Όταν ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση ότι ένας από τους λόγους που προτιμώ την μαρμελάδα φράουλα αραιή είναι για να χρησιμοποιώ το σιρόπι που απομένει, το εννοούσα.
Αυτό είναι ίσως το πιο εκπληκτικό πράγμα με αυτή την μαρμελάδα· το παχύρρευστο, γλυκό σιρόπι με εκείνη την συμπυκνωμένη γεύση του φρούτου που είναι ικανό να ζωντανέψει οτιδήποτε, από ένα βαρετό γιαούρτι μέχρι ένα απλό κέικ βανίλιας.
Η καλύτερη χρήση του σιροπιού θα έλεγα όμως πως είναι σε ποτά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντείνετε το άρωμα και τη γεύση ενός ντάκιρι ή μαργαρίτας φράουλα, ή να προσθέσετε μια στάλα σ’ ένα ποτήρι σαμπάνια, αλλά για μένα το καλύτερο είναι και το πιο απλό. Και τί είναι αυτό; Νερό. Απλό παγωμένο νερό, ανθρακούχο ή μη.
Με μερικά παγάκια και λίγο λεμόνι που εξισορροπεί τη γλύκα του σιροπιού, γίνεται από τα πιο απολαυστικά και χαριτωμένα καλοκαιρινά ποτά. Η ζωηρή γεύση της φράουλας είναι σίγουρο πως θα σας μαγέψει.
Κρύο Ποτό Φράουλας / Φραουλάδα
Ουσιαστικά πρόκειται για μια πανεύκολη φραουλάδα η οποία προκύπτει από μαρμελάδα που έχετε ήδη φτιάξει.
Σε ένα ποτήρι, βάλτε ¼ κούπας σιρόπι φράουλας και γεμίστε το ποτήρι με παγωμένο νερό (ανθρακούχο ή μη). Ανακατέψτε με ένα κουτάλι, δοκιμάστε και αν επιθυμείτε, προσθέστε επιπλέον σιρόπι. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ. Βάλτε μερικά παγάκια, ένα καλαμάκι, κι είσαστε έτοιμοι.
Απολαύστε το!
Αυτό είναι ίσως το πιο εκπληκτικό πράγμα με αυτή την μαρμελάδα· το παχύρρευστο, γλυκό σιρόπι με εκείνη την συμπυκνωμένη γεύση του φρούτου που είναι ικανό να ζωντανέψει οτιδήποτε, από ένα βαρετό γιαούρτι μέχρι ένα απλό κέικ βανίλιας.
Η καλύτερη χρήση του σιροπιού θα έλεγα όμως πως είναι σε ποτά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εντείνετε το άρωμα και τη γεύση ενός ντάκιρι ή μαργαρίτας φράουλα, ή να προσθέσετε μια στάλα σ’ ένα ποτήρι σαμπάνια, αλλά για μένα το καλύτερο είναι και το πιο απλό. Και τί είναι αυτό; Νερό. Απλό παγωμένο νερό, ανθρακούχο ή μη.
Με μερικά παγάκια και λίγο λεμόνι που εξισορροπεί τη γλύκα του σιροπιού, γίνεται από τα πιο απολαυστικά και χαριτωμένα καλοκαιρινά ποτά. Η ζωηρή γεύση της φράουλας είναι σίγουρο πως θα σας μαγέψει.
Κρύο Ποτό Φράουλας / Φραουλάδα
Ουσιαστικά πρόκειται για μια πανεύκολη φραουλάδα η οποία προκύπτει από μαρμελάδα που έχετε ήδη φτιάξει.
Σε ένα ποτήρι, βάλτε ¼ κούπας σιρόπι φράουλας και γεμίστε το ποτήρι με παγωμένο νερό (ανθρακούχο ή μη). Ανακατέψτε με ένα κουτάλι, δοκιμάστε και αν επιθυμείτε, προσθέστε επιπλέον σιρόπι. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ. Βάλτε μερικά παγάκια, ένα καλαμάκι, κι είσαστε έτοιμοι.
Απολαύστε το!
Απολύτως καλοκαιρινό και απαραίτητο με τη ζέστη που έχει η Αθήνα.
ReplyDeleteΚαλησπέρα.
Καλησπέρα Ξανθή! Απαραίτητο και για εμάς εδώ αφού έχει αρκετή ζέστη και στη Χάγη. Άσε, έχουμε σκάσει.
DeleteΩραία η φραουλάδα σου, πάντως εδώ στο Λονδίνο δροσιζόμαστε από μόνοι μας...μου αρέσει πάρα πολύ το μπλογκ σου πολύ προσεγμένη δουλειά
ReplyDeleteΛίζα
Σ' ευχαριστώ πολύ Λίζα :)
DeleteΑυτές τις μέρες έχει ένα τρελλό αέρα εδώ και ζέστη. Αυτό το ποτάκι μου φαίνεται τέλειο και ιδιαίτερα δροσιστικό!
ReplyDeleteΠώς να μην το ερωτευθείς με τέτοιο χρώμα;;;
ReplyDeleteΜάγδα, μόνο που βλέπω το φραουλοποτό σου στην οθόνη, δροσίζομαι!! Σήμερα θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας! Αυτή η φραουλάδα, είναι μια ανάσα δροσιάς!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι.
Απλο και νοστιμο. Ενδεικνυται και για παιδακια...!!!
ReplyDeleteΤο χρώμα του είναι ονειρεμένο! Θες να το κοιτάς και όχι να το πιεις (λέμε τώρα :)
ReplyDeleteΘα το κατανάλωνα όλο σε κοκτέιλ μου φαίνεται τώρα το καλοκαίρι... :)
Καλημέρα Μάγδα μου!
ReplyDeleteΚαι η γεύση θα με μαγέψει και το χρώμα θα με ζαλίσει! Ωραία και δροσερή η πρόταση σου!
Φιλιά πολλά!
Έτσι που το βλέπω, είναι πραγματικά να το "πιεις" στο ποτήρι Μάγδα μου. Και με την ζέστη που όλο και ανεβαίνει εδώ και 3-4 μέρες συν το 38ωρι που θα φτάσει το ΣΚ... ¨"τόνους" τέτοιων δροσερών ποτών θα χρειαστούμε.
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ σου εύχομαι.
Ευχαριστώ όλους! Καλό ΣΚ!
ReplyDeleteΚαλημέρα! : ).
ReplyDelete...είναι κάποιοι δημιουργοι που τα χρωματά τους είναι αμιμητα.
Αυτό κατάλαβα κάνοντας εχθές τη "φραουλάδα" σου. Το χρώμα που "γέννησες" έδιχνε να αξίζει σίγουρα τη λαχταριστή σου μαρμελαδα και τη θυσίασα ευχάριστα. Το χρώμα σου, όμως, δε το πέτυχα, δεν είναι όλοι δεξιοτέχνες!Συνειρμηκα ήρθε, τότε, στο μυαλό μου ότι το κόκκινο του Θεοτοκόπουλου κανείς δε το πέτυχε!
Έτσι και εγώ, παρηγορήθηκα για την ανεπιτυχή μου χρωματική απόχρωση, πείθοντας τον εαυτό μου ότι ακόμα και ζωγράφοι δεν κατάφεραν να φτάσουν το χρώμα του δασκάλου. Ζωγράφησες!
...και εγω για να παρηγορηθώ θα φάω ένα σταγγιστό πλήρες γιαούρτι, μισό με μαρμελάδα φράουλα, μισό με νεκταρίνι.- και οι δύο δικές σου συνταγές, αλλά η φράουλα είναι εκείνη που λαχταράω περισσότερο!- Αγγελική (Α.τ.)