Sunday, August 21, 2022

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή

'Οποιο άλλο παγωτό σκεφτόσασταν να φτιάξετε ξεχάστε το και φτιάξτε αμέσως αυτό. Δεν θα το μετανιώσετε.

Σοκολάτα στο τετράγωνο. Χωρίς παγωτομηχανή. Πανεύκολο. Γρήγορο. Λίγα υλικά. Πλούσιο. Κρεμώδες. Κολασμένα νόστιμο. 

 


 

Θυμίζει σεμιφρέντο, το οποίο λατρεύω, αλλά όπως και να το κάνουμε, το σεμιφρέντο θέλει ώρα για να φτιαχτεί κι όταν βαράει ο καύσωνας, ούτε χρόνο έχω, ούτε όρεξη.

Είχα μοιραστεί την συνταγή αυτή πριν δυο χρόνια στο instagram και πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ξετρελαθεί με το παγωτό. Όλο έλεγα πως πρέπει να το βάλω και στο παραμελημένο μα ποτέ ξεχασμένο μπλογκάκι μου αλλά δεν προλάβαινα. Μπορεί να άργησα λιγάκι αλλά στην ουσία είμαι πάνω στην ώρα για να το φτιάξετε αφού ακόμα είναι κατακαλόκαιρο.

Παρεμπιπτόντως, αν έχετε όρεξη και χρόνο να φτιάξετε σοκολατένιο σεμιφρέντο, βρείτε την δική μου συνταγή εδώ.




Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή

 

Υλικά

500 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

400 γρ. (1 κονσέρβα) ζαχαρούχο γάλα

60 γρ. Ολλανδικό κακάο, κοσκινισμένο

100 γρ. καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα, τουλάχιστον 65% κακάο

Θαλασσινό αλάτι

 

Προετοιμασία

Σ’ ένα μεγάλο μπωλ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγύ.

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, το κοσκινισμένο κακάο και μια καλή πρέζα αλάτι και χτυπήστε ελαφρώς μέχρι να έχετε ένα λείο, πλούσιο κι αφράτο μείγμα. Θα είναι σαν την πιο αφράτη μους που έχετε δει ποτέ σας.

Αδειάστε το σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.

Λιώστε την σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας με σπάτουλα ενδιάμεσα για να μην σας αρπάξει και να λιώσει ομοιόμορφα. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι κι ανακατέψτε.

Χύστε την λιωμένη σοκολάτα πάνω στο παγωτό και ανακατέψτε ελαφρά ώστε να κάνετε νερά σοκολάτας μέσα στο παγωτό. Όταν σφίξει το παγωτό θα έχει μέσα κομματάκια σοκολάτας μικρότερα και μεγαλύτερα.

Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες ή όλη νύχτα. Αφήστε το ένα μισάωρο εκτός κατάψυξης πριν το σερβίρετε.

 


 

0 comments:

Post a Comment