Δεν ξέρω τί συμβαίνει τις τελευταίες δυο εβδομάδες με τον καιρό αλλά η Ολλανδία έχει αρχίσει να μου θυμίζει την Ελλάδα. Η θερμοκρασία είναι στα ύψη, ο ήλιος καίει αδυσώπητα δημιουργώντας φακίδες σε μύτες, μετατρέποντας το χρώμα στα μάγουλα όλων από άσπρο σε κόκκινο του αστακού και κάνοντας τις ολλανδέζες τρισευτυχισμένες διότι elke dag is Rokjesdag (κάθε μέρα είναι μέρα φούστας).
Rokjesdag (Ημέρα Φούστας) είναι η πρώτη μερά του χρόνου στην Ολλανδία όπου η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή ώστε να μπορούν οι γυναίκες να φορέσουν κοντές φούστες, πέδιλα και γενικώς να επιδείξουν τα κάλλη τους σε όλο τον κόσμο και, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω γιατί γίνεται τόσος ντόρος. Όταν ο καιρός είναι καλός, φοράς κοντή φούστα. Όταν είναι κακός, δεν φοράς.
Θέλω να πω, στην Ελλάδα απλά φοράμε τις φουστίτσες μας και συνεχίζουμε την ζωή μας κανονικά χωρίς να βγαίνουμε στους δρόμους να το γιορτάσουμε. Στην Αθήνα, όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή, φοβόμαστε μην έρθει κανένας καύσωνας και αναγκαστούμε να μείνουμε μέσα αγκαλιά με το air condition μας για να μην πάθουμε καμιά θερμοπληξία.
Ενστικτωδώς, αυτή η παράξενη ζέστη δεν με κάνει να θέλω να φορέσω φούστα και πέδιλα αλλά να τρέξω στο Media Markt και ν' αγοράσω άλλον έναν ανεμιστήρα.
Αυτό που επίσης μου κάνει αυτή η ζέστη είναι να να με μετατρέπει σε μια μανιώδη καταναλώτρια οποιουδήποτε φρέσκου και φρουτένιου αγαθού. Με κάνει να θέλω να απολαύσω όλα όσα έχει να προσφέρει η άνοιξη—φρέσκο αρακά, σπανάκι, αγκινάρες, φράουλες, σπαράγγια—μαγειρεμένα με κάθε δυνατό τρόπο.
Είναι πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα όταν εντοπίζω τις πρώτες φράουλες της άνοιξης στην αγορά. Είναι σχεδόν όπως όταν είσαι σ' ένα πάρτυ και κοιτάζεσαι με κάποιον που σου αρέσει και μετά έρχεται προς το μέρος σου να σου μιλήσει. Ε, κάπως έτσι είναι με μένα και τις φράουλες. Θέλω να τις ρωτήσω τί κάνουν αργότερα.
Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, αγόρασα ένα κιλό από τις πιο ωραίες φράουλες που έχω δει ποτέ. Μεγάλες, χυμώδεις, πιο-κόκκινες-από-κόκκινες φράουλες που δεν ήταν πολύ γλυκιές αλλά ήταν ιδανικές για να φτιάξω ένα από τα αγαπημένα μου "καθημερινά" κέικ. Κέικ με φράουλες και κανέλα.
Αυτό το κέικ το φτιάχνω χρόνια και όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί. Συνέχεια μου ζητάνε την συνταγή και ήρθε λοιπόν η ώρα να την αποκαλύψω. Είναι από εκείνα τα κέικ που δεν θέλουν μεγάλη προσπάθεια για να τα φτιάξεις, που δεν απαιτούν παλαβά υλικά και που η γεύση τους είναι απλά εκπληκτική.
Είναι γεμάτο ζουμερά κομμάτια φράουλας που μόλις τα δαγκώσεις στάζουν μέσα από το κέικ. Έχει μια βαθιά γεύση κανέλας κι είναι τόσο αρωματικό, τόσο υγρό, τόσο ντελικάτο που νομίζω πως πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκρατηθείτε και το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε να τρώτε τα κομμάτια δυο-δυο. Όχι βέβαια πως αυτό είναι απαραίτητα κακό.
"Καθημερινό" Κέικ Φράουλας
Η διαδικασία προετοιμασίας του κέικ είναι εύκολη και γρήγορη, όπως δηλαδή πρέπει να είναι για κάθε "καθημερινό" κέικ.
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να καλυφθούν εντελώς τα κομμάτια φράουλας από την ζύμη του κέικ πριν την ρίξετε μέσα στη φόρμα σας, έτσι ώστε να μην βυθιστούν στον πάτο της κατά το ψήσιμο.
Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Υλικά
120 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (συν έξτρα για το βουτύρωμα της φόρμας)
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 αβγά, μεσαίου μεγέθους
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¼ κουταλάκι γλυκού κανέλα, σε σκόνη
½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
125 γρ. crème fraîche, ξινή κρέμα (sour cream) ή στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
220 γρ. φρέσκιες φράουλες
Ειδικά εργαλεία: μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (23 x 9 εκ. και με ύψος 8 εκ.), μίξερ βάσης ή μίξερ χειρός, κόσκινο
Προετοιμασία
Πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες, κόβοντας τα κοτσάνια τους. Έπειτα κόψτε τες σε μικρές μπουκιές.
Βουτυρώστε την φόρμα για κέικ, τοποθετήστε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας και βουτυρώστε ξανά.
Σε ένα μπωλ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπωλ του μίξερ με βάση ή σ' ένα μεγάλο μπωλ, ρίξτε το βούτυρο και χτυπήστε το σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα "φτερό" ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες, για 1-2 λεπτά. Προσθέστε την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα απαλό κι αφράτο μείγμα.
Προσθέστε την βανίλια και τ' αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το 1/3 των κοσκινισμένων υλικών και μόλις ενσωματωθούν, ρίξτε την μισή ποσότητα crème fraîche, ξινής κρέμας ή γιαουρτιού. Ενσωματώστε και ρίξτε άλλο 1/3 των κοσκινισμένων υλικών. Ενσωματώστε και ρίξτε την υπόλοιπη crème fraîche, ξινή κρέμα ή γιαούρτι. Ενσωματώστε και ρίξτε το τελευταίο 1/3 των κοσκινισμένων υλικών. Ανακατέψτε μόνο μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και όχι παραπάνω!
Με μια σπάτουλα, ανακατέψτε τα κομμάτια φράουλας μέσα στη ζύμη του κέικ πολύ προσεκτικά ώστε να μην σπάσουν ή διαλυθούν αλλά παράλληλα φροντίστε να τα καλύψετε καλά με την ζύμη ώστε να μην βυθιστούν στον πάτο της φόρμας κατά το ψήσιμο.
Μεταφέρετε το περιεχόμενο του μπωλ στην φόρμα για κέικ και τοποθετήστε την στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήστε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι το κέικ να πάρει μια χρυσοκάστανη χροιά από πάνω και όταν εισάγετε ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγαίνει καθαρό.
Τοποθετήστε το κέικ πάνω σε μια σχάρα (μην το βγάλετε ακόμα από την φόρμα). Μόλις κρυώσει, βγάλτε το από τη φόρμα.
Το κέικ κρατάει σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες, καλυμμένο ελαφρά.
Rokjesdag (Ημέρα Φούστας) είναι η πρώτη μερά του χρόνου στην Ολλανδία όπου η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή ώστε να μπορούν οι γυναίκες να φορέσουν κοντές φούστες, πέδιλα και γενικώς να επιδείξουν τα κάλλη τους σε όλο τον κόσμο και, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω γιατί γίνεται τόσος ντόρος. Όταν ο καιρός είναι καλός, φοράς κοντή φούστα. Όταν είναι κακός, δεν φοράς.
Θέλω να πω, στην Ελλάδα απλά φοράμε τις φουστίτσες μας και συνεχίζουμε την ζωή μας κανονικά χωρίς να βγαίνουμε στους δρόμους να το γιορτάσουμε. Στην Αθήνα, όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες από τις κανονικές για την εποχή, φοβόμαστε μην έρθει κανένας καύσωνας και αναγκαστούμε να μείνουμε μέσα αγκαλιά με το air condition μας για να μην πάθουμε καμιά θερμοπληξία.
Ενστικτωδώς, αυτή η παράξενη ζέστη δεν με κάνει να θέλω να φορέσω φούστα και πέδιλα αλλά να τρέξω στο Media Markt και ν' αγοράσω άλλον έναν ανεμιστήρα.
Αυτό που επίσης μου κάνει αυτή η ζέστη είναι να να με μετατρέπει σε μια μανιώδη καταναλώτρια οποιουδήποτε φρέσκου και φρουτένιου αγαθού. Με κάνει να θέλω να απολαύσω όλα όσα έχει να προσφέρει η άνοιξη—φρέσκο αρακά, σπανάκι, αγκινάρες, φράουλες, σπαράγγια—μαγειρεμένα με κάθε δυνατό τρόπο.
Είναι πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα όταν εντοπίζω τις πρώτες φράουλες της άνοιξης στην αγορά. Είναι σχεδόν όπως όταν είσαι σ' ένα πάρτυ και κοιτάζεσαι με κάποιον που σου αρέσει και μετά έρχεται προς το μέρος σου να σου μιλήσει. Ε, κάπως έτσι είναι με μένα και τις φράουλες. Θέλω να τις ρωτήσω τί κάνουν αργότερα.
Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν, αγόρασα ένα κιλό από τις πιο ωραίες φράουλες που έχω δει ποτέ. Μεγάλες, χυμώδεις, πιο-κόκκινες-από-κόκκινες φράουλες που δεν ήταν πολύ γλυκιές αλλά ήταν ιδανικές για να φτιάξω ένα από τα αγαπημένα μου "καθημερινά" κέικ. Κέικ με φράουλες και κανέλα.
Αυτό το κέικ το φτιάχνω χρόνια και όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί. Συνέχεια μου ζητάνε την συνταγή και ήρθε λοιπόν η ώρα να την αποκαλύψω. Είναι από εκείνα τα κέικ που δεν θέλουν μεγάλη προσπάθεια για να τα φτιάξεις, που δεν απαιτούν παλαβά υλικά και που η γεύση τους είναι απλά εκπληκτική.
Είναι γεμάτο ζουμερά κομμάτια φράουλας που μόλις τα δαγκώσεις στάζουν μέσα από το κέικ. Έχει μια βαθιά γεύση κανέλας κι είναι τόσο αρωματικό, τόσο υγρό, τόσο ντελικάτο που νομίζω πως πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκρατηθείτε και το πιο πιθανό είναι να καταλήξετε να τρώτε τα κομμάτια δυο-δυο. Όχι βέβαια πως αυτό είναι απαραίτητα κακό.
"Καθημερινό" Κέικ Φράουλας
Η διαδικασία προετοιμασίας του κέικ είναι εύκολη και γρήγορη, όπως δηλαδή πρέπει να είναι για κάθε "καθημερινό" κέικ.
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να καλυφθούν εντελώς τα κομμάτια φράουλας από την ζύμη του κέικ πριν την ρίξετε μέσα στη φόρμα σας, έτσι ώστε να μην βυθιστούν στον πάτο της κατά το ψήσιμο.
Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Υλικά
120 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (συν έξτρα για το βουτύρωμα της φόρμας)
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 αβγά, μεσαίου μεγέθους
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¼ κουταλάκι γλυκού κανέλα, σε σκόνη
½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
125 γρ. crème fraîche, ξινή κρέμα (sour cream) ή στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες
220 γρ. φρέσκιες φράουλες
Ειδικά εργαλεία: μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (23 x 9 εκ. και με ύψος 8 εκ.), μίξερ βάσης ή μίξερ χειρός, κόσκινο
Προετοιμασία
Πλύνετε και καθαρίστε τις φράουλες, κόβοντας τα κοτσάνια τους. Έπειτα κόψτε τες σε μικρές μπουκιές.
Βουτυρώστε την φόρμα για κέικ, τοποθετήστε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλας και βουτυρώστε ξανά.
Σε ένα μπωλ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στο μπωλ του μίξερ με βάση ή σ' ένα μεγάλο μπωλ, ρίξτε το βούτυρο και χτυπήστε το σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα "φτερό" ή με το μίξερ χειρός, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες, για 1-2 λεπτά. Προσθέστε την ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα απαλό κι αφράτο μείγμα.
Προσθέστε την βανίλια και τ' αβγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το 1/3 των κοσκινισμένων υλικών και μόλις ενσωματωθούν, ρίξτε την μισή ποσότητα crème fraîche, ξινής κρέμας ή γιαουρτιού. Ενσωματώστε και ρίξτε άλλο 1/3 των κοσκινισμένων υλικών. Ενσωματώστε και ρίξτε την υπόλοιπη crème fraîche, ξινή κρέμα ή γιαούρτι. Ενσωματώστε και ρίξτε το τελευταίο 1/3 των κοσκινισμένων υλικών. Ανακατέψτε μόνο μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και όχι παραπάνω!
Με μια σπάτουλα, ανακατέψτε τα κομμάτια φράουλας μέσα στη ζύμη του κέικ πολύ προσεκτικά ώστε να μην σπάσουν ή διαλυθούν αλλά παράλληλα φροντίστε να τα καλύψετε καλά με την ζύμη ώστε να μην βυθιστούν στον πάτο της φόρμας κατά το ψήσιμο.
Μεταφέρετε το περιεχόμενο του μπωλ στην φόρμα για κέικ και τοποθετήστε την στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Ψήστε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι το κέικ να πάρει μια χρυσοκάστανη χροιά από πάνω και όταν εισάγετε ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγαίνει καθαρό.
Τοποθετήστε το κέικ πάνω σε μια σχάρα (μην το βγάλετε ακόμα από την φόρμα). Μόλις κρυώσει, βγάλτε το από τη φόρμα.
Το κέικ κρατάει σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες, καλυμμένο ελαφρά.
φαίνεται απίθανο!
ReplyDeleteΈχω φτιάξει παρόμοιο κέικ με φρέσκα μύρτιλλα και ήταν όπως περιγράφεις το δικό σου κέικ...
Μπαίνει στο top of the list! Strawberry fields forever, indeed!!! :)))))))))))))))))))))))
Μιαμ μιαμ! Οι φράουλες είναι το αγαπημένο μου φρούτο και το κεικ σου φαίνεται τέλειο! Οι φωτογραφίες τέλειες επίσης! Φιλιά!
ReplyDeleteυπέροχο κέικ, με το αγαπημένο φρούτο της εποχής, ότι πρέπει για τους λάτρεις της φράουλας
ReplyDeleteΚαι καθημερινό και κυριακάτικο και γιορτινό το κέικ σου Μάγδα! Δείχνει υπέροχο!
ReplyDeleteΦαινεται θεϊκο,θα το δοκιμασω αν και δε μου πολυαρεσουν τα νωπα κεϊκ.
ReplyDeleteΚαλημέρα! Θαυμάσιο blog, ακόμη πιο θαυμάσιες φωτογραφίες και εξαιρετικές παρουσιάσεις. Μπράβο σου!
ReplyDeleteΤα κέικ είναι από τα πολύ αγαπημένα μου γλυκά και αυτό πάει για άμεση εκτέλεση. Εντούτοις, θα ήθελα να σε ρωτήσω- έστω προβοκατόρικα- να το τολμήσω με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο?
Μας έκανε μεγάλη ζημιά σήμερα καλή μου!!! Όχι απλά μ'αρέσουν τα κέικ αλλά λατρεύω απίστευτα τις φράουλες και την κανέλα!!! Και είπα να κάνω νηστία τη μεγάλη βδομάδα!!! να δω πως θα αντέξω μέχρι το πάσχα για να το φτιάξω!! έχω την εντύπωσει ότι θα συνοδεύει το αρνάκι μας φέτος!!! Φιλιά!! :-)
ReplyDeleteέχω παρατηρήσει πως όποτε χρησιμοποιώ σόδα σε κέικ αυτά αναδίδουν μιαν αλλιώτικη και όχι ευχάριστη οσμή εκτός αν διαλύεται μέσα σε χυμό. Αντικαθίσταται με baking powder?
ReplyDelete'Oσον αφορά το κέικ υπέροχο και λίγο είναι..
ευχαριστώ
Φένια
Υπομονή μια εβδομάδα και θα το φτιάξω.
ReplyDeleteΛατρεύω τις φράουλες και έτσι που το περιγράφεις ακούγεται υπέροχο.
Καλημέρα Μάγδα!!
ReplyDeleteΥπέροχο κέικ, όπως είδες πιο πάνω κατοχυρώθηκε για μετά το Πάσχα λέω εγώ μιας και τώρα φεύγω.
Σου εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα!!
Πολλά φιλιά.
thalassamov — σ' ευχαριστώ πολύ και καλώς όρισες!
ReplyDeleteJenny, Γαστεροπλήξ, Vita, moukelis — σας ευχαριστώ!
mmouts — σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν το έχω δοκιμάσει με ελαιόλαδο αλλά αν αποφάσιζα να το κάνω, θα έβαζα 90 ml πολύ ελαφρύ ελαιόλαδο (αν είναι βαρύ, η γεύση του θα υπερισχύσει των υπολοίπων υλικών και το κέικ θα έχει γεύση λαδίλας). Αν το δοκιμάσεις θα ήθελα πολύ να μάθω πώς πήγε.
Φένια — Η ποσότητα της μαγειρικής σόδας που προστίθεται σε αυτό το κέικ είναι αρκετά μικρή και δεν έχει διακριτή γεύση ή οσμή. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω παρατηρήσει να μου μυρίζει άσχημα ή περίεργα. Δεν θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις την σόδα με μπέικιν πάουντερ γιατί είναι δύο διαφορετικά υλικά. Η σόδα προστίθεται για να εξουδετερώσει τα οξέα στην συνταγή (ξινή κρέμα/γιαούρτι, φράουλες), να δώσει μια πιο απαλή υφή στο κέικ και τέλος να διογκώσει. Το μπέικιν πάουντερ (το οποίο περιέχει και σόδα) λειτουργεί κυρίως ως διογκωτικό υλικό.
Arti, manousina — ξέρω, σας δελεάζω με τα μη νηστίσιμα γλυκά μου :)
Ξανθή μου Καλό Πάσχα σου εύχομαι και να περάσεις υπέροχα! Φιλιά!
Εαν η Ολλανδία άρχηζει να σου θυμίζει Ελλάδα...τα πράγματα είναι σοβαρά ;)!
ReplyDeleteΚαλοοοοοο το κεικ με φραουλιτσες!
εξαιρετικό φάινεται και μόλις αγόρασα φράουλες μυρωδάτες , νομίζω πως το ελαιόλαδο όπως λες θάναι αρκετά βαρύ , σε ευχαριστώ !!!!!
ReplyDeleteΠραγματικά θαύμασα το χρώμα στις φράουλες σου! Πολύ νόστιμο φαίνεται το κέικ, με φράουλες κέικ δεν έχω φτιάξει ποτέ!
ReplyDeleteΝα χαρείτε τον καλό καιρό και την ημέρα φούστας:)
Θα μπορούσε αυτή η δοσολογία να είναι για 12 μάφινς;
ReplyDeleteΚαλό Πάσχα
Cathy — σ' ευχαριστώ!
ReplyDeleteε.μ. — καλώς όρισες! Αν είναι ποικιλία με ελαφριά γεύση και άρωμα, νομίζω μπορείς να το δοκιμάσεις. Αλλά δεν μπορώ να στο πω με καμία βεβαιότητα γιατί δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να το φτιάξω με ελαιόλαδο.
mia maria — ευχαριστώ πολύ!
Gely — πολύ ωραία ιδέα. Θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν και μάφινς. Πόσα όμως ακριβώς; Χμμμ, σίγουρα 12, ίσως και παραπάνω. Αν τα δοκιμάσεις πέρασε μια βόλτα να μου πεις πόσα σου βγήκαν :)
Καλό Πάσχα και σε σένα!
Δεν ήξερα ότι κάνουν έτσι για να φορέσουν φουστίτσα! χαχα! Το κέικ ζουμερό και νόστιμο, πρέπει πράγματι να δοκιμαστεί!
ReplyDeleteτο έφτιαξα χθες, καταπληκτικό κατά γενική ομολογία, πολύ σ' ευχαριστώ, σήμερα εδώ έχουμε φθινόπωρο προς χειμώνα
ReplyDeleteΚική — άσε, σαν τρελές κάνουν. Αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν τις κατηγορώ. Έχουν έλλειψη ήλιου και καλοκαιρίας, όχι σαν και μας που μας περισσεύει.
ReplyDeleteTaste Advisor — ααα, πολύ χαίρομαι Πόπη που σας άρεσε :) Χειμώνας;;; Σοβαρά; Εδώ σήμερα είναι κατακαλόκαιρο!!
Θα δοκιμαστεί και σύντομα μάλιστα :)
ReplyDeleteΚαλησπέρα Μάγδα
ReplyDeleteΚέικ και κατακόκκινες φράουλες έγιναν εξαιρετικό ζευγάρι!
Καλές γιορτές καλό Πάσχα!
Μάγδα, καλησπέρα,
ReplyDeleteανακάλυψα το μπλογκ σου πριν λίγες μέρες και οι συνταγές είναι φοβερές!!
Χτες έφτιαξα μάλιστα το κεικ και βγήκε πεντανόστιμο!
Επειδή όμως δεν είχα φρέσκιες φράουλες, έβαλα φράουλες από γλυκό του κουταλιού! Και με αυτή την παραλλαγή βγήκε τέλειο!
Ελένη
Καλησπέρα Ελένη! Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε το κέικ. Όταν βγουν οι φράουλες δοκίμασέ το ξανά, θα διαπιστώσεις πόσο νόστιμο είναι σε όλο του το μεγαλείο. Σ' ευχαριστώ που άφησες τις εντυπώσεις σου!
DeleteΘα το δοκιμάσω με φρέσκιες φράουλες κάποια στιγμή σίγουρα! Τώρα οι επόμενοι στόχοι μου στη μαγειρική είναι το αρμένικο πιλάφι και η ολλανδική μηλόπιτα!
ReplyDeleteΧάρηκα πολύ που σε βρήκα, καλά να περνάς στην Ολλανδία και να μας χαρίζεις πολλές, φοβερές συνταγές!
Ελένη
Μόλις το έβαλα στο φούρνο..Να'σαι καλά που μας γεμίζεις ιδέες,μυρωδιές και γεύσεις.
ReplyDeleteΚαλησπέρα και συγχαρητήρια για το διαδικτυακό σου σπίτι,μόλις έβγαλα το κέικ απο τον φούρνο και δυστυχώς δεν μου φούσκωσε καθόλου :-( ενώ οπτικά όταν το έβγαλα απο το μίξερ έμοιαζε με το δικό σου η τελική εικόνα σκέτη αποτυχία,βέβαια γευστικά ακόμα δεν μπορώ να πώ αλλά μυρίζει ωραία....
ReplyDeleteΤο εφτιαξα σήμερα,
ReplyDeleteπερνουσα απο μαναβικο στο Συνταγμα
ειδα φραουλες και τσουπ ετοιμο το κέικ.
Πραγματι πολύ νόστιμο.
Με μεγαλη προσπάθεια εχω μεινει στο ενα κομματι :)
Καλησπέρα! Άντεξες κι έμεινες στο ένα;; Εγώ δεν μπορώ με τίποτα να αντισταθώ. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!
DeleteΒασικα ηθελα να το φάω οοοοοολο,
Deleteαλλα αυτη την περιοδο ο γιατρος μου εχεις κοψει την ζαχαρη.
Κανονικα δεν επρεπε να φαω καθολου.
Ασε που το ειχα ταξει στην γειτονισσα που γιορταζε και στα κοριτσια που κανουμε γυμναστικη. Αρεσε σε ολες!
Α κρίμα που δεν μπορούσε να φας περισσότερο. Τουλάχιστον το ευχαριστήθηκαν οι υπόλοιποι :)
DeleteΜαγδα αν θελω να φτιαξω το κεικ στη στρογγυλη φορμα θα πρεπει να διπλασιασω τα υλικα?
ReplyDeleteΚαλημέρα Μάρθα. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο και να μπορούσες να διπλασιάσεις τα υλικά αλλά δεν λειτουργεί έτσι η ζαχαροπλαστική. Δεν ξέρω το μέγεθος της φόρμας σου οπότε δεν ξέρω και τί να σε συμβουλέψω. Ψήστο στη φόρμα σου αλλά πρόσεχέ το όσο ψήνεται. Θα είναι έτοιμο όταν βάλεις μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγει καθαρή. Καλή επιτυχία!
Delete