Sunday, May 1, 2022

Βάφλες με αβγοφέτες τσουρεκιού

Ελπίζω να σας βρίσκω καλά και να περάσατε ένα χαρούμενο Πάσχα με τους δικούς σας ανθρώπους, απολαμβάνοντας μπόλικες αλμυρές και γλυκιές νοστιμιές. Εμείς τις γλυκιές νοστιμιές, όπως τσουρέκι και κουλουράκια ακόμα τα ευχαριστιόμαστε αλλά με διαφορετικούς τρόπους.

 

 

Πριν μια-δυο μέρες μου ήρθε η εξής ιδέα. Βάφλες με αβγοφέτες τσουρεκιού. Τί είναι αυτό; Όλοι μας έχουμε κάνει αβγοφέτες τσουρεκιού, κι εδώ είναι η δική μου εκδοχή η οποία είναι απίθανη. Είπα λοιπόν, γιατί δεν παίρνω αυτή την ιδέα και να την προχωρήσω λιγάκι παραπέρα. Αντί δηλαδή να βάλω τις μουλιασμένες φέτες τσουρεκιού στο τηγάνι, να τις βάλω στην βαφλιέρα. Πολύ πιο ελαφριές και πανεύκολες. Και εγένετο λοιπόν αυτές οι πεντανόστιμες βάφλες. Μπορείτε φυσικά να τις φτιάξετε με όποιο γλυκό ψωμί έχετε εύκαιρο, όπως μπριός.

 

 

 

 

Βάφλες με αβγοφέτες τσουρεκιού

Η συνταγή πάει ως εξής.

Σε ένα βαθύ πιάτο, χτυπήστε καλά με ένα σύρμα δυο αβγά μαζί με γύρω στα 50 ml πλήρες γάλα και ένα κουταλάκι πάστα ή εκχύλισμα βανίλιας. Πάρτε μερικές φέτες τσουρεκιού, εγώ χρησιμοποιώ 7 με 8 φέτες αλλά εξαρτάται κι από το πόσο μπαγιάτικο/ξεραμένο είναι το τσουρέκι σας (όσο πιο μπαγιάτικο, τόσο περισσότερο υγρό θα ρουφήξει), κομμένες χοντρούτσικες για να ρουφήξουν λίγο παραπάνω υγρό. Αφήστε τες λίγο να σταθούν μέσα στο υγρό, προσέξτε μονάχα μην σας διαλυθούν γιατί το τσουρέκι είναι μαλακό ψωμί, όχι σαν το προζυμένιο που κρατάει, και ψήστε τες στην προθερμασμένη βαφλιέρα σας.

Απολαύστε τις βάφλες ζεστές με μια κουταλιά μέλι (προτιμώ όπως πάντα θυμαρίσιο ή βελανιδιάς) αλλά τους πάει και το πετιμέζι, το σιρόπι χουρμά ή και το χαρουπόμελο.

 


 

0 comments:

Post a Comment