Ο ουρανός είναι όσο πιο γαλανός μπορεί κανείς να φανταστεί. Το ίδιο και η θάλασσα. Ο ήλιος λάμπει υπέρλαμπρος πάνω στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια.
Περπατώντας στους δρόμους, η μυρωδιά απ’το γιασεμί, το αγιόκλημα και τους λεμονανθούς μου διαπερνά τα ρουθούνια, γεμίζοντάς με με έντονα, γλυκά αρώματα.
Τα πουλιά τραγουδούν δυνατά, κελαηδώντας ανέμελα τις μελωδίες τους.
Οι δρόμοι είναι γεμάτοι δέντρα τόσο φουντωτά και γεμάτα, που θαρρείς μες στα φύλλα τους κρύβουν έναν ολόκληρο μυστικό κόσμο.
Τα βράδια είναι δροσερά και οι κατακόκκινοι, φιλημένοι από τον ήλιο ώμοι καλοδέχονται το αεράκι που μπαίνει μέσα απ’ τ’ ανοιχτά παράθυρα.
Ο ξάστερος ουρανός και ο φωτεινός μανδύας της πανσελήνου καλύπτει τα πάντα, κάνοντας τις νύχτες μαγικές, κάνοντάς σε να νιώθεις πως όλα είναι δυνατά.
Είμαι στην Ελλάδα. Είμαι στο σπίτι μου.
Ήρθα με τον Σ πριν λίγες ημέρες έπειτα από μια στάση εδώ.
Δεν κρατιόμασταν να φτάσουμε στην Αθήνα όπου θα μείνουμε για τις επόμενες δυο εβδομάδες, θα γιορτάσουμε το Πάσχα, θα δούμε τις οικογένειές μας και τους φίλους μας. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που είμαστε εδώ, στα γνωστά λημέρια μας, στο οικείο περιβάλλον μας, στον τόπο μας.
Στον τόπο μας, που τα φαγητά έχουν τόσο διαφορετική, τόσο απίστευτα νόστιμη, τόσο ζωντανή γεύση. Λαχανικά, ψάρια, φρούτα. Η μαγειρική της μαμάς μου, το άγγιγμα της γιαγιάς μου. Κάθε μπουκιά που γεύομαι την απολαμβάνω στο έπακρο.
Να πηγαίνω το πρωΐ στο φούρνο για χωριάτικη φρατζόλα με σουσάμι. Να βλέπω τις λαμαρίνες φύσκα με κουλουράκια κάθε λογής. Να παίρνω τυρόπιτα ταψιού, πάντα γωνία, για να με κρατήσει μέχρι το μεσημέρι.
Τα λαχανικά είναι σε αφθονία αυτή την εποχή. Αγκινάρες και φασολάκια, ζουμερές ντομάτες και λεπτόφλουδες πράσινες πιπεριές.
Για να γίνουν αγκινάρες αλά Πολίτα.
Για να γίνουν φασολάκια λαδερά με ντομάτα, ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό.
Για να γίνουν γεμιστές ντομάτες και πιπεριές με ρύζι και μυρωδικά, μαγειρεμένα στο φούρνο με πατάτες και μπόλικη σάλτσα ντομάτας.
Η νηστεία διεκόπη την Κυριακή των Βαΐων, όπου τα ψάρια τρώγονται ποικιλοτρόπως μαγειρεμένα.
Τονάκι και φρέσκοι κολιοί αλιευμένοι από τις ελληνικές θάλασσες. Μαγειρεμένα απλά, με ελαιόλαδο και λεμόνι, σερβιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Θεϊκά.
Έφτιαξα σπανακόπιτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Όλοι ξετρελάθηκαν και εμένα γελούσαν και τα μουστάκια μου.
Φράουλες κατακόκκινες, αλλά όχι ματωμένες, και über-νόστιμες. Έγιναν γρανίτα. Δεν έχει φωτογραφία, λυπάμαι. Φαγώθηκε σε χρόνο dt.
Κι άλλο φαγητό μας περιμένει. Με καλή παρέα.
Ελπίζω να είσαστε όλοι καλά. Καλή Πρωτομαγιά και θα τα πούμε λίαν συντόμως.
ΥΓ. Το τελευταίο διάστημα είμαι ιδιαίτερα ενεργή στο instagram αφού είναι πολύ πιο εύκολο να μοιράζομαι φωτογραφίες εκεί όταν βρίσκομαι εν κινήσει και εκτός σπιτιού. Αν θέλετε να δείτε τί συμβαίνει μεταξύ αναρτήσεων στο blog, θα με βρείτε με το username @mylittleexpatkitchen
Περπατώντας στους δρόμους, η μυρωδιά απ’το γιασεμί, το αγιόκλημα και τους λεμονανθούς μου διαπερνά τα ρουθούνια, γεμίζοντάς με με έντονα, γλυκά αρώματα.
Τα πουλιά τραγουδούν δυνατά, κελαηδώντας ανέμελα τις μελωδίες τους.
Οι δρόμοι είναι γεμάτοι δέντρα τόσο φουντωτά και γεμάτα, που θαρρείς μες στα φύλλα τους κρύβουν έναν ολόκληρο μυστικό κόσμο.
Τα βράδια είναι δροσερά και οι κατακόκκινοι, φιλημένοι από τον ήλιο ώμοι καλοδέχονται το αεράκι που μπαίνει μέσα απ’ τ’ ανοιχτά παράθυρα.
Ο ξάστερος ουρανός και ο φωτεινός μανδύας της πανσελήνου καλύπτει τα πάντα, κάνοντας τις νύχτες μαγικές, κάνοντάς σε να νιώθεις πως όλα είναι δυνατά.
Είμαι στην Ελλάδα. Είμαι στο σπίτι μου.
Ήρθα με τον Σ πριν λίγες ημέρες έπειτα από μια στάση εδώ.
Δεν κρατιόμασταν να φτάσουμε στην Αθήνα όπου θα μείνουμε για τις επόμενες δυο εβδομάδες, θα γιορτάσουμε το Πάσχα, θα δούμε τις οικογένειές μας και τους φίλους μας. Χαιρόμαστε τόσο πολύ που είμαστε εδώ, στα γνωστά λημέρια μας, στο οικείο περιβάλλον μας, στον τόπο μας.
Στον τόπο μας, που τα φαγητά έχουν τόσο διαφορετική, τόσο απίστευτα νόστιμη, τόσο ζωντανή γεύση. Λαχανικά, ψάρια, φρούτα. Η μαγειρική της μαμάς μου, το άγγιγμα της γιαγιάς μου. Κάθε μπουκιά που γεύομαι την απολαμβάνω στο έπακρο.
Να πηγαίνω το πρωΐ στο φούρνο για χωριάτικη φρατζόλα με σουσάμι. Να βλέπω τις λαμαρίνες φύσκα με κουλουράκια κάθε λογής. Να παίρνω τυρόπιτα ταψιού, πάντα γωνία, για να με κρατήσει μέχρι το μεσημέρι.
Τα λαχανικά είναι σε αφθονία αυτή την εποχή. Αγκινάρες και φασολάκια, ζουμερές ντομάτες και λεπτόφλουδες πράσινες πιπεριές.
Για να γίνουν αγκινάρες αλά Πολίτα.
Για να γίνουν φασολάκια λαδερά με ντομάτα, ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό.
Για να γίνουν γεμιστές ντομάτες και πιπεριές με ρύζι και μυρωδικά, μαγειρεμένα στο φούρνο με πατάτες και μπόλικη σάλτσα ντομάτας.
Η νηστεία διεκόπη την Κυριακή των Βαΐων, όπου τα ψάρια τρώγονται ποικιλοτρόπως μαγειρεμένα.
Τονάκι και φρέσκοι κολιοί αλιευμένοι από τις ελληνικές θάλασσες. Μαγειρεμένα απλά, με ελαιόλαδο και λεμόνι, σερβιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Θεϊκά.
Έφτιαξα σπανακόπιτα με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Όλοι ξετρελάθηκαν και εμένα γελούσαν και τα μουστάκια μου.
Φράουλες κατακόκκινες, αλλά όχι ματωμένες, και über-νόστιμες. Έγιναν γρανίτα. Δεν έχει φωτογραφία, λυπάμαι. Φαγώθηκε σε χρόνο dt.
Κι άλλο φαγητό μας περιμένει. Με καλή παρέα.
Ελπίζω να είσαστε όλοι καλά. Καλή Πρωτομαγιά και θα τα πούμε λίαν συντόμως.
ΥΓ. Το τελευταίο διάστημα είμαι ιδιαίτερα ενεργή στο instagram αφού είναι πολύ πιο εύκολο να μοιράζομαι φωτογραφίες εκεί όταν βρίσκομαι εν κινήσει και εκτός σπιτιού. Αν θέλετε να δείτε τί συμβαίνει μεταξύ αναρτήσεων στο blog, θα με βρείτε με το username @mylittleexpatkitchen
Kαλώς ήρθες στα πάτρια εδάφη Μάγδα!!!Οι μυρωδιές του νόστου αξίζουν χρυσάφι!Το χώμα της γης που γεννηθήκαμε πάντα μας συγκινεί.Να περάσεις υπέροχα με την οικογένειά σου,τους φίλους σου και κάθε λεπτό να το γευτείς στο μέγιστο!
ReplyDeleteΚαλή σου μέρα γλυκιά μου!Φιλιά πολλά,πολλά.
καλώς ήρθες!!!!να περάσεις υπέροχα και να ''χορτάσεις '' Ελλάδα!\καλό Πάσχα!!!
ReplyDeleteΚαλή Πρωτομαγιά Μάγδα μου & Καλή Ανάσταση!
ReplyDeleteΑπόλαυσε την Ελλαδίτσα μας μέσα από τις γεύσεις, τα χρώματα και κυρίως των αγαπημένων σου!
Φιλιά από την Πόλη, σε δυο μερούλες και από την Καππαδοκία:)
Κάποιο σχόλιο είναι δικό μου που λέει όι ελπίζω να τα πούμε μπαίνω από ξένους υπολογιστές και δεν ξέρω πως έφυγε.
ReplyDeleteΦιλιά και καλή Ανάσταση
Καλημέρα Μάγδα και να περάσεις υπέροχα σου εύχομαι! Αυτές τις μέρες όντως η άνοιξη έχει μπει για τα καλά στην Αθήνα, μη σου πω ότι έχει έρθει και το καλοκαίρι (πήγαινε και για κανένα μπάνιο, είναι ευκαιρία! :)
ReplyDeleteΦιλιά πολλά και καλές γιορτές!
Καλως ορίσατε!!! Ρουφίξτε ήλιο παιδιά και καλή σας διασκέδαση!! Πολύ χαίρομαι!!
ReplyDeleteΣε φιλώ Μάγδα μου!
Καλές γιορτές!
Να περνάτε υπέροχα!!! θα σας σκέφτομαι και θα χορταίνω κι εγώ μαζί σας!!! Φιλιά πολλά!!!
ReplyDeleteΚαλώς ήρθατε Μάγδα μου! Και ήρθατε πάνω στην ώρα γιατί πραγματικά ο καιρός αυτές τις ημέρες είναι το κάτι άλλο!
ReplyDeleteΔιαβάζοντας την ανάρτηση σου, σκεφτόμουν ότι κάποια πράγματα μας φαίνονται τόσο δεδομένα και όμως αν τα αποχωριστείς έστω και για λίγο, τα βλέπεις μετά με αλλιώτικο μάτι.
Ακόμα δεν ήρθες και έπεσες στο μαγείρεμα βρε;; Και έφτιαξες κάτι καλούδια άλλο πράγμα!
Λάτρεψα την πρώτη φωτογραφία από τα φασολάκια σου! Πολύ επαγγελματική και προσεγμένη!
Φιλιά πολλά και να περνάτε υπέροχα!
Καλως ηρθες!να περασετε ομορφα!καλη ανασταση!
ReplyDeleteΚαλώς ήρθες στα μέρη. σου. Απόλαυσε τα πράγματα και τους ανθρώπους που αγαπάς και σου λείπουν, και μην ξεχνάμε τα φαγητά.
ReplyDeleteΚαλά να περάσεις και καλό Πάσχα
Άντε, Μάγδα, να χαρείς Ελλάδα και να σε χαρεί κι αυτή!!!
ReplyDeleteΝα περάσεις καλά κοριτσάκι, να χαρείς τους αγαπημένους σου.
ReplyDeleteΚαλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα.
Φιλιά πολλά
Καλώς ήρθατε λοιπόν! Να περάσετε πολύ όμορφα και να χορτάσετε ήλιο, μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες! Καλό Πάσχα!
ReplyDeleteΚαλώς ήρθες... καλα να περασεις!
ReplyDeleteΚαλωσήρθες! Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλο το ποστ γιατί κόλλησα στις πρώτες παραγράφους που περιγράφεις την Ελλάδα! Τα δέντρα κρύβουν έναν μυστικό κόσμο και οι νύχτες είναι μαγικές, σε κάνουν να πιστεύεις ότι όλα είναι δυνατά! Ναι, έτσι είναι η Ελλάδα! Πολύ γλαφυρή περιγραφή!
ReplyDeleteΝα μη ξεχάσω, το ολλανδικό καλαμποκόψωμο θα συνοδέψει τη μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης (κι ας είναι ολλανδικό)
Καλώς ήρθατε! Σου εύχομαι να περάσετε τέλεια!
ReplyDeleteΚαλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα :)
Καλή Ανάσταση Μάγδα μου, εύχομαι να περάσετε υπέροχα στο "πάτριον έδαφος"!!! Φιλάκια!
ReplyDeleteΚαλησπέρα σε όλους και όλες και σας ευχαριστώ πολύ για τις γλυκιές ευχές σας! Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Σας φιλώ!!!
ReplyDeleteΝα περάσεις καλά!
ReplyDeleteΧρόνια πολλά!
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
ReplyDeleteΕλπίζω να περνάς καλά και να επωφεληθείς τις ακτίνες του ηλίου στο έπακρον (κάνε "κάβα" για τις μουντές μέρες). Χαίρομαι που γράφεις (ακόμα) για την Ελλάδα με τόση λαχτάρα και νοσταλγία και δεν έχουν γκρεμιστεί όλα λόγω κρίσης και αλλαγής καταστάσεων.
Φιλιά!
Χρόνια Πολλά! Παρακολουθώ χρόνια τις συνταγές σου και έχω δοκιμάσει αρκετές. Οι φωτογραφίες σου και ο τρόπος που γράφεις μου αρέσει πολύ! προσπάθησα να δω και τις φωτογραφίες σου στο username που αναφέρεις αλλά δεν μπορώ. Χρειάζεται σύνδεση? Ευχαριστώ, Κίκα
ReplyDelete