Saturday, May 21, 2011

Πώς να χειριστώ πιπεριές τσίλι






Υπάρχουν τσίλι τα οποία είναι πολύ καυτερά, επομένως χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στο χειρισμό τους.

Όταν χειρίζεστε φρέσκα τσίλι, ειδικά τα πολύ καυτερά όπως τα κόκκινα Ταϋλανδέζικα τσίλι (ή τα διαβολικά Scotch Bonnet), είναι καλό να φοράτε πλαστικά γάντια. Διαφορετικά πρέπει να πλένετε τα χέρια σας μετά από κάθε επαφή με αυτά και ν' αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας.

Εάν αφαιρέσετε τα σποράκια καθώς και τις εσωτερικές μεμβράνες των τσίλι, θα είναι λιγότερο καυτερά και πιο εύκολο να καταναλωθούν.

Βεβαιωθείτε πως γνωρίζετε πόσο καυτερά είναι τα τσίλι που θα χρησιμοποιήσετε πριν τα προσθέσετε στο φαγητό σας, γιατί μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του και το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που περιμένατε.


Αυτό θα σας φανεί χρήσιμο στις παρακάτω συνταγές:

Ινδονησιακή Καυτερή & Φρέσκια Σαλάτα με Πικάντικο Ντρέσινγκ

Καυτοί & Πικάντικοι Γίγαντες στο Φούρνο - Πλακί

Ξινοκαυτερή Σαλάτα με Γκρέιπφρουτ, Πορτοκάλια και Κουμκουάτ



0 comments:

Post a Comment