Saturday, June 9, 2018

Σορμπέ φράουλας με χαμομήλι

Όταν έφτιαξα το σιρόπι χαμομηλιού την περασμένη εβδομάδα για να σερβίρω με τις μαρέγκες και τις φράουλες, αμέσως σκέφτηκα πως θα ταίριαζε γάντι και σε ένα σορμπέ.




Επέλεξα να φτιάξω ένα σορμπέ με φράουλες γιατί πρώτον δεν τις χορταίνω και δεύτερον διότι ο συνδυασμός φράουλας-χαμομηλιού είναι ονειρεμένος, με γεύσεις που αλληλοσυμπληρώνονται μοναδικά.




Είναι εύκολο και γρήγορο στην ετοιμασία του και το αποτέλεσμα είναι ένα αφάνταστα γευστικό σορμπέ που εγγυάται να σας δροσίσει και να γλυκάνει τις αισθήσεις σας.

Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε!









Σορμπέ φράουλας με χαμομήλι

Εννοείται πως όσο πιο φρέσκιες και γευστικές οι φράουλες, τόσο πιο εύγεστο θα είναι και το σορμπέ σας.

Δεν είναι απαραίτητο να το φτιάξετε ως παγωτό ξυλάκι αλλά προσωπικά το προτιμώ γιατί οι ατομικές μερίδες είναι πιο εύκολο να φαγωθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και να κάνετε πιο παραδοσιακό σορμπέ το οποίο θα σερβίρετε σε μπάλες.




Μερίδες: 10 ξυλάκια (περίπου 90 ml το καθένα)

Υλικά
500 γρ. φρέσκιες φράουλες
200 γρ. σιρόπι χαμομηλιού (δείτε εδώ πως να το φτιάξετε)

Ειδικά εργαλεία: μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, ψιλό κόσκινο, θήκες/καλούπια για παγωτά ή μικρά ποτηράκια, ξυλάκια


Προετοιμασία
Ετοιμάστε το σιρόπι χαμομηλιού ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ.

Ξεπλύντε τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσανάκια τους. Βάλτε τες στο μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε. Περάστε το μείγμα από ένα ψιλό κόσκινο ώστε να αφαιρέσετε τα κουκούτσια του φρούτου, προσέχοντας ωστόσο να μην πετάξετε στάλα από τον πολτό!
Προσθέστε το σιρόπι χαμομηλιού και ανακατέψτε. Δοκιμάστε το μείγμα κι αν σας φανεί άγλυκο, προσθέστε λίγο ακόμα σιρόπι ή, εναλλακτικά, λίγη άχνη ζάχαρη. Ανακατέψτε και πάλι, ειδικά αν προσθέσετε άχνη ζάχαρη ανακατέψτε πολύ καλά για να διαλυθεί μέσα στο μείγμα.
Αδειάστε το μείγμα σορμπέ μέσα στις θήκες για παγωτό, γεμίζοντάς τες κατά τα τρία-τέταρτα, και βάλτε στην κατάψυξη. Όταν σφίξει λίγο το μείγμα, προσθέστε τα ξυλάκια. Αφήστε το σορμπέ στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά.


Το να βγάλετε τα ξυλάκια μέσα από τις θήκες/καλούπια ή ποτήρια είναι πάρα πολύ απλό, εφόσον έχει παγώσει το σορμπέ. Βρέξτε τα πλαϊνά τοιχώματα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, πιάστε το ξυλάκι και τραβήξτε το σορμπέ μέσα απ’ τη θήκη και προς τα έξω για να ξεκολλήσει από τα εσωτερικά τοιχώματα. Θα νιώσετε αντίσταση αλλά εφόσον επιμείνετε, θα βγει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αδειάσετε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή, έπειτα σε ένα άλλο κατάλληλο δοχείο (όπως ένα τάπερ) και να το βάλετε στην κατάψυξη, φτιάχνοντας έτσι ένα απλό σορμπέ χωρίς ξυλάκια.

Το σορμπέ διατηρείται στην κατάψυξη για 1 μήνα.




2 comments:

  1. Μπράβο Μάγδα, τι ωραίος συνδυασμός, φράουλα και χαμομήλι! Μπορεί να το χρησιμοποιούμε ως αφέψημα αλλά πιστεύω πως ταιριάζει σε πολλά γλυκά.
    Είμαι περίεργη να δω και τι άλλο θα σκεφτείς. Την καλημέρα μου!

    ReplyDelete
  2. Σ' ευχαριστώ πολύ. Η γεύση του χαμομηλιού μου αρέσει πάρα πολύ και ταιριάζει όχι μόνο σε γλυκιές δημιουργίες αλλά και αλμυρές. Καλημέρα!

    ReplyDelete