Σε όσους από εσάς δεν αρέσουν τα κουλουράκια, τα μπισκότα, τα cookies και οτιδήποτε παρεμφερές, νομίζω πως τις επόμενες μέρες δεν θα πρέπει να με επισκεφθείτε. Όσοι αντιθέτως τα λατρεύετε, τότε ένα θα σας πω. Cookie week!!
Μέσα στις επόμενες μέρες, ξεκινώντας από σήμερα και μέχρι τα Χριστούγεννα, οι αναρτήσεις μου θα έχουν θέμα τα κουλουράκια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι’ αυτό διότι ποτέ δεν έχω κάνει παρόμοιο αφιέρωμα στο blog και μάλιστα για ορισμένο χρονικό διάστημα, και πάντα ήθελα να το κάνω. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα χρόνο ή δεν ήμουν και τόσο πειθαρχημένη για να το φέρω εις πέρας, το έβαλα όμως ως στόχο, ξέκλεψα (και θα ξεκλέψω κι άλλο) χρόνο και ιδού.
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ψήνω κουλουράκια σε καθημερινή σχεδόν βάση, τεστάροντας καινούρια, παίζοντας με παλιότερες συνταγές, βγάζοντας φωτογραφίες, κρατώντας σημειώσεις. Κι ακόμα δεν έχω τελειώσει, έχω κανα-δυο που θέλω να φτιάξω.
Ας ξεκινήσουμε με τα πρώτα κουλουράκια, η συνταγή των οποίων έρχεται από την αμερικανική ήπειρο και είναι ένα από τα αγαπημένα μου είδη cookies. Μην νομίζετε πως δεν έχω αντιληφθεί ότι τον τελευταίο καιρό αναρτώ αμερικανικές συνταγές αλλά είναι εντελώς τυχαίο. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω κανένα παράπονο.
Μελάσα, τζίντζερ, κανέλα, καρδάμωμο, μαύρη ζάχαρη, όλα τα καλά μαζί. Τα μπισκότα αυτά είναι μαστιχωτά στο κέντρο και τραγανά στις άκρες με μια κριτσανιστή κρούστα ζάχαρης που τα κάνει υπέροχα γλυκά. Η μελάσα έχει βαθιά και ιδιαίτερη γεύση σαν να μασουλάς ζαχαροκάλαμο κι ενώ είναι εύλογο να σκεφτείτε πως τα cookies θα είναι λιγωτικά, δεν είναι. Είναι όσο γλυκά πρέπει αλλά δεν είναι και για χόρταση. Ένα-δυο νομίζω είναι αρκετά, εκτός κι αν τα συνοδεύσετε με καφέ οπότε άντε, άλλο ένα για το βούτηγμα.
Κουλουράκια και μπισκότα λοιπόν ειδικά για τις γιορτές κι ελπίζω να σας εμπνεύσω και να μπείτε στην κουζίνα να τα φτιάξετε κι εσείς· μόνοι, κάποιο ήσυχο απόγευμα, ή με παρέα τον σύντροφό σας, τους φίλους σας, τα παιδιά σας. Μοιραστείτε τα και δωρίστε τα στους κοντινούς σας ανθρώπους, στους συναδέλφους σας, στους γνωστούς σας. Όλοι έχουμε ανάγκη από κάποιον να μας γλυκάνει και φυσικά ό,τι φτιάχνει κανείς με τα ίδια του τα χέρια, με μεράκι και αγάπη, τότε έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία και αξία από οποιοδήποτε αγοραστό δώρο.
Καλά ψησίματα!
Cookies με Μελάσα και Μπαχαρικά
Προσαρμοσμένη από το Bon Appétit
Για την ζαχαρένια επικάλυψη των cookies επέλεξα ζάχαρη demerara που είναι ακατέργαστη ζάχαρη σε μεγάλους κρυστάλλους. Χαρίζει στα κουλουράκια μια ιδιαίτερα τραγανή υφή αλλά φυσικά αν δεν έχετε demerara μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να μετρήσετε τη μελάσα χωρίς να κολλήσει στην κανάτα-μεζούρα είναι να λαδώσετε καλά τον πάτο και τα τοιχώματα της κανάτας με λίγο ηλιέλαιο. Αφαιρέστε το επιπλέον λάδι και προσθέστε τη μελάσα. Αδειάστε την μέσα στα υπόλοιπα υλικά σας και δείτε πόσο εύκολα θα βγει χωρίς να κολλήσει ούτε στάλα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μετρήσετε οποιοδήποτε κολλώδες υγρό όπως μέλι, γλυκόζη, σιρόπι κλπ.
Γίνονται 30 cookies
Υλικά
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
¾ κουταλάκι γλυκού καρδάμωμο (κακουλέ) σε σκόνη
2 κουταλάκια γλυκού μαγειρκή σόδα
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
65 γρ. ψιλή ζάχαρη
60 γρ. μαλακιά μαύρη ζάχαρη
115 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και αφημένο να κρυώσει
80 ml μελάσα
1 μεγάλο αβγό
Ζάχαρη demerara για την επικάλυψη
Ειδικά εργαλεία: σύρμα, πλαστική μεμβράνη, 1 ή 2 λαμαρίνες, λαδόκολλα
Προετοιμασία
Σ’ ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους, προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το καρδάμωμο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά με το σύρμα. Αυτός είναι ένας άλλος, και ευκολότερος, τρόπος για να κοσκινιστούν τα υλικά.
Σ’ ένα μεγάλο μπωλ, προσθέστε την ψιλή και μαύρη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, την μελάσα και το αβγό και χτυπήστε τα καλά με το σύρμα (δεν χρειάζεται ηλεκτρικό σύρμα) μέχρι ν’ αναμειχθούν καλά. Δεν στοχεύετε σε μείγμα ανάλαφρο και αφράτο αλλά σε μείγμα του οποίου τα υλικά είναι καλά ανακατεμένα.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού και αναμείξτε με το σύρμα μέχρι μόλις να δημιουργηθεί ζύμη. Αναμείξτε με σπάτουλα όταν γίνει δύσκολο το ανακάτεμα με το σύρμα και σιγουρευτείτε πως δεν υπάρχουν ασπρίλες από το αλεύρι στη ζύμη.
Θα πρέπει να έχετε μια μαλακιά κι εύπλαστη ζύμη που κολλάει ελάχιστα στα χέρια.
Καλύψτε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Η ζύμη θα σφίξει λίγο και δεν θα κολλάει στα χέρια, κάνοντας το πλάσιμο των cookies ευκολότερο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καλύψτε με λαδόκολλα τις λαμαρίνες σας.
Σ’ ένα μεγάλο πιάτο, απλώστε την ζάχαρη demerara.
Βγάλτε τη ζύμη απ’ το ψυγείο και χρησιμοποιώντας τον δοσομετρητή της 1 κουταλιάς σούπας, φτιάξτε μπαλάκια ζύμης. Ακουμπήστε τα μέσα στο πιάτο με την ζάχαρη και επικαλύψτε τα με αυτήν. Μεταφέρετέ τα στις λαμαρίνες σας αφήνοντας μεταξύ τους κενό 5 εκ. γιατί θ’ απλώσουν πολύ κατά το ψήσιμο.
Τοποθετήστε τη λαμαρίνα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήστε για 8-9 λεπτά, μέχρι τα cookies να φουσκώσουν, να ραγίσουν στην κορυφή τους και να έχουν μόλις σφίξει στις άκρες.
Αφαιρέστε την λαμαρίνα απ’ το φούρνο και βάλτε την επόμενη.
Αφήστε τα cookies να σταθούν πάνω στην λαμαρίνα για ένα-δυο λεπτά κι έπειτα μεταφέρετέ τα προσεκτικά σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Κρατήστε τα σε κουτί για μπισκότα για 5 μέρες.
Μέσα στις επόμενες μέρες, ξεκινώντας από σήμερα και μέχρι τα Χριστούγεννα, οι αναρτήσεις μου θα έχουν θέμα τα κουλουράκια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη γι’ αυτό διότι ποτέ δεν έχω κάνει παρόμοιο αφιέρωμα στο blog και μάλιστα για ορισμένο χρονικό διάστημα, και πάντα ήθελα να το κάνω. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα χρόνο ή δεν ήμουν και τόσο πειθαρχημένη για να το φέρω εις πέρας, το έβαλα όμως ως στόχο, ξέκλεψα (και θα ξεκλέψω κι άλλο) χρόνο και ιδού.
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες ψήνω κουλουράκια σε καθημερινή σχεδόν βάση, τεστάροντας καινούρια, παίζοντας με παλιότερες συνταγές, βγάζοντας φωτογραφίες, κρατώντας σημειώσεις. Κι ακόμα δεν έχω τελειώσει, έχω κανα-δυο που θέλω να φτιάξω.
Ας ξεκινήσουμε με τα πρώτα κουλουράκια, η συνταγή των οποίων έρχεται από την αμερικανική ήπειρο και είναι ένα από τα αγαπημένα μου είδη cookies. Μην νομίζετε πως δεν έχω αντιληφθεί ότι τον τελευταίο καιρό αναρτώ αμερικανικές συνταγές αλλά είναι εντελώς τυχαίο. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω κανένα παράπονο.
Μελάσα, τζίντζερ, κανέλα, καρδάμωμο, μαύρη ζάχαρη, όλα τα καλά μαζί. Τα μπισκότα αυτά είναι μαστιχωτά στο κέντρο και τραγανά στις άκρες με μια κριτσανιστή κρούστα ζάχαρης που τα κάνει υπέροχα γλυκά. Η μελάσα έχει βαθιά και ιδιαίτερη γεύση σαν να μασουλάς ζαχαροκάλαμο κι ενώ είναι εύλογο να σκεφτείτε πως τα cookies θα είναι λιγωτικά, δεν είναι. Είναι όσο γλυκά πρέπει αλλά δεν είναι και για χόρταση. Ένα-δυο νομίζω είναι αρκετά, εκτός κι αν τα συνοδεύσετε με καφέ οπότε άντε, άλλο ένα για το βούτηγμα.
Κουλουράκια και μπισκότα λοιπόν ειδικά για τις γιορτές κι ελπίζω να σας εμπνεύσω και να μπείτε στην κουζίνα να τα φτιάξετε κι εσείς· μόνοι, κάποιο ήσυχο απόγευμα, ή με παρέα τον σύντροφό σας, τους φίλους σας, τα παιδιά σας. Μοιραστείτε τα και δωρίστε τα στους κοντινούς σας ανθρώπους, στους συναδέλφους σας, στους γνωστούς σας. Όλοι έχουμε ανάγκη από κάποιον να μας γλυκάνει και φυσικά ό,τι φτιάχνει κανείς με τα ίδια του τα χέρια, με μεράκι και αγάπη, τότε έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία και αξία από οποιοδήποτε αγοραστό δώρο.
Καλά ψησίματα!
Cookies με Μελάσα και Μπαχαρικά
Προσαρμοσμένη από το Bon Appétit
Για την ζαχαρένια επικάλυψη των cookies επέλεξα ζάχαρη demerara που είναι ακατέργαστη ζάχαρη σε μεγάλους κρυστάλλους. Χαρίζει στα κουλουράκια μια ιδιαίτερα τραγανή υφή αλλά φυσικά αν δεν έχετε demerara μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να μετρήσετε τη μελάσα χωρίς να κολλήσει στην κανάτα-μεζούρα είναι να λαδώσετε καλά τον πάτο και τα τοιχώματα της κανάτας με λίγο ηλιέλαιο. Αφαιρέστε το επιπλέον λάδι και προσθέστε τη μελάσα. Αδειάστε την μέσα στα υπόλοιπα υλικά σας και δείτε πόσο εύκολα θα βγει χωρίς να κολλήσει ούτε στάλα. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μετρήσετε οποιοδήποτε κολλώδες υγρό όπως μέλι, γλυκόζη, σιρόπι κλπ.
Γίνονται 30 cookies
Υλικά
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
¾ κουταλάκι γλυκού καρδάμωμο (κακουλέ) σε σκόνη
2 κουταλάκια γλυκού μαγειρκή σόδα
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
65 γρ. ψιλή ζάχαρη
60 γρ. μαλακιά μαύρη ζάχαρη
115 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και αφημένο να κρυώσει
80 ml μελάσα
1 μεγάλο αβγό
Ζάχαρη demerara για την επικάλυψη
Ειδικά εργαλεία: σύρμα, πλαστική μεμβράνη, 1 ή 2 λαμαρίνες, λαδόκολλα
Προετοιμασία
Σ’ ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους, προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το καρδάμωμο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε καλά με το σύρμα. Αυτός είναι ένας άλλος, και ευκολότερος, τρόπος για να κοσκινιστούν τα υλικά.
Σ’ ένα μεγάλο μπωλ, προσθέστε την ψιλή και μαύρη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, την μελάσα και το αβγό και χτυπήστε τα καλά με το σύρμα (δεν χρειάζεται ηλεκτρικό σύρμα) μέχρι ν’ αναμειχθούν καλά. Δεν στοχεύετε σε μείγμα ανάλαφρο και αφράτο αλλά σε μείγμα του οποίου τα υλικά είναι καλά ανακατεμένα.
Προσθέστε το μείγμα αλευριού και αναμείξτε με το σύρμα μέχρι μόλις να δημιουργηθεί ζύμη. Αναμείξτε με σπάτουλα όταν γίνει δύσκολο το ανακάτεμα με το σύρμα και σιγουρευτείτε πως δεν υπάρχουν ασπρίλες από το αλεύρι στη ζύμη.
Θα πρέπει να έχετε μια μαλακιά κι εύπλαστη ζύμη που κολλάει ελάχιστα στα χέρια.
Καλύψτε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Η ζύμη θα σφίξει λίγο και δεν θα κολλάει στα χέρια, κάνοντας το πλάσιμο των cookies ευκολότερο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Καλύψτε με λαδόκολλα τις λαμαρίνες σας.
Σ’ ένα μεγάλο πιάτο, απλώστε την ζάχαρη demerara.
Βγάλτε τη ζύμη απ’ το ψυγείο και χρησιμοποιώντας τον δοσομετρητή της 1 κουταλιάς σούπας, φτιάξτε μπαλάκια ζύμης. Ακουμπήστε τα μέσα στο πιάτο με την ζάχαρη και επικαλύψτε τα με αυτήν. Μεταφέρετέ τα στις λαμαρίνες σας αφήνοντας μεταξύ τους κενό 5 εκ. γιατί θ’ απλώσουν πολύ κατά το ψήσιμο.
Τοποθετήστε τη λαμαρίνα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήστε για 8-9 λεπτά, μέχρι τα cookies να φουσκώσουν, να ραγίσουν στην κορυφή τους και να έχουν μόλις σφίξει στις άκρες.
Αφαιρέστε την λαμαρίνα απ’ το φούρνο και βάλτε την επόμενη.
Αφήστε τα cookies να σταθούν πάνω στην λαμαρίνα για ένα-δυο λεπτά κι έπειτα μεταφέρετέ τα προσεκτικά σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Κρατήστε τα σε κουτί για μπισκότα για 5 μέρες.
Ωραία μπισκοτάκια!!!!Διαφορετικά και μου άρεσε που επισήμανες ότι είναι μαστιχωτά στο κέντρο και τραγανά στις άκρες!Με λίγα λόγια είναι αυτά που προτιμώ!!!!Υπέροχο χρώμα και ενδιαφέροντα υλικά!Αρκεί βέβαια να τα βρούμε...Τα σφαιρίδια,όταν τα τοποθετείςστη λαδόκολλα,δεν τα πιέζεις λίγο στο κέντρο?Από μόνα τους απλώνουν τόσο?
ReplyDeleteΤην καλημέρα μου και καλή εβδομάδα!!!!!
Φιλιά πολλά,πολλά!!!!!
Λατρεύω τα μπισκότα που είναι τόσο αρωματικά και γευστικά, ειδικά βουτηγμένα σε τσάι. Αφήνουν μια πολύ ζεστή αίσθηση στο στόμα. Και τα δικά σου είναι απόλυτα Χριστουγεννιάτικα! Ανυπομονώ για τα επόμενα cookie-posts!
ReplyDeleteΑααα θέλω και εγώ! Δείχνουν τόσο νόστιμα τα άτιμα! Καλή εβδομάδα :)
ReplyDeleteΚαλημέρα και καλή εβδομάδα.
ReplyDeleteΚουλουράκια γενικώς δεν φτιάχνω γιατί δεν θα τα φάμε όλα, δοκιμάζω όμως όπου βρω καλά.
Τρελαίνομαι για μπισκότα με μπαχαρικά!! Φαντάζομαι πόσο ωραία μυρίζει όλο το σπίτι μόλις τα ψήνεις! Για εμένα αυτή είναι η απόλυτη χριστουγεννιάτικη γεύση πέρα από κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Κι εγώ κάθε Χριστούγεννα έχω cookie fever, θα φροντίσω να βάλω κι αυτά τα μπισκοτάκια στο πρόγραμμα, η μαστιχωτή υφή με έπεισε. Τέλεια!
ReplyDeleteEisai kataplhktikh :) eisai h parea mou edw stis pagwmenes Brussels!
ReplyDeleteFoteini Thes — όχι, δεν χρειάζεται να τα πατήσεις. Απλώνουν μόνα τους! Ελπίζω να σου αρέσουν αν τα δοκιμάσεις. Φιλιά και καλή εβδομάδα!
ReplyDeleteΕλένη — σ' ευχαριστώ! Ναι, με ένα φλυτζάνι τσάι είναι τέλεια.
spoonstories — μπορείς να τα φτιάξεις :) Σ'ευχαριστώ και καλή εβδομάδα!
Ξανθή — καλή εβδομάδα! Ελπίζω να τα δοκιμάσεις γιατί είναι πολύ καλά.
Victoria — δεν μπορείς να φανταστείς πόσο ωραία μυρίζει το σπίτι. Σε βάζει κατευθείαν σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση! Ελπίζω να σου αρέσουν και θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα.
Eftihia — σ' ευχαριστώ πολύ Ευτυχία! Χαρά μου να σου κρατάω παρέα :)
Συνέχισε την καταπληκτική δουλειά σου! Σε παρακολουθώ καθημερινά... με την καλή έννοια...οι φίλοι μου μου ζητάν σαν τρελοί το υπέροχο κεικ σου με τη μπανανα, τα φουντούκια και τη σοκολάτα!! έχω βάλει στόχο να κάνω τις περισσότερες συνταγές σου! Ευχές απο την μικρή και παγωμένη Κοζάνη! η μαγειρική μας κάνει να ξεχνάμε τις έγνοιες της - σκληρής- καθημερινότητας!! ευχαριστώ!
ReplyDeleteΛατρεύω cookies, οπότε η cookie week προβλέπεται συναρπαστική!!!
ReplyDeleteΗδη μας ξεκίνησες με υπέροχα αρωματικά μπισκοτάκια!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Φαίνονται πολύ ωραία. Τι γεύση έχει η μελάσσα; θα ψάξω να την βρω. Πολύ χαίρομαι για την cookie week!!!! Ανυπομονώ να δω και τις υπόλοιπες συνταγές σου ! Φιλιά και καλά να περνάς.
ReplyDeleteΩωω!!
ReplyDeleteΤο γιορτινό σου αφιέρωμα με ενθουσιάζει και με γεμίζει ανυπομονησία καθότι φανατική των μπισκότων (και των συνταγών σου φυσικά)!
Πολύ όμορφο ξεκίνημα με μπισκότα που πραγματικά μοσχομυρίζουν Χριστούγεννα και είναι και πανέμορφα!
Λατρεύω το χρώμα τους και το άψογο σχήμα!
Και επιτέλους, θα χρησιμοποιήσω και τη μελάσα που είχες την καλοσύνη να μου στείλεις!! Φιλιά πολλά!
Κωστής — σ' ευχαριστώ πολύ Κωστή! :) Όντως, η μαγειρική είναι θεραπευτική δραστηριότητα τελικά. Πολλούς χαιρετισμούς στην όμορφη Κοζάνη!
ReplyDeleteΕΛΕΝΑ — σ' ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα να έχεις!
Notoula — η μελάσα έχει τη γεύση καραμελωμένης μαύρης ζάχαρης. Είναι έντονη κι ελάχιστα πικρή και η σύστασή της είναι αυτή πηχτού σιροπιού. Φιλιά.
Ερμιόνη — σ' ευχαριστώ. Ακόμα δεν την έχεις χρησιμοποιήσει; Ε τότε αυτή είναι η ευκαιρία! Φιλιά.
Εμείς οικογενειακώς είμαστε λάτρεις των κουλουριών και των μπισκότων.
ReplyDeleteΚι' αν είναι τόσο αρωματικά όσα αυτές που έφτιαξες καλή μου Μάγδα, πέντε ημέρες σίγουρα δεν θα τα βρουν :-))
Χαιρετισμούς πολλούς. Καλά ψησίματα και Καλά Χριστούγεννα να έχετε.
Είναι πολύ αρωματικά Πηνελόπη μου. Καλές γιορτές να έχεις!!
Deleteκαλημερα, εχω μπολικη μελασα και βρηκα την συνταγη σου τωρα που ειναι καλοκαιρι. Πιστευεις τρώγονται αυτα τα μπισκοτακια τον Ιουλιο ή ειναι περισσοτερα χειμωνιατικα λογω των μπαχαρικων maria by beautyharmonyblog
ReplyDeleteΚαλησπέρα Μαρία! Μια χαρά τρώγονται και το καλοκαίρι. Αν σου αρέσουν οι γεύσεις του δοκίμασέ τα και θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκαν.
DeleteΕίναι απλά...τέλεια. Επειδή δεν τρώω λευκή ζάχαρη και αλεύρι λευκό, αντικατέστησα την κρυσταλλικη με μαύρη υγρή ζάχαρη και το αλεύρι με ολικής άλεσης. Απλά τέλεια!!! Σε ευχαριστώ! Φαίη.
ReplyDeleteΕίναι απλά...τέλεια. Επειδή δεν τρώω λευκή ζάχαρη και αλεύρι λευκό, αντικατέστησα την κρυσταλλικη με μαύρη υγρή ζάχαρη και το αλεύρι με ολικής άλεσης. Απλά τέλεια!!! Σε ευχαριστώ! Φαίη.
ReplyDeleteΑπλά τέλεια!!! Επειδή με ενοχλεί η κρυσταλλική ζάχαρη και το λευκό αλεύρι, τα αντικατέστησα σε μαύρη υγρή ζάχαρη και αλεύρι ολικής άλεσης. Είναι πολύ ωραία! Σε ευχαριστώ, διότι μου είναι δύσκολο να βγω συνταγές χωρίς τα βασικά υλικά, λευκό αλεύρι και κρυσταλλική ζάχαρη.
ReplyDeleteΚαλησπέρα Φαίη. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν! Να' σαι καλά!
Delete