Saturday, April 23, 2011

Πασχαλινή σοκολατένια υπερπαραγωγή

Κάθε χρόνο, ξεκινάω τα πασχαλινά μου ψησίματα με τόσο μεγάλες προσδοκίες, με τόση αποφασιστικότητα, με τόσο θετική σκέψη, που είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι τίποτε δεν πρόκειται να πάει στραβά.






Είμαι αισιόδοξη ότι δεν υπάρχει καμία ατέλεια στα σχέδια μου κι ότι θα φτιάξω ένα αψεγάδιαστο τσουρέκι, ικανό να κάνει την γιαγιά μου περήφανη και να με κηρύξει ως την άξια διάδοχό της και επίσημη τσουρεκοψήστρα της οικογένειας, και ότι θα ξεπετάξω τα πιο τέλεια και αρωματικά πασχαλινά κουλουράκια που έχουν βγει ποτέ από μικρή εκπατρισμένη κουζίνα.






Κι έπειτα έρχεται η πραγματικότητα να με διαψεύσει. Διότι πάντα κάτι πάει στραβά. Το τσουρέκι μου είτε δεν θα φουσκώσει, όπως έγινε πέρσι, είτε η γεύση του δεν θα είναι καλή γιατί ξαφνικά αποφάσισα να αλλάξω μερικά υλικά και να κάνω κάποιες τροποποιήσεις στην συνταγή, όπως έκανα φέτος. Πότε θα μάθω να αφήνω ένα καλό πράγμα στην ησυχία του;





Ο Σ λέει πως σαμποτάρω εσκεμμένα τον εαυτό μου γιατί κατά βάθος θέλω να ξεφύγω από την παράδοση και να ετοιμάσω κάτι εντελώς διαφορετικό για το Πάσχα, όπως έκανα πέρυσι όταν έφτιαξα το σοκολατένιο κέικ με μελισσούλες.






Εγώ βέβαια πιστεύω πως ο Σ, ο οποίος παρεμπιπτόντως απεχθάνεται τα τσουρέκια (και είναι προφανώς παλαβός), προσπαθεί να βρει οποιαδήποτε δικαιολογία για να μην τα τρώει. Αυτές οι μικρές αποτυχίες είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για να μπορεί να υποστηρίξει το αίτημά του για ένα άνευ-τσουρεκιών-Πάσχα. Πάντα προσπαθεί να με πείσει να φτιάξω κάτι άλλο που να περιέχει σοκολάτα και εδώ που τα λέμε, δεν χρειάζεται να προσπαθήσει και πολύ.






Έτσι, τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια αντικαταστάθηκαν από γεμιστά σοκολατένια αβγά και το τσουρέκι από μια πλούσια σοκολατένια τούρτα. Και ξέρετε κάτι; Νομίζω πως θα ξεκινήσω μια καινούρια παράδοση (όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται). Κάθε Πάσχα από εδώ κι εμπρός, θα φτιάχνω μια σοκολατένια τούρτα. Και τσουρέκι. Και κουλουράκια. Τί να κάνω, δεν μπορώ να συγκρατηθώ.






Είμαι σίγουρη ότι σας το έχω ξαναπεί. Είμαι σκληροπυρηνική σοκολατοφάγος. Είναι απίστευτο το πόσο εθισμένη είμαι στην σοκολάτα κι αυτή η τούρτα είναι για μένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Διότι αυτή η τούρτα έχει και σκούρα σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος και άσπρη σοκολάτα και μπλε σοκολάτα και άσπρη σοκολάτα με μπλε στίγματα. Οι δυο τελευταίες είναι δικές μου δημιουργίες. Τί μπορεί να σου κάνει λίγη χημεία ε;






Ομολογουμένως, η ετοιμασία της τούρτας αυτής ήταν λιγάκι δύσκολη. Όχι όμως γιατί απαιτεί κάποια ιδιαίτερη τεχνική αλλά γιατί είναι χρονοβόρα η διαδικασία προετοιμασίας της. Χρειάστηκαν δυο μέρες για να την φτιάξω. Την πρώτη μέρα έφτιαξα τα γεμιστά σοκολατένια αβγά και την δεύτερη την τούρτα. Γιατί όμως μου πήρε δυο μέρες; Γιατί έτσι γίνεται όταν έχεις μικρή κουζίνα, ένα μικρό ψυγείο και μονάχα έναν μικρό πάγκο για να δουλέψεις. Δεν υπάρχει χώρος να ακουμπήσεις, να αποθηκεύσεις, να παγώσεις, να ξεπαγώσεις τίποτα.





Τα γεμιστά σοκολατένια αβγά είναι αρκετά απλά. Φτιάχνετε μια γκανάς με βούτυρο, την παγώνετε κι έπειτα την σχηματίζετε με τα χέρια σας σε μικρά, χαριτωμένα αβγά. Λιώνετε την άσπρη σοκολάτα, προσθέτετε λίγο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής, βουτάτε μέσα τα αβγουλάκια και ιδού, γεμιστά σοκολατένια μπλε και άσπρα αβγά με μπλε στίγματα.






Η τούρτα αποτελείται από τρία μέρη. Το σοκολατένιο κέικ σε δυο στρώσεις, την χτυπημένη γκανάς που απλώνεται μέσα, πάνω και γύρω από το κέικ, και το σοκολατένιο γλάσο. Τριπλή επίθεση. Και μετά, επειδή όλη αυτή η σοκολάτα δεν είναι φυσικά αρκετή κι επειδή πρόκειται για τούρτα-φωλιά, τα ξύσματα σοκολάτας γάλακτος προστίθενται στην κορυφή κι από πάνω ακουμπούν τα σοκολατένια αβγά. Πλήρης σοκολατένια υπερπαραγωγή.






Περιττό να σας πω πως όταν τελείωσα την τούρτα, ήμουν γεμάτη σοκολάτα απ' την κορφή ως τα νύχια. Καλά να πάθω αφού πάντα αρνούμαι πεισματικά να φορέσω ποδιά στην κουζίνα. Όταν ο Σ γύρισε από την δουλειά εκείνη τη μέρα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να βάλει τα γέλια. Είχε το θράσος να με κοροϊδέψει. Ήξερε όμως πως διακυβεύονταν η μοίρα μιας σοκολατένιας τούρτας και γρήγορα σταμάτησε.






Όταν την είδα έτοιμη, ήξερα πως επρόκειτο για θρίαμβο. Ήταν πανέμορφη. Ήταν τέλεια. Όχι μόνο από εμφάνιση αλλά και από γεύση. Το κέικ ήταν τόσο υγρό με μια απίστευτα πλούσια υφή, και η γκανάς στη μέση ήταν αφράτη και έντονα σοκολατένια. Η επικάλυψη ήταν μελένια και γυαλιστερή, και τα γεμιστά αβγά αποτελούσαν την υπέρτατη γλυκιά μπουκιά. Χωρίς να σε λιγώνει, χωρίς να σε κάνει να νιώθεις πως έχεις πάρει υπερβολική δόση σοκολάτας (αν και κάποιοι ορκισμένοι εχθροί της μπορεί να διαφωνήσουν μαζί μου σε αυτό), η τούρτα-πασχαλινή φωλιά μου ήταν σκέτη επιτυχία. Φτιάξτε κι εσείς την δική σας!













Πασχαλινή Σοκολατένια Τούρτα-Φωλιά με Γεμιστά Σοκολατένια Αβγά
Προσαρμοσμένη από την Martha Stewart

Αυτή η τούρτα μπορεί να φαίνεται περίπλοκη αλλά δεν είναι. Εφόσον μπορώ να την φτιάξω εγώ, μπορείτε να την φτιάξετε κι εσείς. Και ξέρετε και κάτι άλλο; Ολόκληρη η τούρτα όπως και τ' αβγά φτιάχτηκαν χωρίς μίξερ. Ναι, καλά διαβάσατε. Φτιάχτηκαν με την βοήθεια μονάχα ενός σύρματος ζαχαροπλαστικής. Το τέλειο εργαλείο. Αυτό και η μικρή σπαστή σπάτουλα είναι τα εργαλεία-κλειδιά για να φτιάξετε την τούρτα.

Η τούρτα αυτή δεν είναι μόνο για το Πάσχα. Μπορεί πανεύκολα να μετατραπεί σε μια τούρτα γενεθλίων ή σε τούρτα για οποιαδήποτε άλλη γιορτή. Αντί γι' αβγά, φτιάξτε στρογγυλά σοκολατάκια ή απλώς πασπαλίστε την τούρτα από πάνω με ξύσμα σοκολάτας.






Γίνεται 1 τούρτα / 8-10 κομμάτια

Υλικά

για το κέικ
230 γρ. ανάλατο βούτυρο συν έξτρα για το βουτύρωμα των φορμών
45 γρ. κακάο συν έξτρα για το πασπάλισμα των φορμών
2,5 γρ. (περίπου 1 κουταλιά σούπας) στιγμιαίος καφές εσπρέσσο, σε σκόνη
60 ml νερό βρύσης
420 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
30 ml καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
120 ml ξινόγαλο
310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι

για την γκανάς
230 γρ. σκούρα σοκολάτα, 55% κακάο, καλής ποιότητας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

για το σοκολατένιο γλάσο
230 γρ. σκούρα σοκολάτα, 55% κακάο, καλής ποιότητας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
30 ml γλυκόζη ή ελαφρύ, λεπτόρρευστο μέλι (ή, αν μπορείτε να το βρείτε, Lyle's Golden Syrup, το οποίο χρησιμοποίησα εγώ)

για την διακόσμηση της τούρτας
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος, καλής ποιότητας
Σοκολατένια γεμιστά αβγά (δείτε την συνταγή παρακάτω)

Ειδικά εργαλεία: 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 18 εκ. και ύψος 7-8 εκ., κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση, λαδόκολλα, σύρμα ζαχαροπλαστικής, σπαστή μικρή σπάτουλα (προαιρετικά)


Προετοιμασία

Φτιάξτε το κέικ
Βουτυρώστε τις 2 φόρμες καλά και τοποθετήστε λαδόκολλα στον πάτο τους. Βουτυρώστε τις λαδόκολλες και πασπαλίστε αυτές καθώς και τα εσωτερικά τοιχώματα των φορμών με λίγο κακάο, αφαιρώντας όσο περισσεύει, αναποδογυρίζοντας τις φόρμες και χτυπώντας τον πάτο τους απαλά.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς Κελσίου.


Σε ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε με ένα κουτάλι το αλεύρι μαζί με την μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την σκόνη εσπρέσσο, το κακάο και το νερό και ανακατέψτε με το σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να διαλυθούν καλά. Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί και να έχετε ένα λείο μείγμα. Αφαιρέστε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά.
Ύστερα από 5 λεπτά, ρίξτε τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας με το σύρμα γρήγορα έπειτα από κάθε προσθήκη. Προσθέστε το ξινόγαλο και το εκχύλισμα βανίλιας κι ανακατέψτε με το σύρμα. Έπειτα ρίξτε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Χωρίστε τη ζύμη του κέικ ισομερώς μεταξύ των δυο φορμών. Ψήστε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά περίπου. Θα πρέπει όταν εισάγετε ένα μαχαίρι στη μέση του κέικ να βγαίνει καθαρό.

Ακουμπήστε τις φόρμες πάνω σε μια σχάρα κι αφήστε να κρυώσουν τα κέικ μέσα στις φόρμες για 20-30 λεπτά. Έπειτα, βγάλτε τα κέικ από τις φόρμες, αφαιρέστε τις λαδόκολλες και τοποθετήστε τα πάνω στη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Προσέξτε πώς θα τα βγάλετε από τις φόρμες διότι θα είναι μαλακά. Προσέξτε μην σας σπάσουν ή ανοίξουν.



Φτιάξτε την γκανάς
Ενώ κρυώνει το κέικ, ετοιμάστε την γκανάς.

Βάλτε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο μπωλ και τοποθετήστε το πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσέξτε να μην αγγίζει ο πάτος του μπωλ το νερό. Λιώστε την σοκολάτα ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να γίνει λεία.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καθαρό μπωλ και βάλτε το στο ψυγείο για 40-45 λεπτά. Κάθε 10 λεπτά, βγάζετε το μπωλ απ' το ψυγείο και ανακατεύετε την γκανάς με μια λαστιχένια σπάτουλα. Στο τέλος, θα έχετε μια γκανάς με υφή σφιχτού κρεμώδους τυριού. Βγάλτε την από το ψυγείο και χτυπήστε την με το σύρμα, μέχρι να γίνει αφράτη και απαλή.

Συναρμολογήστε το κέικ με την γκανάς
Πάρτε τα δυο κέικ και κόψτε τις κορυφές τους με ένα μαχαίρι, έτσι ώστε να είναι επίπεδα. (Τα κομμάτια κέικ που θα αφαιρέσετε κάνουν ένα τέλειο πρωϊνό για την επόμενη μέρα).

Τοποθετήστε το ένα κέικ, με το κομμένο μέρος προς τα επάνω, πάνω σε μια σχάρα. Βάλτε την σχάρα μέσα σε ένα ταψί ώστε αν στάξει η γκανάς που θα απλώσετε, να μπορείτε να την μαζέψετε.
Πάρτε μια ποσότητα ½ κούπας από την χτυπημένη γκανάς και απλώστε την ομοιόμορφα με την βοήθεια μιας σπαστής σπάτουλας (ή μια απλής σπάτουλας) πάνω στην κορυφή του κέικ. Τοποθετήστε προσεκτικά από πάνω το δεύτερο κέικ, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.
Απλώστε ομοιόμορφα την υπόλοιπη χτυπημένη γκανάς πάνω και γύρω από το κέικ.
Βάλτε την σχάρα, μαζί με το ταψί, στο ψυγείο για να δέσει η γκανάς πάνω στην τούρτα, για 20 περίπου λεπτά.

Φτιάξτε το σοκολατένιο γλάσο
Βάλτε την σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη (ή το μέλι ή το golden syrup) σε ένα πυρίμαχο μπωλ και τοποθετήστε το πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσέξτε να μην αγγίζει ο πάτος του μπωλ το νερό. Λιώστε την σοκολάτα ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να γίνει λεία. Βγάλτε το μπωλ πάνω από την κατσαρόλα κι αφήστε το γλάσο να κρυώσει για 5 λεπτά.

Βγάλτε την τούρτα από το ψυγείο και περιχύστε την με το γλάσο. Με την βοήθεια της σπαστής σπάτουλας, απλώστε ομοιόμορφα το γλάσο πάνω και γύρω από το κέικ. Θα στάξει αρκετό μέσα στο ταψί αλλά δεν πειράζει.

Βάλτε το ταψί και πάλι στο ψυγείο μέχρι να δέσει το γλάσο της τούρτας, για περίπου 20 λεπτά.

Διακοσμήστε και σερβίρετε την τούρτα
Εντωμεταξύ, φτιάξτε τρίμματα από την σοκολάτα γάλακτος, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι και "ξύνοντας" τον πάτο της σοκολάτας. Έτσι θα δημιουργήσετε κυλινδρικά ξύσματα. Θα χρειαστείτε περίπου 1½ κούπα σε ξύσματα για να φτιάξετε την φωλιά. Βάλτε τα τρίμματα σ' ένα μπωλ και στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε.

Βγάλτε την τούρτα από το ψυγείο και μεταφέρετέ την προσεκτικά από την σχάρα, σε ένα δίσκο σερβιρίσματος.

Φτιάξτε μια φωλιά χρησιμοποιώντας τα τρίμματα σοκολάτας, και μέσα στη φωλιά τοσποθετήστε τρία μικρά σοκολατένια γεμιστά αβγά.

Σερβίρετε την τούρτα κόβοντάς την σε λεπτά κομμάτια. Είναι ψηλή τούρτα και χορταστική, επομένως δεν είναι απαραίτητο να την κόψετε σε μεγάλα κομμάτια.

Η τούρτα διατηρείται εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, καλυμμένη ελαφρώς, για 2-3 μέρες.












Γεμιστά Σοκολατένια Αβγά
Προσαρμοσμένη από την Martha Stewart

Η γέμιση των αβγών είναι μια γκανάς με βούτυρο. Έχει πολύ πλούσια γεύση και δένει άψογα με την λευκή σοκολάτα ως επικάλυψη.

Το μυστικό για να μην έχουν τ'αβγά σας τα αποτυπώματα των δαχτύλων σας, είναι να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες για να τα σηκώσετε ώστε να τα επικαλύψετε με την λιωμένη σοκολάτα.






Γίνονται 18-22 αβγά (αναλόγως το μέγεθος που θα τα φτιάξετε. Εμένα μου βγήκαν 18 αβγά σε μέγεθος περίπου μπαλάκι του πινγκ-πονγκ)

Υλικά
230 γρ. σκούρα σοκολάτα, 55% κακάο, καλής ποιότητας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
115 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
90 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
700 γρ. λευκή σοκολάτα, καλής ποιότητας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
Μπλε (sky-blue) χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή τζελ

Ειδικά εργαλεία: γάντια λάτεξ μιας χρήσης (προαιρετικά), 1 πακέτο γερές οδοντογλυφίδες


Προετοιμασία
Βάλτε την σκούρα σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα πυρίμαχο μπωλ και τοποθετήστε το πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσέξτε να μην αγγίζει ο πάτος του μπωλ το νερό. Λιώστε την σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Βγάλτε το μπωλ πάνω από την κατσαρόλα. Εντωμεταξύ, σ' ένα μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, προσέχοντας να μην πάρει βράση. Χύστε την κρέμα γάλακτος μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και βούτυρο, και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί και να έχετε ένα λείο μείγμα.

Αδειάστε την γκανάς μέσα σε ένα καθαρό μπωλ, καλύψτε την με πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει αλλά παράλληλα να παραμένει εύπλαστη, για περίπου 2 ώρες.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ως μέτρο, φτιάξτε μικρά μπαλάκια με την γκανάς (όπως γράφω παραπάνω, εμένα μου βγήκαν 18 μπαλάκια), μεταφέροντάς τα σε μια λαμαρίνα/ταψί όπου έχετε απλώσει από πάνω λαδόκολλα. Βάλτε τα στην κατάψυξη για μισή ώρα περίπου για να σφίξουν.


Με τα χέρια σας, πάρτε ένα-ένα μπαλάκι και πλάστε το με γρήγορες κινήσεις σε σχήμα μικρών αβγών, τοποθετώντας τα και πάλι σε λαδόκολλα. Καλό είναι να βάλετε γάντια μιας χρήσης ώστε να μπορείτε να δουλεύετε πιο εύκολα. Τοποθετήστε τ' αβγά στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν πολύ, για περίπου 1 ώρα.

Εντωμεταξύ, βάλτε την λευκή σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπωλ και τοποθετήστε το πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσέξτε να μην αγγίζει ο πάτος του μπωλ το νερό. Λιώστε την σοκολάτα ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να γίνει λεία.


Χωρίστε την λιωμένη σοκολάτα σε δυο μπωλ μεσαίου μεγέθους. Στο ένα μπωλ προσθέστε τόσο μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής ώστε η σοκολάτα να πάρει ένα βαθύ γαλάζιο χρώμα. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα.

Ρίξτε μερικές σταγόνες μπλε χρώματος ζαχαροπλαστικής στο άλλο μπωλ αλλά μην το ανακατέψετε με σπάτουλα. Με μια οδοντογλυφίδα, ανακατέψτε ελαφρά ώστε να δημιουργηθούν μικρές, μπλε δίνες μέσα στην άσπρη σοκολάτα (δείτε και τις φωτογραφίες).


Βγάλτε τ' αβγά από την κατάψυξη και μπήξτε στην μια άκρη τους μια οδοντογλυφίδα. Κρατώντας κάθε αβγό από την οδοντογλυφίδα, βουτήξτε τα ένα-ένα μέσα στην μπλε ή στην άσπρη με μπλε στίγματα σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθεί η παγωμένη γκανάς εντελώς από την λιωμένη σοκολάτα. Αφήστε να στάξει η περιττή σοκολάτα μέσα στο μπωλ και ακουμπήστε τα αβγά σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Όταν τελειώσετε με όλα τ' αβγά, βάλτε τα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει ελαφρώς η σοκολάτα, για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά τις οδοντογλυφίδες, τραβώντας τες απαλά μέσα από τ' αβγά και ξαναβάλτε τα αβγά στο ψυγείο για 50 περίπου λεπτά, μέχρι να σφίξει εντελώς η σοκολάτα.

Χρησιμοποιείστε τα αβγά για να διακοσμήσετε την τούρτα.

Κρατήστε τα υπόλοιπα μέσα σε ένα τάπερ και μέσα στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.

Σημείωση: αν σας περισσέψει κάποια ποσότητα από την λιωμένη μπλε σοκολάτα, μπορείτε να φτιάξετε σοκολατάκια, όπως έκανα εγώ χρησιμοποιώντας καλούπι για πασχαλινά σοκολατάκια.






ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!




23 comments:

  1. Τέλεια, τέλεια! Να'χα ένα κομμάτι! Καλό πάσχα! Να περάσετε όμορφα!

    ReplyDelete
  2. Υπέροχες γλυκιές δημιουργίες!Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση!

    ReplyDelete
  3. η τουρτα σου ειναι πειρασμος!μου αρεσε πολυ κ η ιδεα με τα σοκολατενια αβγα,μπραβο σου!

    ReplyDelete
  4. Καλό Πάσχα!
    Έφτιαξες πάλι ένα ζωγραφιστό κομψοτέχνημα!
    Συγχαρητήρια!
    Πολλά φιλιά

    ReplyDelete
  5. Αυτή η τούρτα είναι το όνειρο κάθε σοκολατομανούς μαγείρισσας! Γεια στα χέρια σου! Είναι επαγγελματικού επιπέδου γλυκό!
    Χρόνια πολλά Μάγδα μου, Καλή Ανάσταση!

    ReplyDelete
  6. Χριστός ανέστη!
    Ειπα να μην το διαβάσω τέτοια ώρα, αλλά είναι αδύνατον όταν αρχίζω να διαβάζω δικό σου ποστ! Ούτε εσύ φοράς ποδιά ε; χαχα! Τέλεια η υπερπαραγωγή! Για όσκαρ!

    ReplyDelete
  7. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗΗΗΗ!
    ΦΙΛΙΑ χ2 ..ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΣΧΑ!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑ

    ReplyDelete
  8. Χριστός Ανέστη!! Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

    ReplyDelete
  9. Μάγδα κορίτσι μου σε διαβάζω μετά από πολύ καιρό και πολύ φοβάμαι διαβάζοντας την ανάρτησή σου ότι μάλλον θα καταλήξεις στην κόλαση...μαζί θα 'μαστε δηλαδή γιατί έχω επιβαρυμένο κάρμα οπότε κοίτα να μου κρατάς ένα κομμάτι σε παρακαλώ.

    Χρόνια πολλά ;)

    ReplyDelete
  10. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!
    Υπερπαραγωγή!!!!Ακόμη θυμάμαι εκείνες τις μελισσούλες!!
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  11. Είμαι και εγώ της σοκολάτας, τι λες να ξεκινήσουμε μια καινούρια παράδοση;-)
    Εξαιρετική η τούρτα σου με τα αβγουλάκια!
    Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία:)

    ReplyDelete
  12. Lost Gastronaut — ξέρω, η τούρτα είναι σκετή αμαρτία. Τα πιο νόστιμα έτσι είναι συνήθως ;) Χρόνια πολλά!

    Ξανθή — χρόνια πολλά!!

    mia maria — ναι, ναι! Εγώ πάντως το καθιέρωσα. Κάθε χρόνο τούρτες :) Χρόνια πολλά!!

    ReplyDelete
  13. Εμενα προσωπικα αναμεσα στο τσουρεκι (ας ειναι φοσυκομενο ωραιο...) και αυτη την Τουρτα, διαλεγω το δευτερο!!!!!! Ειναι πανεμορφα και σιγουρα πολυ νοστιμη!!!!!!! Αχ, ζηλευω πολυ!!! Μπραβο σου! Και να μην σου πετυχει το τσουρεκι...δεν πειραζει καθολου!!!!

    ReplyDelete
  14. Χρόνια πολλά. Κολασμένη είναι η τούρτα σου.Τι υπέροχο το χρώμα στα αυγουλάκια σου!!!
    Και εγώ αρνούμαι να φορέσω ποδιά!!!!

    ReplyDelete
  15. Cathy — σ' ευχαριστώ πολύ! Να σου πω την αλήθεια, την προτίμησα από οποιοδήποτε τσουρέκι έχω φάει :)

    manousina — χρόνια πολλά! Τελικά δεν είμαι η μόνη ε; Το κακό είναι ότι βάζω τα διπλάσια πλυντήρια απ'όσα αν επέλεγα να φορέσω ποδιά. Πρέπει να το ξανασκεφτώ μου φαίνεται

    ReplyDelete
  16. Μπορεί να μην αντικαταστήσω τα πασχαλινά τσουρέκια με την σοκολατότουρτα ,αλλά ένα είναι σίγουρο: πρέπει να δοκιμάσω οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή. Είμαι μια ορκισμένη σοκολατοφάγος και δεν θα μπορούσα με τίποτα ν΄αντισταθώ. Και τα αυγουλάκια, τέλεια!!!!!!! Μπράβο σου!!!!!!

    ReplyDelete
  17. Δεν έχω λόγια!!! Είναι πραγματικά εκπληκτική!! και τι δε θα έδινα για ένα κομματάκι!!! Δεν ξέρω αν με αυτή τη δημιουργία ξεπέρασες τον εαυτό σου πάντως σίγουρα κατάφερες να περάσεις εμάς σε άλλη διάσταση!!!! Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα!!!!!

    ReplyDelete
  18. Γειά σου και πάλι.....
    Αυτή την υπέροχη τούρτα με το που την είδα ....υποσχέθηκα να την φτιάξω για μια "ιδιαίτερη" μέρα για εμάς....έφτασαν λοιπόν τα γενέθλια του αγαπημένου - λατρεμένου μου μικρού αδερφού...."μην αγοράσεις τούρτα θα σου την κάνω εγώ....."
    κατέγραψα βήμα βήμα όλες τις λεπτομέρειες για να μην κάνω κανένα λάθος....
    Πράγματι....μετά από ένα τρικούβερτο τραπέζι με φίλους και συγγενείς...ήρθε η ώρα της......μμμμμ...εκπληκτική ..... όπως ακριβώς την περίμενα σε γεύση....(θα την χαρακτήριζα αγγλικού στυλ τούρτα)...ελαφριά...δεν σε "μπουκώνει" αν και έχει αρκετούτσικη σοκολάτα....
    από πάνω έτριψα lacta ....όλα ήταν πολύ καλά και σίγουρα θα την ξαναφτιάξω....μου τη ζήτησαν άλλωστε....
    το μόνο που με "στενοχώρησε" ήταν ότι η δική μου....δεν γυάλιζε τόσο πολύ σαν τη δική σου...αναρωτιέμαι γιατί.....
    υπάρχει στο εμπόριο μια που γυαλίζει πάρα πολύ αυτήν χρησιμοποιείς?
    Ευαγγελία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Ευαγγελία. Χαίρομαι που σου άρεσε η τούρτα.
      Το γλάσο που βλέπεις πάνω στην τούρτα μου είναι αυτό που προέκυψε από την συνταγή που αναγράφω για το γλάσο. Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς του εμπορίου.

      Delete
  19. Τελευταία έχει φτάσει στην Ελλάδα ένα έτοιμο γλάσο της betty Crocker το οποίο είναι ήδη έτοιμο για χρήση και γυαλίζει υπερβολικά....
    προφανώς η σοκολάτα που χρησιμοποίησα να μην με "βοήθησε" για να καταφέρω το αποτέλεσμα που είχες εσύ όσον αφορά το πόσο ωραίο είναι εξωτερικά...παρ' όλα αυτά....ναι μας άρεσε πάρα πάρα πάρα πολύ η τούρτα....
    Ευαγγελία

    ReplyDelete
    Replies
    1. Οκ. Δεν χρησιμοποιώ έτοιμα γλάσα. Και αν τυχόν είχα χρησιμοποιήσει, θα το είχα αναφέρει στη συνταγή.
      Αν ακολούθησες πιστά τη συνταγή του γλάσου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου βγήκε όπως το δικό μου. Ελπίζω η επόμενη φορά που θα το δοκιμάσεις να είναι πιο πετυχημένη.

      Delete
  20. Καλημέρα Μάγδα!
    Ετοιμάζομαι να ετοιμάσω την τούρτα για τα γενέθλια της αδελφής μου και ήθελα να σε ρωτήσω αν το κέικ πρέπει να το ψήσω στις αντιστάσεις ή στον αέρα.
    Εύχομαι καλές γιορτές σε εσένα και την οικογένειά σου!
    Βάσω

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου Βάσω! Στις αντιστάσεις. Καλή επιτυχία και θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε.
      Καλές γιορτές να έχεις!!

      Delete