλετε
Υλικά
Φέτες ψωμιού (από φρέσκια, τραγανή φραντζόλα ή καρβέλι)
Μασκαρπόνε
Φέτες ζαμπόν
Φρέσκα σύκα, κομμένα σε τέσσερα ή οκτώ κομμάτια
Φύλλα φρέσκου θυμαριού
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Λεπτόρρευστο μέλι με απαλή γεύση
Χοντρό θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
Προετοιμασία
Φρυγανίστε τις φέτες ψωμιού είτε στο φούρνο είτε σε φρυγανιέρα.
Απλώστε από πάνω μια παχιά στρώση μασκαρπόνε.
Διπλώστε από πάνω μισή ή ολόκληρη φέτα ζαμπόν.
Προσθέστε τα κομμάτια σύκου (2-3 σε κάθε μπρουσκέτα).
Πασπαλίστε με λίγα φύλλα θυμαριού.
Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο μέλι.
Αλατίστε αν θέλετε.
Απολαύστε αμέσως.
Όταν τα σύκα είναι γλυκά και ώριμα, η μασκαρπόνε κρεμώδης και το ζαμπόν αλμυρούτσικο, τότε τί άλλο θες από μερικές φέτες καλού, τραγανού ψωμιού, λίγο λεπτόρρευστο μέλι, ένα-δυο κλωναράκια φρέσκου, αρωματικού θυμαριού και πλούσιο ελαιόλαδο;
Μια γρήγορη συνταγή για μπρουσκέτες που μπορείτε να σερβίρετε ως ορεκτικό ή για τσιμπολόγημα μαζί με ένα κρύο ποτήρι κρασί ή μια παγωμένη μπύρα ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ.
Από τις πιο νόστιμες μπρουσκέτες που υπάρχουν.
Απολαύστε τες!
Μπρουσκέτα με σύκο, μασκαρπόνε, ζαμπόν και μέλι
Χρησιμοποιήστε όποιο ωριμασμένο, καπνιστό η βραστό ζαμπόν προτιμάτε.
Αντί για μασκαρπόνε μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο κρεμώδες τυρί, ή για ένα διαφορετικό γευστικό προφίλ, ένα μαλακό κατσικίσιο τυρί αν σας αρέσει η αψιά του γεύση.
Για χορτοφαγική επιλογή, απλά παραλείψτε το ζαμπόν αλλά φροντίστε να πασπαλίσετε τις μπρουσκέτες με λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι καλής ποιότητας.
Μερίδες: όσες θέλετε
Υλικά
Φέτες ψωμιού (από φρέσκια, τραγανή φραντζόλα ή καρβέλι)
Μασκαρπόνε
Φέτες ζαμπόν
Φρέσκα σύκα, κομμένα σε τέσσερα ή οκτώ κομμάτια
Φύλλα φρέσκου θυμαριού
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Λεπτόρρευστο μέλι με απαλή γεύση
Χοντρό θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
Προετοιμασία
Φρυγανίστε τις φέτες ψωμιού είτε στο φούρνο είτε σε φρυγανιέρα.
Απλώστε από πάνω μια παχιά στρώση μασκαρπόνε.
Διπλώστε από πάνω μισή ή ολόκληρη φέτα ζαμπόν.
Προσθέστε τα κομμάτια σύκου (2-3 σε κάθε μπρουσκέτα).
Πασπαλίστε με λίγα φύλλα θυμαριού.
Περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο μέλι.
Αλατίστε αν θέλετε.
Απολαύστε αμέσως.
Γευστική απόλαυση σε όλο της το μεγαλείο!!!
ReplyDeleteΣυνδυασμοί γεύσεων που μου αρέσουν πολύ!
Φιλάκια!
Καλημέρα! Άλλη μί υπέροχη πρόταση!
ReplyDeleteΈλενα, Notoula - Καλησπέρα κορίτσια! Σας ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΕδώ κολλάει το... μπουκιά και συγχώριο!
ReplyDeletehttp://beautyfollower.blogspot.gr
Εξαιρετικά υλικά!!!
ReplyDeleteΕξαιρετικό μεζεδάκι!!
Aπό τα πιο ωραία ορεκτικά Μάγδα.
ReplyDeleteΚαι πολύ σ(υ)κάτο!!!
Θα το συνόδευα με ένα παγωμένο ποτήρι κρασί
Φιλιά
Τα σύκα φέτος δεν είναι καθόλου καλά και πανάκριβα στη λαϊκή.
ReplyDeleteΠολύ μου αρέσει η ιδέα σου.
Πολλά φιλιά