Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αντιπαθούσα τ’ αβγά. Κάτι όμως ανεξήγητο συνέβη και τα γούστα μου άλλαξαν. Άρχισα να τα λιμπίζομαι, ν’ απολαμβάνω τη γεύση τους και τους αμέτρητους συνδυασμούς τους με άλλα υλικά που έχουν ως αποτέλεσμα γευστικότατα πιάτα. Ανακάλυψα επιτέλους την αξία τους.
Τα τελευταία δυο περίπου χρόνια έχω γίνει αβγομανής και ο Σ, αιώνιος σκληροπυρηνικός αβγολάτρης την έχει καταβρεί αφού πια δεν θέτω βέτο σε γεύματα εξ ολοκλήρου φτιαγμένα με αβγά. Ποσέ, τηγανητά, βραστά, όλα τα τιμάμε.
Ψημένα στο φούρνο ωστόσο δεν είχα δοκιμάσει να τα φτιάξω. Μέχρι που η αγαπητή μπλογκοφίλη Erin Scott, μου τα συνέστησε μέσα από το επερχόμενο βιβλίο της “Yummy Supper: 100 Fresh, Luscious & Honest Recipes from a {Gluten-Free} Omnivore” ως ψητά αβγά στο φούρνο με ντοματίνια, και ξετρελάθηκα.
Η Erin είναι μια αμερικανίδα από το Berkeley της Καλιφόρνια και είναι από τις food blogger που θαυμάζω πολύ. Οι πανέμορφες συνταγές της, η άποψή της στο food styling και η απίστευτη ικανότητά της να τραβάει τις πιο εκπληκτικές φωτογραφίες των πιάτων που δημιουργεί, είναι αξιοζήλευτη. Είναι ειλικρινής κι απέριττη στη μαγειρική και τη γραφή της κάτι που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στο βιβλίο της. Κομψά πιάτα μαγειρεμένα με απλό τρόπο, λαχταριστές συνταγές για γεύματα με φίλους, φαγητό που εντυπωσιάζει αλλά δεν τρομάζει τους άπειρους στην κουζίνα. Οι συνταγές της είναι επίσης χωρίς γλουτένη αλλά δεν θα βρείτε στο βιβλίο περίεργα ή δυσεύρετα υλικά.
Τα αβγά με ντομάτες είναι κλασικός συνδυασμός ειδικά όταν η ντομάτα είναι στην εποχή της κι είναι πιο ζουμερή και γλυκιά από ποτέ. Εδώ, αρχικά τα ντοματίνια ψήνονται για λίγο στο φούρνο μέχρι να αρχίσουν ν’ απευλευθερώνουν τους χυμούς τους και στη συνέχεια πασπαλίζονται με μπόλικη παρμεζάνα, πιπέρι και μαϊντανό. Τ’ αβγά σπάζονται από πάνω προσεκτικά και μπαίνουν στο φούρνο για ψήσιμο και τέλος περιχύνονται με ελαιόλαδο και σερβίρονται με τη συνοδεία φρέσκου ψωμιού για ανελέητες παπάρες ή, όπως προτείνει η Erin, με μεγάλα βουτυρένια κρουτόνς ή sticks τηγανητής πολέντας (και οι δυο συνταγές είναι στο βιβλίο της).
Το σέρβιρα για brunch αλλά μπορεί να γίνει κι ένα πρώτης τάξεως ελαφρύ βραδινό, ή αν είσαστε του χορταστικού πρωϊνού (δυστυχώς εγώ δεν είμαι), το πιάτο αυτό είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να ξεκινήσετε τη μέρα σας ευχάριστα, χρωματιστά και πεντανόστιμα.
Giveaway: Είχα την τιμή να μου στείλει η Erin το βιβλίο της και με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι ένα αντίτυπο θα σταλεί και σ’ έναν από εσάς!
Αυτό που θα πρέπει να κάνετε ώστε να μπείτε στην κλήρωση για το βιβλίο είναι ν’ αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση γράφοντάς μου τί είδος συνταγών θα θέλατε να εμφανίζονται συχνότερα στο blog μου. Θα θέλατε για παράδειγμα να βλέπετε περισσότερες ελληνικές συνταγές; Διεθνείς; Περισσότερα επιδόρπια και γλυκά; Κρεατικά, ή χορτοφαγικά πιάτα; Εύκολες ή πιο σύνθετες συνταγές; Ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε θέλω πολύ να το ακούσω.
Το giveaway λήγει στις 26 Αυγούστου, 11:59 μ.μ CET (Ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Θα επιλέξω τυχαία τον νικητή και θα ανακοινώσω το όνομα σε αυτήν εδώ την ανάρτηση την επόμενη μέρα (27 Αυγούστου).
Δεκτό θα γίνει ένα σχόλιο ανά άτομο σε ένα από τα δυο blog (ελληνικό ή αγγλικό) και το σχόλιο δεν θα πρέπει να είναι ανώνυμο.
Επίσης, θα πρέπει να αφήσετε το email σας στο σχόλιο για να μπορέσω να επικοινωνήσω μαζί σας σε περίπτωση που κερδίσετε.
Τέλος, το giveaway είναι ανοιχτό μόνο σε κατοίκους Ευρώπης και Η.Π.Α.
Καλή επιτυχία!!
Το giveaway έληξε.Στις 27 Αυγούστου θα ανακοινώσω τον νικητή!
Νικήτρια είναι η Άντρη! Συγχαρητήρια!!
Update 03.11.2014: Δυστυχώς το βιβλίο δεν μπόρεσε να αποσταλλεί στη νικήτρια λόγω του απόμακρου της περιοχής που μένει στην Κύπρο οπότε χρειάστηκε να κάνω δεύτερη κλήρωση μέσω random.org για νέο νικητή. Η νέα νικήτρια είναι η Πέπη από το Pepi's Kitchen! Συγχαρητήρια Πέπη!!
Ψητά αβγά και ντοματίνια στο φούρνο
Ελαφρά προσαρμοσμένη από το Yummy Supper: 100 Fresh, Luscious & Honest Recipes from a {Gluten-Free} Omnivore της Erin Scott
Συνήθως προτιμώ τ’ αβγά μελάτα, με τον πορτοκαλί τους κρόκο να ξεχύνεται από μέσα αλλά οι συνδαιτυμόνες μου τα προτιμούν σφιχτά κι έτσι δεν μπόρεσα παρά να τους κάνω το χατίρι. Ψήστε τα αναλόγως με το δικό σας γούστο.
Η Erin χρησιμοποιεί βασιλικό αντί για μαϊντανό αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε μέχρι τώρα ότι με τον βασιλικό δεν τα πάω καθόλου καλά. Επίσης, προσθέτει λιγότερα ντοματίνια (3 κούπες) και λιγότερο λάδι (2 κουταλιές) αλλά ως ελληνίδα δεν γινόταν να μην προσθέσω παραπάνω ελαιόλαδο.
Μερίδες: 2-4
Υλικά
4 γεμάτες κούπες (γύρω στα 650 γρ.) φρέσκα, γλυκά ντοματίνια, κομμένα στη μέση
¼-½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα μαϊντανού, κομμένα
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Fleur de sel (ανθός θαλασσινού αλατιού ή άλλο χοντρό αλάτι)
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για το σερβίρισμα
4 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Ειδικά εργαλεία: τρίφτης, μικρό πυρέξ/κεραμικό/πυρίμαχο σκεύος (το δικό μου ήταν περίπου 25x20 εκ.)
Προετοιμασία
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.
Αραδιάστε τα κομμένα ντοματίνια μέσα στο σκεύος σας και τοποθετήστε το στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου. Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ζαρώσουν και ν’ αρχιίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Βγάλτε το σκεύος απ’ το φούρνο. (Σ’ αυτό το σημείο η Erin προτείνει να χύσετε αν θέλετε τα περιττά ζουμιά αλλά εγώ δεν το έκανα αφού δεν το έκρινα σκόπιμο. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε καθώς έμειναν μπόλικα γλυκά ζουμιά για να βουτήξουμε το ψωμί μας.)
Πασπαλίστε τα ντοματίνια με την τριμμένη παρμεζάνα, δυο πρέζες αλάτι και πιπέρι και ρίξτε από πάνω τα ¾ του μαϊντανού. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και σπάστε τα αβγά προσεκτικά πάνω από τις ντομάτες, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Αν είσαστε διστακτικοί να σπάσετε τ’ αβγά απευθείας στο σκεύος, σπάστε τα μέσα σ’ ένα μπωλάκι και έπειτα αδειάστε τα ένα-ένα πάνω από τα ντοματίνια.
Επιστρέψτε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε τ’ αβγά για 8-10 λεπτά, αναλόγως με το πώς τα προτιμάτε ψημένα.
Βγάλτε το σκεύος από το φούρνο, πασπαλίστε με λίγο αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και περιχύστε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως με μπόλικο φρέσκο ψωμί.
Καλή όρεξη!
Τα τελευταία δυο περίπου χρόνια έχω γίνει αβγομανής και ο Σ, αιώνιος σκληροπυρηνικός αβγολάτρης την έχει καταβρεί αφού πια δεν θέτω βέτο σε γεύματα εξ ολοκλήρου φτιαγμένα με αβγά. Ποσέ, τηγανητά, βραστά, όλα τα τιμάμε.
Ψημένα στο φούρνο ωστόσο δεν είχα δοκιμάσει να τα φτιάξω. Μέχρι που η αγαπητή μπλογκοφίλη Erin Scott, μου τα συνέστησε μέσα από το επερχόμενο βιβλίο της “Yummy Supper: 100 Fresh, Luscious & Honest Recipes from a {Gluten-Free} Omnivore” ως ψητά αβγά στο φούρνο με ντοματίνια, και ξετρελάθηκα.
Η Erin είναι μια αμερικανίδα από το Berkeley της Καλιφόρνια και είναι από τις food blogger που θαυμάζω πολύ. Οι πανέμορφες συνταγές της, η άποψή της στο food styling και η απίστευτη ικανότητά της να τραβάει τις πιο εκπληκτικές φωτογραφίες των πιάτων που δημιουργεί, είναι αξιοζήλευτη. Είναι ειλικρινής κι απέριττη στη μαγειρική και τη γραφή της κάτι που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στο βιβλίο της. Κομψά πιάτα μαγειρεμένα με απλό τρόπο, λαχταριστές συνταγές για γεύματα με φίλους, φαγητό που εντυπωσιάζει αλλά δεν τρομάζει τους άπειρους στην κουζίνα. Οι συνταγές της είναι επίσης χωρίς γλουτένη αλλά δεν θα βρείτε στο βιβλίο περίεργα ή δυσεύρετα υλικά.
Τα αβγά με ντομάτες είναι κλασικός συνδυασμός ειδικά όταν η ντομάτα είναι στην εποχή της κι είναι πιο ζουμερή και γλυκιά από ποτέ. Εδώ, αρχικά τα ντοματίνια ψήνονται για λίγο στο φούρνο μέχρι να αρχίσουν ν’ απευλευθερώνουν τους χυμούς τους και στη συνέχεια πασπαλίζονται με μπόλικη παρμεζάνα, πιπέρι και μαϊντανό. Τ’ αβγά σπάζονται από πάνω προσεκτικά και μπαίνουν στο φούρνο για ψήσιμο και τέλος περιχύνονται με ελαιόλαδο και σερβίρονται με τη συνοδεία φρέσκου ψωμιού για ανελέητες παπάρες ή, όπως προτείνει η Erin, με μεγάλα βουτυρένια κρουτόνς ή sticks τηγανητής πολέντας (και οι δυο συνταγές είναι στο βιβλίο της).
Το σέρβιρα για brunch αλλά μπορεί να γίνει κι ένα πρώτης τάξεως ελαφρύ βραδινό, ή αν είσαστε του χορταστικού πρωϊνού (δυστυχώς εγώ δεν είμαι), το πιάτο αυτό είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να ξεκινήσετε τη μέρα σας ευχάριστα, χρωματιστά και πεντανόστιμα.
Giveaway: Είχα την τιμή να μου στείλει η Erin το βιβλίο της και με μεγάλη χαρά ανακοινώνω ότι ένα αντίτυπο θα σταλεί και σ’ έναν από εσάς!
Καλή επιτυχία!!
Το giveaway έληξε.
Νικήτρια είναι η Άντρη! Συγχαρητήρια!!
Update 03.11.2014: Δυστυχώς το βιβλίο δεν μπόρεσε να αποσταλλεί στη νικήτρια λόγω του απόμακρου της περιοχής που μένει στην Κύπρο οπότε χρειάστηκε να κάνω δεύτερη κλήρωση μέσω random.org για νέο νικητή. Η νέα νικήτρια είναι η Πέπη από το Pepi's Kitchen! Συγχαρητήρια Πέπη!!
Ψητά αβγά και ντοματίνια στο φούρνο
Ελαφρά προσαρμοσμένη από το Yummy Supper: 100 Fresh, Luscious & Honest Recipes from a {Gluten-Free} Omnivore της Erin Scott
Συνήθως προτιμώ τ’ αβγά μελάτα, με τον πορτοκαλί τους κρόκο να ξεχύνεται από μέσα αλλά οι συνδαιτυμόνες μου τα προτιμούν σφιχτά κι έτσι δεν μπόρεσα παρά να τους κάνω το χατίρι. Ψήστε τα αναλόγως με το δικό σας γούστο.
Η Erin χρησιμοποιεί βασιλικό αντί για μαϊντανό αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε μέχρι τώρα ότι με τον βασιλικό δεν τα πάω καθόλου καλά. Επίσης, προσθέτει λιγότερα ντοματίνια (3 κούπες) και λιγότερο λάδι (2 κουταλιές) αλλά ως ελληνίδα δεν γινόταν να μην προσθέσω παραπάνω ελαιόλαδο.
Μερίδες: 2-4
Υλικά
4 γεμάτες κούπες (γύρω στα 650 γρ.) φρέσκα, γλυκά ντοματίνια, κομμένα στη μέση
¼-½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Μια χούφτα φρέσκα φύλλα μαϊντανού, κομμένα
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Fleur de sel (ανθός θαλασσινού αλατιού ή άλλο χοντρό αλάτι)
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, συν έξτρα για το σερβίρισμα
4 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
Ειδικά εργαλεία: τρίφτης, μικρό πυρέξ/κεραμικό/πυρίμαχο σκεύος (το δικό μου ήταν περίπου 25x20 εκ.)
Προετοιμασία
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C.
Αραδιάστε τα κομμένα ντοματίνια μέσα στο σκεύος σας και τοποθετήστε το στο μεσαίο ράφι του προθερμασμένου φούρνου. Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ζαρώσουν και ν’ αρχιίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Βγάλτε το σκεύος απ’ το φούρνο. (Σ’ αυτό το σημείο η Erin προτείνει να χύσετε αν θέλετε τα περιττά ζουμιά αλλά εγώ δεν το έκανα αφού δεν το έκρινα σκόπιμο. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε καθώς έμειναν μπόλικα γλυκά ζουμιά για να βουτήξουμε το ψωμί μας.)
Πασπαλίστε τα ντοματίνια με την τριμμένη παρμεζάνα, δυο πρέζες αλάτι και πιπέρι και ρίξτε από πάνω τα ¾ του μαϊντανού. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και σπάστε τα αβγά προσεκτικά πάνω από τις ντομάτες, αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Αν είσαστε διστακτικοί να σπάσετε τ’ αβγά απευθείας στο σκεύος, σπάστε τα μέσα σ’ ένα μπωλάκι και έπειτα αδειάστε τα ένα-ένα πάνω από τα ντοματίνια.
Επιστρέψτε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε τ’ αβγά για 8-10 λεπτά, αναλόγως με το πώς τα προτιμάτε ψημένα.
Βγάλτε το σκεύος από το φούρνο, πασπαλίστε με λίγο αλάτι, πιπέρι και τον υπόλοιπο μαϊντανό και περιχύστε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Σερβίρετε αμέσως με μπόλικο φρέσκο ψωμί.
Καλή όρεξη!
Φαινονται πεντανοστιμα, θα τη δοκιμασω τη συνταγη οπωσδηποτε!!
ReplyDeleteΓιαμ!
ReplyDeleteΟι συνταγές σου ειναι αρκετά versatile. Το μόνο που μου τη δίνει ειναι οταν χρησιμοποιείς φρέσκα υλικά που δεν μπορώ να βρω εδω! Γκρρρ
Kaba00marou@yahoo.com
γιαμ! θέλω πιο πολλές ελληνικες χορτοφαγικές συνταγες!
ReplyDeleteΟμορφη ιδεα! :)
ReplyDeleteΘα ηθελα περισσοτερες χορτοφαγικες συνταγες γιατι με τα κρεατικα και το ψαρι δεν τα παω πολυ καλα! Και ευκολα σνακς (γλυκα, αλμυρα) οπως για παραδειγμα οι φετες με κανελα που ειχες ανεβασει πριν μερικους μηνες, και το παγωτο φραουλα.
Ευχαριστουμε για το giveaway! Καλη Κυριακη!
Ωραία κι εύκολη συνταγούλα,αν και δε μπορω να πω οτι τα παω καλα με τα αυγα...
ReplyDeleteΠροσωπικα θα ηθελα περισσοτερα επιδόρπια,εκτός του ότι απολαμβάνω να τα φτιάχνω,είναι πάντα τόσο "γιορτινές" οι αναρτήσεις σου όταν φτιάχνεις γλυκά.Το e-mail μου είναι moukelis@yahoo.com.
Ευχαριστώ,καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!
Αυγά με ντομάτες στο φούρνο με μπόλικο ψωμί για βουτες!!! Τέλειο!!!! Μας το έφτιαχνε η μαμά της παιδικής μου φίλης για βραδυνο και το τσακιζαμε!!
ReplyDeleteΜε τη παρμεζάνα θα είναι ακόμα πιο νόστιμο!!!
Πολύ ωραία παρουσίαση!
Οι φωτογραφίες της Erin είναι πράγματι εντυπωσιακές και μ αρέσει που οι συνταγές της ειναι χωρίς γλουτένη.
Μ αρέσει η διεθνής κουζίνα και περισσότερο η ταυλανδεζικη....
Φιλιά!!
Θα ηθελα να δω περισσότερα χορτοφαγικά πιατα (πχ με οσπρια και λαχανικα).ευχαριστω!
ReplyDeleteΚαταρχάς συγχαρητήρια για αυτό το εξαιρετικό blog! Με έχει εμπνεύσει σε πολλές γαστρονομικές δημιουργίες και επίσης μου έχει καλλιεργήσει το ενδιαφέρον στην φωτογραφία. Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον αν προσθέτονταν περισσότερες συνταγές του εξωτερικού , γλυκές και αλμυρές, και κυρίως της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης για να ταξιδεύουμε όλοι οι φανατικοί αναγνώστες μαζί τους.
ReplyDeletemariasparing02@gmail.com
Θα ήθελα συνταγές vegan. Προσπαθώ να βγάλω τα γαλακτοκομικά προιόντα απο την διατροφή μου γιατί μου δημιουργούν δερματικές παθήσεις. Συνέχισε την υπέροχη δουλειά!
ReplyDeleteΌτι και αν μας παρουσιάζεις πάντα είναι μια εξαιρετική πρόταση και πάντα περιμένουμε την επόμενη. βλέπω τα ντοματίνια με ζωηρό χρώμα εδώ τα μικρά ντοματίνια δεν είναι τόσο κόκκινα.
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Πολύ χυμώδες φαγητό. Τα αυγά δεν τα συμπαθώ με όλους τους τρόπους αλλά μόνο με συγκεκριμένους. Τα ψητά στο φούρνο μου αρέσουν κι εμένα αλλά όχι μελάτα. Αρα το φαγητό αυτό πληροί όλες τις προδιαγραφές για να μου αρέσει.
ReplyDeleteΕξαιρετική όπως πάντα παρουσίαση. Θα επισκευτώ το μπλογκ της Erin φυσικότατα.
Το βιβλίο της φαίνεται φανταστικό, πολύ θα το ήθελα!
Σε ευχαριστουμε για την όμορφη προσφορά!
Φιλιά πολλά!
Πολύ ωραία συνταγή! Κι εδώ στη Ζάκυνθο φτιάχνουν μια παρόμοια συνταγή μόνο που βάζουν σάλτσα ντομάτας αντί για ολόκληρα ντοματίνια.
ReplyDeleteΦιλιά!
Αγαπημένη συνταγή! Μπορείς να το δοκιμάσεις με τριμμένη φέτα αντί για παρμεζάνα και μια (ή και περισσότερες αν αντέχεις!) πιπεριές τσίλι. Είναι τέλειο!
ReplyDelete'Οσο για το blog τι να πώ. Πραγματικά μου αρέσει όπως είναι. Λατρεύω όλα σου τα brunch-τύπου posts σου (ειδικά τις σαλάτες και τα ανοιχτά sandwiches!), όπως και τα ιδιαίτερα παγωτά σου!
Μόνο για χάρη του giveaway λοιπόν, να πώ πως θα ήθελα να δω κανένα πιο περίεργο cake/bread απο τα χεράκια σου. Φουρνιστά πράγματα δηλαδή!
:)
Πω, πω υπέροχη ιδέα αυτά τα αυγά! Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε και άμεσα!
ReplyDeleteΌσο για τις συνταγές σου, θα ήθελα περισσότερα τύπου brunch πιάτα...έχεις τον τρόπο να τις κάνεις τόσο λαχταριστές και τρώγονται εύκολα όλη μέρα. Ευχαριστούμε για την προσφορά :)
Φλώρα
aobatsan@yahoo.gr
Ήδη η συνταγή αυτή μπήκε στην ουρά της εκτέλεσης για αυτή την εβδομάδα, με τα φρέσκα χωριάτιακα αυγά που μας φέραν από το χωριό (Ασπρόγεια Φλώρινας)!!!!
ReplyDeleteΘα χαρώ ιδιαίτερα αν υπάρξουν περισσότερες συνταγές από διεθνή κουζίνα!
Καλή συνέχεια!
Θα ήθελα περισσότερες διενθείς συνταγές. Έχει πάντα ενδιαφέρον να μαθαίνεις την κουζίνα άλλων περιοχών.
ReplyDeleteΣκανδαλιστικά,πολύχρωμα,λιγουρευτικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΝατάσσα Νταουσιάνη
Ως φανατικός κρεοφάγος πάντα απολαμβάνω τις αντίστοιχες αναρτήσεις. Ίσως βέβαια τώρα που θα κερδίσω το βιβλίο να εμβαθύνω και σε άλλα μονοπάτια...
ReplyDeleteΟ συζυγος θα ενθουσιαστει με τα αυγα! Πειραματισου με ελληνικες και διεθνεις συνταγες δινοντας εναν αλλο τονο...
ReplyDeleteΑγαπημένη μου Μάγδα και εγώ μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν έτρωγα τα αυγά ενώ τώρα τα λατρεύω. Θα δοκιμάσω σίγουρα την συνταγή σου μαζί με τον αγαπημένο μου! Μου αρέσει πολύ στο blog σου να διαβάζω τα γλυκά σου, αναρτήσεις για τα ταξίδια σου και επίσης μου αρέσει που μας συστήνεις food bloggers όπως στην σημερινή σου ανάρτηση! Πολλά φιλιά!!!
ReplyDeleteΜάγδα καλημέρα..
ReplyDeleteΚάθε τι που φτιάχνεις είναι αξιοζήλευτο , προτιμώ τα απλά φαγητά μιας και μαγειρεύω και για τα
δυο μου παιδιά :) , τα γλυκά και φυσικά τα παγωτάάάά...!!
Η μητέρα μου μας έφτιαχνε πατάτες τηγανητές με ντομάτες και αυγά - τέλειο καλοκαιρινό φαγητό-ειδικά όταν τα υλικά είναι απο το χωριό ..
Το blog της Erin ξέρω σίγουρα θα το επισκεφτώ.
Πολλά φιλιά !!!!!!!
Διακονή Ρίτα (rdiakoni@gmail.com)
Foverh suntagh!!!th dokimasa..ellhnikes suntages me mia tsaxpinia!!:P
ReplyDeleteΕξαιρετική συνταγή! τόσο καλοκαιρινή, τόσο θρεπτική και κυρίως εύκολη! Αυτό που λέμε comfort food. Yummie!
ReplyDeleteΚαλή συνέχεια
Πιέρα Αμούργη (pierafamourgi@yahoo.gr)
Φρεσκα αυγουλακια απο τις κοτουλες μας και ντοματινια απο τον κηπο θα κανουν αυτο το φαγητο τελειο.
ReplyDeleteΟσο για συνταγες ολες ειναι καλοδεχουμενες.Ολες δοκιμαζονται
vaso
vaskotr@yahoo.gr
Η συνταγή σου είναι ένα καλοκαίρι στο πυρέξ! :)
ReplyDeleteΘα μου άρεσε να βλέπω πιο συχνά συνταγές διεθνούς κουζίνας, ιδίως ασιατικής, γιατί μου αρέσει πολύ όταν σχολιάζεις και εξηγείς πράγματα που αγνοώ και θα ήθελα να δοκιμάσω!
smellitsa@gmail.com
Το έφτιαξα χθες για βραδινό, έγινε υπέροχο! Έβαλα grana padano και pecorino, σχεδόν μια κούπα για να γίνει πιο χορταστικό. Γιαμ γιαμ! Ευχαριστούμε!
ReplyDeleteΑπό συνταγές, όλες καλοδεχούμενες. Θα με ενδιέφεραν, επίσης, tips σχετικά με παραλλαγές που κάνεις σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, όταν δε βρίσκεις εύκολα όλα τα υλικά (πχ ελληνικά τυριά, χόρτα κλπ).
vourida παπάκι τζιμέιλ τελεία κομ
Τελειο. Τρεχω στο super market για ντοματινια.
ReplyDeleteΕυχαριστουμε
Φαιη
Ypsilanti@teemail.gr
Φαίνεται εξαιρετικό πιάτο και ως αυγολάτρης θα το τιμούσα ευχαρίστως!
ReplyDeleteΕμένα γενικά με ενδιαφέρουν πολύ οι χορτοφαγικές συνταγές που αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεται ένα πιάτο να έχει κρέας για να είναι χορταστικό.
mysundayspoon (παπάκι) gmail.com
Καλησπέρα Μάγδα. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου και παρά το γεγονός ότι τα αυγά δεν είναι η αδυναμία μου, η συγκεκριμένη συνταγή αξίζει μία δοκιμή!
ReplyDeleteΠολύ ωραίο και το give away και για να πάρω μέρος, θα πρότεινα να δούμε μερικές ακόμη χορτοφαγικές συνταγές.
Να είσαι καλά!
Φιλιά, Ματίνα
Φαίνεται τέλειο! Θα ήθελα πιο πολλές ιδέες για γρήγορα γεύματα και γλυκά κατάλληλα για κάθε μέρα.
ReplyDeleteΜου αρέσουν επίσης και οι συνταγές σου για αρτοσκευάσματα!
Vassoaliferi@gmail.com
εύκολες και γλυκά θα ήθελα να βλέπω, αλλά και οι δύσκολες είναι γιαμ γιαμ μέσα από τις φωτογραφίες σου!
ReplyDeleteθα ήθελα περισσότερες συνταγές για επιδόπια!!!
ReplyDeletevakasapi@gmail.com
Συνταγές που ευχαρηστήθηκες, με όσο περισσότερο εποχιακά υλικά γίνεται. Καλή συνέχεια στο υπέροχο μπλοκ σου :)
ReplyDeletealexandratoustella@gmail.com
Κι εμένα μ'αρέσουν οι συνταγές με εποχιακά υλικά. Ειδικά τώρα που τα έχουμε όλα όλες τις εποχές είναι ωραίο όταν κάποιος σου θυμίζει τι βγαίνει πότε. Κι οι δικές σου φωτογραφίες είναι μια απόλαυση πάντως! fsssst παπάκι τζιμέιλ τελεία κόμ!
ReplyDeleteΚαλησπερα Μαγδα!! Θα ηθελα να ειχες και συνταγες για διαβητικους, κυριως για γλυκα !!
ReplyDeleteΘα ήθελα περισσότερες συνταγές για εύκολα και γρήγορα lunches.
ReplyDeletejoanna@anotherhouseblog.com
Μάγδα, σ'ευχαριστώ για τις τόσες και τόσες συνταγές που κόπιασες και έφτιαξες και μοιράστηκες μαζί μας. Αυτές που έφτιαξα κι εγώ με τις δικές σου λεπτομερέστατες οδηγίες, είναι υπέροχες. Πάντως θα ήθελα να δω στο blog σου περισσότερες χορτοφαγικές συνταγές για γεύματα και γλυκά.
ReplyDeleteΤο mail μου είναι: zavalkou@yahoo.com
Μάγδα, είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω, μολονότι κάνω σχεδόν αποκλειστικά δικές σου συνταγές εδώ και αρκετά χρόνια. Σε ξέρουν τόσο οι φίλοι μου όσο και η μαμά μου, καθώς κάθε φορά που σερβίρω κάτι σχολιάζω "Συνταγή της Μάγδας"... Εννοείται πως δε στα λέω αυτά για το βιβλίο συνταγών, αλλά γιατί συχνά σκέφτομαι πως ίσως αγνοείς το impact του μπλογκ σου πάνω μας. Ή έστω πάνω μου. Αυτό που θα ήθελα συχνότερα είναι ίσως συνταγές για finger food, για μικροπράγματα που θα μπορούσα να ετοιμάσω για κάνα παρτάκι ή καμιά βραδιά με φίλους που δε θα θέλω να φτιάξω κάτι μεγάλο. Όπως τα φρυγανισμένα ψωμάκια πχ που είχες πρόσφατα. Μάλλον είπα πολλά. Φιλιά από Θεσσαλονίκη, Μαρία.
ReplyDelete(marouli81@gmail.com)
Αγαπητή Μάγδα,
ReplyDeleteΧαίρομαι πολύ που ζητάς τη γνώμη των αναγνωστών/στριών σου, ακόμη και με την αφορμή του giveaway, καθώς, όπως αναφέρθηκε και σε σχόλιο πιο πάνω, δεν είναι εύκολο να αντιληφθείς πραγματικά την επιρροή που ασκούν οι αναρτήσεις σου στην καθημερινότητά μας.
Λοιπόν, απολαμβάνω να φτιάχνω γλυκές συνταγές, αλλά ως μητέρα δύο παιδιών θα ήθελα κι εύκολες συνταγές για γεύματα, κυρίως από την ελληνική κουζίνα.
ΥΓ. Επίσης, σημαντικές για μένα είναι και οι αναρτήσεις που αφορούν στη ζωή εκεί και στα μέρη που επισκέπτεσαι (ακόμη και οι υπαίθριες αγορές, τα μουσεία, τα ταξίδια)
Φιλικά,
Μαρία
margkas@gmail.com
Αυτή είναι η δεύτερη συνταγή του συγκεκριμένου βιβλίου που βάζω στο μάτι. Την πρώτη την είδα στο μπλογκ της: αρνίσια παίδάκια ψημένα πάνω σε συκόφυλλα!! Συνοδεία τζατζικιού φυσικά, γιατί είναι και ελληνικής καταγωγής η Erin.
ReplyDeleteΘα ήθελα να δω περισσότερες συνταγές με ψάρια στο μπλογκ σου. Είναι μια κατηγορία πιάτων που συνήθως δεν πολυσυγκινεί τους food bloggers. Λατρεύω τα ψητά με λαδολέμονο και τα τηγανητά, αλλά πού και πού θες και κάτι πιο πρωτότυπο...
Κατερίνα,
whitejackal@pathfinder.gr
Μάγδα,
ReplyDeleteσυγχαρητήρια για το υπέροχο blog σου! Τόσο οι συνταγές όσο και οι εικόνες που τις συνοδεύουν, είναι πραγματικά πολύ δελεαστικές. Και το κυριότερο, η περιγραφή των συνταγών σου είναι με όσες λεπτομέρειες χρειάζεται ώστε να καταφέρουμε να τις φτιάξουμε και εμείς. Ένας επιπλέον λόγος που συμπαθώ ιδιαίτερα αυτό το blog, είναι ότι "εκπέμπει" από Χάγη στην οποία κατοικεί τα δύο τελευταία χρόνια η αδερφούλα μου. Όσον αφορά τις συνταγές, θα επιθυμούσα περισσότερες αλμυρές. Καλή συνέχεια στην εξαιρετική δουλειά σου!
Το email: zgalanaki@gmail.com
Ζαχαρένια
Μάγδα, ο κύριος λόγος που επιστρέφω ξανά και ξανά στο μπλογκ σου ειναι ο όμορφος τρόπος που μπλέκεις συνταγές με εισαγωγές προσωπικού χαρακτήρα. Οι φωτογραφίες σου ειναι ο δεύτερος λόγος - αυτές αρέσουν και στον καλό μου. Πρόσφατα ξεκίνησα κι εγώ διατροφή χωρίς γλουτένη. Και ενώ λατρεύω τα γλυκά, είναι τα αλμυρά και εύκολα δικά σου που έχω κατα καιρούς δοκιμάσει να φτιάξω.
ReplyDeleteΤα αυγά τα αγαπώ όπως και να είναι μαγειρεμένα!Φυσικά η ζουμερές ντομάτες ανάδειξαν την ομορφιά της απλότητας και την αναζητούμενη απόλαυση,οπτική και γευστική!
ReplyDeleteΕκτιμώ τις απλές συνταγές,αλλά παράλληλα αναζητώ και την πολυποικιλία στη γεύση.Με ιντριγκάρουν οι σύνθετες και ανάλογα με το κέφι της στιγμής θα ενδώσω και στην δυσκολία μιας πολλά υποσχόμενης πρότασης.
Εκείνο για το οποίο δεν θα ´´δεχόμουν´´με τίποτε ,είναι ,να σταματούσες για κάποιο λόγο,τα υπέροχα εισαγωγικά σου κείμενα!Κοσμούν με απέριττο και φυσικό τρόπο το καταπληκτικό σου blog.
Φιλιά πολλά,πολλά!
Φέτος έφτιαξα αρκετά φαγητά με αυτές τις ντοματούλες.Αυτό το πιάτο είναι στα προσεχώς.Ευχαριστώ για το μοίρασμα! Βάσω
ReplyDeletev_veloudou@hotmail.com
Να μια ωραία εναλλακτική της all time classic στραπατσάδας. Ευχαριστούμε!
ReplyDeleteΕυγενία
eugenegr91@hotmail.com
Γεια σου Μάγδα, ό,τι μας γράφεις είναι παντα καλοδεχούμενο, μια και ρωτάς όμως θα ήταν ωραίες οι αναρτήσεις με απλά καθημερινά γεύματα, όχι πολύ χρονοβόρα και κοστοβόρα.
ReplyDeleteΌσο για τα αβγά, μια από τα ίδια! Μικρή δεν ήθελα να τα βλέπω ενώ τώρα αποτελούν την εύκολη θρεπτική λύση!
Πρόσφατα μου χάρισαν ένα βιβλίο μαγειρικής της Ree Drummond, The pioneer woman cooks και έπεσα με τα μούτρα, τι υλικό και τι εικόνες!
Ευχαριστούμε για το giveaway, καλή επιτυχία και να είσαι πάντα καλά!
Άννα (annnaten@gmail.com)
σούπερ συνταγή!!!!
ReplyDeleteφιλιά!!
Ότι μας φτιάχνεις μας αρέσει πολύ! Έχω μια προτίμηση στα διεθνή πιάτα :)
ReplyDeleteΤι όμορφο το φαγητό σου!
Εκτός από πανεύκολη, φαίνεται και πολύ λαχταριστή η συνταγή. Τα ντοματίνια είναι τόσο νόστιμα, αφού λείπουν από αυτά τα πολλά υγρά που έχουν οι μεγάλες ντομάτες.
ReplyDeleteΝατάσσα
natma45@otenet.gr
Καλημέρα και από μένα! Θα ήθελα περισσότερες συνταγές με άρωμα Ολλανδίας ή γενικότερα έθνικ, καθώς και πολλά λαχταριστά γλυκά σοκολάτας!! Ευχαριστούμε για το δώρο και ακόμα περισσότερο για το υπέροχο blog που μας γεμίζει ιδέες!
ReplyDeleteanne_ikaria@hotmail.com
Καλημέρα...πολλά συγχαρητήρια για την παρουσίαση των συνταγών και τις πάντα εξαιρετικές φωτογραφίες σου...εγώ προτιμώ συνταγές γλυκών κι επιδορπίων...καλή συνέχεια με πολλές εμπνεύσεις...Παναγιώτης (panharala@gmail.com)
ReplyDeleteκαι συνταγές για πίτες θα ήθελα να δω κι άλλες! :-)
ReplyDeleteκαλησπερα
ReplyDelete..χμμ ισως ακομα περισσοτερες ιδεες για γρηγορα κ νοστιμα πρωινα:)
Στελλα(stella-io@hotmail.com)
Μου αρέσει πολύ η παρουσίαση των κυρίως γευμάτων σου!!! Με ιντρικάρουν να τα δοκιμάσω. Αλλά έχω δοκιμάσει και αρκετά γλυκά σου και πάντα ενθουσιάζομαι όταν έχει γλυκό!! Οπότε ένα από αυτά τα 2!
ReplyDeleteblue.flower1911@gmail.com
Καλησπέρα Μάγδα
ReplyDeleteπολύ μου αρέσουν συνταγές που αφορούν ζύμες (ψωμιά -πίτες-πίτσες κλπ)
nasoukristy@gmail.com
Σας ευχαριστώ πολύ όλους και όλες που αφήσατε σχόλιο για το giveaway. Το βιβλίο το κέρδισε η Άντρη από την Κύπρο!
ReplyDeleteΕυχαριστώ για όλες σας τις ιδέες για τις συνταγές που θα θέλατε να δείτε στο blog! Να είσαστε όλοι καλά!
Συγχαρητήρια στη τυχερή!
ReplyDeleteΕτοιμάζω αυγά με ντομάτες.....σου λέω από τώρα οτι θα είναι σούπερ!!!!!!!
Σίγουρα θα δοκιμάσω κι άλλες συνταγές της Erin!
Καλό μήνα!
2 φετες ψωμι που τρως στην αρχη μολις εχει βγει το πυρεξ απο το φουρνο και τα ντοματινια καινε κολασμενα και παθαινεις εγκαυμα στη γλωσσα και τον ουρανισκο αλλα παρολαυτα αργα και βασανιστικα ξεκινας τις βουτες....αρχιζει και κρυωνει σιγα σιγα και συνεχιζεις με αλλες δυο φετες φωμι με το υπολοιπο σουπερ γευστικο περιεχομενο.......αλλες 4 φετες ο διπλανος μου...παει η φρατζολα.
ReplyDeleteΜπράβο βρε Πέπη! Χαίρομαι πολύ που το ευχαριστηθήκατε. Περιέγραψες σχεδόν και τη δική μας πρώτη εμπειρία με αυτό το πιάτο. Το καταβροχθίσαμε μαζί με μια ολόκληρη μπαγκέτα. Είναι κολασμένα γευστικό. Σε φιλώ πολύ!
DeleteΕυχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!
ReplyDelete