Πριν κάποιες μέρες λαχταρούσα τηγανητές πατάτες με φέτα και ρίγανη. Δεν μπορούσα παρά να τις φτιάξω.
Καθάρισα δυο μεγάλες πατάτες που ξέθαψα μέσα απ’ το καλάθι με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τις έκοψα σε μακριές λωρίδες και τις τηγάνισα σε ελαιόλαδο.
Τις άδειασα μέσα σ’ ένα μεγάλο μπωλ, τις αλάτισα, ρίχνοντας και δυο πρέζες ξερή ρίγανη που είχα φέρει τον Οκτώβρη από την Εύβοια, και τις ανακάτεψα καλά.
Τις μοίρασα σε δυο πιάτα, έβγαλα απ’ το ψυγείο ένα κομμάτι φέτα και το θρυμμάτισα από πάνω συμπληρώνοντας με λίγη ακόμη ρίγανη.
Παραδίπλα, σ’ ένα μεγάλο πιάτο, μερικά βρασμένα χόρτα που είχαν περισσέψει απ’ την προηγούμενη, λουσμένα με ελαιόλαδο και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Φάγαμε, ενώ οι ζεστές ηλιαχτίδες έμπαιναν απ’ το παράθυρο.
Πατάτες τηγανητές με φέτα και ρίγανη
Αυτό το γεύμα είναι ένα από τα αγαπημένα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Η συνοδεία χόρτων (προτιμώ ζοχούς, kale, λάπαθα, σέσκουλα, βλήτα) είναι απαραίτητη.
Υλικά
Πατάτες
Ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο), για το τηγάνισμα
Φέτα
Ξερή ρίγανη
Βραστά χόρτα με ελαιόλαδο και λεμόνι, για συνοδευτικό
Προετοιμασία
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τες σε λωρίδες.
Γεμίστε μια κατσαρόλα κατά το ήμισυ με λάδι ή χρησιμοποιήστε φριτέζα, ζεστάνετε στους 175°C και ρίξτε τις πατάτες. Τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν χρώμα. Στην φριτέζα παίρνει γύρω στα 12 λεπτά, σε κατσαρόλα λίγο παραπάνω.
Αδειάστε σ’ ένα μπωλ, προσθέστε αλάτι και ρίγανη και ανακατέψτε τινάζοντας το μπωλ μπρος-πίσω.
Σερβίρετε σε πιάτα. Θρυμματίστε όση φέτα θέλετε και σας αρέσει από πάνω, ρίξτε λίγη επιλέον ρίγανη και συνοδέψτε με τα βραστά χόρτα.
Φαίνονται πεντανόστιμες και μου θυμίζουν καλοκαιράκι! Εγώ πάλι όταν κάνω πατάτες τηγανητές συνήθως τις βάζω μέσα σε πιτούλα ( αυτή του γύρου) με κρεμμύδι, ντοματούλα, μουστάρδα και κέτσαπ. Τις προάλλες έκανα τα κεφτεδάκια σου και μου άρεσαν πολύ! Το ίδιο και το μπριάμ σου. Σίγουρα θα τα ξανακάνω και τα δύο.
ReplyDeleteπωωωωωω το καλυτερο φαι! οταν δεν ξερεις τι να μαγειρεψεις ή πεινας ή γυρισες σπιτι και σε εχει πιασει μια λιγουρα... πατατουλα τηγανητη με φετα και ριγανη.. τοσο απλο αλλα τοσο νοστιμο!
ReplyDeleteΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ!!
ReplyDeleteΟι πατάτες απογειώνονται με τη ρίγανη. Όσο για το τυρί, ή φέτα ή κεφαλοτύρι τριμμένο -ό, τι έχει ο καθένας!
ReplyDeleteΜα πραγματικά απορώ αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που να μην τρώει πατάτες τηγανιτές!
Αγαπημένες τηγανητές πατάτες!! Προχτές τις έβαλα στο φούρνο σαν "τηγανητές" νομίζω ότι δεν θα ξανά τηγανίσω
ReplyDeleteΤο αγαπημενο μου!! :) (κ με αυγα κ λουκανικα)
ReplyDeleteΤρελαίνομαι κι εγώ για το σημερινό σου γεύμα! Θα ήθελα δίπλα και ένα πιάτο με ένα αυγό τηγανιτό !
ReplyDeleteΦιλιά πολλά
Τόσο απλό αλλά υπέροχο. Με ταξιδεύει Ελλάδα όπου κι'αν είμαι!
ReplyDeleteΔεν τρώω συχνά πατάτες τηγανιτές λόγο διατροφής, (ένταξη μη βαράτε:P), αλλά όταν το κάνω το απολαμβάνω πολύ. Με φετούλα, ή σάλτσα γιαουρτιού με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και γλυκιά πάπρικα.Τρέλα είναι.
ReplyDeleteΚαι εγώ ρίγανη από την Εύβοια μάζευα, μέχρι που φύτεψα άγρια και έπιασε.
Τι πιο ωραίο φαγητό από τηγανιτές πατατούλες? Και σε χορταίνουν και σε γίνονται γρήγορα. Με την ρίγανη και τη φέτα είναι σούπερ.
ReplyDeleteΜε χόρτα μ αρέσουν πολύ κι εμένα. Νομίζω ταιριάζουν πολύ
Φιλια :)
Μάγδα, πραγματικά αγαπημένο πιάτο!! Πόσες φορές το έχουμε απολαύσει παρέα με μια σαλατούλα!! Όσο απλό και νόστιμο, όσο και αξεπέραστο
ReplyDeleteΚαλό Σαββατοκύριακο.
Stella — πω πω μέσα σε πιτούλα θα είναι τέλειο, ειδικά όπως το περιγράφεις. Χαίρομαι πολύ που άρεσαν τα κεφτεδάκια και το μπριάμ!! :)
ReplyDeleteAgapameAnDolmas — ναι! Το τέλειο γεύμα!
peps — :)
The Dark Chef — κι αν υπάρχει, έχει σίγουρα πρόβλημα!
Ξανθή — δεν τις έχω φτιάξει έτσι. Έχω δοκιμάσει να φτιάξω έτσι άλλα λαχανικά όπως παστινάκια και καρότα και βγήκαν πολύ καλά.
Evi @ sexta-feira — αχ ναι, με αβγά και λουκάνικα είναι ό,τι πρέπει. Πείνασα και μόνο που το σκέφτομαι!
Notoula — ωραίο και το αβγουλάκι τηγανητό!
Maria Zioga — χαίρομαι που σου αρέσει!
spoonstories — καλά μη νομίζεις πως κι εγώ τις τρώω συχνά. Μια φορά στο τετράμηνο και αν. Γι' αυτό και όταν τις τρώω τις ευχαριστιέμαι!
Μarion — πατάτες, χόρτα και φέτα. Το απόλυτο γεύμα!
Ειρήνη Ε. — είναι φοβερό το άτιμο!
Εκανα το πολιτικο τσουρεκι.Θεικο! Τα σεβη μου σην γιαγια σας!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε! Χαίρομαι που σου άρεσε.
Delete