Είναι από τα πιο εύκολα πράγματα στον κόσμο, όμως υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν πώς ακριβώς γίνεται.
Να λοιπόν πώς θα το φτιάξετε.
Ειδικά εργαλεία: λαδόκολλα, ψαλίδι
• Πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλας, λίγο μεγαλύτερο από την επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε.
• Διπλώστε το στη μέση.
• Διπλώστε το και πάλι στη μέση.
• Διπλώστε το σε τρίγωνο.
• Διπλώστε το σε μικρότερο τρίγωνο.
• Πάρτε τη φόρμα (ή κατσαρόλα) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αναποδογυρίστε την. Ακουμπήστε τη μύτη του τριγώνου στη μέση της φόρμας.
• Σημαδέψτε με το δάχτυλό σας πού θέλετε να την κόψετε (ακριβώς στο σημείο της εξωτερικής άκρης της φόρμας), πάρτε το ψαλίδι και κόψτε σε ευθεία γραμμή την λαδόκολλα.
• Ξεδιπλώστε τη λαδόκολλα και ιδού! Έχετε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας ακριβώς στο μέγεθος της φόρμας σας.
Σε περίπτωση που το κομμάτι είναι μεγαλύτερο από αυτό που θέλετε, ξαναδιπλώστε τη λαδόκολλα και κόψτε σε ευθεία και πάλι γραμμή για να το μικρύνετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας σε στρογγυλές φόρμες για κέικ, ή σε κατσαρόλες για να καλύψετε το φαγητό ενώ ψήνεται.
Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο στις παρακάτω συνταγές:
Κέικ με Λεμόνι, Πολέντα και Γιαούρτι και Βερίκοκα Ποσέ
Κρεμώδης Σούπα με Μπρόκολο και Φρυγανισμένα Ψωμάκια με Κεφαλοτύρι
Μάνγκο Τιραμισού με Σάλτσα Σμέουρου
Πασχαλινή Σοκολατένια Τούρτα-Φωλιά με Γεμιστά Σοκολατένια Αβγά
Σοκολατένια Τούρτα-Κέικ με Μέλι και Μελισσούλες από Μάρζιπαν
Να λοιπόν πώς θα το φτιάξετε.
Ειδικά εργαλεία: λαδόκολλα, ψαλίδι
• Πάρτε ένα κομμάτι λαδόκολλας, λίγο μεγαλύτερο από την επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε.
• Διπλώστε το στη μέση.
• Διπλώστε το και πάλι στη μέση.
• Διπλώστε το σε τρίγωνο.
• Διπλώστε το σε μικρότερο τρίγωνο.
• Πάρτε τη φόρμα (ή κατσαρόλα) που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και αναποδογυρίστε την. Ακουμπήστε τη μύτη του τριγώνου στη μέση της φόρμας.
• Σημαδέψτε με το δάχτυλό σας πού θέλετε να την κόψετε (ακριβώς στο σημείο της εξωτερικής άκρης της φόρμας), πάρτε το ψαλίδι και κόψτε σε ευθεία γραμμή την λαδόκολλα.
• Ξεδιπλώστε τη λαδόκολλα και ιδού! Έχετε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας ακριβώς στο μέγεθος της φόρμας σας.
Σε περίπτωση που το κομμάτι είναι μεγαλύτερο από αυτό που θέλετε, ξαναδιπλώστε τη λαδόκολλα και κόψτε σε ευθεία και πάλι γραμμή για να το μικρύνετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας σε στρογγυλές φόρμες για κέικ, ή σε κατσαρόλες για να καλύψετε το φαγητό ενώ ψήνεται.
Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο στις παρακάτω συνταγές:
Κέικ με Λεμόνι, Πολέντα και Γιαούρτι και Βερίκοκα Ποσέ
Κρεμώδης Σούπα με Μπρόκολο και Φρυγανισμένα Ψωμάκια με Κεφαλοτύρι
Μάνγκο Τιραμισού με Σάλτσα Σμέουρου
Πασχαλινή Σοκολατένια Τούρτα-Φωλιά με Γεμιστά Σοκολατένια Αβγά
Σοκολατένια Τούρτα-Κέικ με Μέλι και Μελισσούλες από Μάρζιπαν
πόσο δίκιο έχεις για τον ήλιο της Ολλανδίας, που όμως δεν ειναι καθημερινός...πόσο ανάγκη τον έχουμε όλοι οσοι μένουμε σε αυτή την καταπρασινη χώρα.
ReplyDeleteΣήμερα πάλι συννεφιά. Το γκαντέμιασα μου φαίνεται ;)
Deleteκαλησπερααααααα....ήρθα και εγώωωωω!!!να σαι καλά που περιέγραψες με τόση λεπτομέρεια τη συγκεκριμένη τεχνική!!!!θα τα λέμεεεεεεεεεε....φιλιααααααααα
ReplyDeleteΕγώ κάνω το εξής απλό: Ακουμπάω τη φόρμα που θέλω πάνω στη λαδόκολλα, τη σχεδιάζω ολόγυρα με μολύβι και κόβω.
ReplyDeleteΟ τρόπος που προτείνω είναι ακόμα πιο εύκολος. Δοκίμασέ τον και θα δεις!
Delete