Ποτέ δεν ξέρω τί να κάνω με τα κεράσια. Αυτή είναι η αλήθεια.
Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα σε αλμυρά πιάτα, εκτός αν πρόκειται για μια σαλάτα σαν κι αυτή, και τα απεχθάνομαι σε πίτες.
Οι πίτες με φρούτα δεν είναι του γούστου μου. Ίσως φταίει το ότι δεν συνηθίζονται στην ελληνική κουζίνα κι έτσι δεν τις έχω συνηθίσει κι εγώ αλλά, και τα macarons δεν είναι ελληνικά κι όμως ποτέ δε μπορώ να πω όχι όταν μου τα προσφέρουν.
Τα κεράσια τα έτρωγα πάντα σκέτα. Το τελετουργικό πάντοτε το ίδιο. Πιάνω ένα από το κοτσάνι του, το φέρνω στο στόμα μου, τραβώ απαλά με τα δόντια μου τον σφαιρικό καρπό μέχρι να ξεκολλήσει από τον μίσχο, δαγκώνω το κεράσι αποφασιστικά, αφαιρώ το κουκούτσι και απολαμβάνω την χυμώδη, γλυκιά του σάρκα.
Ωστόσο, είχα πάντα την αίσθηση ότι κάτι χάνω. Ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει κεράσια σε... σε τίποτα.
Αυτό εντούτοις ίσχυε μέχρι πέρυσι, όταν αποφάσισα να φτιάξω παγωτό κεράσι. Το αποτέλεσμα ήταν άθλιο. Δεν ξέρω αν έφταιγε η συνταγή, τα κεράσια ή εγώ, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου.
Δεν αποθαρρύνθηκα όμως κι έτσι φέτος, όταν η εποχή των κερασιών έφτασε αισίως, δεν κρατιόμουν να δοκιμάσω και πάλι κάτι διαφορετικό. Η απόλυτη έκπληξη ήρθε όταν βρήκα στην αγορά σκούρα ελληνικά κεράσια και όντας όπως πάντα ανυπόμονη, αγόρασα πάνω από ένα κιλό.
Θυμήθηκα ότι είχα σημειώσει μια συνταγή για σορμπέ κεράσι πριν από κάμποσο καιρό και σκέφτηκα πως αυτή θα ήταν η ιδανική συνταγή για να εγκαινιάσω τη νέα σεζόν των κερασιών. Ένα θα σας πω. Ήταν το Καλύτερο Σορμπέ Κεράσι Που Έχει Φτιαχτεί Ποτέ και η φαεινή μου ιδέα να το μετατρέψω σε "ξυλάκι", το έκανε ακόμα πιο συναρπαστικό.
Πρόκειται για ένα σορμπέ που δεν είναι πολύ γλυκό μα εξαιρετικά ελαφρύ, γεμάτο φρέσκια γεύση κερασιού και μια ανεπαίσθητη χροιά βανίλιας. Στάθηκα πολύ τυχερή όταν αγόρασα ένα κλωναράκι βανίλιας που αποδείχθηκε να είναι από τα πιο φρέσκα που έχω δοκιμάσει ποτέ, χαρίζοντας στο σορμπέ μια απίστευτα αρωματική διάσταση.
Δεν χρειάζονται κουτάλια, ούτε μπωλ, ούτε να περιμένω να ξεπαγώσει το σορμπέ για να μπορώ να το ξεσκάψω μέσα απ' το δοχείο του. Χρειάζονται μόνο ξυλάκια, μικρά ποτήρια κι ένας καταψύκτης, κι έχεις μια υπέροχα κερασένια απόλαυση.
Πρέπει να έχω φτιάξει αυτά τα ξυλάκια με σορμπέ κεράσι τουλάχιστον τέσσερις φορές αυτό το καλοκαίρι, με την τελευταία μόλις μερικές μέρες πριν και δεν τα χορταίνουμε με τίποτα.
Βιαστείτε λοιπόν! Αρπάξτε τα τελευταία διαθέσιμα κεράσια της χρονιάς και φτιάξτε αυτά τα ξυλάκια.
Η ικανοποίηση είναι εγγυημένη.
* Ενώ έγραφα αυτή την ανάρτηση, άκουγα αυτό το κομμάτι. Ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από αυτό.
Ξυλάκι Σορμπέ Κεράσι
Υπάρχουν τρία απλά βήματα για την παρασκευή αυτού του σορμπέ. Το πρώτο είναι η προετοιμασία ενός σιροπιού αρωματισμένου με βανίλια, το δεύτερο η πολτοποίηση των κερασιών και το τρίτο η ανάμειξη των δύο. Έπειτα, απλώς γεμίζετε τα μικρά ποτήρια, τα βάζετε στην κατάψυξη κι είσαστε έτοιμοι.
Μην ξεχνάτε ότι η γεύση του σορμπέ (sorbet) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, αν όχι εξ ολοκλήρου, από την ποιότητα και ωριμότητα των κερασιών που θα χρησιμοποιήσετε. Όσο πιο νόστιμο το κεράσι, τόσο πιο νόστιμο το σορμπέ.
Μπορείτε αν θέλετε να περάσετε τα πολτοποιημένα κεράσια από λεπτό κόσκινο για να αφαιρέσετε τη φλούδα αλλά εμένα αυτά τα κομματάκια φλούδας μ' αρέσουν πολύ. Εκτός του ότι δίνουν επιπλέον υφή στο σορμπέ, είναι και νόστιμα. Επίσης, στη φλούδα του κερασιού "κρύβονται" και όλα τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του φρούτου.
Γέμισα το σορμπέ μέσα σε σφηνάκια βότκας (έτσι ονομάζονται τα ποτηράκια που χρησιμοποίησα) αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μικρό ποτήρι ή καλούπι της αρεσκείας σας. Αποφύγετε όμως τα υπερμεγέθη ποτήρια ή καλούπια γιατί το ξυλάκι δεν θα μπορέσει να κρατήσει το βάρος, με αποτέλεσμα να σας σπάσει το σορμπέ μόλις το βγάλετε απ' το ποτήρι.
Σε περίπτωση που δεν έχετε κερασοκαθαριστή, δείτε το βίντεο της Ξανθής για το πώς μπορείτε να τα καθαρίσετε με φουρκέτα.
Γίνονται γύρω στα 25 ξυλάκια (50-60 ml το καθένα)
Υλικά
1 κιλό φρέσκα, σκούρα, γλυκά κεράσια
400 γρ. ζάχαρη
170 ml νερό
1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο στη μέση κατά μήκος
30 ml (2 κουταλιές σούπας) χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
Ειδικά εργαλεία: κερασοκαθαριστής, επεξεργαστής τροφίμων, 25 σφηνάκια βότκας (με χωρητικότητα 50-60 ml), ξυλάκια για παγωτό
Προετοιμασία
Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και το κλωναράκι βανίλιας σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο (η οποία πρέπει να είναι πεντακάθαρη γιατί η ζάχαρη μπορεί να κολλήσει σε οποιοδήποτε ξένο σωματίδιο και να κρυσταλλώσει) και βάλτε την πάνω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη κι ανεβάστε τη φωτιά στο μέτριο. Μην ανακατέψετε ξανά καθόλου, διότι θα κρυσταλλώσει η ζάχαρη. Βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα μισάνοιχτο και σιγοβράστε (μην βράσετε) για περίπου 5 λεπτά (ή εώς ότου ένα θερμόμετρο για καραμέλα δείξει 107 βαθμούς Κελσίου).
Αφαιρέστε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά κι αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Πλύντε τα κεράσια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, ακουμπήστε τα πάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας και στεγνώστε τα.
Χρησιμοποιώντας ένα κερασοκαθαριστή (ή όποιο άλλο εργαλείο έχετε), αφαιρέστε τα κουκούτσια απ' όλα τα κεράσια, βάλτε τα μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε τα. Σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων, χρησιμοποιήστε ένα μικρό και πολτοποιήστε τα κεράσια σε δόσεις. Αδειάστε τα πολτοποιημένα κεράσια σ' ένα μεγάλο μπωλ.
Εφόσον το σιρόπι έχει κρυώσει εντελώς, αφαιρέστε και πετάξτε το κλωνάρι βανίλιας. Χύστε το σιρόπι μέσα στα πολτοποιημένα κεράσια και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Αναμείξτε καλά με μια λαστιχένια σπάτουλα και μοιράστε το μείγμα στα ποτήρια. Βάλτε στην κατάψυξη και μόλις σφίξει λίγο το μείγμα, προσθέστε τα ξυλάκια και βάλτε τα ποτήρια ξανά στην κατάψυξη. Αφήστε να παγώσει το σορμπέ. Θα πάρει γύρω στις 2 ώρες.
Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα ποτήρια ή καλούπια, το σορμπέ θα χρειαστεί παραπάνω ώρες για να παγώσει.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αδειάσετε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή, έπειτα σε ένα άλλο κατάλληλο δοχείο (όπως ένα τάπερ) και να το βάλετε στην κατάψυξη, φτιάχνοντας έτσι ένα απλό σορμπέ χωρίς ξυλάκια.
Το να βγάλετε τα ξυλάκια μέσα από τα ποτήρια είναι πάρα πολύ απλό, εφόσον έχει παγώσει το σορμπέ. Πάρτε ένα από τα ποτήρια με το σορμπέ και βρέξτε τα πλαϊνά του τοιχώματα κάτω από τρεχούμενο νερό. Πιάστε το ξυλάκι με το χέρι σας, στρίψτε το σορμπέ μέσα στο ποτήρι για να ξεκολλήσει από τα εσωτερικά τοιχώματα και τραβήξτε το προς τα έξω. Ίσως νιώσετε κάποια αντίσταση αλλά εφόσον επιμείνετε, θα βγει.
Απολαύστε το!
Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα σε αλμυρά πιάτα, εκτός αν πρόκειται για μια σαλάτα σαν κι αυτή, και τα απεχθάνομαι σε πίτες.
Οι πίτες με φρούτα δεν είναι του γούστου μου. Ίσως φταίει το ότι δεν συνηθίζονται στην ελληνική κουζίνα κι έτσι δεν τις έχω συνηθίσει κι εγώ αλλά, και τα macarons δεν είναι ελληνικά κι όμως ποτέ δε μπορώ να πω όχι όταν μου τα προσφέρουν.
Τα κεράσια τα έτρωγα πάντα σκέτα. Το τελετουργικό πάντοτε το ίδιο. Πιάνω ένα από το κοτσάνι του, το φέρνω στο στόμα μου, τραβώ απαλά με τα δόντια μου τον σφαιρικό καρπό μέχρι να ξεκολλήσει από τον μίσχο, δαγκώνω το κεράσι αποφασιστικά, αφαιρώ το κουκούτσι και απολαμβάνω την χυμώδη, γλυκιά του σάρκα.
Ωστόσο, είχα πάντα την αίσθηση ότι κάτι χάνω. Ποτέ δεν είχα χρησιμοποιήσει κεράσια σε... σε τίποτα.
Αυτό εντούτοις ίσχυε μέχρι πέρυσι, όταν αποφάσισα να φτιάξω παγωτό κεράσι. Το αποτέλεσμα ήταν άθλιο. Δεν ξέρω αν έφταιγε η συνταγή, τα κεράσια ή εγώ, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου.
Δεν αποθαρρύνθηκα όμως κι έτσι φέτος, όταν η εποχή των κερασιών έφτασε αισίως, δεν κρατιόμουν να δοκιμάσω και πάλι κάτι διαφορετικό. Η απόλυτη έκπληξη ήρθε όταν βρήκα στην αγορά σκούρα ελληνικά κεράσια και όντας όπως πάντα ανυπόμονη, αγόρασα πάνω από ένα κιλό.
Θυμήθηκα ότι είχα σημειώσει μια συνταγή για σορμπέ κεράσι πριν από κάμποσο καιρό και σκέφτηκα πως αυτή θα ήταν η ιδανική συνταγή για να εγκαινιάσω τη νέα σεζόν των κερασιών. Ένα θα σας πω. Ήταν το Καλύτερο Σορμπέ Κεράσι Που Έχει Φτιαχτεί Ποτέ και η φαεινή μου ιδέα να το μετατρέψω σε "ξυλάκι", το έκανε ακόμα πιο συναρπαστικό.
Πρόκειται για ένα σορμπέ που δεν είναι πολύ γλυκό μα εξαιρετικά ελαφρύ, γεμάτο φρέσκια γεύση κερασιού και μια ανεπαίσθητη χροιά βανίλιας. Στάθηκα πολύ τυχερή όταν αγόρασα ένα κλωναράκι βανίλιας που αποδείχθηκε να είναι από τα πιο φρέσκα που έχω δοκιμάσει ποτέ, χαρίζοντας στο σορμπέ μια απίστευτα αρωματική διάσταση.
Δεν χρειάζονται κουτάλια, ούτε μπωλ, ούτε να περιμένω να ξεπαγώσει το σορμπέ για να μπορώ να το ξεσκάψω μέσα απ' το δοχείο του. Χρειάζονται μόνο ξυλάκια, μικρά ποτήρια κι ένας καταψύκτης, κι έχεις μια υπέροχα κερασένια απόλαυση.
Πρέπει να έχω φτιάξει αυτά τα ξυλάκια με σορμπέ κεράσι τουλάχιστον τέσσερις φορές αυτό το καλοκαίρι, με την τελευταία μόλις μερικές μέρες πριν και δεν τα χορταίνουμε με τίποτα.
Βιαστείτε λοιπόν! Αρπάξτε τα τελευταία διαθέσιμα κεράσια της χρονιάς και φτιάξτε αυτά τα ξυλάκια.
Η ικανοποίηση είναι εγγυημένη.
* Ενώ έγραφα αυτή την ανάρτηση, άκουγα αυτό το κομμάτι. Ο τίτλος της είναι εμπνευσμένος από αυτό.
Ξυλάκι Σορμπέ Κεράσι
Υπάρχουν τρία απλά βήματα για την παρασκευή αυτού του σορμπέ. Το πρώτο είναι η προετοιμασία ενός σιροπιού αρωματισμένου με βανίλια, το δεύτερο η πολτοποίηση των κερασιών και το τρίτο η ανάμειξη των δύο. Έπειτα, απλώς γεμίζετε τα μικρά ποτήρια, τα βάζετε στην κατάψυξη κι είσαστε έτοιμοι.
Μην ξεχνάτε ότι η γεύση του σορμπέ (sorbet) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, αν όχι εξ ολοκλήρου, από την ποιότητα και ωριμότητα των κερασιών που θα χρησιμοποιήσετε. Όσο πιο νόστιμο το κεράσι, τόσο πιο νόστιμο το σορμπέ.
Μπορείτε αν θέλετε να περάσετε τα πολτοποιημένα κεράσια από λεπτό κόσκινο για να αφαιρέσετε τη φλούδα αλλά εμένα αυτά τα κομματάκια φλούδας μ' αρέσουν πολύ. Εκτός του ότι δίνουν επιπλέον υφή στο σορμπέ, είναι και νόστιμα. Επίσης, στη φλούδα του κερασιού "κρύβονται" και όλα τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του φρούτου.
Γέμισα το σορμπέ μέσα σε σφηνάκια βότκας (έτσι ονομάζονται τα ποτηράκια που χρησιμοποίησα) αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μικρό ποτήρι ή καλούπι της αρεσκείας σας. Αποφύγετε όμως τα υπερμεγέθη ποτήρια ή καλούπια γιατί το ξυλάκι δεν θα μπορέσει να κρατήσει το βάρος, με αποτέλεσμα να σας σπάσει το σορμπέ μόλις το βγάλετε απ' το ποτήρι.
Σε περίπτωση που δεν έχετε κερασοκαθαριστή, δείτε το βίντεο της Ξανθής για το πώς μπορείτε να τα καθαρίσετε με φουρκέτα.
Γίνονται γύρω στα 25 ξυλάκια (50-60 ml το καθένα)
Υλικά
1 κιλό φρέσκα, σκούρα, γλυκά κεράσια
400 γρ. ζάχαρη
170 ml νερό
1 κλωναράκι βανίλιας, κομμένο στη μέση κατά μήκος
30 ml (2 κουταλιές σούπας) χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
Ειδικά εργαλεία: κερασοκαθαριστής, επεξεργαστής τροφίμων, 25 σφηνάκια βότκας (με χωρητικότητα 50-60 ml), ξυλάκια για παγωτό
Προετοιμασία
Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και το κλωναράκι βανίλιας σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο (η οποία πρέπει να είναι πεντακάθαρη γιατί η ζάχαρη μπορεί να κολλήσει σε οποιοδήποτε ξένο σωματίδιο και να κρυσταλλώσει) και βάλτε την πάνω σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη κι ανεβάστε τη φωτιά στο μέτριο. Μην ανακατέψετε ξανά καθόλου, διότι θα κρυσταλλώσει η ζάχαρη. Βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα μισάνοιχτο και σιγοβράστε (μην βράσετε) για περίπου 5 λεπτά (ή εώς ότου ένα θερμόμετρο για καραμέλα δείξει 107 βαθμούς Κελσίου).
Αφαιρέστε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά κι αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Πλύντε τα κεράσια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, ακουμπήστε τα πάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας και στεγνώστε τα.
Χρησιμοποιώντας ένα κερασοκαθαριστή (ή όποιο άλλο εργαλείο έχετε), αφαιρέστε τα κουκούτσια απ' όλα τα κεράσια, βάλτε τα μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε τα. Σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων, χρησιμοποιήστε ένα μικρό και πολτοποιήστε τα κεράσια σε δόσεις. Αδειάστε τα πολτοποιημένα κεράσια σ' ένα μεγάλο μπωλ.
Εφόσον το σιρόπι έχει κρυώσει εντελώς, αφαιρέστε και πετάξτε το κλωνάρι βανίλιας. Χύστε το σιρόπι μέσα στα πολτοποιημένα κεράσια και προσθέστε τον χυμό λεμονιού. Αναμείξτε καλά με μια λαστιχένια σπάτουλα και μοιράστε το μείγμα στα ποτήρια. Βάλτε στην κατάψυξη και μόλις σφίξει λίγο το μείγμα, προσθέστε τα ξυλάκια και βάλτε τα ποτήρια ξανά στην κατάψυξη. Αφήστε να παγώσει το σορμπέ. Θα πάρει γύρω στις 2 ώρες.
Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερα ποτήρια ή καλούπια, το σορμπέ θα χρειαστεί παραπάνω ώρες για να παγώσει.
Εναλλακτικά, μπορείτε να αδειάσετε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή, έπειτα σε ένα άλλο κατάλληλο δοχείο (όπως ένα τάπερ) και να το βάλετε στην κατάψυξη, φτιάχνοντας έτσι ένα απλό σορμπέ χωρίς ξυλάκια.
Το να βγάλετε τα ξυλάκια μέσα από τα ποτήρια είναι πάρα πολύ απλό, εφόσον έχει παγώσει το σορμπέ. Πάρτε ένα από τα ποτήρια με το σορμπέ και βρέξτε τα πλαϊνά του τοιχώματα κάτω από τρεχούμενο νερό. Πιάστε το ξυλάκι με το χέρι σας, στρίψτε το σορμπέ μέσα στο ποτήρι για να ξεκολλήσει από τα εσωτερικά τοιχώματα και τραβήξτε το προς τα έξω. Ίσως νιώσετε κάποια αντίσταση αλλά εφόσον επιμείνετε, θα βγει.
Απολαύστε το!
Τα κεράσια φέτος στην Ελλάδα δεν ήταν καθόλου καλά σε ποιότητα τα περισσότερα, με το ζόρι μπόρεσα να βρω κάποια καλά για γλυκό.
ReplyDeleteΤώρα έχουν σχεδόν τελειώσει οπότε από χρόνου.
Αν και δεν τα πάω πολύ καλά με τα παγωμένα αυτό εδώ μόνο από τη φωτογραφία με δελέασε.
Πολλά φιλιά.
Μου φαίνεται τα καλά κεράσια τα κάνουν εξαγωγή γιατί εδώ βρίσκω ελληνικά κεράσια στο super market που έχουν φοβερή γεύση.
ReplyDeleteτέλεια και άκρως δροσιστική η ιδέα σου Μάγδα μου!!! ένα θα τα τσάκιζα ευχαρίστως αυτή τη στιγμή!!! φιλάκια πολλά!!!!
ReplyDeleteΜάγδα τα κέρασια φέτος όπως είπε η Ξανθή ήταν άθλια και πανάκριβα.Θα έχω υπόψιν την συνταγή σου για του χρόνου.
ReplyDeleteΗ αλήθεια είναι ότι αυτά που εξάγονται είναι πάντα τα καλύτερα. Επειδή φέτος ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα φρούτα. Του χρόνου πρώτα ο Θεός θα παραγγείλω κατευθείαν από παραγωγούς της Β. Ελλάδας για τους οποίους έχω καλές πληροφορίες. Βέβαια σου στέλνουν μια μεγάλη ποσότητα αλλά θα τα μοιραστώ με φίλους.
ReplyDeleteΚαλό βράδυ και καλό Μήνα!!!!
Είναι γεμάτα τσαχπινιά!
ReplyDeleteΤέλεια φαίνονται Μάγδα και καθώς διάβασα τις οδηγίες μου πήγε ο νούς στα πάμπολα ροδάκινα που έχω. Με τον ίδιο τρόπο της πολτοποίησης και του σιροπιού θα κάνω τα μάλλον σορμπέ ροδάκινο.
Έχουν δίκιο τα κορίτσια για την ποιότητα και για την τιμή. Εκτός αν κάτσεις να δοκιμάζεις κεράσια από όλη τη λαική, μπας και βρείς κάποιον που φέρνει νόστιμα και γλυκά. Πιο εύκολα βρίσκει κανείς καλό (και φτηνό) ανανά και μπανάνες.
ReplyDeleteΜάγδα συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες σου.
Είμαι σίγουρη ότι το κερασένιο σου σορμπέ θα έγινε φανταστικό, τώρα τελευταία κι εγώ σορμπέ από φρούτα και λαχανικά φτιάχνω και αν η βασική ύλη είναι καλής ποιότητας, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πετυχημένο!
ReplyDeleteΣτην Αθήνα δυστυχώς τα λαχανικά και φρούτα γενικά μου φαίνονται χειρότερα από αυτά του νησιού. Στην Κέρκυρα που πάω τα καλοκαίρια (από εκεί κατάγομαι) βρίσκεις ακόμα στις λαικές προιόντα από κήπους που είναι εύγεστα και αρωματικά, αλλά και 'κει, χρόνο με το χρόνο λιγοστεύουν...
Μου φαίνεται θα στείλω τη συνταγή στη μαμά μου, μήπως και αυτή προλάβει! :)
Καλό μήνα και πολλά φιλιά! :)
καλησπέρα κοριτσάκι! Εγώ έκανα σορμπέ από φρούτα του δάσους κατα τον ιδιο ακριβώς τρόπο και ήταν όνειρο. Τα ξυλάκια τα είχα ακόμη απο την βαφλιέρα που είχα αγοράσει κάποτε και ξεμείναν.... τα κεράσια δε.... αν και πεθαίνω γι αυτά.. με πεθαίνουν!!! Γιαα ένα σορμπέ όμως δεν θα ελεγα όχι.... σε φιλώ πολύ
ReplyDeleteΠω πω τέλειο είναι! Και τι χρώμα!
ReplyDeleteΑγαπητή Μάγδα, πάλι μου έφτιαξες το κέφι! Πάνω που αναρωτιώμουν που θα βρω μια συνταγή για σορμπέ κεράσι (δοκιμασμένη), γιατί κάνω μια (απέλπιδα) προσπάθεια να χάσω τα κιλά της διακοπής καπνίσματος και της εγκυμοσύνης και δεν θέλω να την μποϊκοτάρω... Εδώ που βρίσκομαι δε, τα κεράσια φέτος είναι απίθανα, μεγάλα, τραγανά, ζουμερά, αρωματικά... Να σου πω επίσης ότι έφτιαξα τις κριθαροκουλούρες της Βαγγελιώς και ήταν πολύ καλές, τη δεύτερη δε φορά τις έκανα με αλεύρι σικάλεως αντί για το κρίθινο... Τις έχω εδώ δίπλα μου και κρυώνουν και τις καμαρώνω!!! Αύριο θα φτιάξω και ρικότα, μιας και με ενέπνευσες και με αυτήν. Ελπίζω δε, το σορμπέ να γίνεται και με stevia για να μην χρειαστεί να φτιάξω το σιρόπι με ζάχαρη... θα σου πω άμα το φτιάξω. Φιλιά και περιμένω με αγωνία νέες εξπατ-κουζινικές περιπέτειες!!!
ReplyDeleteΓειά σου Vivianne. Το σορμπέ αυτό θα το ευχαριστηθείς πολύ, έχει τέλεια γεύση. Δεν ξέρω τί είναι το stevia. Γλυκαντική ουσία, να υποθέσω; Δεν ξέρω αν το σιρόπι θα είναι ίδιο με αυτό. Αν το προσπαθήσεις, περιμένω εντυπώσεις!!
ReplyDeleteΛατρεύω τα κεράσια! Και όπως κι εσύ, μέχρι πριν λίγα χρόνια, δεν ήξερα τι άλλο να τα κάνω εκτός από το να τα τρώω μετά μανίας. Την περίοδο των κερασιών, μπορώ να τρώω μόνο κεράσια! Αντίθετα από σένα, μου αρέσουν τα γλυκά με φρούτα, έτσι, τα έχω δοκιμάει σε τάρτες. Σε σορμπέ δεν έχω δοκιμάσει και με βάζεις σε πειρασμό. Τις τελευταίες μέρες όμως, δεν βλέπω πια κεράσια στο σμ! Θα κρατήσω τη συνταγή για του χρόνου! Πολύ ωραία η παρουσίασή σου!
ReplyDeleteΠολύ όμορφα! Και τι ωραίο χρώμα!
ReplyDeleteΚαλό μήνα :)